dimarts, 29 de maig del 2018

Missió Desesperada (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

—Qualsevol que atregui l'atenció de l'Imperi ha de ser valent o estar boig —va dir el primer pilot.
—O mort —va dir el segon mentre tots reien.
—He sentit que és valent i està boig —va dir Weasy—. Però no mort, encara no, en qualsevol cas. Han demanat tropes extra per ell, i ja havien portat un d'aquests batallons Imperials. Els ha posat les coses difícils a les tropes d'assalt. S'ha convertit en una llegenda a Bellassa.
— I què li va passar?
—Ningú ho sap. Va escapar. Tenen a un comandant intentant caçar-lo. Volen convertir-lo en un exemple per a d’altres que podrien intentar rebel·lar-se. Val una recompensa o dos, si esteu interessats.
—Jo no —va dir el primer pilot—. No m’embolico amb l'Imperi. Ni tan sols per ajudar-los. És millor quedar-se a un costat. Passa’m aquesta gerra, vols? Encara estic sobri.
—El seu company encara segueix a la presó —va dir Weasy—. Crec que pensen que Ferus Olin intentarà un rescat, però fins ara, està desaparegut —va grunyir mentre deixava la seva beguda—. Seria millor per a ell que seguís desaparegut. He de fer un altre viatge a Ussa aquesta nit. Els subministraments escassegen allà, i hi ha crèdits per fer.
Obi-Wan li va donar un glop a la seva beguda, intentant trobar-li sentit als sentiments que s'embullaven al seu interior.
Ferus era viu. Obi-Wan havia assumit que era mort.
Ferus havia estat un aprenent Jedi. No importava que hagués deixat l'Orde als divuit anys i hagués estat un civil des de llavors. Havia estat un d'ells, i seguia amb vida.
Al principi hi havia seguit la pista d’en Ferus. Sempre va pensar que després de les Guerres Clon contactaria amb ell. Després que haguessin derrotat als Separatistes.
Això va ser abans de comprendre que el Costat Fosc no seria derrotat tan ràpidament.
Sabia que Ferus havia començat un negoci amb un soci, Roan Lands. Els dos s'havien llogat als governs interessats en protegir ciutadans que eren delators, aquells que exposaven les malifetes de les corporacions especialment cruels. Ferus i Roan els buscaven noves identitats i els vigilaven.
Obi-Wan no sabia molt més que això. Havia sentit que Ferus i Roan es van convertir en oficials de l'Exèrcit de la República durant les Guerres Clon, però mai va tenir temps de seguir-los la pista.
Després que Anakin es passés al Costat Fosc, Obi-Wan va tenir motius per recordar a Ferus. Havia estat Ferus qui li havia advertit primer sobre Anakin. Ferus havia sentit que els grans dons d'Anakin amagaven un gran malestar. Ferus va veure el poder d'Anakin, i li va témer.
L’hi devia.
—Tot el que sé és que la propera vegada que vagis a Bellassa, no tindràs problemes —va dir el segon pilot—. Ferus Olin estarà mort.
Obi-Wan estava assegut, les mans a la falda, el seu cap ocupat. Sentia emocions dins d'ell que no havia sentit en molt de temps.
En una altra vida, no ho hauria dubtat. Hauria enlairat cap a Bellassa. Però tot havia canviat. Estava al càrrec de romandre aquí i vigilar al Luke. Luke i la seva germana era les últimes i millors esperances per a la galàxia. Ell havia de ser protegit. Obi-Wan li ho havia promès a Yoda, li ho havia promès a Bail Organa, ho havia promès a la Padmé al seu llit de mort que li vigilaria.
—Fins que arribi el moment, desaparèixer hem —havia dit Yoda.
Però Ferus també li havia cridat.
No podia contactar amb Yoda per demanar-li consell. Qui-Gon no estava fàcilment disponible per a ell. Havia de decidir. Havia de responsabilitzar-se.
Igual que em vaig responsabilitzar d'Anakin.
Sí, i mira el que va passar pel teu bon judici.
Les veus en el seu cap eren familiars però no menys reals. Confiar en si mateix s'havia tornat difícil.
La seva tasca era protegir al Luke. Es quedaria. I si anava a lamentar aquesta decisió, aprendria a viure amb això. Igual que havia après a viure amb totes les altres.
Obi-Wan va sortir fora i va respirar el fred aire, desitjant que s’emportés el soroll i el fum de la cantina. Va buscar el seu eopie pels voltants. Els eopies no eren coneguts per la seva intel·ligència, però aquesta bèstia en particular podia arreglar-se-les per escapar dels seus lligams i vagar, àvida de líquens de sorra que creixien entre les escombraries. Recollint la seva capa al seu voltant, Obi-Wan va començar a buscar, renyant a l’eopie dins del seu cap. Penses que si alimentes i tens cura d'una bèstia et recompensarà amb la seva lleialtat, no fotent el camp al primer signe de gebre.
No és amb l’eopie amb qui estàs enfadat —La veu va ser seca, divertida—. Aquí hi estàs, un Mestre Jedi, i ni tan sols has après a identificar correctament els teus sentiments.
La veu d’en Qui-Gon semblava venir de les ombres. Obi-Wan es va parar de cop i volta. Estava esglaiat. Era el seu Mestre. Fins i tot el so de les seves paraules va portar a la ment d'Obi-Wan l'amable i robusta cara d’en Qui-Gon. I després, el toc irònic del seu somriure.
—vas dir que no estava preparat per començar l'entrenament...
No ho estàs —va dir Qui-Gon—. Però necessites ajuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada