divendres, 18 de maig del 2018

Els Senyors de la Guerra de Balmorra (XII)

Anterior


CAPÍTOL 12

Jango no va entrar en pànic. Va doblegar el seu guantellet esquerre mentre estava caient i va disparar un cable cap al sostre de la càmera, apuntant a una àrea d'uns tres metres escassos del sortint que era el seu destí. El cable acabava en un cargol ganxo, i en l'instant en què Jango va escoltar el clac mentre el cargol s'assegurava contra el sostre, va agafar el cable, va alçar les cames i es va balancejar cap al sortint.
Els seus peus van viatjar pel sortint, i va xutar els talons contra la roca. La calor era gairebé insuportable mentre Jango lluitava per tirar de si mateix cap al sortint, però ho va aconseguir. Un cop estava a dalt i dret, va desenfundar un blàster i va disparar un tret que va arribar a dos centímetres del cargol ganxo que estava embegut al sostre. El tret va deixar anar un tros del sostre i va deixar anar el cargol, permetent-li recollir el cable de tornada al seu guantellet. Si havia de fer-ho, seria capaç d'usar el cargol ganxo de nou.
Allunyant-se del riu de roca fosa, Jango va enfundar el seu blàster, i va inspeccionar l'altre extrem de la cambra. La boca d'un túnel semblava ser l'única sortida. El túnel era d'uns dos metres de diàmetre, prou gran com perquè Jango el travessés sense un cop al cap.
Jango va entrar al túnel. Els seus murs i sòl estaven motejats d'un material luminescent pla, en forma d'oval, que brillava en verd. Mentre s'aproximava a un gir en el túnel, es va aturar a la vora d'una esquerda de dos metres de profunditat i va agafar un tros del material brillant. Examinant-lo, es va adonar que no era artificial, sinó que era, de fet, una escata que havia estat deixada anar per un rèptil. I a jutjar per la grandària de l'escata, Jango podia fàcilment determinar que provenia d'un rèptil molt gran, possiblement prou gran com per empassar-se'l sencer.
Hisssss!
Jango va escoltar a la serp aproximar-se des de la següent corba. Mirant per la cantonada, va veure que la serp d'escates luminescents era certament -com l’aràcnid que acabava de trobar abans- enorme.
Jango va saltar a l'esquerda, s’estirà al terra, va treure dos blàsters i va esperar. Segons més tard, la serp va lliscar sobre l'esquerda. Jango no va sentir cap necessitat de disparar a la criatura mentre es mantingués en moviment. Diverses escates brillants es deixaven anar contra la vora de l'esquerda i queien sobre Jango. El caça-recompenses no va moure ni un múscul.
La serp encara estava viatjant sobre l'esquerda quan, des d'un altre altaveu ocult, la veu d’en Rigorra va cantar:
«La serp està viva! La meva serp està empipada!
S'ha perdut la teca que necessita ser aixecada!»
Jango es va alleujar que la cançó fos breu, però llavors va escoltar un so de mòlta i es va sentir alçar-se. Es va adonar que el «sòl» de l'esquerda havia estat preparat sobre una plataforma elevada oculta i estava sent forçat a tornar a pujar a través de l'esquerda. La seva armadura va xocar contra la panxa de la serp, provocant que la serp es girés abruptament.
Un cop més al nivell del sòl del túnel, Jango va empènyer el cos de la serp lluny del seu propi per evitar ser aixafat contra la paret per la criatura. Llavors va veure el cap de la serp inclinant-se cap enrere en direcció a ell, les seves gargamelles ben obertes. Jango va disparar els blàsters cap al cap de la serp, i un seguit de tremolors ràpides van viatjar a través del seu cos, fent que se sacsegés cap enrere i cap endavant en el túnel. Jango va ser llançat contra la paret del túnel i es va preparar per a un altre cop, però després de la tremolor final, la serp es va aturar.
Abandonant a la serp morta, Jango va viatjar a través del túnel fins que va arribar davant d'una àmplia porta de metall. La porta semblava estar afermada per un mecanisme de tancament que estava controlat per una roda al centre de la porta. Mentre Jango s'acostava per examinar la roda, va escoltar un so de tremolor darrere d'ell. Tornant-se ràpidament, va veure una làmina de metall gruixuda lliscar cap amunt des d'una estreta escletxa al terra del túnel. La làmina va viatjar recta cap amunt i es va tancar contra els murs del túnel i el sostre, atrapant-lo en l'àrea entre la làmina de metall i la porta.
Llavors Jango va escoltar un so de clic de dalt, i va alçar la mirada per veure que un panell de roca falsa s'havia lliscat al sostre per exposar la boca oberta d'una gran canonada de metall. Tot d'una, va començar a sortir aigua de la canonada amb una força increïble, tirant a Jango d'esquena contra la porta tancada. En un instant, el sòl de l'àrea tancada s’estava submergit en aigua i, amb cada segon que passava, el nivell de l'aigua s'elevava.
El vestit de vol d’en Jango era a prova d'aigua, així que la va ignorar i es va centrar en la roda al centre de la porta. Va agafar la roda i li va fer un gir ràpid. Clanc! Es va trencar de la porta. Jango va llançar la roda trencadissa a l'aigua que s'elevava. Es va col·locar contra el mur al costat de la porta, desenfundà un blàster, i va disparar un ràpid esclat de trets inclinats que van destrossar a través de l'aigua i van colpejar la base de la porta. La combinació de la pressió de l'aigua en augment i el poder de foc d’en Jango va ser massa per a la porta, i es va obrir de cop, portant a Jango a través amb un poderós raig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada