dijous, 12 de desembre del 2019

Així que vols ser un Jedi? (III)

Anterior


CAPÍTOL 3

Gemegues de dolor. Et fa mal el cap. Sents com si algú t'hi hagués engrapat les parpelles i no poguessis obrir els ulls. Lentament i amb gran esforç, els obres. Parpelleges dues vegades. Hi ha un wampa devorant al teu tauntaun... en el sostre. Els wampes poden asseure's en el sostre? La teva templa palpita.
Et desmaies una altra vegada.
Després, despertes. El tauntaun està gairebé devorat per complet. El wampa, el pelatge blanc del qual està cobert de sang, ja no està en el sostre. Està assegut en el terra, i tu penges de cap. Tal vegada vas estar penjat de cap tot el temps.
Volteges a veure els teus peus. Estan atrapats en un bloc de gel i penjant del sostre. Tires d’ells i no es mouen.
Intentes estirar el cos per aconseguir-los, però et trobes massa pesat, massa encantat.
Mires al wampa cobert de sang. Què voldrà menjar una vegada que acabi de devorar al tauntaun?
Oblida-ho. És una pregunta estúpida.
Observes els voltants de la cova i intentes ignorar al wampa, que segueix rosegant els ossos del teu tauntaun, cosa gens senzilla.
Procures veure què hi ha darrere de la bèstia.
Però no aconsegueixes trobar el que cerques.
Mires cap enrere.
Res.
Finalment, examines l'àrea al teu voltant.
Aquí està. Mig enterrat en la neu.
El teu sabre de llum.
Falta el blàster. Probablement estigui enmig del camp de neu, petrificant-se fins al final de l'era de gel d'aquest planeta.
Però està bé. De qualsevol manera, prefereixes el sabre de llum.
No està tan lluny teu, així que intentes arribar-hi. Les articulacions del teu braç fan un gran esforç; els teus dits s'estiren enfront teu, com si poguessin arrossegar-te fins a ell. Però no poden. Exhales i deixes que el teu cos es relaxi.
Ara el wampa està rosegant l'enorme fèmur del tauntaun, xarrupant i xuclant els suaus tendons.
Volteges per mirar el sabre de llum una altra vegada. Després penses en el vell Ben, Obi-Wan Kenobi. L'home que et va donar el sabre de llum. L'home que va convertir al teu pare en un dels Cavallers Jedi més grans de tots els temps. L'home que va començar a entrenar-te, abans de ser assassinat per Darth Vader, la mà dreta de l'Emperador. Darth Vader, el mateix que va matar al teu pare.
Intentes evitar que la teva ment segueixi divagant. Et concentres en el sabre de llum. Saps el que el vell Ben t'hauria dit que fessis.
Tanca els ulls. Compta fins a deu i deixa que tots els pensaments surtin de la teva ment. Inhala i exhala fins que la teva ment estigui tan buida i blanca com un camp de neu en un matí buidat. Fins que puguis sentir tot el que tens al teu al voltant. Com si tots els elements de l'habitació tinguessin una forma física en el camp de la teva ment. Sents al gran wampa, al seu cos, que irradia calor. Sents els ossos llisos i enganxosos del tauntaun. Després, sents el que està més prop de tu. El monticle de neu. El sabre de llum.
El toques amb la ment. Estires la mà. No t'esforces, només l'estires. Sostens el sabre de llum en la teva ment. I, llavors, el sabre de llum salta des del monticle fins a la teva mà.
Obres els ulls. I aquí està. De debò està a la teva mà.
I aquí està també el wampa, dempeus davant teu, observant-te amb una mirada perplexa i furiosa.
Encens el sabre de llum.
L'espasa és d'un color blau pàl·lid. Emet un brunzit i brilla en la foscor. És tan serè i poderós com la mateixa Força. I perillós. Sostenir un sabre de llum se sent perillós. Almenys per a tu.
Encara que, ara, és més perillós pel wampa banyat de sang que tens davant teu.
Brandes el sabre de llum sobre el gel que sosté els teus peus. Caus de cop al terra, al mateix temps que el wampa arremet contra tu...
I el seu braç surt volant cap a l'altre costat de la cova.
El wampa retrocedeix sense treure’t la mirada de sobre. El sabre de llum és tan esmolat i calent que la ferida ja està cauteritzada. No hi ha sang, però tampoc hi ha braç. La gran bèstia sent un tremend dolor. I ara et té por. Molta por.
Amb la mirada fixa sobre la salvatge bèstia del gel, i amb el teu sabre de llum al capdamunt, lentament retrocedeixes fins a sortir de la cova.




LLIÇÓ GAMMA:
ESTIRA ELS BRAÇOS I TOCA ALGUNA COSA AMB LA TEVA MENT

Probablement creguis que la teva següent prova serà moure alguna cosa amb els teus pensaments.
Doncs no, no anem a intentar fer això.
Encara.
Dic, pots fer l'intent si vols. Però no et desanimis si no ho aconsegueixes. Moure coses amb la ment és una miqueta difícil.
No, per a aquesta prova vull que tancaments els ulls (encara no) i respiris. Comptar fins a deu abans de fer-ho pot ajudar-te. Després, centra la teva atenció en la teva respiració. Una vegada que hagis passat una estona enfocada en la teva respiració, vull que intentis sentir el que està al teu voltant. No amb les mans, sinó amb la ment. Explora els objectes que hi ha a l'habitació, sense obrir els ulls. No tractis de recordar el que tens al teu voltant, només sent-lo. Comença amb l'objecte sobre el qual estàs assegut; després, segueix amb qualsevol cosa que estigui en contacte amb el teu cos. Continua amb les coses que estiguin més allunyades. Hi ha alguna cosa tocant aquestes coses? Sent les formes en la teva ment.
Finalment, vull que t'enfoquis en alguna cosa que estigui a prop teu, però que no estiguis tocant. Traça l'objecte amb la teva ment. Sent la seva forma.
Estira la mà. Toca-ho. Obre els ulls.
Vas encertar? L'objecte estava on pensaves que estaria? Es veu com pensaves que es veuria?
Si no és així, no et preocupis. Intenta-ho de nou. Recorda que el més important és sentir tot el que està al teu voltant. La part d'endevinar al final és només per diversió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada