dilluns, 14 de maig del 2018

La canviaformes colpeja (VIII)

Anterior


CAPÍTOL 8

L’espaiport de la Ciutat Kuat estava destacablement net, i cada kuati que Zam va veure estava portant robes elegants. Encara que bilions d'éssers eren emprats en les estacions orbitals i molls estel·lars que envoltaven Kuat, pocs realment posaven un peu al planeta, el qual estava habitat principalment pels mercaders kuati rics, les seves famílies i els seus servents. Pel que Zam havia esbrinat, els kuati no donaven la benvinguda als estrangers. Per viatjar lliurement, hauria d'assumir una nova disfressa.
L’espaiport tenia moltes botigues, incloent una que venia robes fines. Al davant de la botiga hi havia un maniquí que portava una capa amb caputxa que amagava el cap i el cos gairebé del tot. La capa era just el tipus de vestit que Zam estava buscant, perquè podia portar-la sobre les seves pròpies robes. Va considerar robar la capa, després va recordar els crèdits en el moneder d’en Khoss de Knylenn i va decidir pagar per la capa en canvi.
Després de fer la compra i col·locar-se la capa, Zam va abandonar la botiga per trobar la Casa de la Holowan. Just fora de l'espaiport, va trobar un quiosc d'informació mantingut per un droide de protocol. Darrere del droide, hi havia un mapa de la Ciutat Kuat.
Zam va dir:
–Necessito la direcció de la Casa de Holowan.
El droide de protocol va respondre en un to programat per a l’amabilitat:
–M'encantaria donar-li adreces o assistir-lo de qualsevol manera que faci la seva visita a Kuat més plaent. Vaja, quin capa més moderna porta. Confio que encaixi bé entre la població local.
Zam va treure un blàster de sota de la seva capa i va apuntar l'arma al droide.
–Digues com arribar a la Casa de Holowan, o et rebento el cap.
El droide va assenyalar a una estació propera, on un tren flotant estava just parant sobre una via magnètica. El droide va dir:
–Agafi el tren flotant de passatgers cap al nord fins a la Terrassa Holowan, després camini un bloc cap al nord.
–Gràcies, –va dir la Zam mentre guardava el seu blàster, després va col·locar un xip de crèdits en un prestatge al costat del droide. Mentre la Zam abandonava el quiosc i caminava ràpidament cap al tren flotant, el droide va agafar el xip de crèdits i el va mirar amb sorpresa.
–He tingut multitud de blàsters apuntant-me, però ningú m'havia donat una propina abans, –va murmurar el droide. El droide va apuntar els seus fotoreceptors cap a la Zam i va dir–: No crec que encaixi en absolut.

***

Sense tenir cap idea millor, Bossk va tornar a la plataforma d'amarratge que havia estat el seu punt d'arribada al Port de Passatgers de Kuat. Hi havia un gran nombre de guàrdies de seguretat a la plataforma d'amarratge, però Bossk -lluitant contra una urgència de disparar a tothom que tenia a la vista- va aconseguir evitar la detecció mentre es colava de tornada cap al caça estel·lar malmès que havia robat a Esseles.
Grimpant fins al caça estel·lar, Bossk va lliscar als controls i va encendre el motor. Va murmurar:
–Següent parada, Ciutat Kuat.
El motor es va calar. Bossk volia aixafar els controls amb les seves arpes nues, així que ho va fer. Després va tractar de pensar en com procedir. Desafortunadament, no era molt bo pensant, i es va asseure allà a la cabina de comandaments mentre els guàrdies de seguretat kuati envoltaven la seva nau robada.
De nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada