divendres, 13 de desembre del 2019

Així que vols ser un Jedi? (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

Un destructor estel·lar imperial és més gran que la nau més gran que mai hagis vist. Trigaries un dia complet a recórrer-ho d'un costat a un altre. Un dia complet. És com de la grandària d'una ciutat. Una ciutat gran, agitada i voladora. Amb armes. Moltes armes.
El destructor estel·lar imperial que apareix en la següent part de la nostra història, és el destructor estel·lar més gran que existeix. La nau emblemàtica. És la segona arma més poderosa de l'Imperi.
Sí, la segona. De fet, l'arma més poderosa de l'Imperi va a bord del destructor estel·lar. L'arma més poderosa de l'Imperi també usa casc. I respira per mitjà d'un respirador elèctric.
L'arma més poderosa de l'Imperi es diu Darth Vader.
Saps qui és, cert?
Alguna vegada, Vader va ser el Jedi més prometedor de la galàxia. Era l'alumne d’Obi-Wan, i va portar el mateix entrenament que tu acabes de començar. Però es va passar al Costat Fosc i va assassinar al seu mestre. Ara és el Lord Fosc dels Sith. Això significa que pot fer la majoria de les coses increïbles que els Jedi poden fer, però les fa amb propòsits malvats.
Actualment, la seva missió consisteix a eradicar a tots aquells que s'oposin a l'Imperi.
En aquest moment, rep bones notícies.
Està parat darrere d'un grup d'oficials de l'Imperi: l'Almirall Ozzel, comandant de la flota imperial, home honrat i de tall tradicional; el General Veers, comandant del batalló de tropes imperials, la missió de les quals és eliminar a l'exèrcit de l'Aliança Rebel; i el Capità Piett, comandant del destructor estel·lar imperial, la missió del qual és portar-los per l'espai.
—Crec que tenim alguna cosa —diu el Capità Piett—. És només un fragment de l'informe que emet un droide sonda des del Sistema Hoth, però és el millor rastre que tenim.
L'Almirall Ozzel s'encongeix d'espatlles. En la seva opinió, Piett és massa entusiasta. Com si cada enunciat que pronunciés el fes digne d'un ascens.
—Tenim milers de droides sonda buscant per tota la galàxia, capità...
—Les lectures indiquen senyals de vida, senyor. I se suposa que el Sistema Hoth està totalment desproveït de vida humana.
L'Almirall Ozzel reprimeix el desig que sent de posar els ulls en blanc. Aquesta classe de capitans joves i ambiciosos satisfan la seva paciència.
—Si seguíssim cada petit indici detectat per totes les sondes...
I llavors, la veu de Vader, tan profunda, intimidant i fosca com el clot negre més dens de la galàxia, irromp enmig del soroll.
—Deixin-me veure —ordena Darth Vader, passant al costat de l'almirall. Porta una llarga capa negra, i cada centímetre de la seva pell està ocult sota un brillant metall del mateix color. S'acosta a una pantalla que mostra la imatge borrosa d'uns edificis i alguna cosa que sembla ser un speeder. Allò avança pel gel.
—Són ells —entona—. Els rebels estan aquí.
—Lord Vader —objecta l'Almirall Ozzel, clarament de mala gana perquè li porten la contrària—, podria ser qualsevol cosa: contrabandistes, una petita colònia...
—És la base dels rebels. Puc sentir-ho. I Skywalker està amb ells.
—Lord Vader... —l'Almirall Ozzel no confia molt en el que Vader «sent», ni en totes aquestes faules de «la Força» i «el Costat Fosc». L'Almirall Ozzel és un home assenyat. Un home de ciència i guerra.
—Canviï el rumb cap al Sistema Hoth, almirall —diu Vader.
Però, malgrat no creure en totes aquestes faules, Darth Vader li dóna terror a l'Almirall Ozzel. Com a tots els altres.
Així que les grans naus de guerra comencen a avançar rumb a Hoth.




LLIÇÓ ZETA:
HAS DE TROBAR L'EQUILIBRI

Aquesta vegada, vull que meditis parat sobre un sol peu.
Sona difícil, veritat?
Doncs així ha de ser. Ser un Jedi no és assumpte fàcil.
Si estàs en algun lloc on no pots parar-te sobre un peu, posa't un llibre en el cap.
Si estàs parat sobre un peu, has de mantenir els ulls oberts i enfocar-te en un punt de la paret o del terra. No l’observis, només mantingues els teus ulls enfocats en ell.
Si estàs equilibrant un llibre sobre el cap, tanca els ulls.
Ara, compte lentament fins a deu, sense pensar en res més que en els nombres.
Sé que et veus com un babau fent això. Tu també saps que et veus com un babau fent això. Però, en moltes ocasions, els Jedi han de fer coses que els fan veure babaus. Algunes persones no ho entendrien. De fet, la major part de les persones no ho entendria. Però, si el que vols és que tots pensin que et veus genial tot el temps, no pots ser un Jedi.
Pels Jedi existeixen coses molt més importants que ser genials.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada