dimarts, 10 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XIII)

Anterior


13

Bail Organa passejava inquiet per la zona de recepció del complex del Senat. Estava a punt de donar curs a la seva exasperació contra l'encarregada de les cites del Canceller Suprem, quan la porta del despatx de Palpatine va tornar a obrir-se, i els seus consellers van començar a desfilar entre els temibles guàrdies amb caputxa vermella que flanquejaven l'entrada.
Els consellers Sim Aloo i Janus Greejatus: Armand Isard, el director d'Intel·ligència; Jannie Ha'Nook, de Glithnos, responsable del Consell de Seguretat i Intel·ligència: Mas Amedda, portaveu chagrià del Senat; i Sly Moore, alt i eteri, embolicat en la seva capa umbarana i ajudant personal del Canceller. L'últim a sortir va ser Pestage.
–Veig que segueixen aquí, senadors.
–No tenim res, excepte paciència –va dir Bail.
–És bo saber-ho, ja que el Canceller Suprem encara té molta feina pendent per atendre.
Llavors va aparèixer el propi Palpatine. Va mirar primer a Bail i als altres; després, a Pestage.
–Senador Organa, senadora Amidala..., amics tots. És una delícia trobar-vos aquí.
–Canceller Suprem –va dir Bail–, tenim la impressió que teníem una cita amb vostè.
Palpatine va alçar una cella.
–De veritat? Per què no se m'ha informat? –va preguntar a Pestage.
–El seu horari és tan atapeït... No vaig voler sobrecarregar-lo.
Palpatine va arrufar les celles.
–Mai estic tan ocupat com per no poder parlar amb els membres del Comitè Legitimista. Deixa'ns, Sate, i no permetis que ens interrompin. Ja et trucaré quan et necessiti.
Es va fer a un costat i va indicar amb un gest a Bail i als altres que entressin al despatx rodó. C-3PO va ser l'últim a creuar el llindar, girant el cap per fer una ullada als guàrdies immòbils.
Bail va asseure directament davant la cadira de respatller alt de Palpatine, de la qual es deia que albergava el generador d'un escut d'energia tan necessari per a la seva protecció com els guàrdies, per insòlit que hauria semblat tres anys abans. El despatx encatifat i sense finestres estava saturat de vermell i contenia diverses estàtues singulars, igual que les habitacions privades de Palpatine, a l'Edifici Administratiu del Senat i, a la seva suite de la República Cinc-cents. Tot i que es rumorejava que era capaç de treballar durant dies sense dormir, Palpatine semblava alerta, curiós i una mica impacient.
–Quins assumptes els porten per aquí en aquest gloriós orbe de Coruscant? –va dir des de la seva cadira–. No voldria apressar-los, però tinc certa pressa...
–Anirem directament al gra, Canceller Suprem –va respondre Bail–. Ara que la Confederació ha estat expulsada del Nucli i de la Vora Interior, voldríem discutir la derogació d'algunes mesures promulgades en nom de la seguretat pública.
Palpatine va contemplar fixament a Bail per sobre dels entrellaçats dits.
–Tan segurs us sentiu gràcies a les nostres recents victòries?
–Sí, Canceller Suprem –va reconèixer la Padmé.
–En particular, l'Acta de Reforç i Compliment de la Seguretat –va seguir Bail–. I, concretament, les mesures que permeten l'ús il·limitat de droides de vigilància, i les investigacions i detencions sense necessitat de garanties judicials o sense seguir els procediments deguts.
–Ja veig –va dir lentament Palpatine–. Per desgràcia, la veritat és que encara estem lluny d'haver guanyat la guerra, i a mi, per començar, no em satisfà que els traïdors i els terroristes segueixin suposant una amenaça per a la seguretat pública. Oh!, comprenc que les nostres victòries donin la impressió que la guerra acabarà ràpidament, però aquest mateix matí m'han informat que els separatistes segueixen controlant molts mons claus de la Vora Exterior, i que pot ser que els nostres bloquejos hagin de perllongar-se indefinidament.
–Indefinidament? –va preguntar Eekway.
–Per què no els cedim alguns d'aquests mons? –va suggerir Fang Zar. El comerç amb el Nucli i la Vora Interior gairebé ha arribat als nivells de preguerra.
Palpatine va capcinejar.
–Alguns d'aquests mons de la Vora Exterior pertanyien a la República i ens van ser arrabassats per la força. Em temo que si permetem que la Confederació els retingui, ens arrisquem a crear un precedent molt perillós. A més, crec que aquest és el moment de pressionar, de seguir atacant fins que els separatistes deixin de representar una amenaça per al nostre estil de vida.
–L’única solució és continuar amb aquesta guerra? –va preguntar Bail–. Segur que ara podríem persuadir a Dooku perquè atengués a raons.
–Jutja molt malament la seva determinació, senador, però, suposem que jo estic equivocat i que decidim cedir-li alguns mons en gest conciliador. Qui triarà aquests mons? Jo? Vostè? Hem de sotmetre l'assumpte al Senat i celebrar una votació? I com respondran al nostre gest els habitants d'aquests mons cedits? Com se sentirien la bona gent d'Alderaan si els diguéssim que ara pertanyen per sempre a la Confederació? Tan poc es valora la lleialtat envers la República? Els recordo que una decisió similar va ser la que va motivar que molts mons s'aliessin amb el Comte Dooku.
–Però podrem triomfar en la Vora Exterior? –es va interessar Eekway–. Amb un exèrcit tan reduït? Amb tants Jedi dispersos? No donaria la impressió que els Jedi estan perpetuant aquesta guerra deliberadament?
Palpatine es va posar a peu dret i es va allunyar de la seva enorme cadira, donant l'esquena a tots.
–És una situació molt lamentable... Una cosa que hem intentat corregir, amb èxit limitat –va donar mitja volta per encarar-se amb els seus convidats–. Cal pensar en com veuen els altres aquesta guerra. Un ex Jedi dirigeix el moviment separatista, i l'exèrcit clon de la República és comandat per Jedi... Molts mons llunyans veuen aquesta guerra com un intent per part dels Jedi de dominar la galàxia. Abans de la guerra, ja creien que no s’hi podia confiar... En part, a causa de les agressives negociacions que van haver de dur a terme durant els mandats dels meus predecessors. Aquests mateixos mons creuen que van ser els Jedi qui van envair Geonosis perquè van sentenciar a mort a dos d'ells acusats d'espionatge. Nosaltres coneixem la veritat, és clar, però, com evitar les males interpretacions?
Conscient que havien permès que el motiu principal de la discussió se'ls escapés de les mans. Bail va intentar reconduir-la.
–Tornant a la derogació de l'Acta de Seguretat...
–Serveixo a la República, senador Organa –va tallar-lo Palpatine–. Si presenta una moció al Senat, acceptaré el resultat que surti de la votació.
–I vostè es mostrarà imparcial durant els debats?
–Té la meva paraula.
–I aquestes esmenes a la Constitució... –va apuntar Mon Mothma.
–Contemplo la Constitució com un document "viu" –va tornar a interrompre Palpatine–. Com a tal, se li ha de permetre que s'expandeixi o contregui segons les circumstàncies. Si no, seria un document "mort".
–Si poguéssim estar segurs de cert... suport per part del poder –va dir Bana Breemu.
Palpatine va somriure obertament.
–Per descomptat.
–Llavors, tenim un principi d'acord –va exclamar Padmé–. Sabia que ho aconseguiríem.
Palpatine li va somriure.
–Senadora Amidala, no és aquest el droide que va construir el Jedi Skywalker?
Padmé es va girar cap a C-3PO.
–Ho és.
Per un moment va fer la impressió que C-3PO s'havia quedat mut..., però només va ser un moment.
–M’honra que es recordi de mi, majestat.
Palpatine va esclatar en una riallada.
–Aquest títol correspon més aviat a un rei o un emperador –Va mirar la Padmé–. De fet, altesa, acabo de parlar amb ell.
–Amb Ànakin? –es va sorprendre la Padmé.
Palpatine va sostenir la seva mirada.
–Vaja, senadora Amidala, diria que s'ha ruboritzat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada