dilluns, 23 de desembre del 2019

La Companyia Crepuscle (XXVII)

Anterior


CAPÍTOL 27

PLANETA SULLUST
Dia nou de l'Operació Trenca-anells

Durant les dues setmanes anteriors, Thara no va sentir que fos l’SP-475 de sempre.
L'explosió en la nau terrorista li havia deixat una cicatriu serrada en el front, a més de què a estones perdia l'audició en l'oïda esquerra. Durant els primers dies després de l'incident, el mal de cap l'obligava a enganxar el front als freds panells metàl·lics del pis i a resar per caure en la inconsciència. Els droides mèdics li havien assegurat que eren reaccions normals i aviat li van donar l’autorització perquè realitzés tasques lleugeres, com anàlisis de la informació obtinguda pels sistemes de vigilància, manteniment d'armament, etcètera.
No havia rebut cap visita; ningú li havia dit que es recuperés ràpid. El seu oncle ho hauria fet en altres circumstàncies, però seguia en custòdia, a l'espera que li enjudiciessin o alliberessin.
En el seu primer dia de feina, mentre acarava l'inventari automatitzat de cel·les d'energia per blàsters, 113 es va reunir amb ella en aquell dipòsit d'armes intensament il·luminat. Ell havia estat el líder de l'equip el dia de l'explosió i havia interrogat a l'agent rebel. D'alguna manera, va aconseguir sobreviure també, malgrat com de prop que va estar de la detonació.
«Tal vegada...», va pensar Thara, «sí és un dels clons originals».
La resistència era una de les característiques principals d'aquells comandos. Altres membres de l'equip no van tenir tanta sort. Per fortuna, Thara no recordava els cossos esclatats i escampats per tota la nau, encara que sí podia imaginar-los.
—Ets una dels nous —va dir 113. Era una afirmació, no una pregunta—. De l'entrenament accelerat, per engrossir les files. Pinyumb va ser la teva primera assignació?
—Sí, senyor —va dir Thara. Vestia una variant de l'uniforme per a cadets, amb un casc que deixava exposats el rostre i les emocions. Se sentia a cegues sense la resplendor del visualitzador que tenia el seu vell uniforme.
—Mmm. —SP-113 la va mirar a través del seu propi casc. Thara es va preguntar si estaria revisant el seu expedient—. Vas sobreviure. Això té mèrit. Però el teu acompliment ha de ser millor.
«Millor que abandonar a la seva sort als meus companys?», es va preguntar. No li semblava una meta massa difícil de superar.
—Sí, senyor —va dir Thara.
—El temps que t'hagin donat els droides mèdics per a rehabilitació, redueix-ho a la meitat. Estem curts de personal, i els caps volen que trobem a Nien Nunb i a la resta de la cèl·lula abans que causin més problemes.
L'alienígena de la nau rebel havia afirmat que la cèl·lula no tenia simpatitzants a Pinyumb, que els civils no els recolzaven per temor a represàlies. Ningú li havia cregut: ni Thara ni els seus companys ni, per descomptat, els líders.
No obstant això, Thara va protestar.
—Senyor? —No havia d'estar parlant, però tot i així va començar a balbotejar—. Pensava que...
—Vas pensar què?
—A Hoth, senyor. Vaig pensar que els rebels serien menys... perillosos, menys eficients, menys... no sé.
Els soldats d’assalt no xafardejaven molt: les xerrades estaven prohibides durant les hores de treball i les normes oficials inhibien la formació de llaços socials en hores de descans. Els soldats que establien vincles amb els seus companys perdien flexibilitat i veien disminuïda la seva capacitat d'adaptar-se a noves assignacions amb altres escamots. Malgrat això, es feien xerrades a l'hora del menjar o en els vestidors. Aquí, Thara va escoltar sobre l'atac a una de les principals bases rebels en el sector Anoat. L'enemic havia estat obligat a retirar-se: la base va ser destruïda. Darth Vader havia guiat personalment les seves tropes cap a la victòria; l'elit de l'elit va marxar sobre foc i gel, superant les milers de paranys rebels.
SP-113 va proferir un so curt i desdenyós, semblat a un riure. Després, es va donar mitja volta.
—Estem molt lluny de Hoth —va dir—. I sempre hi ha més rebels.
Una setmana després de la seva conversa amb 113, Thara va reprendre les seves activitats normals. Es va posar l'uniforme amb cura i diligència, mentre repetia mentalment el seu nom, la seva missió i el seu compromís amb Sullust i amb l'Imperi. Però els lleugers bonys del seu uniforme i el silenci mortal en la seva oïda dreta la distreien. El casc gairebé li va caure en posar-se’l.

***

Hi havia gairebé trenta soldats d’assalt esperant l'arribada del transport a l'hangar. Altres trenta estaven ocults o desplegats en els túnels adjacents, llestos per repel·lir qualsevol atac sorpresa de la cèl·lula rebel. Al mateix temps, altres equips registraven els blocs de cases de Pinyumb i asseguraven la planta de processament d’Inyusu Tor.
Algun cap havia decidit que la seguretat del transport bé valia detenir les activitats econòmiques de tota la ciutat.
SP-475 estava darrere d'un equip de manteniment, mirant cap al túnel pel qual el transport va descendir des de la superfície. Va imaginar rebels desplegats entre tènues rajos de llum solar, preparant explosius en les ombres.
El transport va emetre un xiuxiueig, i SP-475 va dirigir la seva atenció a la rampa d'abordatge. Els oficials de Pinyumb es van avançar promptament per rebre als nouvinguts, obstruint la seva visió. Mitja dotzena de soldats d'armadura blanca van envoltar al grup i el van escortar a través d'un túnel. SP-475 va escoltar a través del casc les veus dels líders dels equips, els qui reportaven que tot estava en ordre.
—Qui són aquestes persones? —va preguntar un dels treballadors de manteniment.
Un segon grup va començar a baixar per la rampa d'abordatge: oficials amb uniforme negre, personal de seguretat amb casc i més soldats d’assalt. Primer eren deu; després, vint. Poc després hi havia més dels quals SP-475 podia comptar.
—Capatassos —va respondre un altre treballador—. Els rebels van atacar l'altre dia un dipòsit a Mardona. Necessiten augmentar la producció en un altre costat.
SP-475 no ho sabia. Li va xocar la idea que Pinyumb necessités més soldats, més capatassos per complir amb la seva aportació... però va mantenir les seves emocions sota control. 113 li havia dit que estaven curts de personal i que encara no trobaven a Nien Nunb. Tal vegada la idea de portar reforços no fos dolenta.
Llavors va escoltar un agut grinyol en el seu casc. Els seus companys van començar a cridar.
El rebombori d'estàtica i veus superposades resultava impossible de desxifrar. En un instant, algun oficial s'imposaria i els hi donaria ordres clares. SP-475 volia romandre immòbil. També volia córrer. L'última vegada que havia vist als seus companys embolicats en el caos, homes i dones havien mort.
El pit li feia mal; no estava respirant bé.
Amb la seva visió perifèrica va veure que un altre soldat assenyalava alguna cosa darrere d'ella, en la part superior de la paret de la caverna. SP-475 va donar mitja volta amb el seu rifle en mà. Va ensopegar i va anar a donar contra un dels de l'equip de manteniment.
El seu casc va dirigir la seva atenció a una esfera mecànica, no més gran que el seu puny, la qual surava a uns deu metres per sobre del terra de la caverna i avançava zigzaguejant cap al túnel que portava a la superfície. No es va preguntar què era. Va alçar el seu rifle i va prémer el gallet tres vegades. El seu visor es va polaritzar davant la resplendor vermellosa. Dos dels seus trets van donar contra la paret de roca. L'últim li va donar de reüll a l'esfera i la va fer caure en espiral al terra, deixant al seu pas un deixant d'espurnes.
No va haver-hi explosions. Ningú va morir. Va passar un temps considerable abans que SP-475 tornés a escoltar la xerrameca a través del sistema de comunicació i que notés la presència de dos soldats d’assalt agenollats al voltant de l'esfera caiguda.
—Càmera espia —va dir una veu més nítida—. Sabia que els rebels no estarien lluny. —Era 113—. Bon tret, Quatre-Set-Cinc.
SP-475 volia llevar-se el casc i vomitar.
Però havia fet el seu treball. Va superar el seu titubeig. El seu torn amb prou feines començava. Si els rebels estaven treballant, ella havia d'estar preparada. Havia de forçar-se a seguir endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada