dissabte, 12 de maig del 2018

Darth Vader El Senyor Fosc (XVIII)

Anterior


18
—Li havia agafat afecte al comandant Appo —va dir Vader, apartant del seu camí el cap amputat de l'oficial clon a mesura que s'acostava a Shryne.
Aquest va aferrar amb més força encara el mànec del sabre làser d’en Forte i es va moure acuradament a l'esquerra, obligant a Vader a canviar de direcció.
—Jo sentia el mateix per la Bol Chatak.
—Digues-me, Shryne, ets tu el parany que esperaven posar-me els altres?
Shryne va seguir movent-se al voltant de Vader.
—Jo ni tan sols era part del seu pla. De fet, els vaig intentar convèncer perquè no fessin una cosa com això.
—Però, al final, no vas poder quedar-te al marge. Encara que això signifiqués abandonar el que podria acabar sent una lucrativa carrera com a contrabandista.
—Perdre al senador Fang Zar va ser un cop per a la nostra reputació. Vaig pensar que el millor seria eliminar la competència.
—Sí —va dir Vader, alçant una mica la seva fulla—. Sóc el teu pitjor rival.
Agafant el sabre làser amb ambdues mans, Vader va donar un sol pas cap endavant i va executar un atac des de baix tan llampeguejantment ràpid que gairebé li arrenca el sabre làser a Shryne. Aquest va girar sobre si mateix, va recuperar l'equilibri i es va llançar cap endavant, fintant en diagonal des de l'esquerra per desviar després el cop a la dreta i atacar recte. La fulla podria haver travessat la guàrdia d’en Vader, però en comptes d'això va esgarrapar el dors de la seva alçada mà esquerra, arrencant fum del guant negre. Shryne va respondre ràpidament amb un cop al coll, però Vader es va moure a la dreta, mantenint la fulla davant seu i completant un cercle que gairebé talla al seu contrincant per la meitat.
Shryne es va encongir amagant la cintura i trontollà cap enrere, bloquejant una sèrie de cops secs però poderosos. Va donar una tombarella cap enrere per sortir del seu abast i va retorçar el cos cap a la dreta per aterrar amb la fulla a l'altura de l'espatlla dreta i llançar-se a l'atac propinant diversos cops. Vader va desviar els embats sense alterar la seva posició ni cedir terreny, però deixant sense protecció part del seu tronc i de les cames.
Shryne es va ajupir en una fracció de segon i va girar sobre la punta dels peus, pivotant.
Per un instant va semblar que la seva fulla tallaria a Vader a l'altura dels genolls, però aquest va saltar, retorçant-se en l'aire i aterrant darrere de Shryne, que va rodar cap endavant de manera que la fulla carmesina es va enfonsar en el sòl en el lloc que acabava de deixar. Shryne es va posar dret i es va llançar cap endavant, tallant a Vader en l'avantbraç dret.
Aquest va proferir un lladruc i va apartar la mà esquerra del mànec del sabre làser per apagar les espurnes que brollaven on havia d'haver-hi una ferida.
La sorpresa va eclipsar el següent atac de Shryne.
—Sabia que no tenies cor —va dir, donant uns passos previnguts—, però no vaig suposar que fossis tot androide.
Vader podria haver replicat alguna cosa, però llavors paquets de llum encegadora allancejaren la balconada obrint forats de deu metres d'ample. El gran wroshyr va tremolar com copejat per la força d'una tempesta elèctrica, i branques i fulles van ploure sobre el que quedava de balconada. Una enorme part de la vora s’esqueixà de la resta amb gran estrèpit, emportant-se de pas la llançadora d’en Vader.
—Aquí va el teu bitllet de tornada a casa —va dir Shryne quan va poder—. Sembla que estàs atrapat aquí amb mi.
Vader estava a bona distància d'ell, amb un genoll i una mà posades en el sòl i la fulla apuntant lluny d'ell. Es va aixecar a poc a poc en tota la seva altura, amb fulles caient al seu voltant, la capa negra onejant pels corrents descendents d'aire, i va avançar cap a Shryne amb passos decidits agitant la fulla a un costat i a un altre.
—No ho voldria d'una altra manera.
Shryne va fer un cop d'ull ràpid al seu voltant.
En estar la major part de la balconada desapareguda darrere d'ell, i haver-hi forats a tot arreu, va començar a retrocedir cap a l'interior del tronc buidat de l'arbre.
—Gairebé sembla que la teva pròpia gent vol matar-te, Vader —va dir—. Igual no els agrada la idea que un Sith tingui influència sobre l'Emperador.
Vader va continuar amb pas decidit.
—Creu-me, Shryne, l'Emperador no podria estar més complagut.
Shryne va mirar ràpidament per sobre de l'espatlla. Estaven entrant en un enorme espai interior amb rampes, passarel·les, ponts i bigues de fusta a diverses altures.
—Això és perquè no ha tingut moltes experiències amb els de la teva classe.
—I tu sí?
—Les suficients per saber que acabaràs tornant-te contra ell.
Vader va deixar anar el que podria haver estat un riure.
—Què et fa pensar que l'Emperador no es tornarà abans contra mi?
—Com es va tornar contra els Jedi —va dir Shryne—. Encara que sospito que sobretot va ser culpa teva.
Vader es va detenir en sec, a cinc metres d'ell.
—Meva?
—El vas convèncer que, tenint-te al seu costat, podria aconseguir gairebé qualsevol cosa.
Una vegada més, la respiració de Vader va semblar un riure.
—Va ser pensar així el que va encegar als Jedi al seu destí. —Va alçar l'espasa—. Ha arribat el moment que t'uneixis a ells.
Vader va cobrir en un instant la distància que els separava, tallant amb potents espasades verticals per l'esquerra i per la dreta, fallant per poc els cops dirigits a Shryne una vegada i una altra però destruint tot el que tocava la fulla. Aquesta vegada no girava, ni es regirava, ni buscava estocades enginyoses. Es va limitar a usar la seva grandària i la seva massa per romandre ancorat al sòl. Era un estil antic, tot el contrari del que es deia que va ser l'estil de Dooku, i Shryne no tenia defensa contra ell.
Si pogués veure el seu rostre, els seus ulls, va tenir Shryne temps de pensar.
Si pogués arrencar-li aquest enorme casc del cap.
Si pogués enfonsar el sabre làser en el panell de control del pit...
Aquesta era la clau! Això era el que s'ocultava darrere de l'antiquat estil de Vader, protegir el seu centre, tal com Grievous s'havia vist obligat a fer.
Si tan sols pogués encertar al panell de control...

Les dues naus es van elevar en el fum i l’abrasadora nit i van ascendir entre el reprès foc enemic contra els nivells mitjans de Kachirho. En la plena de gom a gom carlinga que compartia amb Garrot, Filli i Chewbacca —encastat en el seu seient, amb el cap esgarrapant el sostre—, Starstone s'aferrava amb artells blancs als tremolosos passamans de la cadira antiacceleració.
No aconseguia animar-se a alçar la vista cap als miradors per por del que pogués veure.
—No pots salvar un planeta sencer, nena. I tampoc és que no ho hagis intentat —va dir Garrot com si li llegís la ment.
Chewbacca va recalcar el comentari amb un ganyol gutural, copejant repetidament el manillar de control del transport per a major èmfasi.
—Els wookiees sabien que els seus dies de llibertat estaven comptats —va traduir Garrot—. Kashyyyk només és el primer món no-humà que és esclavitzat.
Chewbacca va ficar el castigat transport en una corba evasiva, amb el que gairebé va aconseguir arrencar a tothom dels seus seients. Starstore va poder captar pel mirador un besllum de la llançadora de Vader caient al sòl. Chewbacca va accelerar i va buscar més altitud, escapant per poc a les flames de la bola de foc en què es va convertir la llançadora en estavellar-se.
—Per molt poc! —va dir la veu d’Archyr brollant dels altaveus de la carlinga al moment en què la nau de desembarcament apareixia en el mirador d'estribord.
Chewbacca va repassar els sistemes amb un grunyit d'irritació.
—Ens han tocat la cua —li va dir Garrot a Archyr pel comunicador—. Però tota la resta està sencera.
La nau de desembarcament va seguir a la vista en el mirador.
—Mitja balconada va caure amb la llançadora —va continuar dient Archyr—. No hi ha molt lloc per aterrar, en el supòsit que se sigui prou idiota com per intentar-ho. Sigui el que sigui el que vol fer Olee, més li val fer-ho aviat.
—Has sentit això? —va dir Garrot tornant-se cap a ella.
Ella va assentir quan la destrossada balconada va aparèixer davant seu, en pitjor estat del que s'havia temut. La major part de la barana havia desaparegut i les poques zones que seguien unides al tronc del wroshyr estaven foradades i cremades pels trets de turbolàser. Els cossos de wookiees i soldats eren pastura de les flames.
—No veig senyals de Shryne ni de Vader —va dir Archyr pel comunicador.
—Els turbos poden haver-los colpejat —va començar a dir Garrot quan Starstone li va tallar.
—No. Jo ho sabria.
Chewbacca li va dirigir un crit harmònic.
—Ell et creu —va traduir Garrot.
Starstone es va inclinar cap a Chewbacca.
—Creus que podries posar-nos allà?
Chewbacca va ajupir el cap, dubitatiu i després va assentir. Va acariciar la palanca dels repulsors i va començar a acostar el transport al wroshyr. La nau estava a metres d'aterrar quan, sense previ avís, allò que quedava de la plataforma de fusta es va separar de l'enorme tronc i va arrossegar amb si diverses plataformes inferiors a mesura que queia i es desintegrava.
Starstone va aspirar aire entre dents mentre Chewbacca apartava a la nau del forat i mig es va aixecar del seient, clavant la mirada en la cavernosa obertura que donava a l'escassament il·luminat interior de l'arbre. Va buscar amb la Força.
—Estan dins! Puc sentir-los.
Filli va tirar d'ella perquè tornés al seient.
—No hi ha res que puguem fer.
La veu de l’Archyr va bordar per l'altaveu.
—S'acosten fragates.
Garrot la va obligar a mirar-li als ulls.
—Què hauria volgut Shryne que fessis?
Ella no va haver de pensar-ho. Va respirar profund i va dir:
—Treu-nos d'aquí, Chewbacca.
Sospirs d'alleujament van brollar de Filli i de Garrot, i un ronc malenconiós del wookiee, el qual va elevar el morro del transport i va accelerar.
—Mantingues-te lluny del llac —li va avisar Archyr. La nau de desembarcament tornava a estar al seu costat, esquivant trets de les fragates imperials—. Només ens queda un vector de fugida molt estreta, al nord-nord-oest.
Les dues naus es van dirigir cap a un capvespre ataronjat, esquivant els trets, ascendint cap a les estrelles i barrejant-se amb dotzenes de transbordadors i naus de càrrega que seguien el mateix rumb. Els trets de turbolàser plovien des de naus en òrbita, i la lluentor dels focs il·luminava tota la corba del planeta que començava a entrar en la nit.
Chewbacca esbiegà d'angoixa i va copejar el panell d'instruments amb el puny gegant, abans d'assenyalar un incendi concret en la copa dels arbres.
—Rwookrrorro —va dir Garrot—. La ciutat-arbre d’en Chewbacca.
Els estels estaven perdent la seva lluentor quan va xiular la consola de comunicacions. Filli va desviar la transmissió als altaveus de la carlinga.
—Ens alegra veure que heu recobrat el sentit —va dir la Jula—. Està Roan amb algun de vosaltres?
—Negatiu, Jula —va dir Filli amb tristesa.
L'altaveu va romandre silenciós per un llarg moment interromput només per descàrregues d'estàtica. Després va tornar a sentir-se la veu de la Jula.
—Després d’allò d’Alderaan, no hi havia res que jo pogués dir-li... —La seva veu es va apagar, però encara no havia acabat—. De totes maneres, encara no hem sortit d'aquesta. Vader o qui sigui que estigui al comandament té creuers Interdictor estacionats en òrbita. Cap nau podrà saltar a l’hiperespai.
—No té el Ballarí Borratxo la suficient potència de foc per derrocar el creuer? —va preguntar Garrot.
—Filli —va dir Jula—, informa a qui faci aquesta pregunta que no penso embolicar-me a trets amb un Retenció CC-2200.
Quan el transport va sortir de l'atmosfera de Kashyyyk, les imatges augmentades de l'espai local els hi van mostrar a centenars de naus atrapades en el pou de gravetat artificial generat pels potents projectors de l’Interdictor. Entremesclats amb les naus atrapades vagaven els esquelets ennegrits de les naus bèl·liques separatistes que portaven allà des del final de la guerra.
—Llàstima que no puguem encendre un d'aquests destructors separatistes —va lamentar Garrot—. Tenen canons suficients per acabar amb aquest creuer.
Starstone i Filli es van mirar.
—Igual coneixem una manera —va dir ell.

A Kashyyyk, voraços focs mantenien a ratlla la nit. En el sòl es creuaven les ombres de les figures que fugien. La sang vessada brillava negra, tan negra com l'escorça cremada dels arbres wroshyr.
Una força d'ocupació, fora de perill dins de les seves cuirasses plastoides, va descendir als boscos en flames fent ràpel i va empènyer als wookiees que fugien cap al terreny buidat, cap a la plataforma d'aterratge coberta d'enderrocs, cap a la platja del llac i els espais públics entre els grups d'arbres que conformaven Kachirho.
Les màquines bèl·liques imperials arribaven de totes direccions; lliscants i llanxes ràpides s'acostaven als bancs de sorra, les fragates descendien en espiral entre els arbres, destructors classe Victòria arribaven dels estels, amb els seus cascos blindats en forma de falca delineats per les brillants llums de posició.
Expulsats del bosc i de la ciutat-arbre, els wookiees es van trobar envoltats per companyies senceres de soldats. Els més grans van ser noquejats i sotmesos o assassinats, sense distinció de sexes. Així i tot, els wookiees van seguir lluitant, fins i tot els més joves, i molt sovint només amb dents i urpes, estripant a dotzenes de soldats membre a membre abans de sucumbir sota els trets làser.
No es va aconseguir trobar a totes les desenes de milers d'habitants de Kachirho, però sí els suficients per satisfer les necessitats de l'Imperi. De necessitar-se més, els soldats sabrien on buscar-los.
Quan Tarfful va ser conduït al centre de la plataforma d'aterratge, al costat d'incomptables membres de la seva espècie, va alçar els llargs braços sobre el cap i va llançar als cels un rugit estentori i apesarat.
Kashyyyk havia caigut.


El cop de Shryne a la part inferior de la cama de Vader, va ser degut més a la sort que a la perícia, va alliberar un altre doll d'espurnes.
La furiosa resposta de Vader va ser l'única garantia que va obtenir Shryne que lluitava amb un ésser viu. Fos el que fos el que li havia passat a Vader, per accident o per voluntat pròpia, havia de seguir sent més de carn i os que ciborg o no s'hauria enfuriat així ni hauria pogut invocar la Força amb aquella intensitat.
S'enfrontaven a la sala de rampes plena de fum, en un pont penjant que unia dues passarel·les cobertes, embolicats en una foscor interrompuda per feixos de llum explosiva procedent de l'atac continuat a Kachirho.
Shyne estava decidit a enfonsar el sabre làser en la caixa de control que Vader portava en el pit i a forçar al Sith a adoptar un estil més defensiu que deixava les seves extremitats vulnerables. En el transcurs de la lluita que els havia fet recórrer successives rampes fins arribar en aquest elevat pont penjant descobert, Vader havia mantingut davant seu el sabre làser, que manipulava destrament només amb els canells, enganxant els colzes al costat. Només emprava el joc de peus o saltava quan Shryne no li deixava una altra sortida.
—Les extremitats artificials i l'armadura corporal són una estranya elecció per a un Sith —va dir Shryne, preparant-se per a la reacció de Vader al seu cop de sort—. Menysprea al Costat Fosc.
Vader va ajustar el seu agafador en el sabre i va avançar.
—Tant com alternar amb contrabandistes denigra la Força.
—Ah, però és que jo vaig veure la llum. Igual és hora que tu també la vegis.
—Ho has entès a l'inrevés.
Shryne es preparava per a una envestida quan, de sobte, Vader es va detenir i va retreure la fulla del seu sabre làser, apagant-lo.
Abans que el Cavaller Jedi pogués trobar algun sentit en aquest gest, va sentir un so de trencament procedent de baix i alguna cosa va sortir volant a la seva trobada des d'una de les rampes. Només un cop amb l'espasa en l'últim instant va impedir que l'objecte li copegés en el cap.
Era un tauló, arrencat d'una de les rampes que havien creuat per arribar fins al pont elevat.
Mirà esglaiat a l'inescrutable Vader i va començar a córrer cap a ell, aixecant el sabre sobre l'espatlla dreta.
Amb prou feines va recórrer la meitat de la distància quan una tempesta de taulons similars i trossos de barana es va precipitar girant contra ell. Vader emprava la seva habilitat en el Costat Fosc per desmantellar les rampes!
Shryne es va lliurar a la guia de la Força i va moure el sabre làser en un esborrall de maniobres de desviament —de costat a costat, per sobre del cap, a baix, darrere de la seva esquena—, però els taulons van seguir caient de totes direccions, en grandàries cada vegada majors, i més de pressa del que ell podia maniobrar per bloquejar-los.
L'extrem d'un tauló li va copejar en la cuixa esquerra.
Un tauler li va assotar de ple en totes dues espatlles.
Petites estaques de fusta van volar contra la seva cara; unes altres es van clavar en els seus braços.
Llavors, una vareta curta li va encertar de ple en el front, atordint-lo i fent-li caure de genolls.
La sang li va arribar als ulls, va lluitar per seguir conscient, mantenint el sabre làser apuntant al capdavant amb una mà tremolosa mentre s'aferrava a la barana del pont amb l'altra. Vader estava parat a cinc metres de distància, amb les mans creuades i el sabre làser penjat del cinturó.
Shryne va intentar mantenir la vista enfocada en ell.
Un altre tauló, girant d'una vora a l'altre, va sortir de cap lloc en concret per copejar-li en els ronyons.
La mà amb la qual s'agafava a la barana va acudir per reflex a la seva esquena, i va perdre l'equilibri. Va intentar recuperar-lo i agafar-se, però va fallar i va caure al buit.
El sòl de fusta d'aquest nivell li va salvar la vida, però a costa de tots els ossos del braç i l'espatlla esquerres.
Per sobre d'ell, Vader va saltar des del pont, tocant el sòl a escassos metres de distància amb una gràcia que no havia mostrat abans.
Shryne va ignorar el dolor de la seva destrossada extremitat i va començar a arrossegar-se cap enrere, cap a l'obertura per la qual van entrar en el tronc del wroshyr, i un vent càlid udolà en la seva direcció, agitant els seus llargs cabells.
La balconada havia desaparegut. Caigut.
No hi havia res entre Shryne i el sòl del planeta excepte el brut aire ple de fulles cremant. Molt a baix, els wookiees eren conduïts a la plataforma d'aterratge. Els boscos estaven en flames...
Vader es va acostar a ell, agafant i encenent la fulla Sith.
Shryne pestanyejà per apartar la sang dels ulls i va alçar la mà del sabre làser per descobrir que l’havia perdut en la caiguda. Es va deixar caure cap enrere, i va alliberar un esbufec trencat i resignat.
—Tinc un deute amb tu —li va dir a Vader—. Necessitava que tu em retornessis al si de la Força.
—I jo que tu reafirmessis la meva fe en el poder del Costat Fosc, Mestre Shryne.
Shryne va empassar saliva amb un esforç.
—Llavors, digues-me: Vas ser entrenat per Dooku? Per Sidious?
Vader es va detenir.
—Per Dooku, no. I encara no per Sidious.
—Encara no —va repetir Shryne, com dintre seu—. Llavors ets el seu aprenent? —Els seus ulls miraven a esquerra i dreta, buscant alguna forma d'escapar—. També està Sidious aliat a l'Emperador Palpatine?
Vader va guardar silenci per un moment, decidint alguna cosa.
—Lord Sidious és l'Emperador.
Shryne es va quedar bocabadat, intentant comprendre el sentit del que sentia.
—L'ordre de matar als Jedi...
—L'Ordre Seixanta-sis.
—La va donar Sidious. —Les peces del trencaclosques que havia anat aconseguint en les últimes setmanes es van unir per si soles—. La militarització, la guerra en si... Tot era part d'un pla per eliminar a l'Orde Jedi.
Vader va assentir.
—Tot per això. —Va fer un gest cap a Shryne—. Podria dir-se que perquè tu i jo arribéssim a això.
A Shryne li va donar una bolcada l'estómac i va tossir sang. La caiguda no només li havia trencat els ossos, sinó destrossat algun òrgan vital. Es moria. Es va arrossegar una mica més cap a l'obertura i va mirar al cel nocturn, i després a Vader.
—Et va convertir Sidious en la monstruositat que ets ara?
—No, Shryne —va respondre ell, amb veu àtona—. Això m'ho vaig fer jo sol, amb alguna ajuda d’Obi-Wan Kenobi.
—Vas conèixer a Obi-Wan?
— És que encara no ho has endevinat? Jo vaig ser Jedi per un temps.
Shryne va deixar que es notés el seu desconcert.
—Ets un dels Vint Perduts. Com Dooku.
—Sóc el vint-i-u, Mestre Shryne. Segur que has sentit parlar d’Ànakin Skywalker. L’Escollit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada