dijous, 8 de novembre del 2018

Estrella de la Mort (XL)

Anterior


40

CANTINA EL COR DUR, COBERTA 69, ESTRELLA DE LA MORT
La Memah Roothes era conscient que s'estava —bé, per no posar-li un punt massa fi— empolainant. Aquest era un mal senyal, ho sabia, quan començava a preocupar-se pel que un nou home pensés de la seva aparença. Les accions en si mateixes no semblaven gran cosa: un lleuger ajust de la seva postura, un petit retoc sobre el front per suavitzar una mica el maquillatge, un ràpid cop d'ull al seu reflex quan passava enfront d'un mirall per comprovar la posició dels seus lekku. Res important. Però ella ho sabia. Volia veure's bé, i volia que Ratua notés que ho feia.
No era massa vella, lletja, ni grossa, i no era estúpida. A ell ja li agradava... no podies fer funcionar cantines per tant temps com ella sense ser capaç de sentir la calor provinent d'un home quan et mirava. Tot i així, la sensació d'agitació que sentia, l'acceleració de la freqüència cardíaca i la respiració... tots aquests eren mals senyals. No tenia necessitat d'una nova complicació en la seva vida ara mateix.
I Ulls Verds definitivament ho era. D'una banda, ell no existia, d'acord al que Rodo hi havia trobat —o no havia trobat— en la seva recerca en l’HoloNet, i això significava que era un noi dolent d'algun tipus. Podria ser un noi dolent legal... diguem, un agent sub-rosa[1] de l'Imperi. O podria ser un espia rebel. O algun tipus de criminal...
Però ell la feia riure, era ràpid i intel·ligent i aquests ulls... ella mai abans havia vist cap d'aquest color exacte. Eren com maragdes líquides, brillants i alertes.
Per tant, s'empolainava.

En l'extrem de la barra, un parell de CS estaven parlant d'una rumorejada fugida de presó a l'àrea de detenció. Memah va aconseguir sentir a un d'ells dir:
—Segons vaig escoltar, es van escapar nou tipus, un d'ells un Jedi.
L'altre CS es va petar de riure.
—Odio assenyalar-ho, però els Jedi són realment escassos en aquests dies.
—Només t'explico la història, Tenn.
—Sí, jo també l'he sentit. Només que jo vaig sentir que eren cinquanta tipus, tots rebels capturats, dirigits per cinc Jedi. I van assumir el control del superlàser i van començar a fer esclatar destructors estel·lars. Per descomptat que l'arma gran ni tan sols està operativa encara. Si algú ho sap sóc jo. Però, eh, per què permetre que els fets s’entremetin en el camí d'una bona història?
El primer cap va riure i va xarrupar la seva cervesa.
—Gairebé sona com un simulacre, veritat? Un simulacre realment boig.
—Per quan acabi la guerra, t'aposto al fet que aquesta història tindrà a un exèrcit rebel gairebé destruint l'estació —va dir el segon CS—. En cada acció en la qual he estat, sorgeixen històries com aquesta. Un floob escup en la vorera, i al final del cicle es converteix en una unitat d'avançada dels rebels assaltant una fortalesa.
El primer d'ells es va petar de riure una altra vegada.
—Sí. Després van a dir que va fer falta que vingués la 501 per acabar amb ells.
Tots dos homes van riure.
Memah va somriure. Ella també havia sentit algunes d'aquestes històries. Per què la gent sentia la necessitat d'embellir la veritat, o fins i tot fabricar alguna cosa totalment diferent, quan massa sovint la realitat era absolutament fantàstica, estava anys llum més enllà del seu enteniment.
Ella estava per casualitat mirant la porta quan Ratua va entrar caminant com si fos l'amo del lloc. Va atrapar la mirada d'ella, va somriure i es va dirigir a la barra. Una vegada allà, la va mirar de dalt a baix amb franca apreciació.
—Tu —li va dir—, sembles la raó per la qual va començar el motí.
Ella es va adonar per a la seva sorpresa que s'estava ruboritzant.
—Bé —va respondre—, tu sembles algú al que li asseuria bé una beguda. Què serà?
Ell va riure.
—Prendré allò inusual.
—I això què significa exactament?
—Sorprèn-me. Alguna cosa exòtica. Prou cara com per justificar que jo estigui aquí assegut i ocupant el teu bar i la teva atenció.
—No crec que tinguem res que valgui tant.
—Em fereixes. Just aquí. —Es va posar una mà sobre el cor, o almenys on estaria el cor d'un humà—. Aquí estic, buscant santuari, tractant de mantenir-me fora de problemes...
—Crec que tu ets problemes, Ratua —va dir la Memah—. Probablement seria molt millor per a mi si em mantinc tan lluny de tu com pugui.
—Probablement —va convenir ell, en un to més seriós—. Però on està la diversió en això?
Li va preparar un glop, un de senzill, amb una gran quantitat d'alcohol i alguns edulcorants i colors. Era un de potent. Fins ara mai li havia vist borratxo... almenys, no que pogués notar-ho. Ha de tenir el metabolisme d'un hiperpropulsor, va pensar.
Va recolzar el got, després va plantar ambdues mans en el mostrador de fusta de pleek i es va inclinar cap a ell.
—La diversió comença amb la veritat. Qui ets?
Ell va sospirar i no va dir res durant un parell de segons.
—Sempre he trobat que la veritat, està molt sobrevalorada.
—No obstant això...
—Està bé. —Va prendre un fortificant xarrup de la seva beguda, i després va dir—: Sóc Celot Ratua Dil, segon fill del Primer Conseller Nagat Keris Ratua i la seva Esposa Terciària, Feelah Derin. Últimament, residia al planeta Despayre, on estava empresonat per un crim que en realitat no vaig cometre... encara que per ser equilibrat, no puc dir que sóc un ciutadà respectable.
—Així que allò d'abans no era una broma?
—No.
—Quin va ser el crim?
—Culpable per associació. Estar en el lloc equivocat, al moment equivocat.
—I com vas arribar aquí?
—Em vaig escapar.
—De debò. Així de fàcil?
—Bé, no vull avorrir-te amb els detalls...
—Oh, si us plau... avorreix-me. M'avorreixo tan poques vegades en aquests dies.
—No et molesta que sigui un fugitiu?
Memah es va tornar a dreçar i es va creuar de braços.
—Estaves bastant segur que no, veritat? O no m'ho hauries dit.
—Tenia l'esperança. I tu em vas demanar la veritat.
—Ho vaig fer. I em pregunto quan vaig a aconseguir-la.
Ratua va estudiar la beguda per un moment, després la va mirar, i ella va haver de tibar-se físicament per resistir la sinceritat en aquells admirables ulls.
—Bé, si tu ho desitges.
—Què has fet perquè poguessis haver merescut ser empresonat?
—Era contrabandista. Entre altres coses. Res violent.
—Això és bo. —Ella li va tornar a omplir la copa. Ell li va somriure a la copa, després a ella.
Somriu i usa aquests ulls tant com vulguis, va pensar ella. Si haig de lliurar-te, ho faré.
—Pensa bé abans de dir res més, Celot Ratua Dil. Si ets culpable de delictes contra l'Imperi, llavors jo podria estar posant la meva cantina en perill en parlar amb tu. Podries preferir donar la volta i sortir d'aquí ara mateix, perquè si la teva presència és un perill per a mi i el meu mitjà de vida, vas a trobar d'on va sortir el nom d'aquest lloc.
Ell la va mirar.
—Crec que ets el tipus de persona que faria alguna cosa així.
La Memah va assentir amb el cap.
—Ho sóc.
—Bé —va dir Ratua—. Si no ho fossis, no estaria parlant amb tu.




[1] Sub rosa és una expressió llatina que significa «sota la rosa» i s'usa per denotar secret o confidencialitat. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada