dijous, 19 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (LIV)

Anterior


54

El transbordador de tres ales es va arrossegar, assetjat pels trets làser, cap a l’hangar del Mà Invisible. Grievous havia mantingut el rumb mentre es formava un pla de contingència en la seva ment. Esquadrilles de caces droide de la Federació de Comerç havien obert camí al transbordador a través de les zones d'intens combat, però la petita i vulnerable nau seguia sense estar fora de perill. Molts dels apassionats perseguidors de Grievous es trobaven tan ocupats defensant-se, que ja no representaven cap amenaça, però tres caces havien aconseguit mantenir-se prop del transbordador i l’assetjaven contínuament amb trets controlats.
La persecució en el camp de gravetat i el retorçat vol fins al creuer havia castigat a la nau. El motor sublumínic gemegava, protestant, l'escut estava perillosament debilitat i les armes sense munició. En no saber en quin lloc de la nau es trobava Palpatine, els pilots del trio de caces tenien molta cura en disparar els seus làsers, però cada impacte danyava una mica més als estabilitzadors i al generador de l’escut. El plasma de les defenses del Mà Invisible només els havia incitat a acostar-se encara més al transbordador per utilitzar-lo de la mateixa manera que Grievous utilitzava a Palpatine...: com a escut protector.
La veu mecànica d'un droide de control es va escoltar en els altaveus de la cabina del transbordador.
–General, desitja que despleguem Tri-caces contra els seus perseguidors?
–Negatiu –va respondre Grievous–. Reserveu-los per quan siguin realment necessaris. Seguiu amb els canons.
–General, els nostres ordinadors suggereixen que, en estar tan a prop, el foc dels nostres canons podria afectar el transbordador.
Grievous no ho va dubtar. El casc tremolava sota cada andanada del creuer.
–Prepareu el raig tractor –va ordenar, després de pensar-s'ho un moment–. Enfoqueu-lo sobre nosaltres quatre. Un cop ens hagueu atrapat, Porteu-nos fins a l'hangar..., tot i que arrossegueu també als caces. Que ens esperin els droides de combat, per si fossin necessaris.
–Sí, general.
Grievous va girar el seu seient cap a Palpatine, lligat a una butaca d’acceleració entre dos MagnoGuàrdies. El Canceller Suprem havia estat inesperadament dòcil des que van deixar el búnquer, encara que de vegades recriminés a Grievous les seves menys-que-perfectes habilitats com a pilot.
–Estúpid, vas a matar-nos a tots dos! –Li havia cridat repetidament.
Què creia Palpatine que l'esperava a bord del Mà Invisible?, s'havia preguntat Grievous. S’enganyava creient que Lord Sidious i Lord Tyranus buscaven únicament cobrar un rescat? Creuria què escaparia d'alguna manera i aconseguiria tornar a Coruscant?
Un cop més, Grievous es va qüestionar la innecessària complexitat dels plans del Senyor Sith. Per què no matar a Palpatine com més aviat millor? Si no tingués les seves ordres...
–Així que rep ordres? –s'havia burlat Palpatine.
Quin d'ells era el lacai?
–Subjecti’s, Canceller –va dir Grievous, tornant a la realitat–. Això pot ser dur.
Palpatine va somriure amb menyspreu.
–Amb vostè als comandaments, estic segur.
Quant Grievous va tornar a mirar per la finestreta, va veure que els canons davanters del Mà Invisible escopien gotes de foc. Dos dels pilots dels caces havien d'haver pressentit alguna cosa, perquè pràcticament es van enganxar al transbordador. Sacsejada per les explosions, la nau va deixar parts de si mateixa surant a l'espai, i tots els sistemes van fallar. Un dels caces va volar en trossos, però els altres dos van perdre poc més que les seves ales.
El raig tractor va fer presa en el transbordador.
I en els dos caces estel·lars supervivents.
Grievous va pensar ordenar que buidessin d'aire de l'hangar. En alguna part del transbordador trobarien un vestit extravehicular per a Palpatine. Però el Canceller Suprem ja tenia bastants problemes amb la fallada dels sistemes vitals.
Grievous hauria d’encarregar-se dels pilots dels caces quant les naus quedessin lliures del raig tractor.
Tot just havien creuat les tres naus el camp de contenció de l’hangar, quan càrregues explosives van fer volar les capotes dels caces, i dos Cavallers, Jedi van saltar a coberta empunyant els seus sabres i desviant els làsers disparats pels droides de combat mentre corrien cap al transbordador. Abans que aquest toqués terra, un dels Jedi ja havia clavat la seva resplendent fulla blava a la comporta d'estribord.
Grievous va córrer cap a popa a través de l'espès fum, però no se li va passar per alt l'expressió burleta de Palpatine.
–Sorpresa, sorpresa, general.
El ciborg només es va aturar un instant per replicar:
–Veurem qui és el sorprès.
Va veure com la fulla del sabre làser es retirava. Però quan va carregar contra la comporta i va caure sobre la coberta, els Jedi ja s'havien traslladat al costat oposat de la nau. I van plantar cara contra els dos sabres làser que Grievous va treure de l'interior de la seva capa, fins i tot mentre seguien desviant els trets dels droides.
El duel es va entaular a través de tot l'hangar. Els droides de combat van baixar les seves armes per por de ferir a Grievous. Aquests Jedi eren més hàbils que els del búnquer, però no prou com per vèncer-lo. Els quatre sabres espetegaren en l'aire reciclat, banyant les brunyides mampares amb llum crua i grans ombres.
Un Jedi el va flanquejar i va atacar.
Grievous va esperar fins a l'últim moment per ordenar a les seves cames que l'alcessin uns quants centímetres. Llavors, va estendre els seus sabres làser cap als costats, lleugerament orientats cap avall. Desviant les estocades dels seus adversaris, les fulles de Grievous van foradar els pits de tots dos. Van retrocedir ensopegant i amb la cara trasmudada per la sorpresa. La classe de sorpresa que només proporciona la mort.
Alguns droides de combat es van acostar, gairebé atropellant-se per l'avidesa.
–Llanceu els cadàvers a l'espai –va ordenar Grievous–. Trieu una ruta on la República pugui fer-los un bon cop d'ull.
Palpatine esperava al costat de la rampa d'abordatge del transbordador, diminut entre dos MagnoGuàrdies.
–Emporteu-vos-li –va dir Grievous secament.
Aixecant a Palpatine per les aixelles, els droides van seguir a Grievous pel creuer i per un pòrtic ovalat opalescent fins una cabina gran en el que es podia veure una taula envoltada de cadires. El ciborg va ordenar als guàrdies que col·loquessin al Canceller Suprem en una cadira giratòria situada a la capçalera de la taula i que li emmanillessin les mans.
–Benvingut a les habitacions del General –va exclamar mentre teclejava en la consola acoblada a la taula. El mampara de darrera de la cadira giratòria es va convertir en una pantalla hologràfica que va mostrar la batalla de Coruscant. Un últim interruptor va fer que una holocàmera amb forma de globus ocular se situés sobre de la taula.
–Està a punt de fer una aparició no programada a l'HoloRed, Canceller –va anunciar Grievous–. Em disculpo per no proporcionar-li mirall, pinta i cosmètics perquè pugui dissimular la seva por.
Quan va parlar, la veu de Palpatine era sinistra.
–Pot transmetre la meva imatge, però no parlaré.
Grievous va fer que sí amb el cap davant el que semblava una decisió ferma.
–Transmetré la seva imatge, però no parlarà. Entès?
–Parlarà vostè.
–Correcte. Parlaré jo.
–Molt bé.
Sense raó aparent, Grievous es va sentir insegur.
–Lord Tyranus arribarà molt aviat per encarregar-se de vostè.
Palpatine va somriure sense mostrar les dents.
–Llavors, estic segur que ens divertirem.

***

Des del seu creuer, el general Grievous es va dirigir a un públic hipnotitzat de trilions d'éssers. El seu rostre aterridor va aparèixer en totes les freqüències de l'HoloRed i va donar un missatge de foscor i condemna, anunciant la fi del regnat de Palpatine i la caiguda de la corrompuda República, prometent un nou futur per a tots els mons i totes les especies esclavitzades per ella...
Gairebé aixafat entre la multitud sobtadament silenciosa de la plaça Nicandra, Bail va tocar el braç de la Mon Mothma en un gest que prometia el seu aviat retorn, i va començar a obrir-se pas entre els allà congregats. Va buscar al seu voltant fins a descobrir la Padmé i C-3PO, que l'abraçava, amb la cara alçada cap al cel il·luminat.
La va cridar pel seu nom, i ella es va donar la volta amb les llàgrimes vessant-se sobre la seva túnica.
–Padmé, escolta’m –li va pregar, acariciant-li el pèl–. Els separatistes no guanyaran res matant a Palpatine. No li passarà res.
–I si t'equivoques, Bail? I si el maten, i el poder cau en mans de Mas Amedda i de la resta de la seva banda? No et preocupa això? I si Alderaan és el següent món en la llista de Grievous?
–És clar que em preocupa. Temo per Alderaan, però tinc fe en què això no passarà. Aquest atac posarà fi als setges de la Vora Exterior. Els Jedi tornaran al lloc que els correspon, aquí al Nucli. I pel que fa a Mas Amedda, no durarà ni una setmana. Hi ha milers de senadors que pensen com nosaltres, Padmé. Els reunirem i formarem una aliança amb la qual hauran de comptar. Tornarem a posar en marxa la República, encara que haguem de lluitar amb ungles i dents contra tots els que se'ns s'oposin –li va agafar la barbeta i la va obligar a aixecar la cara–. Hi sobreviurem, passi el que passi.
Ella es va xarrupar les llàgrimes i va somriure lleugerament.
–Si tan sols pogués concentrar les meves preocupacions en el futur de la República...
Bail va sostenir la seva mirada i va assentir, comprenent a què es referia.
–Padmé, si et serveix de consol, saps que la meva dona i jo farem el que sigui per protegir-te a tu i als que et són estimats.
–Gràcies, Bail –va respondre ella–. De tot cor, gràcies.

***

A Utapau, un món de la Vora Exterior amb immensos cràters i llangardaixos, el Virrei Nute Gunray mirava una granulosa imatge de l’HoloRed en la qual es veia al general Grievous deixant anar el seu discurs.
S'hauria equivocat en infravalorar al ciborg? Realment acabaria la guerra amb la República vençuda? Era gairebé massa felicitat: comerç sense restriccions del Nucli a la Vora Exterior, riquesa inimaginable, possessions il·limitades...
Gunray va mirar a Shu Mai, Passel Argente, San Hill i a la resta, abraçant-se, donant-se copets a les esquenes, expressant de sobte una companyonia desenfrenada. Somrient àmpliament per primera vegada en diversos anys, ell es va unir a la celebració.

***

En el Temple. Yoda contemplava una imatge de l’HoloRed que mostrava els cossos sense vida de dos Jedi surant a l'espai, a prop del vaixell insígnia de la flota separatista. A les comissures de la seva boca es va formar un rictus de tristesa, abans d’acostar-se al comunicador.
–Veure’ls ara puc.
La veu d’en Mace va retrunyir per l'altaveu.
–Si podem travessar les seves pantalles, arrasarem el creuer.
–Matar al Canceller Suprem Grievous vol.
–No crec. Ha tingut moltes oportunitats de fer-ho.
–Llavors, les exigències separatistes de sentir, hem.
–El Senat regalarà Coruscant per aconseguir la devolució de Palpatine.
–Si el Canceller Suprem mor, pitjor la situació serà. La caiguda de la República significarà.
Mace va guardar silenci per un moment. Yoda el va veure a la cabina del creuer que Kit i ell estaven pilotat a l'espai de Coruscant.
–Què podem fer?
–A la Força buscar guia. Acceptar el que el destí ens ofereixi. Per ara, impedir que a l'hiperespai la flota d'en Grievous escapi. A molts Jedi s'ha cridat. El signe de la batalla canviarà quan ells arribin.
–Mestre Yoda, estàvem molt a prop de capturar Sidious. Vaig poder sentir-ho.
–Que això és obra d’en Sidious sabut és. Amagat està.
Però ja no a Coruscant, va pensar Yoda.
–Aniquilarem a Grievous aquí, com la feristela que és.
Mace va desconnectar la transmissió, i Yoda va trontollar cap a les finestres. L'Oest de Coruscant estava embolicat en la foscor, amb el cel solcat de feixos de rabiosa llum. Va fer que el seu sabre làser volés fins a la seva mà, el va connectar i el va batre en l'aire.
–Perillós el futur serà. Causa de preocupació serà.
Però la batalla en l'espai local no havia acabat.
L'últim acte tot just acabava de començar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada