dimarts, 24 d’abril del 2018

La caverna de les calaveres cridaneres (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

El passadís va portar a Obi-Wan i la Reina de les Calaveres a la càmera més gran fins al moment, una caverna amb trets naturals ben conservats. L'única evidència d'una antiga presència extraterrestre era un camí desgastat pel temps que envoltava les moltes estalagmites que s'alçaven de terra. Les llargues estalactites penjaven de l'alt sostre, i Obi-Wan s'imaginava que un podria haver tingut una vista similar des de l'interior de les mandíbules d'un gegantí animal carnívor.
–Crec que necessito la meva mà de tornada, –va dir Obi-Wan.
–Això creu? –Va dir la Reina de les Calaveres.
–Sí, –va respondre Obi-Wan–. Desenfundo el sabre làser amb aquesta mà.
–Quina mala sort que no sigui ambidextre! –Va dir la Reina de les Calaveres, alliberant la seva adherència.
Els seus bastons de brillantor exercien unes ombres estranyes mentre caminaven silenciosament pel camí. El so de l'aigua degotant va arribar a les oïdes d'Obi-Wan, però a causa de les nombroses formacions de pedra que l'envoltaven, el so semblava fer ressò en totes direccions, i ell era incapaç de localitzar el seu origen. Però quan el camí va envoltar a una estalagmita alta, Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van emergir a la vora d'un llac subterrani. Allà, Obi-Wan va veure la font del so: L'aigua estava gotejant de la suau vora d'una àmplia pedra inclinada que s'estenia des d'una paret i sobresortia sobre el llac.
Cada gota enviava una suau ona per la superfície del llac. A la llum dels dos bastons de brillantor, l'aigua estava tan clara que Obi-Wan podia veure fàcilment roques multicolor que descansaven al fons de l'embassament. Mirant a la vora llisa de l'àmplia pedra des de la qual gotejava l'aigua, sospitava que la pedra podria haver estat contornejada per una cascada durant el pas de molts segles.
–La segona estrella crema sota cascades, –va dir la Reina de les Calaveres.
–Just estava pensant el mateix, –va dir Obi-Wan.
Mantenint els seus ulls en l'àrea del llac sota la pedra sortint de vora llisa, Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van moure els seus bastons de brillantor darrera d'una estalactita propera de manera que el llac estigués una vegada més en la foscor. Sota la superfície de l'aigua, al fons de l'embassament, una gema vermella brillant es va tornar visible entre les roques multicolor.
–Em submergiré per agafar-la, –va dir la Reina de les Calaveres, i va començar a treure’s la túnica de pell de rèptil.
–Esperi, –va dir Obi-Wan–. Hi ha una altra forma–. Ell va alçar la seva mà dreta i va fer un gest cap a l'aigua. Mentre la Reina de les Calaveres observava sorpresa, Obi-Wan va usar la Força per estendre’s cap a la gemma de poder submergida. La gemma es va alçar a través de l'aigua neta, va trencar la superfície, després va viatjar a través de l'aire cap a la mà esperant d'Obi-Wan.
La Reina de les Calaveres va dir:
–Si no ho hagués vist, no ho hauria cregut... –Les seves paraules van ser interrompudes per un xipolleig violent. Tant ella com Obi-Wan van ser de cop i volta agafats per una criatura aquàtica de cos vitri amb llargs tentacles. A causa de què la seva pell era gairebé completament transparent, mai la van veure venir.
La bèstia va tirar de la Reina de les Calaveres sota l'aigua. Obi-Wan encara sostenint la gemma roja de poder, va desenfundar el sabre làser amb la seva mà lliure i va tallar cap als apèndixs flexibles de la criatura. La criatura va rodar, tossint bombolles d'aire, i va llançar a la reina de les Calaveres de tornada cap a Obi-Wan, que va desactivar el seu sabre làser just a temps per atrapar-la. Mentre la criatura ferida lliscava cap a les aigües fosques, la Reina de les Calaveres va dir:
–Crec que acaba de salvar-me la vida.
–Suposo que no tindran res així com un «deute de vida» en aquest món? –Va preguntar Obi-Wan.
–Un què?
–No hi fa res.
La Reina de les Calaveres es va adonar del sabre làser de Obi-Wan a la mà esquerra i va comentar:
–Va dir que desenfundava el seu sabre làser amb l'altra mà.
–Sí, bé... normalment–. Obi-Wan va ancorar el sabre làser al seu cinturó, després va col·locar la gemma vermella a la motxilla.
La parella va abandonar el llac subterrani i va tornar cap a la passarel·la que s'entreteixia entre les moltes estalactites. Aviat van arribar a un passadís que tenia jeroglífics tallats, imatges i símbols que il·lustraven la història de la civilització antiga insectoide que va construir les càmeres subterrànies. Una seqüència de jeroglífics mostrava als insectoides donant la benvinguda a una nau que portava humanoides, seguida dels insectoides convidant als humanoides a un gran banquet; en el banquet, els insectoides van revelar la seva autèntica naturalesa quan van envoltar als seus convidats i els van preparar com el plat principal. Amb un detall malaltís, els jeroglífics mostraven a les criatures monstruoses devorant a tots els humanoides.
Mirant als jeroglífics, Obi-Wan va contemplar el poema que donava una pista sobre la localització de cada gemma de poder. La tercera estrella viu on habiten els monstres. Es preguntava si els monstres eren criatures vives que podrien haver sobreviscut a través de les eres, o si els «monstres» era simbòlic, com els «gegants» de la pista per a la primera estrella.
Esperant que no trobessin cap monstre real viu, Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van continuar caminant a través del passadís fins que van entrar en una altra cambra subterrània espaiosa amb estalactites penjant del sostre. Al centre de la càmera, una caixa de transpariacer tancava un pedestal, en el qual descansava una gema de poder verd. El pedestal tancat estava envoltat per tres estàtues de pedra d'alts insectoides.
La Reina de les Calaveres va dir:
–Si aquelles estàtues són els «monstres» esmentats en el poema, sembla que no haurem de preocupar-nos per ells.
–Potser, –li va concedir Obi-Wan–. Però el poema no esmentava a cap de les altres criatures que ja ens hem trobat, així que romangui alerta.
Les pedres soltes perfilaven un passadís que es corbava al voltant de la caixa de transpariacer i portava a un altre passadís fosc. Caminant passant les pedres, Obi-Wan es va acostar a la caixa. Com el seu nom indica, el transpariacer era un metall transparent, un material típicament utilitzat per les finestres de les naus estel·lars. Tot i que el transpariacer generalment era bastant fort, no era immune als sabres làser.
Mentre la Reina de les Calaveres observava, Obi-Wan va activar el seu sabre làser i va fer un tall circular al lateral de la caixa. Quan va haver acabat, va desactivar el seu sabre làser, va empènyer el tall circular del transpariacer per crear un forat, i va estendre la mà per treure la gemma verda de poder.
Encara al costat de la caixa de transpariacer, Obi-Wan estava a punt de col·locar la gemma verda a la motxilla quan va escoltar un brunzit baix. Abans que pogués allunyar-se de la caixa, un camp de força va envoltar la seva posició, atrapant-lo al centre de la cambra circular.
–Una altra trampa? –Va preguntar la Reina de les Calaveres.
–Sembla que Nallàstia Octan va instal·lar un camp de força com a protecció addicional per a aquesta gemma de poder, –va afirmar Obi-Wan–. Crec que el camp es va activar quan vaig treure la gemma del seu pedestal.
–Però les gemmes de poder tenen aures que poden destrossar els camps de força, –va dir la Reina de les Calaveres–. Ja que té les gemmes, hauria de ser capaç de caminar a través del camp.
Obi-Wan va sostenir la gemma verda davant seu i va fer un pas cautelós cap endavant. Hi va haver un fort so de cruixit mentre el camp de força es pertorbava, i Obi-Wan va caminar fora de perill lluny de la caixa de transpariacer.
–Increïble, –va dir ell mentre s'unia a la Reina de les Calaveres prop de les tres estàtues de pedra.
Tot d'una, les tres estàtues van començar a tremolar. Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van retrocedir. Per a la seva sorpresa, les estàtues de cop i volta es van obrir com closques explotant, revelant els cossos de tres criatures insectoides gegants que havien estat ocultades dins.
Enmig de la runa dels seus contenidors, els tres insectoides eren virtualment idèntics, cadascun amb quatre braços acabats en urpes i dos ulls multifacetats. Un era lleugerament més alt i tenia un cap més gran. Els tres es van tornar per mirar a Obi-Wan i la Reina de les Calaveres.
Els insectoides estaven vius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada