dissabte, 14 de desembre del 2019

Així que vols ser un Jedi? (XII)

Anterior


PLANETES ESTRANYS. PART I

CAPÍTOL 12

El teu Ala-X sobrevola un planeta color maragda. La seva brillant òrbita verda, amb enormes taques de color blau, indica la possibilitat que hi hagi grans llacs interiors. Núvols i boira formen remolins sobre la superfície del planeta, com el vapor que sortís d'un calder.
—No detecto cap senyal de ciutats o tecnologia, R2 —dius—. Encara que sí forts senyals de vida. Hi ha alguna cosa viva allà a baix. Molta vida, de fet.
—Bup bip bip bup bup.
—No, no vaig a canviar d'opinió. Trobaré a Yoda.
—Bup bip bip bip.
—R2! Cuida el teu llenguatge!
La nau descendeix a través de l'atmosfera, submergint-se en les profunditats dels remolins de boira i núvols. No aconsegueixes veure gens. De sobte, una alarma comença a sonar dins de la cabina de comandament. R2 emet bips desesperats.
—Ho sé! —crides.
Els teus ulls escanegen frenèticament els radars i mesuradors. No funcionen.
De sobte, t'entra una sensació d'allò més estranya. És com si et submergissis en alguna espècie de somni, en un lloc on la tecnologia no funciona, on la ciència i la lògica fallen. Tractes de treure’t aquesta idea del cap, i després la nau et sacseja. Amb força. T'enfonses en el seient. Hi ha soroll de cops i coses trencant-se dins de la cabina, però la boira és tan densa i profunda que no pots distingir si el que es trenca és la nau o allò que està fora.
L’Ala-X continua fallant, i s'enfonsa cada vegada més i més en aquest món de somni.
El teu coll s'inclina cap endavant quan la nau es deté de cop.
El teu cor batega a tota velocitat. Encantat, intentes fer un reconeixement sistemàtic a les pantalles... No hi ha indicacions. La nau ja no funciona. En absolut.
Qualsevol que sigui el lloc on acabes d'aterrar, queda clar que no podràs anar-te’n aviat.
Et trobes en el llindar del teu entrenament.
Has arribat al lloc que es troba enmig de la realitat i els somnis, entre allò físic i el místic.
Benvingut a Dagobah.




LLIÇÓ LAMBDA:
LLOCS ESTRANYS, MONS NOUS

Vull que facis alguna cosa perillosa. No massa perillosa, noi, no vull que et moris. Però alguna cosa que estigui fora de la teva zona de confort. Alguna cosa que et provoqui un pessigolleig en la pell, només una mica.
Pensa en un lloc al que mai hagis anat. Pot ser un lloc proper. Tal vegada el celler del conserge a la teva escola. Tal vegada el soterrani de la biblioteca. (Revisa; has de tenir algun). Tal vegada el teu propi àtic, en la nit, mentre tots dormen. Un lloc que sigui una mica estrany i una mica terrorífic.
Quan tinguis l'oportunitat, vés allà. Sol. No li expliquis a ningú els teus plans. Entra en aquest lloc estrany, tanca la porta darrere teu (però no et quedis tancat: tampoc vull que et moris de gana) i asseu-te aquí. Tal vegada estigui fosc. Tal vegada no. Explora el lloc amb la ment, amb les mans. Queda't sol per un moment.
Estàs espantat?
Bé. Hauries d'estar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada