dissabte, 21 de desembre del 2019

La Companyia Crepuscle (XVI)

Anterior


CAPÍTOL 16

PLANETA HOTH
Zero dies després del pla Ka U Zero

Beak i Namir van disparar a l’uníson: van alçar els seus rifles i van llançar rajos vermells cap a les lluentes figures de blanc i negre. Roja es va sumar a l'atac un segon després; estava darrere de Namir. Aquest podia escoltar la seva respiració agitada i les seves botes, que s'arrossegaven sobre la neu.
Un stormtrooper va caure al terra. Els altres es van dispersar abans fins i tot que Namir comencés a disparar; van córrer cap a les parets del passadís, per refugiar-se darrere dels monticles de pedra i gel i de les bigues metàl·liques.
Darth Vader va romandre incòlume al centre del passadís.
La figura de negre s'assemblava al bust que estava en la mansió de la governadora, en Haidoral, pel perfil del casc i els traços furiosos de la màscara. Però en el bust no s'apreciava la seva altura ni l'onejar de la seva capa. Sobre el peto de la seva armadura brillaven llums vermelles i verdes, donant-li l'aspecte d'un ser artificial.
No obstant això, els seus moviments eren els de una persona: sota l'armadura hi havia carn, i la carn es podia cremar.
Els soldats d’assalt es van mobilitzar com els professionals que eren i van retornar el foc tan aviat com van abandonar el radi de les armes enemigues. Namir li va ordenar al seu equip que es protegís darrere d'una cortina de canonades caigudes i un enorme bloc de gel. Després, va seguir disparant, sense haver verificat en quines condicions estaven Beak, Roja, Chalis o Howl. Ja sigui que estigués viu o mort, el capità ja no podia ser la seva prioritat.
Més soldats d’assalt van començar a avançar, corrent de dos en dos, mentre els seus altres companys mantenien immobilitzats a Namir i al seu equip. Un va rebre una descàrrega en l'estómac, encara que Namir no va saber qui havia disparat. Quan va aconseguir fer un cop d'ull a un costat, va notar que Beak estava en el costat oposat del corredor, mentre que Roja, Chalis i Howl romanien apinyats a poca distància darrere d'ell.
Namir va tornar la vista cap endavant. La figura de negre va aixecar una mà al moment en què un raig carmesí sortia disparat cap a ell. El raig va xocar contra la seva mà i va rebotar. Com si es tractés d'una pedreta, el raig es va estavellar en una de les parets, desprenent làmines de gel que es van esfondrar sobre el terra.
—Camp de força! —va cridar Namir.
Ell mai els havia vist integrats en una armadura, però els camps de força podien infringir-se.
Els soldats d’assalt van detenir el seu avanç el temps suficient perquè Darth Vader prengués la davantera. Caminava donant passos llargs, pausats, com un caminant imperial que menyspreés les punxadetes que li infligien els lliscants de neu. No va fer cap esforç per refugiar-se i, fins a on Namir podia veure, no portava armes.
En algun racó del seu cervell, alguna cosa li deia a Namir que Vader no constituïa una amenaça, que era una espècie de coco, construït i abillat per intimidar, no per lluitar. No obstant això, la raó li cridava que no deixés que la figura de l'armadura s'acostés.
—Foc concentrat! —va cridar Beak. Va parlar amb veu enèrgica però tremolosa, com si es tractés de convèncer a si mateix—. Cal esgotar l'escut!
—No! —Namir va escoltar la veu de la Chalis sobre el so dels trets—. Ens hem d'anar ja!
Els soldats d’assalt van continuar avançant darrere de Vader. Si Namir i el seu equip donaven mitja volta i emprenien la retirada, quedarien exposats; si intentaven avançar, moririen encara més ràpidament. El pla de Beak era el que els brindava millors oportunitats.
Namir va dirigir el seu rifle cap a Vader i va prémer el gallet, agafant el canó amb la seva mà lliure per mantenir immòbil l'arma. El rifle intentava alçar-se amb cada tret, i el canó s'escalfava cada vegada més, sota els seus dits enguantats. Entre la foscor del corredor i els centelleigs vermells davant dels seus ulls, gairebé no aconseguia a distingir al seu blanc.
Beak també estava disparant. Namir va aconseguir escoltar com les partícules energitzades abrasaven l'aire fred del corredor, però no s'atrevia a girar-se. Vader no va vacil·lar ni va caure; per contra, una cosa va aparèixer a la seva mà entre les pulsacions de llum carmesí. De sobte tenia una arma a la mà, un feix d'energia concentrada que ballava amb cada gir del seu canell. Si Vader havia comptat amb la protecció d'un camp d'energia, tot indicava que no el necessitaria més: la seva espasa d'energia desviava els rajos amb una velocitat increïble, brunzint i espetegant en escombrar l'allau de trets.
El monitor de temperatura va començar a parpellejar en l'arma de Namir: la cel·la d'energia estava sobreescalfant-se. Ell va tirar del gallet amb més força, i l'arma va llançar una dotzena més de trets, fins que es va apagar emetent un clic mecànic. El flux de rajos que disparava Beak es va interrompre uns instants més tard.
Vader havia avançat uns dotze metres durant l'atac. El temps va semblar detenir-se quan Namir va veure com un floc de neu arrossegat pel vent va girar entorn de l'espasa d'energia que portava l'home de l'armadura negra i es va esvair a la calor de l'arma.
Llavors Vader va donar un salt cap endavant i, en un sol moviment, va aterrar davant de Beak; va partir en dos al soldat de la Companyia Crepuscle amb un gir de la seva espasa. Per un instant, l'aire va fer olor de tela, de plàstic i de carn socarrats.
Namir estava apuntant de nou amb el seu rifle, quan va escoltar que Roja cridava una imprecació. Un cilindre cromat, una mica més petit que un puny, va volar enmig de la foscor, descrivint un arc cap a Darth Vader. Era una granada de fragmentació.
Namir amb prou feines va tenir temps per posar les seves esperances en el projectil. Vader va alçar la seva espasa i va fer un gest cap a un costat, cap a Namir. Com un droide obedient, la granada va modificar la seva trajectòria en ple vol. Els esdeveniments semblaven seguir la lògica d'un malson: les facultats de Vader semblaven limitades tan sols per les seves horroroses insinuacions.
La granada va xocar contra la paret, a dos metres d'on estava Namir, darrere de la cortina de tubs. Namir va escoltar el grinyol del metall retorçant-se per sobre de l'esclat i va sentir que alguna cosa s'estavellava contra les seves costelles. Una pluja d'enderrocs li va caure sobre les espatlles i l'esquena. De sobte, la seva barbeta estava tocant el gel del terra, encara que no recordava haver caigut. Va percebre una agradable calidesa en la part posterior del coll i va saber que no podia ser més que producte de la sang.
La resta del món era foscor i soroll.
Namir es va concentrar en el seu propi cos: va escoltar el seu ritme cardíac i va començar a provar les seves extremitats. No va intentar parar-se ni moure's, això estava per complet fora de les seves possibilitats, però sí va tractar de flexionar els músculs per comprovar si sentia braços, cames, mans i peus. Se sentia bastant segur que no havia perdut cap membre.
Tampoc havia perdut els ulls, però la seva vista estava tornant molt lentament. Veia siluetes, però aquestes es refusaven a concretar-se en imatges recognoscibles, com si Namir fos un cec recentment guarit que estigués aprenent a distingir la profunditat, les formes i els colors. Una part d'ell, equànime i freda, li deia que això era normal. No era la primera vegada que sofria ferides greus. La seva visió tornaria, tret que algú el matés primer.
Cinc batecs més. Ningú el matava encara.
Però algú sí havia matat a Roja. La primera imatge que va reconèixer va ser el cadàver del seu company sobre el gel, a uns deu passos de distància. Entre Namir i Roja estaven sis cames enfundades en blanc i dos en negre.
«Soldats d’assalt», va pensar, «soldats d’assalt i Vader».
Va tractar de redreçar-se, però tenia alguna cosa pesada damunt. Li va semblar que el món sencer s'inclinava. Li era impossible moure's.
—Em vas trobar —va dir algú—. Felicitats.
Era una veu de dona amb un accent estrany, excessivament articulat.
Chalis.
—Vas seguir la meva llançadora fins a Hoth o vas trobar el meu rastre després? Encara que per al cas dóna el mateix...
Chalis estava dempeus, a poca distància de Vader, amb el coll lleugerament cap enrere, per arribar a la mirada emmascarada del gos de caça que protegia a l'Emperador. Tenia les mans entrellaçades darrere del cap.
—No vaig a arrossegar-me —va continuar ella—. M'agrada la meva vida, però no vas poder humiliar-me en exiliar-me a Haidoral Prime i no em vas a humiliar ara. Vaig prendre les meves decisions i no em penedeixo de cap. Vas tenir molta sort de trobar-me. Em vas obligar a desertar. Si vols executar-me, Lord Vader, que així sigui.
Vader ja no tenia l'espasa d'energia. Va alçar una de les seves mans enguantades en negre, amb el palmell cap a la Chalis. Els peus de la governadora es van separar del terra. Les seves cames van quedar penjant en l'aire, com si la lògica de malson s'hagués activat de nou.
Chalis tenia els ulls molt oberts. La mà de Vader es va tancar, formant un puny; Chalis va començar a panteixar i es va portar les mans a la gola.
Vader va parlar per primera vegada. La seva veu era metàl·lica, profunda i ressonant; la seva respiració, un xiuxiueig irritant que hi havia al darrere de l'impacte de les seves paraules.
—On està Skywalker?
Chalis va negar amb el cap; semblava perplexa.
Namir va repetir aquelles paraules en la seva ment, desconcertat.
Llavors es va escoltar un cruixit, com la branca d'un arbre verd i saludable que s'estigués trencant. Chalis seguia agafant-se la gola i la seva respiració era cada vegada més irregular.
Un dels soldats d’assalt es va aproximar a Vader des darrere, amb el cap inclinat, com escoltant alguna cosa pel comunicador del seu casc. El soldat va titubejar; aparentment no estava segur de si havia d'interrompre. Finalment va dir:
—Lord Vader. Hem localitzat el Falcó Mil·lenari.
Vader no va girar-se a mirar al soldat, només va girar el canell i Chalis va sortir llançada cap a la paret com una joguina, per finalment caure al terra. La resposta dels soldats d’assalt va ser posar-se a caminar pel corredor, amb el seu amo al centre de la falange.
Namir va tancar els ulls, buscant un refugi del malson.
             Següent
            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada