divendres, 13 de desembre del 2019

Així que vols ser un Jedi? (VII)

Anterior


LA BATALLA DE HOTH

CAPÍTOL 7

L'oposat d'un Mestre Jedi és un Lord Sith. Bé, «oposat» no és precisament el terme correcte. Tal vegada hauríem de dir que un Lord Sith és l'equivalent malvat d'un Mestre Jedi. O l'equivalent fotogràfic: on tota la llum es torna foscor.
Mentre que els Mestres Jedi mediten per silenciar la ment i connectar-se amb la Força (l'ona d'energia que uneix a tots els éssers vius), els Lord Sith mediten per concentrar-se en la seva ira, la seva por i el seu odi, fins aconseguir un punt de poder pur i despietat dins d'ells.
Això és el que Darth Vader està fent, assegut en la seva cel·la de meditació a bord de la nau imperial. De sobte, el General Veers entra a l'habitació. El silenci se sent pesat, i la respiració regular del Lord Sith a través del seu ventilador només aconsegueix intensificar-ho.
El General Veers es veu jove per a algú de la seva posició, però ha presenciat el foc de desenes de batalles. Es va guanyar el rang per la seva astúcia i valor. Va lluitar contra els zalorians a Zaloriis, contra els culroonians a Culroon III i contra els yavinians mentre volava per l'espai. Cap enrere. Veers mai va tenir por.
Però, ara, només pel fet d'estar parat a l'habitació privada de Darth Vader, Veers sent por. No diu res. Una gota de suor corre per una de les arrugues del seu front.
—Què succeeix, general? —murmura finalment Vader.
Un murmuri de Vader és suficient per alterar a un comandant aguerrit en desenes de batalles. Veers quequeja abans de parlar.
—Senyor, la flota avança a la velocitat de la llum. Detectem un camp d'energia que protegeix el voltant del sisè planeta del Sistema Hoth. És un camp suficientment fort per suportar els trets dels nostres canons.
Vader s'aixeca. La seva fosca i intimidant figura es veu encara més fosca i intimidant quan està enutjat.
—Aquest idiota almirall va sortir de la velocitat de la llum massa prop del sistema.
—Va pensar que era més assenyat prendre'ls per sorpresa, Lord Vader.
—És igual de maldestre que estúpid.
En el fons, Veers està d'acord, però no pensa revelar la seva opinió. És un militar i sap quin és el seu lloc.
Vader estudia la cara sense expressió del general.
—Preparin-se per atacar la superfície del planeta.
El general fa una reverència i s'apressa a sortir de l'habitació.
Vader volteja per mirar una gran pantalla, on s'observa a l'Almirall Ozzel parlant amb el Capità Piett en el pont de la nau.
—Lord Vader —saluda l'almirall, amb un to petulant, com qualsevol comandant a punt d'obtenir una victòria decisiva—. Estem en posició per...
De sobte, l'almirall deixa de parlar. Mou la boca, però no emet cap so. En un intent mut, busca so, després aire. No troba cap dels dos. Es porta les mans al coll. Se li inflen els ulls.
—És l'última vegada que em falla, almirall —entona Vader—. Està aquí, Capità Piett?
L'aterrit capità apareix darrere de l'almirall, qui sosté la seva gola frenèticament i comença a posar-se blava.
—Sí, Lord Vader?
—Prepari les nostres naus per a un atac per terra. Ara vostè està a càrrec, Almirall Piett.
I amb aquestes paraules, l'antic almirall col·lapsa i cau al terra. Està mort.




LLIÇÓ ETA:
EL SILENCI PARLA MÉS ALT QUE LES PARAULES, DE VEGADES

Vull que intentis comunicar-te sense usar la teva veu.
Primer, tracta de comunicar-te amb purs gestos. Fas això tot el temps. Dius: «Hola», fent un gest amb la mà. Dius: «Ara torno; vaig al bany», fent un gest amb les mans i amb la cara. Dius: «Si no em deixa anar al bany en aquest instant, em pixo en la seva catifa», amb les teves mans, la teva cara, el teu maluc i els teus genolls.
Au vinga, intenta-ho.
D'acord, ara pensa en alguna cosa que puguis comunicar només amb els teus ulls. Pots dir: «Estàs d'acord amb mi?» o «Aquest tipus m'està traient d'ona», o «Crec que acabo de pixar en la catifa». Intenta-ho.
Per acabar, tanca els ulls, col·loca les mans sobre la falda i concentra't.
Intenta comunicar-te amb algú que estigui prop teu, usant només la Força. Tracta que t'escoltin, sense moure un sol múscul.
Però no enviïs un missatge sobre pixar en la catifa. Això seria un desaprofitament dels teus poders Jedi; si vas pixar en la catifa, segur que tots s'hauran adonat.
Una vegada que la persona et senti, prova a veure si t'entén.
Això no és fàcil.
Ser un Jedi no és fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada