dimecres, 11 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XVII)

Anterior


17

–Fa deu anys això hauria tingut tots els requisits necessaris per esdevenir un conflicte diplomàtic –explicava l'oficial d'Intel·ligència Dyne a Yoda i a Mace Windu a la sala de dades del Temple Jedi.
Plena d'ordinadors, taules d’holoprojectors i aparells de comunicacions, la sala sense finestres també contenia un emissor d’emergència que transmetia en una freqüència únicament coneguda pels Jedi, el que permetia que el Temple enviés i rebés missatges codificats sense haver de recórrer a l'HoloRed pública.
–Des de quan mostren tanta comprensió dels xi charrians? –preguntà Mace. Vestit amb túnica marró, cinturó i pantalons crema, estava assegut a la vora d'un escriptori, recolzant un dels seus peus a terra.
–Des de què s'han vist obligats a sobreviure subcontractant treball –va respondre Dyne–. Volen tornar a entrar en el joc i aconseguir un bon contracte de la República per fabricar caces estel·lars o droides de combat. Saben que Sienar s'està fent cada vegada més ric emprant tècniques que bàsicament els hi va robar. Això ha de tenir-los molt irritats.
Mace va mirar a Yoda, que romania a peu dret, a una banda, amb les dues mans recolzades en l'empunyadura del seu bastó.
–Llavors, no és probable que el Prelat xi charrià enviï un informe de l'incident al Senat.
Dyne va negar amb el cap.
–No ho farà. Al cap i a la fi, no es va produir cap dany real.
–A oïdes del Canceller Suprem no arribarà –va dir en Yoda–. Però sorprès per l'informe d'Obi-Wan estic. Perdent part del seu bon judici Obi-Wan està.
–Tots dos sabem el motiu –va apuntar en Mace–. S'ha convertit en el defensor d'Ànakin.
–Si l'Escollit Skywalker és, cent incidents diplomàtics com aquest sense preocupar-nos podrem patir –Yoda va tancar els ulls un moment, abans de fixar-los en l'analista d’Intel·ligència–. Però a explicar aquestes coses no ha vingut, capità Dyne.
Dyne va somriure obertament.
–Hem aconseguit desxifrar el codi que Dooku, i suposem que Sidious, ha estat utilitzant per comunicar-se amb el Consell Separatista. Gràcies en aquest codi vam poder interceptar un missatge enviat al Virrei Gunray a través de la Mecano-cadira.
–Fa anys que intentem desxifrar aquest codi –va dir Mace– posant-se dret, sobtadament interessat.
–El transmissor d’hiperona de la cadira ens va donar la nostra primera pista sòlida. De seguida ens vam adonar que el codi de la memòria del transmissor era una variant de l'utilitzat pel Clan Bancari Inter-galàctic. Així que vam decidir oferir un tracte a un muun que vam empresonar després de la batalla de Muunilinst. Es va resistir una mica, però va acabar confirmant-nos que el codi de la Confederació és molt semblant a l'usat a Aargau per al moviment de fons bancaris i coses així –Dyne va fer una pausa abans de prosseguir–. Recorda els crèdits perduts que van servir de base per a l'acusació contra el Canceller Valòrum?
Yoda va fer que sí amb el cap.
–L’incident recordem, si.
–Els crèdits que suposadament es van embutxacar els membres de la família Valòrum a Eriadú van ser enviats a través d'Aargau.
–Interessant és.
Dyne va obrir un maletí metàl·lic i va extreure una cèl·lula de dades. La va portar fins a una de les taules holoprojectores i la va inserir en una presa. Una holoimatge d'un metre d'alt va aparèixer en el con de llum blava de la taula.
–El General Grievous –va reconèixer Yoda, aclucant els ulls.
–Li agradarà saber que ja he escollit un món per a nosaltres, Virrei –deia Grievous–. Belderone serà la nostra llar temporal –el ciborg es va aturar un instant–. Virrei...? Virrei! –girant-se cap a algú que romania fora de càmera, bordà–: Talla la transmissió.
Dyne va prémer el botó de pausa abans que la imatge de Grievous desaparegués.
–És una imatge d'alta resolució com mai havia vist –comentà–. És una tecnologia diferent de la que estem acostumats a utilitzar... fins i tot en la Confederació.
–De la seva imatge Sidious té cura, mmm?
–Quin és l'origen de la transmissió? –va preguntar Mace.
–Les profunditats de la Vora Exterior –va aclarir Dyne–. Després de la batalla de Cato Neimoidia, sis pilots clons van perseguir a una nau nodrissa que va saltar a l'hiperespai. No en va tornar cap.
–Una cita amb la Flota de la Confederació és –va apuntar Yoda.
–I el seu pròxim destí és Belderone –va remarcar en Mace–. Alguna novetat sobre l'origen de la transmissió original de Sidious?
Dyne va negar amb el cap.
–Encara estem treballant.
Mace es va allunyar de la taula.
–Belderone no és un món molt poblat, però és aliat de la República. Grievous matarà a milions dels seus habitants només per donar un cop d'efecte –Va mirar a Yoda–. No ho podem permetre.
Dyne va passejar la seva mirada de Mace a Yoda.
–Si Grievous es troba amb què les forces republicanes li esperen allà, els separatistes sabran que podem interceptar les seves transmissions.
Yoda es va emportar els dits als llavis en actitud pensativa.
–Actuar devem. Esperant les forces de la República estaran.
Dyne va assentir.
–Té raó, és clar. Si no actuéssim i arribés a filtrar-se que Intel·ligència estava al corrent d'aquesta transmissió... –contemplà a Yoda–. Al Canceller Suprem informem?
Les orelles d’en Yoda es van retorçar inconscientment.
–Difícil aquesta decisió és.
–Aquesta informació quedarà entre nosaltres –va dir Mace amb fermesa.
–D'acord estic –va sospirar en Yoda–. El senyal d'aquesta sala s'ha d'usar per una flota reunir.
–Obi-Wan i Ànakin no estan lluny de Belderone –va apuntar en Mace–, però estan seguint una altra pista sobre el parador d’en Sidious.
–Esperar aquesta pista es pot. Ara, Obi-Wan i Ànakin necessaris són. –Yoda es va girar cap a la imatge immòbil del general Grievous–. Preparar acuradament aquesta batalla devem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada