dijous, 31 de maig del 2018

Missió Desesperada (X)

Anterior


CAPÍTOL 10

Una vegada, fa molt de temps, Obi-Wan i Qui-Gon havien estat caminant sota una tempesta torrencial. La pluja semblava colpejar a Obi-Wan amb implacables capes d'aigua. Forcejava amb cada pas, mentre davant seu l'esquena ampla del seu Mestre es movia cap endavant fermament. Obi-Wan s'havia sobresaltat per l'embat, s'havia tret la pluja dels ulls per poder veure, i havia patinat en les relliscoses pedres del camí que estaven seguint. Qui-Gon mai se sobresaltava.
Hi havia forcejat durant quilòmetres, esperant que el seu Mestre no s'adonés de la seva dificultat. Quan per fi es van aturar per descansar, Obi-Wan s'havia recolzat contra la paret de la cova que havien trobat per protegir-se. Tot estava mullat, la seva túnica i la seva caputxa, la seva motxilla, les seves botes. Sentia com si hagués estat duent pedres a les butxaques.
Encara recordava a Qui-Gon mirant la pluja caient del metàl·lic cel.
Has de ser l'amo de la pluja, Obi-Wan. Ha de ser part de tu, una extensió de tu. Si lluites contra ella, guanyarà. L'acceptació és la clau de totes les dificultats.
Hi havia tingut catorze anys aleshores. Havia après aquella lliçó, i com totes les lliçons de Qui-Gon, s'havia estès a moltes coses. Calor, vent, fred, havia après com acceptar-los, no a combatre'ls.
Ara, portava posat l'uniforme d'un oficial imperial, i li pertanyia. La seva cara estava acabada d’afaitar, la seva expressió impassible. Va avançar a grans passos pels carrers, i no li va importar que els bellassans s’encongissin quan el veien, que s'apartessin davant seu com si fos un vent tòxic. Des del moment en que se’l va posar, no es va encongir pel contacte amb la seva pell. No trairia, per una mirada o un gest, que odiava cada fibra, ja que representava tot contra el que lluitava.
El cilindre de codis imperial li va permetre passar la porta principal de la guarnició sense problemes. Això significava que l'amo no havia informat del robatori. Així i tot, havia de treballar ràpid. Obi-Wan va avançar passadís avall. Sabia que els clons eren cruels i poc imaginatius. Els oficials imperials eren o bruts o oportunistes, o ambdues coses. Tots ells es movien amb la seguretat arrogant que dóna el poder absolut. Tots ells havien estat part de la traïció de l'Emperador Palpatine als Jedi... però Obi-Wan havia de bloquejar això per seguir endavant. No podia deixar que la ràbia o la tristesa s'apoderessin d'ell. Ni ara, ni mai.
Ningú el va detenir o li va donar un segon cop d'ull. La guarnició estava ocupada, amb tropes omplint els corredors i oficials caminant enèrgicament, intentant no afanyar-se. L'Imperi havia ampliat els seus rangs, i va notar que la majoria dels éssers no eren clons sinó astuts oportunistes reclutats des de tots els racons de la galàxia. Els soldats d'assalt anaven vestits amb l'armadura antiavalots, portant bastons atordidors i escuts blindats. Es preparava alguna cosa? Obi-Wan no estava segur, però volia assegurar-se d’aconseguir la informació i marxar abans que ocorregués res.
Va seguir els signes en Aurabesh d'UNITAT D’INTEL·LIGÈNCIA / SEGURETAT i va trobar una oficina buida. Obi-Wan va tancar ràpidament la porta, i usant el cilindre de codis, va accedir a la base de dades de l'ordinador. Va introduir el nom ROAN LANDS. Arxius de vigilància es van desplegar. Obi-Wan havia tingut sort. El cilindre havia d'haver pertangut a un comandant. Tenia acreditació de seguretat d'alt nivell.
El descobriment d'Intel·ligència per pagament d’un operatiu indicava que Lands és un membre fundador dels Onze juntament amb Ferus Olin... considerat perillós per als interessos de l'Imperi...
Pagament d’un operatiu? Un espia? Obi-Wan va investigar, però no va poder trobar més referències de l'operatiu. Només una direcció als fitxers dels Inquisidors. Quan va intentar accedir-hi, li van denegar l'accés. El seu oficial no tenia una acreditació tan alta.
Subjecte deixa l'oficina, es dirigeix cap al districte Llac Pedra Blava. Subjecte perdut després d'entrar al gran mercat.
Subjecte surt de casa, es dirigeix cap al Parc Gree. Subjecte perdut entre els senders forestals d'excursionisme.
—Bé per tu, Roan —va murmurar Obi-Wan. Roan Lands era òbviament bo en despistar la vigilància que sabia que estava darrere d'ell.
L'arxiu era llarg. Va examinar l'holograma ràpidament. Acabava amb l'arrest de Roan i Ferus. S'havien rendit davant tot un gran grup, enmig de la ciutat, i s'havien lliurat abans de posar en perill els civils circumdants. Obi-Wan no va poder trobar cap menció dels càrrecs. Però en aquells dies, els imperials no es preocupaven pel que ells consideraven mesquins preceptes de la llei.
Ah, el registre mèdic. Obi-Wan va baixar fins a una secció titulada TÈCNIQUES DE PERSUASIÓ. El seu cor es va aturar.
Roan havia estat exposat a moltes neurotoxines. Hi havia demostrat ser extraordinàriament fort. Obi-Wan es va aprendre les drogues de memòria, concentrant-se en les administrades durant els últims dies de Roan a la presó.
Podia escoltar més trepitjades en els corredors i va poder captar el brunzit d'energia a l'exterior. Va sentir que no li quedava molt temps, però els hi devia als Onze descobrir tant com pogués. Mentre pogués seguir dins de la base de dades, havia de continuar mirant.
Va sortir de l'arxiu d’en Roan i va fullejar des de directius fins a oficials, la majoria d'ells amb l'acreditació de seguretat de major nivell.
ESCOMBRATS D’ARREST. Barris alternants Seran Determinats. Qualsevol personatge sospitós serà recollit. Objectius inclouen: periodistes, escriptors, artistes, experts en armes, antics oficials de l'exèrcit i soldats...
El títol d'un directori va captar l'atenció d'Obi-Wan.
ESCENARIS PER A L'ELIMINACIÓ DE COSSOS DESPRÉS DE L'ORDRE TRENTA-SET.
Obi-Wan va sentir un calfred. Va accedir a l'arxiu.
És imperatiu que els cossos no siguin lliurats als membres de la família... Totes les comunicacions de l'HoloNet han de tallar-se aquell matí i el silenci en les comunicacions s'ha de mantenir durant el mes següent perquè COMPNOR pugui controlar la informació sortint... cap història serà disseminada mentre pugui resultar en detriment del control imperial dels sistemes circumdants... Prova del document d'eliminació de cossos de l'Inquisidor Malòrum passarà a LDV...
LDV... Lord Darth Vader?
Centenars de cossos. Estaven planejant l'eliminació de centenars de cossos. Obi-Wan va investigar frenèticament a través del document, buscant pistes.
A qui agafarien? Quan? No va poder trobar cap informació. Semblava que l'ordre ja s'havia donat...
Les tropes als passadissos. La sensació que alguna cosa estava a punt de passar...
Tot d'una, Obi-Wan va sentir una onada del Costat Fosc de la Força.
Això significava que tot el poder de seguretat cauria sobre el seu cap dins d'escassos segons.
Va apagar l'ordinador. Obi-Wan va mantenir el cilindre en la seva mà i va sortir per la porta. Una tropa d'oficials marxava per allà i es va unir a ells. Es va perdre en un mar d'uniformes. Mentre passaven al costat d'un contenidor d'equip, va deixar caure el cilindre de codis en el seu interior. Ningú havia de saber que havia estat allà. Ningú havia de saber que havia vist aquest arxiu. Va sentir que Malòrum estava a prop.
Un soroll metàl·lic va arribar a través dels altaveus. Una veu va anunciar,
—L’Ordre Trenta-set ha començat. Si us plau adreceu-vos als vostres llocs. Repeteixo: L'Ordre Trenta-set ha començat.
Els passadissos es van omplir de cop i volta de soldats d'assalt. Obi-Wan va ser escombrat cap endavant per la marea.
Va sortir de la guarnició. Va romandre amb els soldats mentre marxaven a través de Els Comuns i es ficaven pels carrers, separant-se unes patrulles d'altres per cobrir més terreny. Algunes persones es van aturar per mirar mentre altres començaven a apressar-se, intentant caminar més de pressa que les botes eixordadores.
Un avi bellassà es va aturar per observar els soldats d'assalt, amb preocupació a la cara. Per esglai d'Obi-Wan, un soldat el va colpejar amb un bastó atordidor. Va caure retorçant-se a terra. El bastó estava posat en atordiment sever.
Obi-Wan va anar cap endavant, però sabia que no podia ajudar-lo. Una dona es va aturar per intentar-ho, i un altre soldat d'assalt la va colpejar amb el bastó. Va caure sobre l'home paralitzat.
Cèrcols de retenció amb motors de repulsió van sortir de la guarnició, pilotats per més soldats. Un darrere l'altre van rugir pels carrers. Mentre els soldats d'assalt es movien, colpejant a qualsevol vianant en el seu camí, els carros recollien els cossos. Els crits omplien l'aire.
La ràbia i la impotència van fer tremolar a Obi-Wan. No hi havia res que pogués fer. Mai no s'havia sentit tan sol. Un cop ell podria haver fet alguna cosa, podria haver usat la seva posició com a Jedi per interferir, per demanar reforços. Ara només podia mirar.
Els plors rodaven pels carrers, des dels edificis, quan famílies senceres eren preses. Qualsevol que protestés era enderrocat.
Nens, gent gran, dones, homes.
Eren aquests els cossos dels que parlava l'arxiu? Realment podia fer això l'Imperi? Podien assassinar a tants sense cap raó? O hi havia una raó? Aixafar a Ferus i a qualsevol com ell.
Obi-Wan es va afanyar pels carrers. Hi havia traçat una ruta d'escapament de tornada al refugi dels Onze. El seu uniforme li va donar protecció davant els soldats així com davant els vianants que es va trobar. Aterrits, fugien d'ell.
No podia esperar per treure-se'l. Sentia com si li cremés la pell.
Després de trobar les seves robes Jedi on les havia amagat, va fer marrada fins a la part del darrere del refugi. La casa havia estat escollida amb cura pensant en la privadesa. No hi havia finestres, ni portes mirant cap a l'entrada posterior. Obi-Wan va introduir el codi que li havien donat i va entrar per la porta. En un moment, Wil havia obert la porta de la casa.
—Hem sentit les notícies. Arrestos en massa.
Obi-Wan va respirar diverses vegades, tractant de recompondre’s.
—Estan agafant a qualsevol que es creua en el seu camí...
Wil li va ficar dins i va tancar la porta.
—M'alegro de veure't fora de perill.
Obi-Wan encara sentia el ritme dels peus marxant, veia les cares angoixades, els encara sacsejats cossos llançats als cèrcols de retenció.
—Us hauríeu de preocupar per vosaltres —va dir.
Una ombra de profunda preocupació va tenyir el rostre d’en Wil, i Obi-Wan es va adonar que no era per ell.
—Què passa?
—Hem escoltat una cosa. Ferus corre més perill del que pensàvem.
—Què?
—No han donat la informació que Roan ha escapat, per començar. Volen que Ferus cregui que segueix retingut. I ens han cridat diversos clients d’Olin / Lands. Els soldats d'assalt estan visitant-los a tots, inspeccionant i en alguns casos destruint les seves cases. Només podem assumir que els imperials tenen la llista secreta de clients d'Olin / Lands. No sabem com. Si el que sospitem és cert, si Ferus està amagat amb un d'ells...
—No els portarà molt de temps trobar-li —va acabar Obi-Wan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada