dimecres, 30 de maig del 2018

Missió Desesperada (VII)

Anterior


CAPÍTOL 7

Amb l'ajuda d'Obi-Wan, la doctora Antin va posar a Roan en la càpsula mèdica. L'habitació es va obrir directament a una petita plataforma d'aterratge, on esperava un lliscant mèdic. La doctora Antin va treure hàbilment un panell d'un costat del lliscant. Hi havia espai suficient perquè Obi-Wan s’ajupís.
—El vaig construir durant les Guerres Clon —va dir ella—. Resulta útil de tant en tant.
Obi-Wan va lliscar a l'interior, ficant les cames.
—Aguanta —li va advertir ella—. M'agrada conduir ràpid.
Lliscà de nou el panell en el seu lloc. Va sentir la revolució dels motors sota d'ell, i llavors van sortir disparats cap endavant. Aparentment hi havia un punt de control, perquè ella va desaccelerar un moment després.
—Pacient transferit a la clínica de malalties contagioses —va sentir que deia ella.
—Autorització?
—Aquí.
Ell va esperar.
—Tot en ordre.
El lliscant va sortir disparat de nou cap endavant. El va sentir serpentejar, els motors corrien a tota velocitat. Després d'un temps, els motors van reduir la potència fins a un ronc. Llavors es van aturar.
El panell es va obrir.
—Benvingut a casa —va dir la doctora Antin.
Obi-Wan podia veure que es trobaven en un petit pati interior. Diversos lliscants, la majoria d'ells vells models masegats, estaven escampats per tot l'espai.
—Crec que és el moment de què t'ho digui —va dir ell—. Jo no...
Tot d'una una porta es va obrir de cop, i un bellassà va aparèixer parat allà, rifle làser en mà. Era baix i de complexió compacta, amb els cabells blancs. Obi-Wan es va posar tens, però l'home merament va arrufar les celles cap a la doctora Antin.
—Amie. No t’esperava.
—No podíem avisar. Vaig haver de portar-li de tornada ràpidament. La clínica estava acordonada.
La mirada platejada de l'home es va posar en Obi-Wan.
—Qui és ell?
—No és... un dels teus? —per primera vegada en aquest dia, la doctora Antin va vacil·lar.
L'home va apuntar el seu blàster cap a Obi-Wan.
—Em temo que no.
La doctora Antin va retrocedir i va anar a col·locar-se al costat de l'home.
—Em sap greu, Wil. Simplement vaig assumir...
—Després —Wil es va acostar una mica més a Obi-Wan, amb el rifle làser encara apuntat al seu cap. Obi-Wan podia dir per la manera en què agafava l'arma que era un excel·lent tirador. —Per què no ens informes? —va dir.
—Em dic Ben —va dir Obi-Wan—. Sóc un vell amic d’en Ferus Olin. Em vaig assabentar de les seves dificultats i vaig venir per ajudar-lo, si podia.
—Qui et va enviar? Per a qui treballes?
—Jo treballo sol —va dir Obi-Wan—. Vaig escoltar que Roan Lands era a la clínica, així que vaig anar a veure-li. Vaig pensar que ell podria donar-me alguna pista.
—Com sabies que Roan Lands estava a la clínica? —va preguntar la doctora Antin bruscament.
—Un noi que vaig conèixer al carrer m'ho va dir. Es diu Trever.
—Trever Flume? —la doctora Antin semblava veritablement sorpresa—. L’has vist? Està bé?
—Sembla ser capaç de valer-se per si mateix.
—Li vaig conèixer fa anys —va dir ella a Wil—. Van matar a tota la seva família. El seu pare era un col·lega. —Wil encara no havia baixat el rifle.
—Wil, hauria de veure a Roan —va dir la doctora Antin—. Està en la càpsula mèdica.
—L’has portat aquí?
—Puc tractar-lo aquí igual de bé —va dir ella—. Crec que les forces de l'Emperador estaven planejant tornar-lo a la presó. Havien renunciat a mantenir-lo amb vida.
—D'acord —Wil va mirar a Amie Antin avaluant-la—. I tu? Vas a tornar?
—No. Ara sóc un de vosaltres. Malòrum va amenaçar a Adem, i aquesta va ser la gota que va fer vessar el got.
—Protegirem al teu fill. Enviaré a algú ara.
—Gràcies.
Wil va tornar la seva atenció a Obi-Wan.
—Trucaré als altres. Ens encarregarem del presoner.
Presoner? va pensar Obi-Wan. Això no sonava bé.

Estava assegut en una petita habitació amb cinc homes i cinc dones, una d'elles era la doctora Antin. Deu mirades hostils apuntaven ara cap a ell, així com un rifle làser.
—Per què vas dir que eres dels Onze? —va preguntar un d'ells.
—No ho vaig fer —va dir Obi-Wan—. He arribat avui al vostre món. Ni tan sols sé que són els Onze.
—Som un grup dedicat a combatre a l'Imperi —va dir Wil—. Onze de nosaltres vam iniciar el grup, però ara som molts més. Nosaltres —Wil va fer un gest al voltant de la sala— som el nucli.
—Em temo que jo no puc acceptar aquesta distinció —va dir Amie Antin tranquil·lament—. M'he unit als Onze avui. M'hauria d'haver unit abans.
—Acceptem les teves raons per romandre neutral —va dir Wil—. Eren bones raons. —Es va girar cap a Obi-Wan—. Vam començar manejant una OmbraXarxa, notícies que arribaven a la resta de Bellassa. Transmetíem notícies del que estava passant, el que realment estava passant, no el que posen en les emissions de l’HoloNet controlades per l'Imperi. També fem assalts dirigits a objectius específics. No és un secret. Per això l'Imperi vol trobar-nos. Ja han intentat abans infiltrar-se entre nosaltres amb espies.
—Ja t'ho he dit, no sóc un espia. Només un amic. Ferus és un dels Onze?
—Ferus i Roan van iniciar el grup —va dir Wil—. Això és ben sabut, fins i tot per a l'Imperi. Per això van ser fitxats. No sabem com va descobrir l'Imperi que estaven en el grup, però sabem que no ens van infiltrar. Fins ara.
—No vull infiltrar-me —va dir Obi-Wan—. Vull ajudar-vos.
—No podem deixar que marxis d'aquí.
—Em temo que no podeu aturar-me.
Wil li va apuntar amb el rifle làser.
—Les fanfarronades són una mica estúpides quan un està mirant directament al canó d'un làser.
—Cometries un gran error —va dir Obi-Wan tranquil·lament.
Wil ho va considerar durant un moment.
—Si veritablement coneixes a Ferus, sabràs el seu secret. Ell ho va compartir amb nosaltres. Sabràs com va passar els seus primers anys.
Obi-Wan va vacil·lar.
—Ferus tenia dons especials... —va veure com els altres intercanviaven mirades. Ho sabien. Ell no anava a explicar res que Ferus no els hagués confiat ja. Ferus confiava en aquesta gent—. Estava estudiant per ser un Jedi. Vivia al Temple Jedi de Coruscant.
—I tu saps això perquè... —Wil es va aturar—. Només hi ha una manera que puguis saber-ho. Ets un Jedi.
—Si realment fos un Jedi podria haver-te desarmat en dos segons —va dir una dona de cabells foscos desdenyosament—. No crec que...
Obi-Wan va onejar una mà. El làser d’en Wil va volar des de les seves mans fins a les d'Obi-Wan. Llavors Obi-Wan va ficar el rifle làser al seu cinturó d'utilitats, i es va asseure de nou. Només faria servir el seu sabre làser si havia de fer-ho. I no ho havia de fer de moment, això estava immediatament clar.
—Oh —va dir la dona amb els ulls ben oberts.
La mirada d'atònita sorpresa d’en Wil va canviar lentament a una ganyota.
—Benvingut als Onze —va dir.
—M’heu confiat al vostre secret —va dir Obi-Wan—. Ara jo us he confiat el meu.
—El guardarem —va dir Wil—. Però no sabem on està Ferus. Jo també sospito que Roan podria saber-ho.
—Ell i Ferus tenien una relació molt estreta —va dir una dona amb pistoleres de làser creuades sobre el pit—. Roan em va dir una vegada que tenien un pla per si es veien obligats a passar a la clandestinitat.
—L’Imperi ha fet d'ell una prioritat —va dir Obi-Wan—. Avui ja he vist dues batudes.
—Han clausurat tota la ciutat —va dir la doctora Antin—. No van a rendir-se.
—Hem de trobar-li abans que ho faci l'Imperi —va dir algú. Era un home alt amb una cara greu que no havia parlat encara—. Estan eixamplant la xarxa. Començant amb Ussa i anant cap al camp. Cobriran tot Bellassa si han de fer-ho. Volen enviar un missatge amb Ferus, aquesta rebel·lió no serà tolerada, aquesta resistència serà doblegada. Això és més gran que un planeta. Així és com l'Imperi espera controlar la galàxia. Bellassa és només un primer pas entre molts primers passos.
Això tenia sentit per a Obi-Wan. I ara sabia per què havia de ser aquí. No estava només ajudant a un vell amic. Estava ajudant a iniciar l'esperit de la rebel·lió. Si atrapaven a Ferus, això donaria el missatge a través de la galàxia que tots els rebels serien capturats. Però si Ferus podia seguir lliure... bé, llavors l'esperança també podria seguir lliure.
—No hem sentit això, Loran —va murmurar algú. Tots ells van intercanviar mirades preocupades.
—Ferus és més que un home per als bellassans. És un símbol —va dir Wil.
—I és el nostre amic —va dir la dona del pèl fosc suaument—. No tenim líder, aquí tots som iguals, però...
—Sí, Rilla, Ferus era el nostre líder —va dir Wil, assentint—. Era qui ens mantenia units.
—Trobo a faltar les seves bromes —va dir la dona de les pistoleres.
—Ell ens va fer valents —va dir un home—. Em vaig unir per ell.
Obi-Wan no podia creure el que estava sentint. El Ferus que ell havia conegut com a nen havia estat un acurat seguidor de les normes. Les seves habilitats havien estat excel·lents, però el seu estil no tenia la brillantor d'Anakin. Què li havia dit Ferus un cop? Li agrado a tothom, però ningú és el meu amic. Aquest sonava com un Ferus diferent. Ferus un líder carismàtic? Ferus amb sentit de l'humor?
Tot i així va ser Ferus el que havia vist l'interior del cor d'Anakin. Va ser Ferus qui es va enfrontar amb ell, amb el Mestre d'Anakin, i li va dir: Alguna cosa no va bé aquí. Havia estat un moviment atrevit per a un Padawan, qüestionar a un Mestre sobre el seu propi aprenent. Potser no hauria de sorprendre’m que ara Ferus fos capaç d'això. Les llavors del lideratge havien estat aquí. Simplement ell no les havia vist llavors...
Perquè sempre havia estat pensant en Anakin. Ell havia estat l'Escollit. I la seva proximitat li havia encegat.
—Ferus tornarà a per Roan. Creu que encara està a la presó. Hem de trobar-li i dir-li que no torni.
—Roan sap on està —va dir la dona anomenada Rilla—. Sé que ho sap.
Tothom va mirar a la doctora Antin. Ella va estendre les mans.
—Ho sento. Tot el que puc fer és mantenir-lo estable i esperar que ell lluiti per sortir d'aquesta. Les neurotoxines són tramposes. Els antídots són potents. Podria matar-lo.
—Llavors si sabessis el que li han donat, podries salvar-li —va dir Obi-Wan.
—Això crec —va dir ella.
—Amie Antin és una dels majors experts de la galàxia en neurotoxines —va dir Wil. Obi-Wan va sentir l'orgull en la seva veu i va veure la manera en què la seva mirada es suavitzava quan la mirava—. Si ella no pot salvar-lo, ningú pot.
—I també puc salvar altres —va dir la doctora Antin—. Aquests dimonis fan servir qualsevol cosa per obtenir el que volen. Les nostres presons estan plenes de presos polítics.
Obi-Wan tocà el cilindre de codis imperials de la seva butxaca.
—T’aconseguiré el que necessites —va alçar la mirada cap a les deu cares preocupades al seu voltant—. Tot el que he de fer és colar-me en la guarnició imperial.
Hi va haver una pausa commocionada.
—Ah —va dir Rilla—. Ara sé que ets amic d’en Ferus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada