dilluns, 23 d’abril del 2018

La caverna de les calaveres cridaneres (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

Després que la llançadora Ala-V fora carregada amb subministraments d'emergència, es va elevar lluny del complex de la fortalesa i es va dirigir pujant la muntanya. Dins de la cabina de comandaments de l'Ala-V, Ànakin va pilotar cap a les coordenades de la Caverna de les Calaveres Cridaneres. Bultar Swan, la Reina de les Calaveres i Klay Firewell estaven asseguts en els seients restants, mentre que Obi-Wan estava contra la paret al costat de la consola de comunicació.
Mirant a la Reina de les Calaveres, Bultar va preguntar:
–Quan arribarem a la caverna?
–Aviat, –va respondre la Reina de les Calaveres. Ella es va girar cap a l’Ànakin, que estava concentrat a la finestra, i va dir–: Estàs volant massa a prop dels arbres.
Tot d'una, Ànakin va cridar:
–Agafeu-vos! –Ell va llançar els controls amb força a una banda, i la llançadora es va inclinar abruptament sobre la jungla.
–Què passa? –Va preguntar Obi-Wan, aferrant-se a la nansa sobre la consola de comunicació.
–Un esbart de rèptils alats, –va respondre Ànakin mentre portava la llançadora a una major altura–. Simplement van sortir del no-res. Gairebé no els veig.
–És bo que ho fessis, –va comentar la Reina de les Calaveres–. Probablement eren killspikes migratoris. No són les aus més llestes, però tenen la pell molt gruixuda i són capaços de fer força mal a les naus que volen baix.
–Gràcies per advertir-nos, –va murmurar Ànakin.
–Ho vaig intentar, –va dir la Reina de les Calaveres amb un to directe.
Obi-Wan es va moure pel pont fins que estava al costat del seient del pilot. Es va inclinar i va xiuxiuejar a l'orella d'Ànakin:
–Et percebo al límit.
–Estic bé, Mestre, –va xiuxiuejar en resposta Ànakin.
–Quan vas descansar per última vegada?
–Fa un temps. Però de veritat, estic bé. A més, podria fer volar aquesta cosa mentre dormo.
–Això no és molt reconfortant, –va dir Obi-Wan.
Ànakin va somriure. Obi-Wan va tornar a la consola de comunicació però va mantenir un ull en el seu Padawan. Encara que tots els Jedi humans eren entrenats per funcionar sobre períodes estesos sense dormir, encara requerien algun somni per romandre sans. Observant les mans d'Ànakin sobre els controls de la llançadora, Obi-Wan podia veure que Ànakin no estava tan ferm com habitualment ho seria. Clarament, estava cansat, però hi havia alguna cosa més. Obi-Wan es preguntava si tenia alguna cosa a veure amb la seva missió actual, un esforç desesperat per rescatar els pares d'un jove. Sospitava que la situació de Klay Firewell havia d'haver fet a Ànakin pensar en la seva pròpia mare a Tatooine. Ànakin no parlava d'ella tant com solia fer-ho, però Obi-Wan sabia que encara estava l'esperança d'Ànakin de reunir-se amb la seva mare algun dia i alliberar-la de l'esclavitud.
Obi-Wan va fer una ganyota. Com a Jedi, era el seu deure ser un guardià de la llibertat i la justícia a través de la República Galàctica. Desafortunadament, era molt improbable que un món inútil, remot, com Tatooine mai es convertís en un planeta membre de la República Galàctica, així que els Jedi mai tindrien jurisdicció allà. Obi-Wan podia entendre la preocupació d'Ànakin per la seva mare, però no podia deixar que el seu Padawan permetés que els seus sentiments afectessin al resultat de cap missió. Com més pensava en això, més es convencia Obi-Wan que Ànakin s'havia pres com molt personal el fet d’ajudar a Klay Firewell: Si Ànakin no podia salvar la seva pròpia mare, faria tot el que pogués per salvar els pares d’en Klay. No obstant això, no era cosa dels Jedi prendre’s res molt personal. Mai.

Minuts més tard, Ànakin va fer baixar la llançadora sobre un sortint rocós que sobresortia d'un vessant esglaonat sota la boca oberta d'una gran caverna. Mentre el grup sortia de la llançadora, Obi-Wan va mirar a la Reina de les Calaveres i va preguntar:
–D'on va obtenir el seu nom la caverna?
La Reina de les Calaveres va respondre:
–Milions d'anys abans de l'arribada dels colons humans a Nallàstia, la caverna estava habitada per molts animals i rèptils nadius, alguns bastant grans. La majoria d'aquestes bèsties van morir durant una erupció volcànica que va transformar la seva llar en una sèrie de tubs de flux de lava enormes. Ara, tot el que queda d'ells són les formes fossilitzades de les seves mandíbules obertes i els seus esquelets marcits, embeguts en els murs de la caverna. Quan el vent bufa a la cova, xiula entre els ossos i fa ressò a través dels túnels i cambres, produint sons místics que s'assemblen als xiscles de les criatures ferides, moribundes. Tan sols els sons han detingut fins i tot als més valents guerrers de posar un peu a la caverna.
Klay Firewell la va interrompre:
–Si hem acabat amb la lliçó d'història, potser puguem començar...
Abans que Klay pogués acabar, el vent es va alçar, i un udol terrorífic va arribar de la boca de la caverna. Al principi, tothom va pensar que el so era l'efecte d'udol que la Reina de les Calaveres havia descrit, però després van veure una forma ombrívola sortir de la caverna.
Era una aranya. Una molt, molt gran, amb un abdomen de gairebé la mida de la llançadora Ala-V. Cadascuna de les seves vuit potes llargues era tan gruixuda com el tors d'un humà adult. Sense advertència, l'aranya va apuntar els seus filadors i va alliberar un ampli esprai de filaments enganxosos als tres Jedi i els seus aliats.
Mentre Obi-Wan, Ànakin i la Reina de les Calaveres saltaven allunyant-se a temps d'evitar ser colpejats pels filaments, Bultar Swan va llançar el seu cos davant d’en Klay Firewell en un intent de protegir al noi. Malgrat l'esforç de la Bultar, tant ella com Klay van ser atrapats. Tot d'una, el cefalotòrax de l'aranya va brillar d'un verd brillant, i va desencadenar una càrrega elèctrica que va viatjar a través dels filaments. Bultar i Klay van quedar atordits i inconscients a l'instant.
Ànakin va desenfundar el sabre làser i estava a punt de colpejar a l'aranya quan Obi-Wan va dir:
–Espera! Podria haver reaccionat a la defensiva!
Ignorant a Obi-Wan, la Reina de les Calaveres desembeinà la seva vibroespasa d'empunyadura d'os i va saltar cap a l'aranya. Mentre el seu salt la portava sobre l'esquena de la criatura, ella va arrossegar la seva arma a través de l'àrea de darrere dels seus ulls. La Reina de les Calaveres va executar un rodo enfonsat mentre aterrava, i l'aranya udolà mentre la sang negra sortia de la seva ferida. Després les potes de l'aranya van cedir. Estava morta abans de colpejar el sòl.
Obi-Wan i Ànakin van córrer cap a les formes immòbils de Bultar i Klay.
–Encara són vius, –va dir Obi-Wan. Ell va mirar a la Reina de les Calaveres i va preguntar–: Era necessari matar l'aranya?
–Si no ho hagués fet, els seus amics estarien morts, –va clamar la Reina de les Calaveres–. L'aranya primer atordeix a les seves víctimes, després se les menja vives. Confiï en mi... l'aranya no va reaccionar a la defensiva.
La Reina de les Calaveres va ajudar a Obi-Wan i a Ànakin a llevar a Bultar i a Klay els filaments enganxosos, després va col·locar els seus cossos inconscients en la llançadora.
–No seria savi deixar-los aquí sols, –va dir la Reina de les Calaveres–. Per començar, requereixen atenció mèdica. També, hi ha altres criatures com l'aranya que han fet d'aquesta muntanya la seva llar. Algunes d'elles serien bastant capaces de menjar-se aquesta llançadora.
Obi-Wan va dir:
–No tinc cap dubte que el seu coneixement de Nallàstia és superior al nostre. Està disposada a continuar cap a la caverna?
–No hauria vingut aquí si no estigués disposada, –va respondre la Reina de les Calaveres.
Obi-Wan va mirar a Ànakin i va dir:
–Hi ha una swoop i alguns bastons de brillantor a la plataforma de càrrega de la llançadora. Si us plau, agafa'ls.
Ànakin va obrir la porta de la plataforma de càrrega, va entrar, i va treure empenyent una swoop malmesa. Més ràpida que qualsevol moto speeder, una swoop era essencialment una poderosa beina a motor amb un seient i controls de manillar. Agafant un parell de bastons de brillantor, Ànakin va preguntar:
–Ara què?
–Porta a Bultar i a Klay de tornada a la fortalesa, –va dir Obi-Wan mentre empenyia l’swoop sota la cobertura d'un fullatge pròxim–. Mira que se'ls tracti bé. Després que la Reina de les Calaveres i jo trobem les gemmes, utilitzarem l’swoop per tornar a la fortalesa i alliberar els pares d’en Klay.
Escèptic, Ànakin va preguntar:
–Disculpi’m. Mestre, però està segur que aquest és el millor pla?
Obi-Wan va respondre:
–Donades les circumstàncies, sí, és el millor pla. Com la Reina de les Calaveres va dir, no podem abandonar la Bultar i a Klay aquí, i ella té una millor idea del que podria haver-hi en aquesta caverna que nosaltres. Tu ja has demostrat que pots volar en la llançadora, així que és millor que tu hi volis de tornada a la fortalesa. Qualsevol altre pla només posaria més vides en risc.
Ànakin volia protestar, dir-li a Obi-Wan que no tenia por d'anar a la cova pel seu compte si ho havia de fer. Però Ànakin sabia per l'expressió determinada d'Obi-Wan que no tenia sentit discutir. Mentre lliurava els bastons de brillantor a Obi-Wan, va dir:
–Sí, Mestre.
Ànakin va marxar a la llançadora, i Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van entrar a la Caverna de les Calaveres Cridaneres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada