dilluns, 4 de juny del 2018

Advertiment Fosc (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

Van travessar caminant els estrets i deserts carrers. La ciutat no estava dissenyada en quadrícula, sinó en un patró aleatori, els carrers i els carrerons giraven, ascendien i descendien pel terreny muntanyenc. Les cases estaven fetes de suau pedra bronzina, i només tenien alguns pisos d'altura.
—La major part dels ciutadans han estat evacuats —va explicar la Raina—. Ara això és poc més que una base militar. Però una vegada va ser una ciutat pròspera.
Van caminar cap a un ampli edifici de pedra en la vora d'una plaça coberta d'herba. La plaça ara servia com a plataforma d'aterratge per a les naus. Un sostre del plastoide la cobria i la connectava amb l'edifici.
—Això solia ser una escola —va dir Raina—. Molts dels estudiants es van unir a la resistència, i la resta va oferir l'edifici com a base d'operacions. La majoria dels acherins són completament devots amb aquesta causa. No vam haver de demanar sacrificis. Es van oferir.
Trever va somriure burletament.
—O tal vegada només volien lliurar-se de les classes.
Raina no es va ofendre; va riure.
—Tal vegada.
Obi-Wan va fer un cop d'ull al majestuós i baix edifici i a l'extensió d'herba que una vegada havia florit i que ara estava marró i abrasada pel foc dels motors i el calcigament de les botes. Una vegada, els nens i nenes havien travessat corrent aquesta herba, havien estudiat en aquesta escola.
Era rar quant odiava la guerra, i així i tot quanta vida havia gastat en ella.
Raina va assentir a un guarda parat fora de les portes dobles, i ella i els seus convidats van poder entrar. Ràpidament els va conduir fins al centre de comandament, un vestíbul circular a la meitat de l'edifici. Una vegada havia estat un lloc de trobada per a estudiants, va suposar Obi-Wan. Ara havia estat equipat amb videopantalles i ordinadors.
Un home alt amb el cap afaitat els va veure entrar. La seva cara estava impassible, però Obi-Wan va notar com es va relaxar el seu cos i la seva mirada grisa es va aclarir quan va veure la Raina. Obi-Wan va suposar que aquest era Toma.
—Pensàvem que havies estat derrocada —va dir l'home alt.
—Ho van intentar —va dir Raina—. Vaig perdre la meva nau. Però vaig trobar alguns amics —els va presentar.
En Toma li va dedicar a Obi-Wan una mirada penetrant.
—M'alegro de conèixer a un Jedi.
—Coneixia a Garen Muln.
—Sí, nosaltres…
Sobtadament la pantalla de comandament es va il·luminar amb llums palpitants. Toma es va girar i va observar la pantalla.
—El contraatac ha començat. L'Imperi té la nostra flota envoltada. Hem d'enviar allà a tots els pilots.
—Estic llesta —va dir Raina—. Tot el que necessito és una altra nau.
Per a sorpresa d’Obi-Wan, Ferus va parlar.
—M'agradaria oferir els meus serveis —va dir—. M'apunto a qualsevol oportunitat de copejar a l'Imperi.
—Podem usar la teva ajuda —va dir Toma—. Raina, pots trobar-li una nau al nostre amic?
—Ferus... —va dir Obi-Wan, però no va saber com acabar el pensament. No podia prohibir-li a Ferus que anés. Aquesta no era la seva posició. Ferus no era el seu Padawan.
Es quedaria aquí. Aquesta no era la seva lluita. Mai podria oblidar que el seu deure estava amb Luke i Leia. No podia arriscar-se innecessàriament.
—No t'apuris, Obi-Wan. Només faré una mica de dany i tornaré a per tu —va dir Ferus tranquil·lament.
—Vull anar —va dir Trever.
—Ho sento, nen —va dir Ferus—. Aquesta vegada no.
—Realment m'estic cansant de quedar-me enrere.
—No crec que els polissons tinguin opció —va dir Ferus.
En Toma es va girar cap a Obi-Wan.
—Observarà la batalla amb mi? Agrairé el seu consell. Tinc un gran respecte pels Jedi.
Obi-Wan va inclinar el cap. Estaria encantat d'oferir consell, però li pesava el cor. Sabia que aquest esforç estava condemnat. Ferus va veure el seu sentiment en els ulls del Jedi, i es va girar bruscament per anar amb la Raina.
En Toma va començar a bordar les ordres als seus pilots. Obi-Wan es va prendre un moment per familiaritzar-se amb el patró en la gran pantalla quadrada de la paret.
—El vostre flanc esquerre és feble —li va dir a Toma—. En batalles com aquesta, a molts comandants els hi agrada usar moviments de tenalla. Ells tenen la superioritat numèrica. Vosaltres heu de volar entre ells, no al seu voltant. És més perillós, però també més efectiu.
En Toma va assentir. Va parlar pel comunicador, traduint les paraules d’Obi-Wan en moviments específics de les naus. Els punts en la pantalla es van reajustar.
En Toma va assenyalar dos punts en moviment, cadascun amb un codi numèric diferent.
—Aquests són Raina i Ferus. Han enlairat.
Obi-Wan va mantenir la mirada en ells. Ferus havia pres la seva decisió, però Obi-Wan desitjava que s'hagués quedat aquí. Sobtadament s’adonà de quant depenia d'ell. Ell mateix havia de tornar a Tatooine, però el seu consol era que Ferus estaria per la galàxia, fent el que pogués, on pogués.
No tenia més consells que donar-li a Toma. Estava clar per a ell, mirant la pantalla, que la batalla ja estava perduda. Els acherins simplement no tenien naus suficients o potència de foc. Estava sorprès pels agosarats pilots i la seva habilitat, però d'un en un els punts pampalluguejant van desaparèixer. La cara d’en Toma es va posar cendrosa.
—Estem perdent els nostres millors pilots —va dir.
—No poden aguantar —va dir Obi-Wan amablement.
—No ens vam atrevir a esperar que els venceríem —va dir Toma—. Esperàvem ser una molèstia suficient perquè simplement se n'anessin.
—Ells mai se’n van simplement —va dir Obi-Wan—. El seu abast és estrangulador. No marxaran.
—Si crido als pilots de tornada, s’ha acabat —va dir en Toma—. Hauré de rendir Eluthan.
—Si ha de ser així, que així sigui —va dir Obi-Wan.
En Toma va parlar per la seva unitat de comunicacions.
—Cridant a tots els pilots  —va dir—. La batalla està perduda. Torneu a la base. Ho heu fet bé, tots vosaltres.
Va inclinar el cap. Obi-Wan observava mentre Toma forcejava amb la seva decisió. Quan va alçar el cap, els seus ulls estaven clars. Amb Obi-Wan fora del seu camp visual, va contactar amb el comandant Imperial, l'Almirall Riwwel. Aviat la cara d’en Riwwel va aparèixer en la pantalla.
—Estic preparat per rendir-me —va dir en Toma—. Demano salconduit per als meus pilots. Acherin accedeix a ser part de l'Imperi.
—Creu que després del que que ha ocorregut, després tantes morts en les nostres forces, això és acceptable? —Es va burlar l'Almirall Riwwel—. Ha de pagar per la seva deslleialtat. No accepto les seves condicions de rendició. Vostè es rendirà segons les nostres condicions.
—I quines són les seves condicions?
—L'anihilació. Eluthan ha de pagar amb la seva pròpia destrucció. Prepari's per a un bombardeig de la ciutat. Ja hem desactivat el seu escut planetari.
En Toma es va girar ràpidament per comprovar l'ordinador.
—No! És la nostra antiga ciutat, reverenciada per tots els acherins, el lloc dels nostres tresors més preciosos!
—Hauria d'haver pensat en això abans de fer-hi la seva base.
La pantalla es va tornar negra.
—Què he fet? —es va preguntar Toma en veu alta.
—Vostè no ho ha fet —va dir Obi-Wan—. Ho han fet ells. Ha de dir-los als pilots que no tornin. Seran destruïts.
—Estan gairebé aquí... pensen que tenen salconduit... —Era cert. Les llums intermitents tornaven. Darrere d'ells estaven les llums dels destructors Imperials, perseguint-los. Toma va parlar pel seu comunicador. — No torneu a Eluthan! Repeteixo, no torneu! Preneu accions evasives, ja!
Obi-Wan va veure a les grans naus de l'Imperi disparar tot i que els pilots es dispersaven. Tots ells ho van aconseguir, un tribut a les habilitats dels pilots d’Acherin. Per al seu abatiment, va veure dues llums palpitants que començaven a prendre accions evasives, però no van canviar el seu curs.
—Ferus i Raina tornen aquí —va dir.
—No —va dir Toma amb incredulitat—. Els mataran.
—Trever, anem, hem d'arribar a l’espaiport —va dir Obi-Wan.
Els sons de les explosions van arribar fins a ells. L'Imperi estava duent a terme un bombardeig de la ciutat. Toma va moure el control d'imatge i van veure escenes de devastació en l'exterior mentre els canons retrunyien des dels destructors en les altures.
En Toma es va estremir quan un edifici gran i imponent es va desintegrar sobtadament.
—Les biblioteques, els museus... la nostra universitat. Com pot fer això una força invasora? Estan apuntant cap a això. Per què simplement no ens poden deixar rendir-nos? Aquesta és la nostra civilització!
—És vostra, no seva —va dir Obi-Wan—. Per això no els importa. Tot el que els preocupa és un desplegament de poder. Toma, hem de marxar.
En Toma va recobrar ràpidament la seva autoritat.
—Hi ha una plataforma d'aterratge amagada amb el meu transport personal. Aquí és on anirà la Raina.
Amb una última mirada a la pantalla, Obi-Wan es va girar.
Li va fer un gest a Trever.
—Queda't a prop de mi.
—No vaig a discutir això —va dir Trever. L'edifici va tremolar amb el dur bombardeig. Les gruixudes pedres van aguantar, però van aparèixer esquerdes i la brutícia va caure sobre ells mentre corrien pels corredors.
Van sentir el so de botes marxant.
—Els soldats d'assalt estan aquí —va dir Obi-Wan.
En Toma va girar per un altre corredor. El ressò de les botes dels soldats semblava estar a tot arreu. Obi-Wan es va centrar en els sons, connectant amb la Força perquè li digués el que necessitava saber.
—Hi ha un esquadró de vint més endavant. Però només cinc darrere —els va dir als altres, canviant de direcció—. Per aquí.
—No, no podem —va dir en Toma—. Això condueix a un atzucac. Hem d'anar per aquí.
—Cap a vint soldats d'assalt? Oh, bé —va dir Obi-Wan—. No es pot tenir tot.
Va carregar cap endavant, sabre làser en mà. Toma estava al seu costat amb el seu blàster preparat.
Trever els va cridar en un murmuri.
— Espereu!
Obi-Wan es va detenir impacientment. Trever havia obert un armari marcat com EQUIPACIÓ ATLÈTICA. Va treure una caixa de boles làser.
—Deixeu-me anar primer. Us donaré l'avantatge que necessiteu.
Obi-Wan va vacil·lar.
—Trever, no estic segur d'això.
—Confia en mi.
No hi havia temps per discutir. Els soldats d'assalt s'estaven aproximant.
Obi-Wan es va quedar prop d’en Trever, equilibrat per protegir-lo. Quan el soroll de passos es va fer més proper, va assentir cap a Trever.
Els soldats van aparèixer, envoltant la cantonada, movent-se ràpidament en formació tancada. Amb un copet del canell, Trever va enviar sis boles làser brunzint pel passadís, a escassos centímetres del sòl.
Cop. Cop. Cop. L'acció d’en Trever era tan ràpida que gairebé era un esborrall. Més boles làser brunziren passadís avall.
Al principi, els soldats d'assalt simplement estaven confosos. Després van tractar d'evitar les boles làser, però un d'ells es va embullar amb una i va començar a caure. Una altra va xocar violentament contra un soldat en el seu costat esquerre. En poc temps, estaven xocant, intentant conservar el seu equilibri i disparant a Obi-Wan i als altres al mateix temps. Els rajos làser van ressonar a través de l'aire i van impactar en les parets i en el sostre.
Obi-Wan va saltar directament al seu centre. Mentre en Toma arribava fins a ells per la dreta amb el seu blàster, el sabre làser d’Obi-Wan dansava. En pocs segons l'esquadró sencer havia estat reduït.
—Gràcies per l'avantatge —li va dir Toma a Trever.
Van continuar endavant. Toma els va conduir a través d'un estret passatge cap a un petit hangar amb una nau. Va donar un copet en una videopantalla. El cel de l'exterior estava cobert de caces Imperials.
—Ara estem sota terra. Puc activar l'obertura quan vegem a Ferus i a Raina —va dir—. Està oculta en el lateral de l'edifici.
Obi-Wan va mirar la nau. Era un malparat creuer estel·lar amb revestiment gris apagat.
—Ho sé —va dir en Toma—. No sembla molt. Se suposa que no ha de semblar-ho. Però té un motor d’hiperimpuls afinat i tota la potència de foc que puguis desitjar.
—Mireu! —els hi va cridar Trever, apuntant cap a la videopantalla.
Dues naus estaven girant i submergint-se, fent tirabuixons a través de l'aire mentre el foc làser es descarregava al seu voltant. El fum sortia en espiral d'una de les naus. Obi-Wan no sabia si era la de Ferus o la de Raina.
En Toma va prémer un interruptor mentre es capbussaven en línia recta cap a la superfície. Al moment precís que semblava que xocarien contra la ciutat, giraren. Part del sostre es va lliscar cap enrere, i van caure a l'hangar.
Raina va fer esclatar ràpidament la seva carlinga i va saltar fora mentre la seva nau explotava en flames. Toma i Trever van fer un pas enrere per la calor, però Obi-Wan va córrer cap a la nau d’en Ferus. Per què Ferus no havia obert la carlinga?
Va baixar la mirada cap a la bombolla transparent. Ferus estava treballant en la carlinga manualment amb una vibrotalladora. Quan va veure a Obi-Wan es va apartar. Obi-Wan va usar el seu sabre làser, i la carlinga es va obrir cap enrere. Ferus va saltar fora.
—Vaig perdre tots els sistemes en aquesta última capbussada —va dir—. Fins i tot el control manual es desactivà. Gràcies per l'ajuda.
Els soldats d'assalt van entrar a dolls a l'hangar, disparant mentre arribaven. Obi-Wan va desviar el foc amb el seu sabre làser mentre corrien cap a la nau restant. Raina va saltar a bord i va caminar cap als motors. Toma va ajudar a Trever a pujar per la rampa.
Ferus i Obi-Wan van tornar la seva atenció cap als soldats d'assalt. Obi-Wan va desviar el foc i va usar la Força per empènyer a diversos soldats cap enrere, copejant-los contra la formació i tirant a diversos d'ells al terra, obstaculitzats per la seva armadura.
Obi-Wan i Ferus es van aprofitar d'això per saltar a bord. La nau va alçar el vol i va sortir disparada. Esquivant el foc làser, Raina va guiar la nau a través de la fumejant ciutat.
—No m’ho puc creure —va cridar la Raina—. No puc creure que estiguin destruint la ciutat!
Però no va tenir temps per a la reflexió. Els caces estaven perseguint-los, copejant-los amb foc làser.
—Han fixat un míssil en la nostra posició —va dir Obi-Wan.
—Haig de portar-nos a través de les pedres —va dir Raina.
— No és una mica gran aquesta nau? —Va preguntar Ferus—. No hi ha espai per maniobrar.
—Ho he fet abans en un exercici d'entrenament —li va assegurar Raina.
—Allò va ser en un caça —va assenyalar Toma—. I vas estavellar la nau.
—Està bromejant? —va preguntar Trever.
Raina va negar amb el cap.
—Toma mai bromeja.
—Oh, bé —Trever va empassar saliva.
Raina va sobrevolar les parets que envoltaven la ciutat. Es va submergir en el canó de pedres de posició. Ho va fer tan ràpid que el torpede va xocar violentament contra una pedra amb un rugit.
Obi-Wan va agafar la consola mentre una pedra gegantina anava cap a ells. Raina va col·locar la nau lateralment, després es va allunyar envoltant una altra pedra.
És gairebé com volar amb Anakin, va pensar Obi-Wan. Per un segon, això li va fer feliç. Després va recordar de la resta, i això li va travessar. Anakin.
Els caces al capdamunt es van submergir per seguir-los. Un d'ells va fregar amb un ala una pedra i va sortir disparat en espiral fins a xocar violentament. Els espais entre les pedres eren tan estrets que la seva nau amb prou feines aconseguia passar, tot i que Raina es posava de costat.
La major part dels caces es van rendir i van ascendir a l'espai aeri, esperant que ells sortissin. Però un pilot decidit es va precipitar darrere d'ells. Ara era una carrera, i la cara de la Raina mostrava una clara determinació. Ella es va dirigir directament cap a una estreta obertura entre dues pedres.
—Mai aconseguiràs passar per aquí —va dir Obi-Wan. Interiorment va pensar: realment odio volar.
Raina no va contestar. Semblava com si tingués la intenció de matar-los a tots. Encara es dirigia cap a l'obertura a tota velocitat, la nau posterior rugia a través del camp de pedres.
A l'últim moment, va descendir cap al sòl i va reduir la velocitat. Obi-Wan pensava que cap nau podria realitzar tal maniobra sense desintegrar-se, però aquesta ho va fer. Amb un gran sotrac, va sobrevolar el sòl a escassos metres. La nau estel·lar va tractar de col·locar-se lateralment i travessar l'obertura entre les dues pedres, però el pilot havia d'haver estat distret per la sobtada maniobra de la Raina. Va xocar frontalment contra la pedra.
Raina va manejar la nau amb delicadesa prop del nivell del sòl, a través de la resta de camp de pedres. Estaven arribant a la fi del canó, i les pedres estaven quedant-se lluny.
—Els caces encara estan aquí a dalt —va dir Ferus, amb la mirada fixa en la pantalla de navegació.
Obi-Wan va observar la Raina. Ella anava avançant molt lentament. Per què?
El sol descendia silenciosament en el cel. Sobtadament va copejar les pedres i les va il·luminar amb foc ataronjat.
—En això en diem les flames d’Eluthan —va dir en Toma.
Al mateix temps que les pedres s'il·luminaven, les parets del canó que els envoltaven es van tornar negres per l'ombra. Raina va accelerar i va entrar en el canó, perdent-se entre les ombres.
—Aquesta nau té un dispositiu de camuflatge —els va explicar Toma als altres—. Consumeix molta energia, així que no podem usar-ho molt de temps. Mentrestant, els hi posarem difícil que obtinguin contacte visual.
Raina va pilotar de forma sorprenent, augmentant la velocitat i fregant els contorns de la paret del canó.
Trever va quedar impressionat.
—Si vostè alguna vegada vol donar lliçons de vol, m'apunto —va dir.
Raina només va assentir amb el cap per tota resposta. La seva cara estava ombrívola. Ella sabia com d'escasses que eren les seves oportunitats de deixar enrere i ser més llestos que un esquadró de caces Imperials.
L'ampli cel blau marí va sorgir davant. Estaven gairebé fora del canó. Raina va sortir disparada pel fosc cel i es va dirigir cap a l'atmosfera exterior, augmentant ara la velocitat al màxim.
—Ho aconseguim! —gallardejà Trever.
—Estem perdent el dispositiu de camuflatge —va dir la Raina—. Només uns quants...
—Segons... més —va dir Toma, explorant el cel.
Però els ulls d’Obi-Wan estaven en la pantalla. Va veure els punts pampalluguejant canviant de direcció.
—Ens han descobert —va dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada