dimarts, 15 de maig del 2018

Els Senyors de la Guerra de Balmorra (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

De tornada a Trandosha, Cradossk era a la sala de reunions de les casernes generals del Gremi de Caça-recompenses, preguntant-se què hauria de fer sobre el seu fill, Bossk. Acabava de rebre una transmissió de la Patrulla de l'Espai de Kuat, que li notificava que Bossk estava sent retingut, sota una forta guàrdia, al Port de Passatgers de Kuat.
Bossk havia estat arrestat per diverses ofenses, incloent el robatori de nau estel·lar, resistència a l'arrest, escapar d'una cel·la de detenció, i intentar robar una altra nau. Ja que Bossk era un pinxo tan increïblement repulsiu, i ja que era alguna mena de miracle que encara no hagués matat a ningú a Kuat, Cradossk no es va sorprendre que la Patrulla de l'Espai de Kuat estigués disposada a deixar córrer tots els càrrecs si Cradossk simplement venia al Port de Passatgers de Kuat, recollia a Bossk, i se l’emportava a casa.
No obstant això, Cradossk no ho havia acceptat immediatament i li havia dit a la Patrulla de l'Espai de Kuat que hauria de tornar a contactar amb ells. Cradossk simplement volia ensenyar al seu fill una lliçó i pensava que seria millor si Bossk reposés un parell d'hores més a l'estació espacial en òrbita a Kuat. Cradossk estava tractant de pensar en algun altre càstig per Bossk quan un dels seus servents va entrar a la sala de reunions i va anunciar:
‒Wat Tambor, el Capatàs de la TecnoUnió, està en la línia u, senyor.
Cradossk va considerar si hauria d'ignorar la transmissió. Va ser Wat Tambor el que havia contractat a Cradossk per caçar i exterminar a Groodo el Hutt, al Senador Rodd de Fondor i la Hurlo Holowan. Des que Cradossk es va adonar que Jango estava aguaitant a la mateixa presa, havia retrocedit, esperant guanyar-se el favor d’en Jango. Per molt que volgués ser pagat per Tambor, volia encara més que Jango Fett fos un membre del Gremi. El problema, tal com Cradossk el veia, era que no sabia com anava a explicar-li tot això a Tambor.
Imaginant-se que no podria defugir de Tambor indefinidament, Cradossk li va fer un senyal al servent perquè se n'anés, després va anar a la consola de comunicacions d’HoloNet de la sala de reunions. Cradossk va moure una palanca de la consola, i una petita imatge tridimensional de la cara vestida amb la màscara de gas d'en Tambor va aparèixer des del holoprojector de la consola. Cradossk va dir:
‒Salutacions, Capatàs.
‒Em sorprèn trobar-li a casa, ‒va dir Tambor‒. Hauria esperat que estigués fora caçant, i que la meva transmissió fora recanalitzada cap a la seva nau.
Cradossk va dir:
‒Li asseguro, Capatàs, estic treballant en el seu cas ara mateix, i jo...
‒Sí, bé, això és pel que estic trucant. ‒El va interrompre Tambor, el seu to implicant certa incomoditat‒. Sobre el cas. Ha...? ‒Tambor es va aturar, tractant de trobar un sinònim civilitzat per a la paraula matar, després finalment va dir‒: Ha disposat d'algun d'ells ja?
‒No, ‒va admetre Cradossk‒. No, encara no.
‒Bé, ‒va dir tambor‒. Perquè queda anul·lat.
‒Com?
‒La recompensa. L’estic anul·lant. Però no es preocupi. Honraré la finalització del nostre contracte, i serà pagat per complet.
‒Com desitgi, ‒va dir Cradossk, tractant d'ocultar la seva sorpresa‒. Però està del tot segur sobre això, vell amic? Semblava tan determinat quan em va contractar per...
‒He dit que queda anul·lat! ‒Tambor esbufegà, després va trencar la connexió. L’holograma d’en Tambor es va esvair.
Cradossk va somriure amb satisfacció. Ser pagat per no fer res era sempre millor que no ser pagat en absolut. Però llavors Cradossk va pensar en una cosa, i el seu somriure immediatament es va esfumar. Bossk! La Patrulla de l'Espai de Kuat no havia esmentat «segrest» o «assassinat» en la llista d'ofenses d’en Bossk, així que Cradossk imaginava que Bossk havia d'haver fracassat en matar la Hurlo Holowan. Però i si Bossk escapava dels seus raptors de nou, i realment aconseguia acabar la feina que havia estat manat a fer? Si Bossk matava la Holowan -i Wat Tambor ho esbrinava-. Culparia Tambor a Cradossk i es negaria a pagar?
Cradossk va decidir que era millor treure a Bossk del sistema Kuat tan aviat com fos possible. Ja que li hauria portat hores viatjar des de Trandosha al Port de Passatgers de Trandosha, va decidir que algú més proper a Kuat hauria de recollir a Bossk. Cradossk va anar al seu ordinador i va buscar els registres de servei per veure si hi havia algun membre del Gremi de Caça-recompenses actualment treballant en o prop de Kuat.
‒Skorr! ‒va dir Cradossk‒. Ell servirà.
Mentre Cradossk encenia el seu comunicador per fer les trucades necessàries a Kuat, es va aturar a preguntar-se per què Wat Tambor havia canviat d'opinió sobre matar a Groodo el Hutt, el Senador Rodd i la Hurlo Holowan.

***

Wat Tambor es va bressolar en el seu seient, girant-se de la consola d’holocomunicació al costat del seu escriptori. A través de les lents de les ulleres amb vora de metall, va mirar a l'home de pèl platejat, alt, elegantment vestit, que estava a la meitat de la seva oficina a les Casernes Generals de la TecnoUnió.
‒Ja està, ‒va dir tambor‒. Vaig anul·lar la recompensa, just com va demanar.
‒Esplèndid, ‒va dir l'home‒. Li asseguro que és el millor.
‒Sí, és el millor, ‒va repetir Tambor sense adonar-se'n ‒. No sé per què confio en vostè tant, però ho faig. ‒Certament, Tambor no confiava en la majoria dels humans, però hi havia alguna cosa en l'home de pèl platejat, quelcom més enllà de la seva presència dignificada i el seu carisma, que generava confiança dels altres.
Ara que ho pensava, Tambor simplement no podia dir que no al seu convidat. Hi havia acceptat l'home obertament a què entrés a la seva oficina per a una reunió no programada -no era la primera reunió d'aquest tipus- i no s'havia oposat ni lleugerament al suggeriment que hauria de pagar a Cradossk perquè no capturés o matés a Groodo el Hutt, el Senador Rodd i la Hurlo Holowan. Tot i així, Tambor hauria almenys d’haver qüestionat els motius de l'home, ja que se sentia impulsat a preguntar.
‒No està enfadat amb mi o amb Cradossk, oi?
L'home va sacsejar el cap.
‒Al contrari, només tinc el més gran dels respectes cap a tots dos, vostè i el líder del Gremi de Caça-recompenses. Estava completament justificat el seu desig d'eliminar a Groodo, Rodd i Holowan. Són criminals mortals, violents, però per motius que no puc explicar, és imperatiu que jo tracti amb ells. Personalment.
Quelcom sobre la forma en què l'home va dir personalment li va provocar un calfred. Vacil·lantment, Tambor va dir:
‒Una cosa encara em desconcerta... si puc preguntar, com ho va saber?
L'home va arquejar una de les seves celles cuidades.
‒Saber què?
Tambor va dir:
‒Jo no li vaig dir a ningú que havia contractat a Cradossk perquè matés a Groodo i als seus associats. I sé de fet que Cradossk mai vessaria els seus budells. Així que com ho va esbrinar?
‒Tots tenim els nostres secrets, ‒va dir el Comte Dooku amb un somriure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada