dijous, 12 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XXII)

Anterior


22

Pobre Gunray, va pensar Dooku. Quina criatura més patètica...
Però es mereixia tot el que li havia fet Grievous per haver abandonat la Mecano-cadira a Cato Neimoidia.
Reclòs en el seu castell de Kaon, Dooku havia parlat amb el general i meditat sobre la millor manera d'afrontar la situació. Tot i que l’incident de Belderone no era una prova concloent que la República hagués aconseguit desxifrar el codi separatista i interceptat la transmissió de Grievous, la prudència aconsellava actuar com si aquest fos el cas. Per tant, Dooku va ordenar al general que, de moment, s'abstingués d’utilitzar aquest codi. Però la qüestió del transmissor d’hiperona era motiu d'una preocupació més gran. El fet que la República ajudés a Belderone, revelant així l'èxit del seu espionatge, implicava que la Mecano-cadira podia acabar descobrint tots els seus misteris, proporcionant pistes de secrets que sorprendrien fins i tot a Grievous.
El general no estava acostumat a perdre batalles. Hi havia patit molt poques derrotes, fins i tot quan era un general al comandament de les tropes de la seva mateixa espècie. Havia estat això el que va atreure l'atenció d’en Sidious. Quan el Senyor Sith va expressar al Comte seu interès per Grievous, Dooku va comunicar aquest interès a San Hill, president del Clan Bancari Inter-galàctic.
Pobre Grievous, va pensar Dooku. Quina criatura més patètica...
Grievous havia sobreviscut a nombrosos atemptats contra la seva vida, tant durant la Guerra Huk, com després d'ella, quan ja treballava per al CBI, així que es va descartar un altre atemptat. Va ser el mateix Hill qui va proposar la idea d'un accident de transbordador, encara que això presentés alguns riscos.
I si Grievous moria en l'accident?
Llavors els separatistes haurien de buscar-se un nou comandant en alguna altra banda, va dir Dooku a Hill. Però Grievous va sobreviure... i força bé. De fet, la majoria de les ferides greus que van acabar posant en perill la seva vida se li havien infligit després de ser rescatat de les flamejants restes del transbordador. I de forma molt calculada.
Quan per fi va accedir a ser reconstruït, van haver de prometre-li que no modificarien la seva ment. Però els geonosians tenien formes d’alterar la ment sense que el pacient fos conscient. Grievous estava convençut que sempre havia estat el conqueridor de sang freda que era ara, però la veritat era que gran part de la seva crueltat i de la seva capacitat eren conseqüència de la seva reconstrucció.
Sidious i Dooku no van poder quedar més satisfets amb el resultat. Sobretot Dooku, atès que no tenia el menor interès en dirigir un exèrcit de droides i ja estava bastant ocupat intentant controlar a gent com Nute Gunray, Shu Mai i els representants de les races-rusc que acabarien formant el Consell Separatista.
A més, l'entrenament d’en Grievous va ser deliciós. No necessitava manipular-lo perquè donés curs a la seva fúria o la seva ràbia, com Dooku va haver de fer durant l'entrenament dels seus suposats deixebles Jedi Foscos. Els geonosians havien operat a Grievous perquè només fos fúria i ràbia. I pel que fa a les seves habilitats bèl·liques, pocs Jedi serien capaços de derrotar-lo... Si és que algun podia fer-ho. Durant les llargues sessions de combat, hi va haver moments en què el mateix Dooku va haver de treballar durament per superar el ciborg.
Però Dooku s'havia guardat alguns secrets.
Per si de cas.
La classe de manipulació soferta per Grievous durant la seva transformació es trobava en el mateix cor del que significava ser un Sith... Si és que les paraules "cor" i "Sith" podien combinar-se en la mateixa frase. L'essència del Costat Fosc implicava utilitzar tots els mitjans possibles per aconseguir el fi desitjat... El que, en el cas de Lord Sidious, implicava a tota una galàxia dominada per una sola ment, la més capaç, la més intel·ligent.
La guerra actual era resultat de mil anys d'acurada planificació Sith, de generacions transmetent de mentor a aprenent tot el llegat del coneixement sobre el Costat Fosc. Des de Darth Bane fins ara, i poques vegades més de dos per generació. Amo i aprenent es consagraven a dominar i canalitzar la força que fluïa del Costat Fosc, aprofitant qualsevol oportunitat per aconseguir que la foscor prosperés. Estimulant la guerra, l'assassinat, la corrupció, la injustícia i l'avarícia, quan i on sigui que fos possible.
Una tasca anàloga a introduir una maldat oculta en el cos polític de la República i dirigir la seva contaminació d'un òrgan a un altre, fins que la massa critica arribés una grandària tal que comencés a destrossar els seus sistemes vitals...
A causa de les seves pròpies lluites internes, els Sith van aprendre que quan el poder es convertia en l'única raó de ser, els sistemes polítics acabaven autodestruint-se. Com més gran fora l'amenaça contra aquest poder, amb més duresa reaccionarien els amenaçats.
Així havia passat amb l'Orde Jedi.
Durant els dos-cents anys anteriors a l'arribada de Darth Sidious, el poder del Costat Fosc havia anat guanyant força, però els Jedi tot just van fer res per evitar-ho. Els Sith van estar encantats de què els Jedi també es tornessin poderosos: al cap i a la fi, el sentiment de la seva pròpia importància els encegaria davant el que passava.
Així doncs, deixem que els posin en un pedestal. Deixem que creixin i es tornin tous. Deixem que s'oblidin que el bé i el mal coexisteixen inevitablement. Deixem que no vegin més enllà del seu preciós Temple. Mentre contemplessin aquest arbre, no podrien veure el proverbial bosc. I, el que és més important, deixem que es confiïn amb el poder que han acumulat, així seran molt més fàcils de derrotar.
No la totalitat dels Jedi era cega davant tots aquests fets, per suposat. Molts eren conscients dels canvis, del lent declinar cap a la foscor. I el que més, potser, l'ancià Yoda. Però els Mestres que constituïen el Consell Jedi creien que aquesta tendència era inevitable. En lloc d'extirpar el mal des de l'arrel, s'acontentaven fent tot el possible per contenir-lo. Esperaven el naixement de l’Escollit, creient, equivocadament, que només ell, o ella, podria restaurar l'equilibri.
Era el perill de creure en les profecies.
Dooku va néixer en aquests temps, i, gràcies a la seva forta connexió amb la Força, va ser admès en un Orde que havia crescut sentint-se satisfet de si mateix, arrogant a causa del poder que exercien en nom de la República, cec davant les injustícies que la República tenia poc interès a eliminar, a causa dels profitosos tractes que beneficiaven a tots els que manejaven les regnes del poder.
Tot i que els midiclorians determinessin, fins a cert punt, l’habilitat d'un Jedi per utilitzar la Força, seguia havent-hi altres característiques que també jugaven el seu paper..., tot i els esforços del Temple per eradicar-les. En provenir de la noblesa i ser molt ric, Dooku anhelava aconseguir prestigi. Ja de jove es va obsessionar per aprendre tot el possible sobre els Sith i el Costat Fosc de la Força. Va estudiar amb detall el llinatge Jedi i es va convertir en el millor espadatxí i instructor del Temple. Però la llavor de la seva posterior transformació va estar en ell des del principi. Sense que els Jedi s'adonessin ni tan sols, Dooku va ser tan perjudicial per a l'Orde com acabaria sent-ho un nen que va créixer com a esclau a Tatooine.
El descontentament d’en Dooku havia crescut, exacerbant-se per la frustració que li provocava l'actuació del Senat de la República, la de l’ineficaç Canceller Suprem Valòrum i la miopia dels membres del Consell Jedi. El bloqueig de la Federació de Comerç a Naboo, els rumors que havien trobat a l'Escollit en un món desèrtic, la mort d’en Qui-Gon Jinn a mans d'un Sith... Com era possible que els membres del Consell no veiessin el que estava passant? Com podien seguir negant que el Costat Fosc era cada vegada més influent?
Dooku li ho deia a tot aquell que volgués escoltar-lo. Exhibia el seu descontentament com un estendard. Encara que Yoda i ell mai van gaudir d'una bona relació estudiant-mestre, van parlar obertament de tots aquells auguris. Però Yoda era la prova vivent del conservadorisme que comporta una llarga vida. El veritable confident d’en Dooku va ser el Mestre Sifo-Dyas qui, encara que massa feble per actuar, també es preocupava pel que estava succeint.
La Batalla de Naboo havia revelat que els Sith ja no s'ocultaven, i que un Senyor Sith movia els fils des d’algun lloc.
El Senyor Sith. Nascut amb el poder suficient per fer el pas endavant definitiu.
Dooku va pensar en buscar-lo, potser fins i tot en matar-lo. Però, encara que la seva fe en la profecia era escassa, n'hi havia prou per fer-li dubtar que la mort d'un Sith detingués l'avanç del Costat Fosc.
Segur que arribaria un altre, i un altre més.
Al final no va necessitar buscar a Sidious, va ser Sidious qui va contactar amb ell. Al principi, l'atreviment del Senyor Fosc li va sorprendre; però Dooku no va trigar a sentir-se fascinat pel Sith. En lloc de batre’s a mort amb sabres làser, es van limitar a discutir molt, i, a poc a poc, va anar comprenent que les seves diferents visions sobre com es podia rescatar la galàxia de la depravació en què havia caigut no eren tan diferents.
Però comprendre a un Sith no et converteix en un.
El poder del Costat Fosc, igual que les arts Jedi, s’havien d’aprendre. I així va començar un llarg aprenentatge. Els Jedi advenien que la fúria era el camí més ràpid cap al Costat Fosc, però la fúria només era una emoció. Per conèixer de debò el Costat Fosc cal transcendir tota moralitat, deixar de banda l'amor i la compassió i fer tot el necessari per convertir en realitat la visió d'un món sota control..., encara que això costi algunes vides.
Dooku era un bon estudiant, i Sidious el va tutelar de prop. No va voler que li passés el mateix que li va passar amb altres substituts potencials que va admetre com a aprenents: el salvatge Darth Maul, que només havia estat un lacai, Asajj Ventress o el general Grievous. Sidious havia descobert en Dooku a un veritable còmplice, un igual ja entrenat en les arts Jedi, un duelista mestre i un visionari polític. Només li quedava calibrar la profunditat del compromís d’en Dooku.
"Un dels teus antics confidents al Temple Jedi ha percebut l'imminent canvi", li va dir Sidious. "Ha contactat amb un grup de clonadors i els ha encarregat la creació d'un exèrcit per a la República. No cal anul·lar aquest encàrrec, ja que algun dia podríem utilitzar aquest exèrcit en el nostre profit. Però el Mestre Sifo-Dyas no pot seguir vivint perquè els Jedi no poden conèixer l'existència d'aquest exèrcit fins que estiguem preparats."
L'assassinat d’en Sifo-Dyas havia significat l'abraçada definitiu d’en Dooku al Costat Fosc, i Sidious li havia recompensat amb el títol de Darth Tyranus. La seva última missió, abans d'abandonar per sempre l'Orde Jedi, va ser esborrar dels arxius Jedi tot esment a Kamino. Va ser llavors, sent ja Tyranus, quan es va trobar amb Jango Fett a Bogg IV i va ordenar al mandalorià que es presentés a Kamino. Després es va ocupar que els pagaments per als clonadors s'efectuessin a través de tortuosos camins...
Van passar deu anys.
La República va aconseguir recuperar-se lleugerament gràcies al mandat d'un nou Canceller Suprem, però també es va fer més corrupta i assetjada amb més problemes que abans. Sidious i Tyranus van contribuir tot el que van poder amb aquesta situació.
Sidious tenia l'habilitat de preveure el futur, però sempre calia comptar amb allò inesperat. No obstant això, gràcies al poder del Costat Fosc, la seva visió va guanyar en flexibilitat.
Després de seguir el rastre d’en Fett fins a Kamino, Obi-Wan Kenobi va arribar a Geonosis. Tot d'una, Dooku es trobava davant el padawan d’en Qui-Gon Jinn. Quan va informar a Sidious de la presència d'Obi-Wan, el Senyor Fosc li va dir: "No intervinguis, Darth Tyranus, deixa que els esdeveniments segueixin el seu curs. Els nostres plans es desenvolupen exactament segons el previst. La Força ens acompanya."
Ara s'enfrontava a un nou problema: a conseqüència de l'error d’en Nute Gunray a Cato Neimoidia, la República i els Jedi havien trobat una possible forma de rastrejar el parador d’en Sidious i exposar-lo a la llum pública.
El transmissor de la Mecano-cadira, i altres similars, havien estat fabricats per a Sidious per multitud d'éssers, alguns dels quals seguien vius. I si els agents de la República, o els Jedi, donava igual, eren prou intel·ligents i persistents, podien descobrir més coses sobre Sidious de les que a ell li agradaria que es descobrissin...
He d’informar-lo, va pensar Dooku.
O no?
Per un instant va dubtar, imaginant el poder que el seu silenci faria recaure a les seves mans.
Després es va dirigir directament al transmissor d’hiperona que Sidious li havia lliurat i va començar a transmetre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada