diumenge, 13 de maig del 2018

La canviaformes colpeja (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

Cent mil crèdits de la República, va murmurar la Zam Wesell per a si mateixa mentre observava l'espectacle de l’hiperespai brillar i girar passant la seva finestra. Estava asseguda a la cabina de comandaments d'un caça de classe StarNailer de la Corporació subpro d'últim model, el qual havia robat d'entre les moltes naus a la plataforma de transport en massa de l’espaiport Intergalàctic de Curamel. Hi havia tres motius pels quals la Zam havia seleccionat l’StarNailer. Primer, tenia un hipermotor de Classe Dos, que podia portar-la des d’Esseles fins a Kuat més ràpid que la majoria de navilis civils. Segon, era una nau rara i cara, així que el seu robatori gairebé amb seguretat seria informat en l'HoloNet. I tercer, qualsevol que deixés un StarNailer en una plataforma d'amarratge de transport en massa -en lloc d'un hangar segur- mereixia que l'hi robessin.
El segon motiu era el més espinós. Zam estava comptant que el robatori de l’StarNailer fora penjat no a cada agència de reforç de la llei planetària en les regions dels Mons i Colònies del Nucli, sinó arreu de la galàxia. Amb sort, seria arrestada en un parell de minuts després de la seva arribada al sistema Kuat.
Cent mil crèdits de la República, va repetir la Zam. Es preguntava qui oferiria una recompensa per tants diners només per la Hurlo Holowan... llavors va decidir que realment no volia saber-ho. Els clients amb tants diners pagarien per coses pitjors que per fer que altres fossin capturats o assassinats, i la Zam preferia tractar amb aquests clients indirectament.
Una llum va parpellejar sobre l'ordinador de navegació de l’StarNailer, assenyalant que el caça estava a punt de sortir de l’hiperespai. Vint segons més tard, l'hiperespai es va desplegar al voltant de l’StarNailer, i la nau va entrar en l'espai real del sistema Kuat.
Kuat era la llar de les Drassanes de Motors Kuat, els quals fabricaven naus estel·lars. El planeta era un món de masses de terra densament boscoses però literalment estava enfosquit per les moltes estacions espacials en la seva òrbita. Zam sabia que Kuat estava fortament defensat, i que les seves probabilitats d'assolir el planeta directament pel seu compte haurien estat extremadament tènues, si no impossibles. La qual cosa era pel que volia ser capturada.
Mentre Zam virava cap a Kuat, el microxip de l'StarNailer silenciosament va anunciar l'arribada de la nau a l'àrea. Zam encara s'estava dirigint cap al planeta quan dues naus patrulla Kuat van córrer allunyant-se del port de Passatgers de Kuat, una de les estacions espacials més colossals de Kuat, i es va llançar cap amunt al costat de l’StarNailer.
Zam va sentir l’StarNailer estremir-se mentre les dues naus patrulles fixaven la seva nau amb raigs tractors. Ella va encendre el comunicador de l'StarNailer per escoltar un pilot kuati ordenar:
–Està sota arrest per pilotar una nau robada. Rendeixi’s immediatament!
–Em rendeixo, –va dir la Zam amb una veu deliberadament tremolosa, llavors va apagar el motor de l’StarNailer, permetent a les naus patrulla remolcar fàcilment l’StarNailer a una plataforma d'amarratge al Port de Passatgers de Kuat. Per quan la nau de la Zam havia estat portada a la plataforma d'amarratge, havia transformat la seva cara i cos per igualar la veu que havia fet servir. Quan va sortir de l’StarNailer i va caminar fins a la plataforma d'amarratge, els guardes de seguretat kuati no van veure la Zam Wesell, sinó a un ancià prim, d'aspecte tímid, vestit en un vestit ajustat fosc.
Mentre els tres guàrdies de seguretat apuntaven els seus rifles blàster a la Zam, dos guàrdies més li van treure les armes: una pistola blàster KYD-21 i una clau universal que estava guardada en una funda contra la seva cuixa esquerra. Després que les seves pertinences fossin col·locades en un sac, un dels guàrdies la va mirar directament als ulls i -veient a un home davant ell- va dir:
–Té alguna identificació?
Zam va sacsejar el cap, després nerviosament va quequejar:
–N... N... no, senyor.
Zam va veure un parpelleig de simpatia en l'expressió del guàrdia i va saber que la seva disfressa era un èxit. Per als guàrdies, Zam era un simple feble i inofensiu.
El guàrdia va dir:
–Digui el seu nom i planeta d'origen.
Zam va murmurar:
–Mah... Mah... Marby Welcus de Corèllia.
–Què estava fent amb l’StarNailer, Welcus?
–Stah... Stah... StarNailer?
–La nau, senyor. Per què es va emportar la nau d’Esseles?
Retorçant la seva pròpia expressió en una de desesperada tristesa, Zam va dir:
–Nah... Nah... no ho sé.
–Vingui amb nosaltres, Welcus.
Mentre els guàrdies de seguretat escortaven la Zam per la plataforma d'amarratge, dues naus patrulla més van entrar a través del portal d'amarratge amb els seus raigs tractors apuntant a un vell caça estel·lar malmès. Zam tenia una clara visió del pilot dins de la cabina de comandaments del caça estel·lar. El pilot era un transdoshà, i no semblava content... no és que un transdoshà ho semblés mai realment. Especialment un transdoshà anomenat Bossk.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada