divendres, 18 de maig del 2018

Els Senyors de la Guerra de Balmorra (XV)

Anterior


CAPÍTOL 15

Les mans d’en Jango estaven tremolant mentre examinava els tres vials. Òbviament, els colors eren diferents, però cada vial era lleugerament diferent, també. Pel que podia determinar, els vials semblaven estar dissenyats per entrellaçar-se els uns als altres, i una vegada que estiguessin adequadament connectats, barrejarien els líquids per crear l'antídot.
Toquerejant els vials, Jango va tractar d'encaixar el vial vermell amb el vial blau, però no va poder fer que els seus extrems encaixessin en el lloc adequat. Desesperant, va provar el vial vermell amb el vial transparent.
Clic. Va ser un dels sons més satisfactoris que Jango havia sentit mai. Ràpidament va girar un extrem del vial blau contra el vial transparent, però hi va haver un desagradable so de rascada, i gairebé deixa caure tots els vials. Va agafar alè profundament, després va rotar el vial blau de manera que el seu altre extrem estigués col·locat contra el vial transparent. Els va empènyer junts i va girar. Clic.
Mentre els vials s'unien en la seva seqüència adequada, els seus continguts es van barrejar per formar un líquid morat fosc. Un tub fi de metall s'estenia automàticament des d'un vial, i sense cap vacil·lació, Jango va alçar el tub fins a la seva boca i va donar un glop a l’antídot.
Gairebé instantàniament, la seva visió es va aclarir i el seu estómac ja no li feia mal. Va estar temptat d'acabar de beure tota la barreja, però llavors va pensar en Aurra Sing. Si encara estava viva, i podia trobar-la, l'antídot la salvaria també.
Mentre Jango assegurava els vials units en un sac del seu cinturó, un altre panell del mur va lliscar cap enrere a la cambra, revelant un joc d'escales. Jango va grimpar les escales fins que va sortir en el que suposava que era una gran habitació fosca.
Tot d'una, un punt de llum encegador es va activar, i Jango va llançar una mà al davant del seu visor mentre atenuava la seva configuració de visió nocturna. Llavors va escoltar un esclat estrepitós d'aplaudiments. Encongint els ulls passant del punt de llum, va veure que estava envoltat per grades esglaonades plenes de centenars d'aliens animant. Estava de tornada a la sorra on havia començat la Cursa de la Mort.
La banda d’swoops d’en Rigorra va començar a muntar els seus vehicles repulsors elevadors al voltant de la sorra, intentant bloquejar l'accés d’en Jango a les sortides. Va veure als germans hutt, Groodo i Rigorra, asseguts entre els espectadors. Groodo semblava una mica nerviós, però Rigorra semblava confiat mentre alçava un dispositiu de control remot i l’apuntava cap al terra de la sorra. Un moment més tard, una trapa va lliscar des del terra i un droide s’alçà des d'unes altres escales ocultes.
Era el preuat Menjanavalles d’en Rigorra, un droide assassí que estava dissenyat per tallar i esqueixar a les seves víctimes fins a fer-les miques. L'enginyera de droides Hurlo Holowan havia intentat vendre més d'un Menjanavalles a Rigorra, però ell mai va veure necessitat de tenir-ne més d'un, especialment ja que sabia que era més fort que els models lleugerament inferiors que havia comprat Groodo per a la seva pròpia fortalesa d’Esseles. I al contrari que els altres Menjanavalles, el d’en Rigorra estava equipat amb un vocabulador.
‒Et recordo, ‒va dir el Menjanavalles a Jango‒. Fa vuit anys. Tu ets el que es va escapar.
Jango va desenfundar els blàsters i va disparar a les juntes dels genolls del droide. El Menjanavalles desafiant-lo ni tan sols va flaquejar, i els rajos d'energia disparats van rebotar en els genolls del droide i van xocar contra el terra de la sorra. El droide va mirar a l'audiència a la recerca d'una resposta, i ells van rugir amb plaer.
A Jango no li importava l'actitud de la multitud, així que va alçar els seus blàsters i va prémer dotze tirs ràpids als laterals del dors del droide. Els dotze raigs d'energia van rebotar a les grades, cosa que no va complaure a l'audiència en absolut.
Ni al Menjanavalles. Fent grinyolar les dents de metall, el corpulent droide es va llançar cap a Jango. Jango estava a punt d'apuntar cap al seu coll quan -gràcies al sensor d'ull pineal del seu casc- va veure a algú darrere seu, venint per la mateixa escala per la qual s'havia enfilat per arribar a la sorra.
Era Aurra Sing.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada