dimarts, 24 d’abril del 2018

La caverna de les calaveres cridaneres (VII)

Anterior


CAPÍTOL 7

Entrant a la boca de la cova, Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van veure les restes fossilitzades de moltes criatures encastades a les parets de la caverna. Un fred vent va entrar a la cova i va lliscar a través dels buits en els antics ossos, produint un so que certament era esgarrifós, com un grunyit inhumà barrejat amb el ressò d'un crit de mort.
Mentre caminaven més profundament a la cova, Obi-Wan va mirar a les parets i va dir:
–Podria si us plau repetir el poema que la seva filla va recitar abans?
La Reina de les Calaveres va respondre:
Més enllà de les calaveres que criden des dels murs,
La primera estrella descansa on van caure els gegants.
La segona estrella crema sota cascades.
La tercera estrella viu on habiten els monstres.
Ajustant la llum del seu bastó de brillantor, Obi-Wan va dir:
–Òbviament, la primera línia es refereix en aquesta àrea, i les «estrelles» són les gemmes de poder. Sap el que signifiquen les altres paraules?
–Només que donen la localització de cada gemma oculta.
–Nallàstia va haver d'haver fet una bona feina amagant-les si ningú ha estat capaç de trobar-les durant més de quatre mil anys. Però no podem deixar que això ens aturi.
Van procedir a través de la caverna fins que van aconseguir arribar a un túnel de sostre baix. Trenta metres després, el túnel semblava acabar en una àrea de total foscor.
–Mantingui’s enrere, –va advertir-la Obi-Wan. Movent-se cap a la foscor, Obi-Wan es va adonar que el túnel acabava abruptament sobre un profund avenc. El seu bastó de brillantor era capaç d'il·luminar objectes fins a cinquanta metres, i podia veure una àmplia paret a l'altra banda de l'avenc, a prop de quinze metres de distància. Va estendre el bastó sobre la vora del sòl, però les parets de l'avenc es van esvair en una àrea negra distant. Només podia imaginar la profunditat de l'avenc.
A la dreta cap a sota d'Obi-Wan, va veure el que semblava ser un pont natural, de prop d'un metre d'ample, que s'estenia sobre l'avenc cap a un altre forat fosc, possiblement un altre túnel. Estava considerant si podria ser capaç de saltar al pont quan va percebre a la Reina de les Calaveres al seu costat.
–És un llarg camí cap avall, –va comentar la Reina de les Calaveres.
–I després més, –va afegir Obi-Wan. Va assenyalar al pont natural i va dir–: Sembla que és l'únic camí a través. Creu que pot saltar a ell?
–No si no tinc per què fer-ho, –va respondre la Reina de les Calaveres.
Per a sorpresa d'Obi-Wan, la Reina de les Calaveres va baixar sobre la vora del sòl, llavors va caminar cap a un sortint estret, just a sota de la seva posició, del qual Obi-Wan no s'havia adonat. El sortint viatjava pel mur fins al pont. No era una escalada fàcil, però era preferible a un llarg salt sobre l'abisme fosc.
Obi-Wan va seguir a la Reina de les Calaveres, que estava contra la paret mentre s'obria pas pel sortint. Estava just caminant cap al pont quan Obi-Wan va sentir el sortint cedir sota el seu pes. Mentre les seves mans i genolls esgarrapaven la paret, es va empènyer, llançant-se cap al pont. Hi va haver un horrible so de cruixit mentre aterrava amb força davant de la Reina de les Calaveres, estenent els seus braços als seus laterals per evitar que el seu cos rodés fora del pont.
–Està bé? -va preguntar la Reina de les Calaveres.
–Més o menys, –va dir Obi-Wan mentre s'aixecava del pont. Mirant per la vora a la foscor de sota, va reprimir un calfred involuntari.
La Reina de les Calaveres va dir:
–Sonà com si s'hagués trencat alguna cosa.
–Ho vaig fer, –va admetre Obi-Wan–. Dues costelles.
La Reina de les Calaveres va panteixar.
–Els Jedi... és a dir, sents dolor?
–Sí, –va dir Obi-Wan amb naturalitat–. Però podem controlar-lo–. Sense més explicació, va fer un gest a la Reina de les Calaveres perquè li seguís sobre el pont. Estaven a mig camí per sobre quan Obi-Wan va escoltar un clic de la paret darrere d'ell. Girà per mirar passant a la Reina de les Calaveres fins a una petita àrea de la paret de l'avenc on un panell s'havia lliscat cap enrere per revelar un forat rodó.
–Ajupi’s! –va cridar Obi-Wan mentre estenia el braç cap al sabre làser.
La Reina de les Calaveres va caure a terra, llançant-se contra el pont, just mentre esclatava una forta explosió de foc blàster i tres rajos d'energia es llançaven des del forat de la paret. El sabre làser ja estava cremant mentre els rajos d'energia arribaven a la seva posició, i ell el va balancejar amb força cap a ells, provocant una petita explosió.
El so de foc blàster va fer ressò per l'avenc, després es va apagar. La Reina de les Calaveres es va aixecar.
–Què ha passat?
Obi-Wan va assenyalar a la paret per darrere d'ella, on el fum estava sortint del forat destrossat.
–Era un parany antic de làser automatitzat, un projector làser ocult acoblat a la paret. Jo diria que estava equipat amb un sensor per fer que disparés a qualsevol que estigués a mig camí del pont. Sap si Nallàstia Octan va instal·lar tals paranys al llarg de la caverna?
–No ho sé. És possible que ho fes per protegir les gemmes de poder dels pirates. Sospito que si un viatgés fins al fons d'aquest avenc, trobaria les restes de molts caça-tresors desafortunats.
Després de creuar el pont fins a l'altre costat de l'avenc, Obi-Wan i la Reina de les Calaveres van entrar a un túnel que els va portar a una càmera de sostre alt. Per a la seva sorpresa, les parets de la cambra estaven perfilades d'enormes estàtues d'éssers alienígenes, algunes de més de vuit metres d'altura. Si les estàtues eren fidels, els éssers eren criatures similars als insectes amb quatre braços i dos ulls multifacetats.
Obi-Wan va preguntar:
–Ha vist alguna vegada alguna cosa com això a Nallàstia?
–Mai, –va respondre la Reina de les Calaveres.
–Són bastant antigues, –va observar Obi-Wan–. Probablement precedien a l'arribada dels colons humans.
–Vol dir que una civilització extraterrestre va existir una vegada en aquesta lluna?
–Depèn de com ho miri, –va dir Obi-Wan–. Des de la seva perspectiva, la seva gent és l’alienígena.
Hi havia catorze estàtues en total, dotze de les quals estaven alçades; les dues restants jeien a terra, trencades en molts trossos. Al principi, Obi-Wan sospitava que el parell destrossat havia estat bolcat deliberadament, però llavors es va adonar d'una àmplia esquerda entreteixida a terra de la cambra, just sota l'àrea on les dues estàtues caigudes havien estat una vegada. Semblava que un terratrèmol podria haver estat el culpable de fer caure les estàtues.
–Em pregunto què els va passar, –va dir la Reina de les Calaveres, meravellant-se davant les estàtues–. Als alienígenes, vull dir. Es van morir? O es van mudar a un altre món?
–No tinc ni idea, però hauria de ser difícil passar-les per alt, –va dir Obi-Wan. Ell va mirar passant a les estàtues cap a una entrada que semblava ser un passadís cap a una altra cambra. Llavors va mirar enrere a les dues estàtues caigudes, i les paraules li van arribar. Va dir en veu alta–: La primera estrella descansa on van caure els gegants.
–Podria ser això? –Va preguntar la Reina de les Calaveres.
–Vegem, –va dir Obi-Wan, i es va moure cap a l'àmplia esquerda a terra. Després d'una major inspecció, l'esquerda s'obria en un buit obert. Estenent el seu bastó de brillantor, Obi-Wan va mirar al forat, però en lloc de veure una gemma, es va trobar a si mateix mirant als ulls daurats d'una gran serp.
Hisssssssssssss!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada