dilluns, 21 de maig del 2018

Crepuscle Jedi (X)

Anterior


10

Gort's era un fosc i capritxós restaurant mon calamari en el cinquantè nivell. Música quarren, en la seva major part interpretacions atonals de quetarra, emeses suaument des d'altaveus amagats. La clientela era variada: un verpine estava assegut en la barra de sulyet, com un parell d'humans, un toydarià i un sakiyan. Jax i Rostu també estaven asseguts en la barra, on podien veure tant l'entrada davantera com la posterior. Havien pres una ruta indirecta i Jax se sentia raonablement segur que no els havien seguit.
Era evident que Rostu no havia provat mai la cuina quarren. Mirava amb considerable desconfiança la saborosa disposició de sulyet en la safata que el xef acabava de posar davant d'ells.
—Encara es mou.
—Això vol dir que està fresc —Jax va agafar una petita barra oblonga de llavors de tikit. Tenia una diminuta porció de cuc coralí porpra damunt, la qual es remenava lentament. Se’l va ficar en la boca i va mastegar, paladejant el fort sabor dolç i salat.
Rostu va recollir cautelosament una bola de llavors amb una nudibranca incrustada en ella. Un diminut ull en una tija es va obrir i li va mirar fixament i ell la va deixar en la safata precipitadament.
—I jo que pensava que les racions de batalla eren difícils d'empassar.
—No tan alt —va dir Jax—. Insultaràs al xef.
—I què farà? Alimentar-me per força amb més d'aquesta amanida porpra de cucs?
—No però podria cometre un lleuger error preparant aquest peix nexu en el qual està treballant. El peix nexu és un verí mortífer si no se serveix exactament de la forma adequada.
—Alguna raó particular per la qual vas escollir un restaurant on el marisc és una arma mortífera o simplement ets misantròpic en general?
En l'altre extrem de la barra, el sakiyan va acceptar una gran comanda de sulyet de peix nexu del xef i va començar a devorar-ho. Jax va omplir una tassa amb vi de llavors de la garrafa.
—Llavors —va dir ell—, a què dec el plaer d'aquest rescat?
L'expressió d’en Rostu es va tornar ombrívola.
—Em temo que tinc algunes males notícies per a tu —va dir ell—. Even Piell era el teu mentor veritat?
Jax va sentir una esgarrifança per la seva pell.
—Com va ocórrer?
Nick va assentir.
—Ja ho vas sentir, no?
—Sí —va sospirar Jax—. No sabia amb seguretat si era ell però no queden molts entre els quals triar.
—Les notícies viatgen ràpid a través de la Força, —Nick va vacil·lar, llavors li va explicar com Even Piell havia trobat el seu destí.
Jax va mirar fixament la tassa de ceràmica. Més que qualsevol altre, el Mestre Piell havia estat el seu guia al llarg del camí Jedi. El lannik havia estat petit en alçada física però per a Jax havia estat un gegant, tant un pare com un mestre. Sota la instrucció del Mestre Piell havia fet les seves primeres i tímides incursions en els misteris de la Força, havia modelat el seu sabre làser, havia après les complexitats del combat. Gràcies a l'acurada i exhaustiva instrucció del Mestre Jedi, Jax havia passat les seves proves triomfalment. Tot el Jedi que era —tot l'home que era— tot això i molt més l'hi havia del Mestre Even Piell.
L'Emperador i el seu gos faldiller Vader tenien molt pel que respondre.
—Hi ha més —va dir Rostu.
Jax va alçar la mirada, i una petita i allunyada part d'ell es va adonar que certament la seva expressió devia ser fosca, perquè fins i tot els ulls d’en Rostu es van obrir lleugerament en veure la seva cara.
—Sí —va dir ell—. D'una altra forma ell no t'hauria enviat a mi.
—Has sentit parlar de Fuetada?
Jax va assentir.
—Per descomptat.
—Hi ha un droide que has de trobar —Rostu va fer un cop d'ull al seu voltant, i va baixar la veu—. És un de la sèrie T-O, nombre de classificació Deu-Quatre. El seu sobrenom és Ulls d'Insecte. Sembla que el seu paràmetre operatiu està d'alguna forma trastocat i està perdut per a qualsevol propòsit. Porta dades vitals per al moviment de resistència –quines exactament, no ho sé —va ficar un dels trossos menys receptius de sulyet en la seva boca, va mastegar, i va empassar—. No està malament —va dir, en un to de sorpresa lleu.
»Suposo que no importa quines són les dades —va continuar—. El que importa és que l'Emperador el vol. Hi ha una frase de comandament que et donarà el control sobre ell: Zu woohama —es va encongir d'espatlles—. M'han dit que és una frase descortesa en idioma wookiee. De qualsevol manera, el Mestre Piell estava intentant que el droide pugés a una nau i sortís de Coruscant quan les tropes li van atrapar.
—I vol que jo continuï amb la recerca.
Rostu va assentir.
—Va ser el seu últim desig.
—Encara que no ho fos —va dir Jax—, compta amb mi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada