dimarts, 15 de maig del 2018

La canviaformes colpeja (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

El Menjanavalles va fer un pas cap endavant. Darrere del droide que s'aproximava, la plataforma elevada va començar a baixar de tornada al pou rectangular, i el terra va començar a tancar-se sobre el pou.
Zam no tenia cap dubte que el Menjanavalles, si l’atrapava, li escorxaria les extremitats i la faria xixina. No anava a deixar que això passés.
Zam va disparar la seva pistola blàster als fotoreceptors del Menjanavalles, temporalment cegant-lo, després va saltar. Els seus peus van fer contacte amb el pit del droide, i ella va saltar, llançant-se lluny del droide mentre el portava fora d'equilibri. El droide va tractar de recuperar el seu equilibri movent els seus braços, però va caure d'esquena, caient al pou mentre el terra encara estava tancant-se. La superfície de les vores del sòl va actuar com una pinça gegant, aixafant al droide mentre convergien.
Zam es va tornar cap a la Holowan i va dir:
–El teu Menjanavalles s'ha pirat. Abandona.
–Mai! –va cridar Holowan. Abans que Zam pogués reaccionar, Holowan va colpejar un altre interruptor, activant una porta lliscant oculta des de la paret del laboratori. La porta es va obrir per revelar una gàbia que contenia un felinx impossiblement gran, amb orelles punxegudes i una llarga cua. Els únics felinxs que la Zam havia vist mai eren animals petits, coberts de pèl, domesticats, i sospitava que Holowan havia manipulat el rerefons genètic d'aquest felinx en particular per crear un monstre.
Zam va dir:
–Gatet bonic.
Holowan va pressionar un botó, i la gàbia es va obrir. El gran felinx va mirar la Zam a través dels seus ulls daurats, després va saltar. Zam va caure d'esquena contra el terra i la bèstia va navegar sobre el seu cos. El felinx va aterrar sobre les seves enormes potes i es va girar per trobar-se a si mateix mirant al canó obert del blàster de la Zam.
Zam va disparar un tret atordidor a la mandíbula inferior del felinx, i l'animal va udolar. Zam va saltar a un costat de la criatura i va disparar de nou, aquesta vegada atordint una de les potes posteriors del felinx. Portant la seva pota ferida darrere d'ell, el felinx es va retirar, reptant de tornada a la seva gàbia.
Zam va apuntar el blàster a la Holowan i va dir:
–Pressiona un botó més, i t'arrenco els dits d'un tret.
Havent-se quedat sense trucs, Holowan sabia que no hi havia escapatòria. No va oferir cap resistència mentre Zam l’emmanillava, però va dir:
–Ara què?
Zam va empènyer a Holowan en la direcció de la nau estel·lar, i va dir:
–Anem a fer un volt.
Van pujar a bord de la nau de la Holowan. Dins el pont, Zam va ordenar a Holowan que s'assegués, després la va lligar al seient. Estranyament, Holowan somreia.
Zam va preguntar:
–Què és tan divertit?
–Oh, res, –va respondre Holowan, perdent el somriure.
Zam es va acomodar al seient del pilot, va deixar que els seus ulls escombressin la consola, i va trobar un dispositiu antirobatori que havia estat assegurat en els controls de vol de la nau. El dispositiu era un mecanisme de tancament en forma de T que estava col·locat contra els controls primaris per evitar la ignició. Hi havia tres botons clau en el dispositiu, i cada botó portava un símbol diferent. Els símbols eren un triangle, un cercle i un quadrat.
Sense mirar la Holowan lligada, Zam va dir:
–Així que això és el que trobaves tan entretingut. Quina és la combinació?
–No ho sé, –va dir la Holowan.
Zam va desenfundar la seva pistola i la va apuntar a una de les mans lligades de la Holowan. Holowan va dir:
–De veritat! No ho sé! Si ho sabés, et juro que t'ho diria! Només la meva conductora sap la combinació, i ella té el dia lliure!
Zam va dir:
–Els botons estan connectats per atordir a qualsevol que introdueixi la combinació incorrecta, oi?
–Sí, –va dir Holowan–. Això és cert.
Mantenint el blàster apuntant a la Holowan, Zam va usar la seva mà lliure per deslligar una de les de la Holowan. Holowan va preguntar:
–Què estàs fent?
–Deixant que tu esbrinis la combinació. –Zam va agafar el canell alliberat de la Holowan, forçant la seva mà sobre els tres botons, llavors va alliberar la seva adherència i va dir–. Vinga, Hurlo. Fes una prova.
El dit índex de la Holowan va baixar sobre el botó amb el cercle en ell. Hi va haver un bip des del dispositiu.
–Aquest és un, –va dir la Zam.
La mà de la Holowan va flaquejar, després va fer caure el seu dit sobre el botó amb el cercle en ell. Hi va haver un brunzit fort, sobtat d'una sacsejada elèctrica, i el braç de la Holowan va sortir volant del dispositiu i va caure al seu costat. Zam es va inclinar per comprovar el pols de l’atordida Holowan, que era ferm. Zam va dir:
–Això t'ensenyarà a no tractar d’atordir-me.
Zam relligà la mà de la Holowan, després va estendre el braç cap a la petita funda que estava lligada al voltant de la seva cuixa esquerra i va treure la seva clau universal. Va ficar el circuit de la clau sobre els tres botons, i després d¡escoltar tres bips seqüencials. El dispositiu estava deshabilitat.
–És clar, podria haver fet servir la meva clau en primer lloc, –va murmurar Zam a la forma inconscient de la Holowan mentre treia el dispositiu dels controls i el col·locava a terra–. Però llavors no hauria tingut el plaer de veure't suar.
Zam va iniciar el motor de la nau estel·lar, després va pilotar el navili a través del sostre obert. Mentre pujava des de la Ciutat Kuat, va inserir una targeta de dades amb les coordenades per al sistema Commenor a l'ordinador de navegació. Minuts més tard, va abandonar l'atmosfera de Kuat i va entrar a l'espai interestel·lar. Estava dirigint-se cap a un portal hiperespacial quan dues naus patrulla de les Drassanes de Motors Kuat van sortir a la vista a través de la seva finestra.
Una llum resplendia en una consola de comunicació a l'esquerra de la Holowan, i una veu d'un pilot kuati va dir monòtonament:
–Ha fet una sortida no autoritzada de la Ciutat Kuat. Torneu a l'òrbita de Kuat immediatament i prepareu-vos per a ser abordat.
Zam va apagar el comunicador i va prendre accions evasives, fent un bucle cap enrere davant les dues naus patrulla. Mentre els seus perseguidors tractaven de maniobrar darrere d'ella, va trencar del seu bucle i va accelerar cap al portal de l'hiperespai. Una de les naus patrulla li va disparar, i un esclat de foc de canó làser va rebotar en el seu escut reflector de babord.
Zam va pressionar un interruptor de control i va llançar la nau a l'hiperespai. Fora de la finestra, el paisatge estel·lar es distenia i embolicava la nau de la Holowan en un esclat de llum. Zam va comprovar els sensors. Les naus patrulla no havien aconseguit arribar al portal.
Zam es va acomodar al seu seient. Commenor no estava lluny de Kuat, però Zam prenia avantatge del temps cada vegada que podia. Va dormir tot el camí cap al sistema Commenor.

***

El planeta Commenor servia com lloc de comerç i espaiport per a naus que viatjaven pel Corredor Corellià, l'Espina Comercial Corelliana, la Via Hydiana i altres rutes de comerç hiperespacials. Mentre Zam Wesell –sentint-se renovada després de la seva curta becaina- sortia de l’hiperespai i arribava al sistema Commenor, estava ansiosa per un tracte profitós amb Jango Fett.
Va portar la nau a l'òrbita de Commenor, i llavors va escanejar a la recerca de l’Esclau I. Havia estat escanejant durant diversos minuts quan finalment va veure la distintiva nau de classe Firespray d’en Jango aproximar-se al port d'amarratge d'estribord de la de Holowan. Estava portant la seva armadura i portava un maletí de cuir.
Zam va mirar el maletí i va dir:
–Això són els crèdits?
–Correcte, –va dir Jango–. On és la Holowan?
–Freda i lligada al pont.
Jango va estendre el maletí i va dir:
–Ensenya-me-la.
Zam va dur a Jango al pont. Després que Jango comprovés els signes vitals de la Holowan, li va donar el maletí a la Zam.
–Agafa-ho, –va dir ell–. T'ho has guanyat.
Zam va agafar el maletí i va somriure. Era pesat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada