dimarts, 24 d’abril del 2018

La caverna de les calaveres cridaneres (X)

Anterior


CAPÍTOL 10

–Pensava que només eren estàtues! –Va cridar la Reina de les Calaveres.
–Igual que jo, –va cridar en resposta Obi-Wan–. Sembla que estaven embolicades en una capa de pedra, una embolcall per mantenir-los en un estat d'animació suspesa. Potser l'energia alliberada pel camp de força d'alguna manera va fer que els embolcalls es desfessin.
Abans que la Reina de les Calaveres pogués comentar la teoria d'Obi-Wan, les mandíbules de l’insectoide més alt es van retreure, i va deixar sortir un grinyol. Obi-Wan va percebre el grinyol com una ordre, i no es va sorprendre quan els dos insectoides més baixos van alçar les seves urpes i es van llançar cap a ell i la Reina de les Calaveres.
–És nosaltres o ells, –va cridar la Reina de les Calaveres.
–Jo m'encarregaré del de l'esquerra, –va cridar en resposta Obi-Wan–. Vagi a pels seus caps–. El sabre làser va cremar al mateix temps que la Reina de les Calaveres agafava la seva vibroespasa.
Seguint les instruccions d'Obi-Wan, la Reina de les Calaveres es va enfrontar a l’insectoide de la dreta. La criatura va fer una escombrada cap a ella amb les seves desagradables urpes, però la Reina de les Calaveres va reaccionar amb una velocitat sorprenent, balancejant el seu braç i clavant la vibroespasa al coll de l'insectoide. El cap de l'insectoide es va separar netament del seu cos, però els seus braços es van sacsejar per reflex, colpejant a la Reina de les Calaveres a través de la càmera.
Mentre la Reina de les Calaveres xocava contra el terra prop de l'entrada al següent passadís, l'altre insectoide atacant va saltar cap a Obi-Wan, però el Jedi es va ajupir i va portar el seu sabre làser a la seva esquena. Mentre el salt de l’insectoide portava el seu cos sobre l'esquena d'Obi-Wan, Obi-Wan va girar la fulla del sabre làser a través del coll de la criatura, després el va arrossegar a través de la longitud de la forma de l’insectoide precipitant-se. El cos partit de l’insectoide aletejà fins a terra, i el seu cap va rebotar a la paret amb una esquitxada horrible.
Obi-Wan es va tornar per veure l’insectoide restant moure’s cap a la caiguda Reina de les Calaveres. Sobre la posició de l'alt insectoide, una pesada estalactita estava suspesa del sostre. Obi-Wan instintivament va calcular la distància entre ell i l'estalactita, després va llançar el seu sabre làser activat amunt. Girant per l'aire, la fulla del sabre làser va tallar a través de l'estalactita just per sota de l'àrea on s'ajuntava amb el sostre. L’insectoide va escoltar el brunzit del sabre làser i l’espetec de la roca de sobre del seu cap, i va alçar la mirada. L'última cosa que van veure els seus ulls multifacetats va ser l'estalactita punxeguda caient cap al seu cos.
Obi-Wan va recuperar el sabre làser, després va córrer cap a la Reina de les Calaveres i va preguntar:
–Està bé?
–Més o menys, –va murmurar la Reina de les Calaveres.
–Anem llavors, –va dir Obi-Wan, ajudant a la Reina de les Calaveres a posar-se dreta–. Els pares d’en Klay Firewell estaran en pitjor estat que nosaltres si no portem aquestes gemmes a la fortalesa–. Sentint una brisa en l'aire, Obi-Wan va afegir–, per aquí.
Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van viatjar a través del següent passadís fins que van emergir en una petita obertura que estava parcialment obstruïda per un sobrecreixement d'herba. Obi-Wan es va obrir pas empenyent a través d'ella i va sentir cert alleujament alçant la mirada i veure el cel il·luminat d'estrelles de Nallàstia. Seguint-li a la nit, la Reina de les Calaveres va inspirar l'aire fresc profundament.
Increïblement, no estaven lluny de l'entrada a la Caverna de les Calaveres cridaneres. Obi-Wan va treure l’swoop de la seva cobertura de fullatge. Estava a punt de dir-li a la Reina de les Calaveres que pugés darrere d'ell quan ella va grimpar sobre la màquina, va llançar una cama sobre la beina del motor, i va agafar els controls. Ella li va dir:
–Si no li importa, jo conduiré–. Obi-Wan va seure darrere de la Reina de les Calaveres i va envoltar la seva cintura amb els braços. La Reina de les Calaveres va encendre el motor, i l’swoop es va llançar cap a la nit. Alçant l’swoop fins a una alçada de creuer, la Reina de les Calaveres la va redreçar sobre els arbres i baixant el vessant de la muntanya, dirigint-se de tornada a la fortalesa.

Ànakin estava esperant-los. Estava a prop de les Pedres de la Trinitat i observava el descens de l’swoop.
En el temps que havia passat, les Pedres de la Trinitat s'havien acostat a una distància de menys de dos metres les unes de les altres, i les formes de Tattyra i Hondu Firewell, encara suspeses en l'aire entre els megàlits, romanien immòbils, aparentment inconscients del fet que estaven a minuts de morir aixafats. Sota els seus cossos flotants, els ossos destrossats de les víctimes prèvies havien estat empesos a un alt munt.
La Reina de les Calaveres va portar l’swoop sobre el megàlit més proper. Obi-Wan va estendre la mà a la motxilla, va treure una de les tres gemmes de poder, i la va col·locar sobre la pedra més alta.
–On són Bultar i Klay? –Va cridar Obi-Wan des de la part posterior de l’swoop.
–Encara estan dins de la llançadora, –va cridar en resposta Ànakin–. Estan bé.
–I els meus guerrers? –Va preguntar la Reina de les Calaveres mentre redreçava l’swoop cap al següent megàlit.
–Estan a la fortalesa amb la Princesa Calvària, –va respondre Ànakin mentre Obi-Wan col·locava una gemma de poder sobre la següent pedra. Sense amagar el seu ressentiment, Ànakin va afegir–: Aparentment, no van tenir cap problema en enviar a gent innocent cap a les seves morts, però no podien suportar veure realment als Firewells morir.
–Els guerrers només estaven seguint les ordres de la meva filla, –va respondre la Reina de les Calaveres mentre pilotava l’swoop cap a l'última pedra–. L'hi asseguro, Calvària mai més cometrà aquest error.
–Amb això hem acabat, –va dir Obi-Wan mentre col·locava la tercera gemma de poder en l'últim megàlit. Tot d'una, l'aire es va omplir d'un brunzit buit. Llavors els tres megàlits es van començar a moure lentament, allunyant-se l'un de l'altre, i els Firewells van surar fins a descansar sobre la pila d'ossos.
Ànakin va caminar entre els megàlits.
–Funcionà! –Va cridar alegrement–. El camp de força ha caigut!
Els Firewells havien estat salvats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada