dijous, 12 de desembre del 2019

Així que vols ser un Jedi? (Int)


Així que vols ser un Jedi?

Un original recompte de Star Wars: L'Imperi contraataca

Adam Gidwitz



AIXÍ QUE VOLS SER UN JEDI?
Sembla emocionant. Pots moure objectes amb la ment. Controlar a la gent amb els teus pensaments. Ah, i els sabres de llum. Sí, són impressionants. Però no tot és poder mental i llanternes armades. Ser un Jedi requereix de molt treball. A més, hi ha tipus dolents, moltíssims. I volen matar-te.
ENCARA VOLS SER UN JEDI?
Aquí trobaràs la història d'un dels més grans Jedi de tots els temps i un recompte del clàssic film Star Wars. L'Imperi contraataca. Però no només això: sabràs com ser un Jedi. Tal vegada no necessitis aprendre a levitar o percebre el teu voltant amb els ulls embenats. Tal vegada no t'interessi escoltar una història sobre sabres de llum, criatures de neu assassines i naus espacials, però potser sí. I tal vegada, només tal vegada, vulguis aprendre a ser un Jedi. Bé, en aquest cas, aquest és el llibre per a tu. La decisió, el meu jove amic, està a les teves mans. Literalment.



INTRODUCCIÓ

Així que vols ser un Jedi? Ho entenc. Ser un Jedi és una cosa genial. Pots moure objectes amb la ment. Controlar gent amb els teus pensaments. Oh!, i els sabres de llum... Sí, els sabres de llum són increïbles. Però has d'entendre que no tot és control mental ni llanternes que serveixen com a armes.
Per ser un Jedi cal tenir paciència, força i ser conscient d'un mateix. I entrenar-se. Entrenar-se molt.
Encara vols ser un Jedi?
Fem això, vaig a explicar-te una història. No és qualsevol història. És la història. La història d'un dels Jedi més grans de tots els temps. Mentre l'explico, et faré algunes proves per veure si tens el necessari per ser un Jedi.
No et culpo si tens por. La majoria no té el que es necessita. La majoria és gent comuna i corrent. I està bé. No té res de dolent ser comú i corrent. Però, si ho ets, no pots ser un Jedi.
Vols escoltar la història? I fer les proves?
Encara vols ser un Jedi?
D'acord!
Aquesta és la història d'un home jove. El seu nom era Luke Skywalker.
Bé, encara que aquesta història parla sobre ell, no l'explicaré així.
Tu vols ser un Jedi, cert?
I Luke va arribar a ser un dels Jedi més grans de tots els temps.
Si vols seguir els seus passos, has de caminar en les seves sabates.
Vull dir caminar en les seves sabates de debò. I usar la seva roba. I carregar el seu sabre de llum. I conviure amb els seus amics. I barallar-se contra els seus enemics. Has de, almenys mentre t'explico la història, convertir-te en Luke.
En fer-ho, hauràs recorregut el llarg, difícil i perillós camí que ha de seguir tot Jedi.
Aquest camí va començar fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada