divendres, 13 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XXVII)

Anterior


27

Després de patir les quatre hores del discurs de Palpatine al Senat sobre l'Estat de la República i les dotzenes d'interrupcions degudes als aplaudiments, tradició arcaica que no es practicava des de l'època del Canceller Suprem Valòrum Eixes, Bail Organa va mirar des del seient posterior de l’aerotaxi com un trio de creuers de combat s'elevava al flamejant cicle taronja de Coruscant, llançant les seves ombres en forma de falca sobre la teulada en espiral del Temple Jedi.
El destí d’en Bail.
Hi havia donat instruccions al pilot droide perquè baixés a la plataforma Nord-Est del Temple, on l'esperaven dos joves Jedi. Ni tan sols es va fixar en l'opulència dels amples passadissos del Temple mentre seguia al seu escorta fins a la sala que l'Orde utilitzava per a les seves reunions públiques, en comptes de la càmera circular reservada per als conclaus privats, situada al cim de la torre de l' Consell.
Quan se li va permetre l'entrada, al centre de la sala es projectava una hologravació del discurs de Palpatine. Al voltant de la taula de l’holoprojector s'asseien els membres del Consell: Yoda, Mace Windu, Saesee Tiin, Ki-Adi-Mundi, Shaak Ti, Stass Allie, Plo Koon, i Kit Fisto.
–I, amb tot en el meu cor, em veig obligat a enviar dos-cents mil soldats més a la Vora Exterior –repetia l’holoimatge del Canceller Suprem–, però tinc la completa confiança que el final d'aquest brutal conflicte està ara a prop. La Confederació s'ha vist eradicada del Nucli, expulsada de la Vora Interior i de les colònies, assetjada en la Vora Mitjana i molt aviat exiliada als braços de l'espiral. I pagarà un preu just pel caos i la destrucció que ha provocat a les nostres llars.
Va fer una pausa per gaudir dels aplaudiments, tot i que van durar massa temps.
Les càmeres droides brunzien al voltant de la Gran Rotonda per ressaltar les amistoses i més que conegudes faccions de Palpatine, rematant el cercle centrant-se en el podi de trenta metres d'alt sobre el qual es trobava, i recreant-se en les dues dotzenes d'oficials humans de marina que estaven a peu dret sota ell, aplaudint de forma entusiasta.
–Una demostració de força és –va comentar Yoda.
Palpatine va continuar parlant, vestit amb robes de color magenta i verd bosc.
–Alguns de vosaltres us preguntareu per què pateix el meu cor quan us porto notícies del nostre tan esperat i desitjat contraatac. La decisió pesa sobre mi perquè hagués preferit dir: "Ja n'hi ha prou, deixem que la Confederació i els separatistes es marceixin i morin solitaris en la Vora Exterior, mantinguem la nostra llar en ordre i en pau, no derramem més sang en altres mons, no sacrifiquem més soldats valents i confiem en els nostres Cavallers Jedi."
Yoda es va agitar inquiet en el seu seient.
–No obstant, i ho dic amb tristesa, no puc seguir els dictats del meu cor perquè no podem permetre que els enemics de la democràcia obtinguin una treva, descansin i es recuperin. Hem d’aniquilar els nostres enemics com es faria amb un càncer amb un creixement que posés en perill de mort tot el cos, o amb una malaltia contagiosa. En cas contrari, la generació dels nostres fills i les generacions futures viuran sota l'amenaça dels que han portat el caos a la galàxia i que, de ben segur, trobarien forces per reagrupar-se i atacar de nou.
–Pausa per als aplaudiments –va apuntar Bail. Hi havia estat allà.
Els Mestres Jedi es van remoure a les seves cadires de respatller alt, però no van dir res.
–Perquè les meves paraules no donin la impressió que ja s'han acabat les decisions difícils, permeteu-me afegir que encara queda molt per fer. Hi ha tant a reconstruir, tant que reorganitzar! En vosaltres, en tots vosaltres, buscaré guia per a veure els mons han de rebre la benvinguda a la República i quins, si és que algun s'ho mereix, han de mantenir-se allunyats de nosaltres o ser rebutjats per les ferides que ens ha infligit. De la mateixa manera, buscaré la vostra guia per reformar la nostra Constitució i adaptar-la a les necessitats d'una nova època.
–Què vol dir amb això? –va preguntar Mace Windu.
–Finalment, vull que vosaltres, tots vosaltres, contribuïu a què el nou esperit de Coruscant, el nou esperit del Nucli, s'estengui per tots els sistemes estel·lars a fi que la llum de la democràcia continuï brillant i puguem gaudir de mil anys més de pau, i mil més després, i així successivament, fins que la guerra sigui poc més que un record.
–Ja n'hi ha prou! –va cridar Stass Allie mentre el Senat irrompia en un aplaudiment eixordador.
Alta, prima i de complexió fosca, portava un tocat de Tholoth amb un disseny similar al de la seva immediata predecessora en el Consell, Adi Gàllia. Com ningú si va oposar, va desconnectar l’holoprojector.
Yoda es va tornar cap a Bail.
–La seva visita apreciem, senador Organa.
–Volia fer-los saber que no tots estàvem d'acord, malgrat el que puguin fer-los creure les notícies de l'HoloRed.
–Conscients d'això som.
Bail va fer un gest ampli cap a les finestres triangulars de la sala i va moure el cap amb pesar.
–Coruscant celebra la victòria molt aviat. Pràcticament es palpa en l'ambient.
–Prematura qualsevol celebració és, sí –va reconèixer Yoda amb tristesa. Mace es va inclinar cap endavant en la seva cadira.
–En què pensa Palpatine? Com pot comprometre la meitat de les forces defensives de Coruscant enviant-les a la Vora Exterior?
–Per allò aconseguit a Belderone Palpatine animat està.
–El Canceller Suprem ho centra tot en Mygeeto, Saleucami i Felúcia –va dir Plo Koon sota la màscara que li subministrava els gasos que necessitava per respirar.
El llarg cap d’en Ki-Adi-Mundi va fer una inclinació subtil.
–Els ha batejat com La Tríade del Mal.
–Baluards separatistes són –va reconèixer en Yoda–, però tan remots, tan insignificants...
–Un perill per al cos de la República –va recordar Bail. Mace va ridiculitzar aquesta idea.
–Quan el cos pateix algun dany cal avaluar les prioritats. Quan es té el pit foradat per un làser no té sentit enviar les nostres defenses a encarregar-se d’allò produït per una agullonada.
Bail va passejar la mirada per tota la sala.
–A alguns ens preocupa que hagin persuadit al Canceller Suprem perquè assetgi aquests mons com una manera d’annexionar-los per la força. El Senat ha promulgat lleis que li concedeixen autoritat per passar per sobre dels governs locals.
Yoda va prémer els llavis, indignat.
–En un laberint del mal aquesta guerra s'ha convertit, però protegir-nos devem. Així com les tradicions que els Jedi durant mil generacions han aconseguit salvaguardar.
Mace es va passar la mà pel seu afaitat cap.
–Esperem que Obi-Wan i Ànakin trobin l'origen d'aquesta guerra abans que sigui massa tard.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada