dijous, 26 d’abril del 2018

Relats d'herois i murris (I)


Relats d'herois i murris


Paul Sudlow i Rick D. Stuart


Hi ha una galàxia molt gran aquí fora... una galàxia plena de llocs increïbles que visitar, agosarades gestes que realitzar, i gent excitant a conèixer...



Relats inclosos:
I
     Lògica irrefutable
     En directe i a tot (sagnant) color...
     Pensaments sobre la rebel·lió
     Només una revolta planetària!
     Un plaer fer negocis amb vostè...
II
     Aquesta vegada anirà pels pèls...
     Aquest deu ser el lloc...
     El primer món del Nucli



Lògica irrefutable

Hesoc era un pilot de caça de primera, un dels millors. Es diu que segueix alterant els seus registres informàtics —canviant la seva data d'allistament per una altra més antiga— perquè la seva fulla de servei sigui cada vegada més llarga. Durant la campanya de Matacorn, Hesoc va donar compte per si sol de 18 caces TIE i quatre bombarders TIE abans que un interceptor li enxampés en el costat equivocat d'un «gir d'arpa». D'alguna manera, Hesoc va aconseguir tornar amb el seu ala-X danyat. Però ni el caça, ni ell, estaven d'una peça, exactament.
Després d'això, «Destral Hesoc» va acabar amb un reemplaçament cibernètic per a la seva cama esquerra. Sota circumstàncies normals, això hauria significat la fi de la carrera d’Hesoc com a pilot. Però Hesoc va deixar clar que mai acceptaria que el destinessin a ensinistrament.
Desafiant les ordres, va apel·lar directament al seu comandant de sector, el General Lesilk. En la seva petició per romandre en el servei actiu, Hesoc va argumentar —totalment de debò— que, «lluny de ser un obstacle, la cama sintètica rebuda recentment em proporciona un avantatge real sobre altres pilots. En cas d'un enlairament urgent, puc arribar al meu caça més ràpid que la majoria, atès que ja porto posats un mitjó i una bota de vol!».
Es diu que, després de llegir l'apel·lació d’Hesoc, el General Lesilk va somriure i va respondre: «Qui pot discutir una lògica tan irrefutable?». No se sap amb certesa si «Rictus Lesilk» realment va arribar a somriure en aquesta ocasió. Sigui el que sigui la veritat d'aquesta al·legació, Hesoc va tornar al servei de combat i tots els supervivents del seu esquadró van quedar molt contents que així fos.




En directe i a tot (sagnant) color...

—... Per aquí, Andross! Mantingues buidada aquesta línia de dades. Vigila on trepitges! —Hailey LaMelle, la més candent reportera de notícies de Namore, va assenyalar les figures distants a l'altre costat de la plaça—. T'ho pots creure? Aquest és el Prefecte Gerom, parlant amb Dasar Zorm, que resulta ser el major mafiós de tot el planeta!
»Assegura't que estàs gravant en holo tot això... —Hailey tancar l’ull per mirar per la seva pròpia lent monocular—. Sembla que Zorm està obrint aquesta maleta... —Va obrir els ulls com a plats—. Maleïda sigui! Mira tots aquests crèdits... Què li està donant el Prefecte a Zorm? Sembla una espècie de carpeta de documents.
Hailey va tornar la mirada cap al seu operador d’holocàmera.
—Creus que això és alguna espècie de suborn?
Andross estava retrocedint lentament cap a la paret amb una expressió malaltissa en el seu rostre. Va baixar l’holocàmera. Ella va arrufar les celles.
—Andross, què creus que estàs fent? Segueix filmant!
Va ser llavors quan ella va sentir la dura punta d'un rifle blàster clavant-se en la part baixa de la seva esquena.
—Oh, oh...




Pensaments sobre la rebel·lió

Fragment d'un tractat de Alendar Jarvis

El caos i la feblesa han de ser evitats costi el que costi, o ens trobarem de nou en els foscos dies finals de l'Antiga República, on els líders eren indecisos i ineficaços. L'Imperi és l'evolució natural de la cultura humana. La filosofia de «bon rotllo, som una gran família feliç» de l'Antiga República va conduir a la corrupció i la podridura. Tot sona molt amorós i meravellós en les transmissions de propaganda rebel, però la gent instruïda sap que això no funciona. Van fer falta segles per demostrar-ho, però ara sabem que definitivament no funciona.
Els rebels són perillosos perquè desafien a l'autoritat, i ens animen a fer marxa enrere en el rellotge i adoptar una filosofia sense sortida que ja ha demostrat ser impracticable.
Per descomptat, alguns d'aquests bojos errats poden tenir bones intencions, però aquests són els fanàtics més perillosos de tots, fins i tot més que els terroristes de la Xarxa de Justícia en Acció. Pel bé de l'Imperi i els seus ciutadans, se'ls ha de convèncer perquè deixin a un costat la seva rebel·lió sense sentit, o han de ser destruïts.




Només una revolta planetària!

El governador Cathers tamborinejava nerviosament amb els dits sobre el brunyit escriptori de fusta greel, un símbol del seu poder i el seu prestigi. Va fer un cop d'ull a la cremada de blàster que dibuixava una osca dentada en la seva brillant superfície i va fer una ganyota. Els monstres rebels s'estaven tornant tan poderosos com agosarats. L'atac de l'última nit havia estat massa a prop de tenir èxit, per al seu gust. D'haver estat en la seva oficina...
Cathers va sentir una esgarrifança, i va sospirar alleujat quan el seu ajudant, dubitatiu, va fer passar a un home amb vestit de combat complet. L'assistent es va marxar de la sala amb una reverència mentre els dos homes es van mantenir la mirada. Va ser Cathers qui la va retirar. Hi havia quelcom estrany en aquest home, alguna cosa que no li agradava en absolut. No podia explicar bé el què. Els ulls de l'home brillaven amb alguna cosa... gairebé semblava una expectació animal davant la caça. De sobte, va desitjar que l'ajudant no hagués abandonat la sala.
El nouvingut va saludar.
—Sóc el Comandant Fenris Sarhl, al comandament de l'Operació de Socors de Demnadi de la ForçaComp, part del regiment assignat per pacificar aquest... planeta seu.
Cathers va somriure radiant.
—Excel·lent, comandant, excel·lent! No puc expressar-li com de contents que estem tots de veure-li. Òbviament, aquests esvalotadors han estat subornats per faccions rebels locals. —Es va enfonsar en la seva cadira amb un sonor sospir—. Simplement no atenen a raons, comandant, i les forces de la meva milícia ja no són suficients per aplacar-los. Insisteixo que passi a l'acció immediatament.
—Per descomptat, excel·lència.
—Molt bé. —Cathers va examinar detingudament al jove que li havien assignat temporalment—. Digui'm, comandant, quantes esquadres hi ha en la seva Força de Socors?
—Només una, excel·lència.
—Què...? Vol dir que només han enviat una esquadra?
—No, excel·lència, no una esquadra; una persona. Jo sóc la Força de Socors de Demnadi.
—No ho entenc!
—La seva comunicació deia que només tenia una revolta planetària a les seves mans, no és així, excel·lència?




Un plaer fer negocis amb vostè...

Un somriure obsequiós es va estendre, humit, en el rabassut rostre d’en Magresh.
—Passi, capitana, passi. Assegui's. Posi's còmoda. Puc fer qualsevol cosa per vostè?
La seriosa oficial imperial va entrar rígidament a la sala, i va mirar emfàticament la cadira que li oferien. No es va asseure. Va alçar la mirada per clavar-la en el seu amfitrió amb uns ulls color violeta que brillaven amb ràbia amb prou feines dissimulada.
—Estalviem-nos les formalitats hipòcrites, Magresh. Sap per què estic aquí...
El somriure d’en Magresh va flaquejar només per un instant.
—Ah, sí, Capitana Vran, alguna cosa sobre la seva compra de certs subministraments mèdics a la meva signatura, o això m'han informat les meves fonts. Les meves fonts també m'informen que subministraments com aquests són difícils d'aconseguir des de la mort de l'Emperador.
Vran va assentir.
—Les seves fonts tenen raó, homenet. No tinc una altra alternativa que tornar a comprar els subministraments mèdics que els seus esbirros van robar la passada nit del meu magatzem de material al País de l'Oest.
Magresh empal·lidí amb una imitació no massa convincent de sorpresa consternada.
—Les seves instal·lacions van ser atacades la passada nit? Què sorprenent, i que desafortunat. —Semblava trist.
Ella va deixar anar un esbufec.
—No per a vostè. Sembla que va a treure un bon profit del nostre infortuni.
Magresh va estendre les mans i es va encongir d'espatlles amb gest d'impotència.
—Bé, què puc fer jo? Fa l'efecte que estic ben situat per ser-li d'utilitat, veritat? —Es va asseure i es va furgar les dents amb un escuradents—. Per descomptat, pot vostè anar a un altre lloc a reemplaçar els seus fàrmacs.
Vran va deixar caure el puny sobre la baldada taula entre ells.
—Maleïda sigui, Magresh, tinc homes a l'hospital que necessiten aquests subministraments! No em pressioni, i no em prengui per estúpida!
Magresh va deixar d'examinar-se la bufanda.
—Molt bé llavors, capitana, sense jocs. Tots fem el que mana la necessitat. Suposo que ha portat el pagament complet?
Vran va fer un senyal, i quatre soldats silenciosos van entrar carregant diverses caixes grans.
—Les armes que ha sol·licitat estan aquí mateix: deu llança-míssils portàtils. No vull saber per a què pretén usar-los.
Magresh va mirar les caixes i va somriure.
—Pretenc usar-los per obtenir beneficis, la meva benvolguda capitana. Un gran benefici, de fet. —Va llançar un sospir i va aixecar la seva mola de la cadira—. Bé, veig que tot està en ordre. Els meus homes ja estan carregant els seus subministraments mèdics a bord del seu transport. Només hem de donar-nos una encaixada per concloure els nostres negocis.
—Em perdonarà si prescindeixo d'aquest costum local en particular. —Vran semblava com si li faltessin instants per saltar per sobre de l'escriptori i escanyar al gros mercader amb les seves pròpies mans.
—És una llàstima —va dir Magresh amb un somriure sarcàstic, gaudint de les dificultats de la seva «clienta»—. En tot cas, ha estat un plaer fer negocis amb vostè. Bon dia.

Cinc minuts i cinc quilòmetres més tard, la Capitana Noran Vran del 656º regiment va detenir el seu lliscant de comandament Quadriga a la part alta d'un petit pujol. Des d'allà distingia l'edifici d'oficines de tres pisos d'altura del qual acabava de sortir. Situat en una secció apartada de Ciutat Xanas, el lloc era una ubicació ideal des d'on el traficant d'armes Magresh podia efectuar els seus negocis sense atreure atenció oficial «indesitjada».
Quan la maneta petita del seu cronòmetre va arribar a zero, la jove oficial va somriure. Una ona gairebé ensordidora d'explosions d'una sèrie de míssils explosius va sacsejar d'un costat a un altre al Quadriga. Observant el cràter que acabava d'aparèixer als carrers de baix, l'oficial va somriure feroçment per a si mateixa.
—Sí, Magresh, cuc traïdorenc —va murmurar—, ha estat un plaer fer negocis amb tu.



 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada