dimecres, 11 de desembre del 2019

L'arma d'un Jedi (XII)

Anterior


CAPÍTOL 12
EL BÀCUL DEL CARRONYER

Sarco va retrocedir. El brutal moviment descendent del sabre d’en Luke va fer osques en algunes rajoles, traient espurnes. L'alienígena va sostenir el bàcul al capdamunt per detenir els atacs.
—No saps gens dels Jedi —va afirmar Luke—, molt menys de les seves armes.
Sarco va aixecar el bàcul i Luke el va colpejar, esperant que la seva arma tallés el bàcul del carronyer en dos. Però el bàcul va oposar resistència i va retenir el sabre, enviant una ona de xoc al llarg dels braços d’en Luke. Sarco es va fer a un costat fent que Luke gairebé s'ensopegués cap endavant. L'alienígena va aprofitar per fotre una puntada de peu al jove rebel en la cara i tirar-lo al terra.
—Brètol! —va cridar C-3PO.
—Aquest és un bàcul elèctric, padawan de ningú —va explicar Sarco, mentre Luke s’aixecava treballosament, escopint sang—. Una eina molt útil, dissenyada per matar Cavallers Jedi.
Farnay va mirar al voltant del pati amb desesperació. Luke esperava que no fes cap estupidesa; el carronyer podia assassinar-la.
Sarco va saltar cap endavant; el bàcul elèctric emetia un grinyol que semblava de perversa alegria. Luke va alçar el sabre làser i va desviar l'arma a un costat, però Sarco va seguir brandant el bàcul en direcció al seu estómac. Luke es va fer a un costat al moment en què Sarco el va envestir i va intentar vulnerar la seva esquena, però Sarco havia anticipat aquest atac i va bloquejar la fulla d’en Luke. Després va saltar sobre un cràter en la clariana i va girar per enfrontar-se al seu oponent.
—És una pena —va dir Sarco—. Un parell d'anys més i podries haver passat per un Jedi. Però ara no ets més que un noi amb una espasa que no mereix. Un somiador, Marcus, fingint ser una cosa que no és.
—La Força m'acompanya —va contestar Luke—. És més del que tu mai tindràs.
Va fer un moviment en forma de vuit enfront d'ell, dient-se que la Força era la que havia de guiar els seus moviments. Sarco va fer un pas cap enrere i va intentar abatre les defenses d’en Luke, però en un parpelleig, el sabre d’en Luke estava colpejant el bàcul i empenyent a Sarco.
L'alienígena grunyí i es va apartar amb un gir del sabre d’en Luke, va fer una tombarella al capdavant i va saltar cap a l'esquena desprotegida del noi amb el bàcul espetegant. Mai li va colpejar, però Luke brandà la fulla blava brillant cap al cap de Sarco. Aquest va aconseguir bloquejar l'atac amb el seu bàcul i fer-se a un costat. Els borrissols dels seus braços es van aixecar com si estiguessin respirant pesadament.
—Gens malament, padawan de ningú. El teu mestre estaria orgullós... si el tinguessis.
Sarco va atacar una vegada més, usant el seu bàcul com una llança. Luke va apartar la punta cap a un costat, però l'impuls de Sarco era massa fort com per desviar-lo. Es va ajupir deixant passar a Sarco i amb el seu sabre el va tallar en la part posterior de la cama. Els cilis de l'alienígena es van estremir i els borrissols dels seus braços van semblar patir convulsions.
Farnay es va acostar treballosament on estava R2. El droide li va xiular amb descoratjament.
—Ja n'hi ha prou de jocs, noi —va dir Sarco, pressionant un botó en una caixa de controls que portava en el pit. Uns motors van sonar i un escut va sorgir de l'interior del seu casc, cobrint el seu rostre de quitina. Va obrir un morral que portava en el seu cinturó i va treure una petita esfera negra.
—Amo Luke, vigili! —va cridar C-3PO quan Sarco li va llançar l'objecte a Luke, una espècie de granada, va pensar.
Luke la va mirar tranquil·lament, el seu sabre ja es dirigia a interceptar-la; interrompre la trajectòria de la granada seria una cosa senzilla.
Però aquest no era el pla del carronyer.
La granada va explotar en ple vol, un metre abans que Luke pogués partir-la per la meitat.
Una llum encegadora i un tro ensordidor van omplir el pati. L'explosió va tirar a Luke sobre el toll fora de la font. Es va posar dempeus treballosament, amb el sabre de llum en mà i el nas sagnant. Va parpellejar amb vehemència i després va intentar veure enfront d'ell.
Sarco va tornar a oprimir alguna cosa en el seu pit i el seu escut facial va tornar al seu casc. Va donar dos passos a la dreta, fent girar el bàcul. Luke va seguir mirant cap a la mateixa direcció i li van tremolar els genolls.
—Escolta! Padawan de ningú! —va cridar Sarco.
Luke no va reaccionar davant aquestes paraules. Sostenia el sabre enfront d'ell i parpellejava amb desesperació, netejant amb la seva màniga la sang del nas, realitzant moviments insegurs. Girà a l'esquerra, després a la dreta, després va caure de genolls, lluitant per mantenir el cap en alt.
—L’has encegat! —va cridar C-3PO—. No pot veure ni sentir! Aquesta no és una baralla justa!
—Qui va dir que ho seria? —va preguntar Sarco—. Si guardes silenci, tal vegada us vengui a tu i al teu amiguet en lloc de fer-vos peces.
Luke va intentar aixecar-se, movent el sabre làser salvatgement, però va caure una vegada més.
—Quins sentits tan febles i fàcils d'inhabilitar —va afirmar Sarco.
El vocalitzador de l'alienígena va tornar a emetre el so estàtic d'un riure. Sarco va caminar lentament cap al Jedi caigut, aixecant el bàcul elèctric com si fora a assotar-lo contra l'esquena d’en Luke. El va sostenir a uns quants centímetres d'aquest i després el va apartar, girant cap a on estaven Farnay i els droides.
—Bones notícies: he decidit que no vendré al seu amo a l'Imperi. Me’l quedaré a manera de trofeu. Ja no aguanto les ganes d'escoltar-lo cridar.
—Oh, no! —va exclamar C-3PO—. El meu pobre amo.
Sarco va aixecar el seu bàcul una vegada més i el va posar a uns centímetres del clatell d’en Luke, provocant un crit ofegat en Farnay i un d'elèctric en R2.
—No puc veure això —va dir C-3PO.
Unes pedres van sonar a poca distància. C-3PO va aixecar la mirada i va veure a la matriarca pikhron grimpar sobre la pila d'enderrocs de retorn a la clariana, seguida d'altres bèsties. La matriarca va mirar a l'alienígena i al rebel caigut, bufant i gratant el terra amb les potes davanteres.
—Millor encara —va dir Sarco—. Quan acabi amb el seu amo, prendré les banyes i la pell d'aquestes estúpides bèsties.
El carronyer va caminar al voltant d’en Luke fins a quedar enfront d'ell. El jove rebel estava de genolls, encara parpellejant amb força. Brandà el sabre de llum feblement cap al front, i Sarco va fer un pas enrere amb moviments relaxats.
—No ho veurà venir —va murmurar Sarco, aixecant el bàcul com si fos un mall.
De sobte, un tret làser va passar fregant el cap de l'alienígena. Sarco va girar, sostenint el bàcul elèctric enfront d'ell. Llavors es va donar la volta, els borrissols en els seus braços es retorçaven.
—Allunya't d'ell, carronyer —va ordenar Farnay, sostenint la pistola blàster d’en Luke.
Els borrissols en els braços de Sarco es van estremir.
—Mocosa beneita —li va dir, envoltant al Luke i acostant-se a ella—. Aquesta és l'última vegada que interfereixes.
—Aturat. Baixa l'arma o disparo —va cridar Farnay.
Sarco va continuar donant gambades cap a ella, girant despreocupadament el bàcul elèctric.
—Et refereixes a aquesta arma? —va preguntar Sarco.
—No facis un pas més —va advertir Farnay, apuntant-li amb la pistola d’en Luke—. Parlo de debò.
Sarco va arrencar a córrer cap a ella. Farnay li va disparar i un dels trets gairebé li dóna en l'espatlla, però Sarco la va colpejar amb l'avantbraç. La pistola va sortir volant i, un moment després, Sarco li va col·locar unes manilles als canells, amb les mans en l'esquena. La va tirar al terra i va posar el bàcul elèctric prop de la seva gola.
—Deixa-la, brut! —va cridar C-3PO.
—Cinc segons de contacte i el teu cor es detindrà —va explicar Sarco, els seus cilis es movien frenèticament—. Ho faig aquí o espero al fet que tornem a Tikaroo per fer-ho front al teu insignificant pare?
—Deixa... deixa-la anar.
La feble veu s'escoltava a poca distància darrere de Sarco. Aquest va apartar el bàcul de la gola de la Farnay. Luke s'havia aixecat i sostenia el sabre làser enfront d'ell. No obstant això, el jove rebel estava mirant en la direcció equivocada, encara desorientat.
Del vocalitzador de Sarco va brollar un riure estàtic. Va aixecar el blàster d’en Luke i se’l va posar en el cinturó.
—Tens determinació, Marcus —va dir Sarco—. Però ja és molt tard per a aquesta Força teva. N'hi ha prou de ximpleries, hora d'acabar amb això.
Va fotre una puntada de peu a Farnay amb menyspreu i va córrer a través del pati amb el bàcul apuntant a l'esquena d’en Luke.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada