dilluns, 2 de març del 2020

Última oportunitat (LII)

Anterior


52
EL CHEVALIER, ARA

—Ara, mira —va dir Taka, mentre corria pel passadís al costat d’en Han—, no vull que tinguis cap noble idea sobre salvar-me la vida tan sols perquè vaig salvar la teva, està bé?
—Jo ja vaig salvar la teva! —va protestar Han entre panteixos—. Estem a mà ara!
Taka va fer un gest qualsevol amb la mà.
—No em mal interpretis, va ser fantàstic el que vas fer.
—Fantàstic?
—Però no estic segur que això exactament pugui comptar com... Ei!
Una esquadra de droides de seguretat va tombar en la cantonada davant d'ells disparant els seus blàsters. Un tret va esclatar tan prop d’en Han que va poder sentir l’olor de l'aire cremant-se al seu pas.
—D'on van obtenir blàsters? —va cridar, al mateix temps que es detenia immediatament—. Enrere! Retrocedeix!
Tots dos s’escapoliren per cobrir-se mentre el foc làser s'estavellava implacablement contra la paret enfront de la qual acabaven d'estar.
—Han degut d'entrar en el celler d'armes —va dir Taka—. Ara què?
—Has vist quants eren?
—Almenys mitja dotzena.
—Massa per donar-los d'un en un, si prenem en compte la manera en què aquests tipus resisteixen.
Taka va treure el cap per la cantonada.
—Amb un detonador correríem el risc d’emportar-nos part de la nau.
—Sí, probablement —va dir Han i va sacsejar el cap.
—Què et semblen tres detonadors?
—Eh? Tres? Per què llançaríem tres si un...?
—No nosaltres —va dir Taka, agafant a Han i tirant-lo a la cantonada—. Florx.
El petit home porcí estava ajupit en un buit del corredor, a l'altre costat, amb tres detonadors tèrmics a les mans.
—Florx! —va cridar Han—. No!
—Haig de disparar-li? —va preguntar Taka.
—Què? No! No podem fe...
Florx va activar els detonadors amb sorprenent rapidesa; després va saltar i va llançar els tres als droides que s'acostaven.
—Ara a córrer —va dir Han i ho va fer immediatament.
—Em referia a la cama o alguna cosa així —va rondinar Taka, mentre corria a tot córrer darrere d’en Han—. Jo no anava a...
La primera explosió va sorgir amb un tremend cop, seguit per un bum! ressonant que va enviar a Han, Florx i Taka a volar cap endavant, mentre el fum i les flames feien erupció pel corredor darrere d'ells.
—L’han hagut de despertar quan van entrar en el celler d'armes —va dir Taka, ajudant a Han a aixecar-se del terra. Florx va passar de pressa al costat d'ells i va desaparèixer en la cantonada.
—Haurien de saber que mai cal despertar a un ugnaught dormit.
—Han? —la veu de Kaasha era frenètica en l'intercomunicador—. Què ha passat allà? Esteu...?
—No! Va ser l’ugnaught. Però tal vegada vulguis córrer cap a la cambra d'emmagatzematge just ara; els droides definitivament tenen les seves mans plenes. I digues-li a Peekpa que segelli el corredor del perímetre de babord.
—Entesos!
Taka va tirar de la màniga d’en Han.
—Ug... encara estem...
—Espera! —va cridar Han en l'intercomunicador—. Digues-li que ho faci una vegada que hàgim sortit d'aquí!
—Entès —va dir Kaasha—. M'estic dirigint a la computadora d'anul·lació.
—Ajup-te —cridà Taka i va empènyer a Han a un costat, just quan un esclat de blàster va passar xisclant. Han va girar-se cap a l'extrem encara fumejant del passadís, en el qual el tors sense cames d'un droide de seguretat amb els ulls vermells s'arrossegava cap a ells.
Han i Taka van deixar anar trets sobre ell i el van convertir en una pila socarrada de metall abans que pogués fer un altre tret.
—Aquests paios no es rendeixen —va protestar Han—. Anem. Ens arrossegarem de retorn a través del celler de càrrega i veurem si podem arribar a l'àrea principal per recolzar la Kaasha.
—Per cert, estic convençut que t'acabo de salvar la vida de nou.
—Sí, bé —va començar Han. La nau va llançar un gemec i després un crit quan alguna secció de la paret interna probablement es va convertir en pols. Van tenir sort que no acabés amb ells, però això no significava que la nau romandria sencera per molt temps—. Som-hi —va dir mentre feia passar a Taka per l'espai bigarrat del que venien i després s'aixafava darrere.
—Peekpa? —va cridar Han una vegada que es van obrir pas cap al corredor de la cabina tènuement il·luminat—. Estàs allà?
Els seients dels pilots estaven buits. Han només va poder contemplar a través de la finestra frontal la batalla que continuava en els romanents. Una sèrie de blips va sorgir del panell de control, probablement advertint sobre la imminent destrucció de tot el costat d'estribord del Chevalier, si no era que de la pròpia nau. Però on estava Peekpa?
En Han va fer un pas cap endavant i va fer un senyal a Taka perquè es quedés a prop.
Pak tak li! —El petit cap de la Peekpa sorgir darrere d'un dels seients de la cabina, agitant els braços—. Reebatank pak tak li!
Han es va quedar congelat. Una caixa de metall gran va caure de les ombres, va passar rabent al costat del seu rostre i es va allotjar en la paret amb un cop metàl·lic. Va sospirar.
—Res més?
Peekpa va negar amb el cap, fent-los senyals.
Pat tak shada tak.
—Com ho vas saber? —va murmurar Taka.
—Alguna vegada has estat a Endor? El lloc és un gran parany per a babaus peluts. Després d'un temps, comences a acostumar-te al fet que has de veure per on camines quan estan a prop.
Peekpa es va encongir d'espatlles i va explicar alguna cosa que cap d'ells va comprendre, mentre Han segellava el corredor i revisava una de les fonts d’energia.
—Encara res —va arrufar les celles—. Però almenys...
—Han! —va cridar Kaasha per sobre del so distant del foc dels blàsters—. Estic voltada i no puc arribar al control d'anul·lació. Mira si tu pots aconseguir-ho pel celler principal.
—Anem —va dir i es va aixecar—. Peekpa, queda't en els controls. Encara no hem acabat amb això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada