dijous, 31 de maig del 2018

Missió Desesperada (XII)

Anterior


CAPÍTOL 12

Segons el seu pla de vol, Obi-Wan tenia programat saltar a l'hiperespai. Va decidir desviar-se lleugerament d'aquest pla, i veure el que passava.
Va romandre a l'espai real, traçant una òrbita mandrosa al voltant de Bellassa. Quan va arribar el moment de saltar a l'hiperespai, va mantenir velocitat de creuer.
La nau Firespray va augmentar la velocitat. Obi-Wan va seguir el seu exemple.
El pilot havia d'haver modificat el motor de la mateixa manera que el casc de la nau.
Obi-Wan va augmentar la seva velocitat al màxim. Va passar rugint a través del cel, i l'altra nau seguia apropant-se. Aviat estaria dins del seu camp de tir. Però segurament no li dispararia...
Una explosió va sacsejar la nau. Els controls es van retorçar entre les seves mans i va estar a punt de caure del seu seient. El Firespray òbviament també havia modificat els seus sistemes d'armament. Mortífers. Un torpede de protons acabava de detonar al costat de la nau.
Obi-Wan va llançar la seva nau en maniobres evasives mentre els canons làser enviaven andanades de foc mortífer cap a la nau. Hi havia passat molt temps des de l'última vegada que havia fet això, tot i que no havia oblidat res, la sensació dels controls, el coneixement de fins on podia forçar la nau, la sensació en el seu estómac si un picat era massa pronunciat.
El Firespray va continuar disparant-li. No eren trets d'advertència. Qui vulgui que fos el pilot, volia fer caure a Obi-Wan.
Obi-Wan va forçar la nau a través de més girs en espiral i picats, però sabia que només era qüestió de temps abans que el Firespray encertés un tret.
Si Anakin fos aquí, estaria pilotant. Aquesta era la classe de desafiament amb la qual gaudia.
El pensament havia sorgit espontàniament. Semblava no poder aturar aquests pensaments. Encara tenia l'hàbit de pensar en el seu aprenent, el seu amic, Anakin. No en qui s'havia convertit.
No volia recordar. Li produïa massa dolor.
Amb un ràpid cop d'ull a l'ordinador de navegació, va veure que era a prop de la remota serralada d'Arno. No volia conduir al seu perseguidor fins allà, però si tenia èxit no sabrien que havia aterrat. Ara va forçar els motors aquest poquet extra que sabia que podrien aguantar, fins que va estar momentàniament fora de l'abast del seu perseguidor. Llavors, va fer un picat cap a la superfície. Si el seu perseguidor li tenia en el seu ordinador de seguiment, merament pensaria que Obi-Wan estava intentant perdre’l a les muntanyes, on els sensors tindrien problemes fixant el blanc en ell.
Només tenia uns pocs segons abans que el Firespray li seguís la pista visualment. Obi-Wan es va cenyir al vessant de la muntanya, movent-se ràpidament cap amunt, cap avall i entrant a la vall, passant tan a prop que gairebé va poder comptar els cristalls de neu dels pics. El pendent s'inclinava i les profundes valls creaven corrents d'aire que assotaven la nau.
El gel havia buscat les profundes esquerdes de les roques i brillava blau per sota d'ell. Van aparèixer ponts gegantins fets de gel, i va passar brunzint a través d'ells. Va mantenir la seva velocitat, però això feia que la nau fos difícil de manejar. Va mantenir els seus ulls en la superfície de la neu sota d'ell.
Al final va descobrir el que estava buscant, el que molt probablement era un prat a l'estiu, ara era un vast camp de neu. Com de profund, no estava segur, estava obtenint una varietat de lectures, el que significava que s'havien format dipòsits. En alguns llocs la neu tenia cinquanta metres de profunditat. Va mirar acuradament la superfície. No podia veure cap capa de gel, el que significava que no deixaria evidència del seu aterratge. Tot i així, la neu havia d'estar prou compacta perquè la nau es posés sense enfonsar-se massa. Això esperava.
Contenint l'alè, Obi-Wan va apuntar la nau directament cap avall a tota velocitat i després va tallar l'energia. La nau va navegar amb el que semblava gran gentilesa cap al llit de neu.
Llavors va xocar. El cap d'Obi-Wan es va sacsejar cap enrere per l'impacte. El so també semblava haver quedat absorbit dins de la neu. Va escoltar la neu de sobre caure amb un murmuri sobre la part de dalt de la cabina. La blancor el va envoltar.
La nau soterrada, la neu caient, caient a tot el seu voltant. Era com ser enterrat viu. La nau es va enterrar uns pocs metres més, i llavors es va aturar.
Estava fosc, però la llum tenia una curiosa qualitat, lleument lluminosa tot i la penombra. Va veure el seu alè entelant l'aire. Va esperar. Hauria de fer servir els seus sentits, no els seus instruments.
Va invocar la Força. La seva consciència es va moure cap amunt, a través de les molècules de neu, a través dels espais entre les molècules, a dalt cap al tènue aire superior. Podia escoltar-lo o sentir-lo, no estava segur, però sabia que el Firespray hi era, buscant-li, volant endavant i enrere sobre les muntanyes, descendint cap a les praderies de neu i elevant-se de nou, brunzint com un insecte frustrat.
Després d'un moment va sentir el buit de la seva marxa. La Força es va allisar. Estava sol.
Obi-Wan va mirar fora de la cabina. No seria capaç d'enlairar-se des d'aquí. Fins i tot aquesta nau, poderosa com era, no seria capaç d'obrir-se pas per la neu. Hauria d’arrossegar-se. Va activar el control de la cabina. Forcejà contra la neu però no es va elevar. Va respirar profundament i va deixar anar l'aire. No es permetria considerar la possibilitat que estava atrapat.
Es va posar la seva capa tèrmica i es va lligar la seva motxilla de supervivència. Llavors va treure el seu sabre làser i va fer un forat a la cabina. La neu va entrar a l'interior, però va ser capaç de sortir i arrossegar-se cap a fora. El seu aterratge havia creat una petita bombolla, suficient per respirar. Va ficar una mà a la neu i va intentar agafar-se. No li aguantaria.
Va intentar recordar el que hi havia a sobre. Va treure el cable d'ascensió del seu cinturó d'utilitats. Tenia funció retràctil, així que podia disparar un filament cap amunt, però l'extrem d'adherència havia d’enganxar-se en algun lloc. Aclarí un espai per sobre amb el sabre làser, llavors va disparar el cable cap amunt en un angle, intentant precisar el lloc on recordava haver vist un petit grup de roques.
El cable va fallar, i es va retreure a la pistola d'ascensió. Ho va intentar de nou. La funció retràctil va portar de tornada el cable.
Una i altra vegada Obi-Wan va disparar el cable cap a l'aire. La neu estava començant a fondre’s causa de la seva calor corporal i al somort calor de la nau. Trossos de neu es van desprendre sobre d'ell. Si seguia així, provocaria una allau sobre ell, petita, però suficient per enterrar-lo definitivament.
Va disparar de nou. Aquesta vegada, es va subjectar. Ho va comprovar. Havia de funcionar. Va activar el mecanisme, i el cable es va recollir, traient-li a través de la neu. La tenia als cabells, als ulls i a la boca, però no va parar de moure’s.
Va travessar la superfície i va saludar al cel gris. Obi-Wan va jeure estès a la neu. Va prémer el mecanisme i el filament es va retreure. Va tornar a ficar el cable d'ascensió en el seu cinturó. Llavors es va aixecar lentament, contemplant esglaiat les vastes muntanyes per sobre i per sota d'ell.
Es va sacsejar la neu de la túnica i va començar a caminar.

La nit estava caient el segon dia mentre escalava l'últim cingle cap a les coordenades que Roan li havia donat. Hi havia pres la ruta més directa, el que significava que la major part del temps avançava verticalment, pujant per les cares dels cingles i escalant enormes penyals. Estava exhaust i gelat. La seva capa tèrmica estava encarcarada pel gel. S'havien format cristalls de gel en la seva creixent barba i en les seves pestanyes. Però estava decidit a acabar el seu viatge aquesta nit.
Per fi la va veure, una petita cabana de pedra blanca fonent-se amb la neu. Alleujat, va caminar cap a ella.
Una veu va arribar des de la seva esquena. Era femenina i concisa.
—Tens un rifle làser apuntant a la teva esquena. No et moguis.
—Sóc un amic.
—Jo no tinc amics.
—M’envia Roan.
—Mai he sentit parlar d'ell.
Va escoltar l'inconfusible so d'un rifle làser en ser col·locat contra l'espatlla. La seva mà va anar cap al seu sabre làser. La porta de la cabana es va obrir.
—Dona, no disparis —va dir Ferus després d'una llarga pausa—. Em temo que el meu amic s'ho prendria de manera molt personal si ho fessis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada