dimarts, 17 de desembre del 2019

Així que vols ser un Jedi? (XXVI)

Anterior


CAPÍTOL 26

Dirigeixes el teu Ala-X pels tranquils núvols roses de Bespin.
R2-D2 et pregunta alguna cosa (en forma de bip).
Amb prou feines aconsegueixes sentir-ho. Davant els teus ulls estan els teus millors amics. Criden de dolor. Es retorcen sota agulles i espases; udolen de por i sangloten d'horror.
R2 et torna a formular la pregunta.
—C-3PO està amb ells —li contestes—. Puc sentir-ho.
El teu Ala-X baixa a una pista d'aterratge totalment abandonada. Després de revisar i assegurar-te que no hi haurà sorpreses desagradables, li ajudes a R2 a descendir del seu lloc en la part posterior de la nau. Consideres la possibilitat de deixar-lo enrere, per la seva pròpia seguretat. Però és un petit droide molt valent i podria ajudar-te.
I, sí, amb prou feines vas avançar uns tres metres quan arribes a la porta de la pista d'aterratge i et trobes amb que no es pot obrir. R2 estén el seu braç d'interfície i l’insereix en el port de comunicació universal de la computadora.
Esperes. Els crits d’en Han i la Leia van desaparèixer del teu cap. Van emmudir. Hi ha un silenci inquietant i aterridor. Et suen els palmells de les mans i et tremolen les cames. Intentes calmar-te. La por, com bé saps, és el teu pitjor enemic. La por et porta al Costat Fosc. Així i tot, no aconsegueixes controlar la suor freda que escorre en la part posterior del teu coll.
La porta s'obre amb una xiulada. Entres pel vestíbul cristal·lí. En avançar, el sòl brilla sota els teus peus. Mentre et mous, mantens l'esquena enganxada a la paret blanca. El sabre de llum penja d'un costat del teu cinturó. Però el guardaràs per a Vader. Treus el blàster.
«Algú està aquí». Ho sents de sobte. Se sent com si algú hagués entrat a una habitació en la qual estàs dormint; com si sentissis la seva presència i et despertessis.
La seva presència és com ho va ser alguna vegada la de Ben, però... invertida. Tots els sentiments que tenies pel teu mestre, el teu mentor, la figura més propera a un pare que has tingut, s'inverteixen. L'amor es torna odi. La pau es torna por.
La suor freda s'ha estès pel teu cos, es llisca per la teva esquena i el teu cuir cabellut.
Vader, el que va matar a Ben. Vader, el que va matar al teu pare abans de matar al teu mestre... Vader està aquí. Esperant-te.
I llavors, en donar la volta en una cantonada, els veus. Leia i Chewbacca, amb els trossos de C-3PO lligats a l'esquena de Chewie. Els porta un home d'aspecte poderós que té un bigoti prim com un llapis i una capa. I estan envoltats de soldats d’assalt. Darrere dels soldats d’assalt, hi ha un escamot de guàrdies de seguretat que pertanyen a la colònia minera. Tots estan armats.
Chewie ha d'haver-te ensumat. Mira cap a tu i brama.
No és el millor pla. Una pluja de trets làser explota al teu voltant. T'ajups i t'ocultes darrere d'una paret. R2, ocult també, darrere de la teva ombra, no deixa d'emetre bips i brunzits. T'inclines sobre la paret i llances alguns trets abans de tornar a amagar-te.
La teva respiració s'accelera, però et sorprèn adonar-te que res d'això t'espanta.
Així i tot, has de ser acurat; no vols donar-li a la princesa.
—Luke! Luke! —crida la Leia.
Surts de darrere de la paret de nou. Ara, apuntar amb un blàster et resulta diferent. No has d'apuntar tant. Pots sentir la posició dels soldats d’assalt. És com si, amb els ulls embenats, fiquessis la mà en una caixa i tractessis de distingir entre mitjons i ganivets. Els dispares als ganivets. I comencen a caure.
—Luke! —crida la Leia de nou—. És un parany! Un parany!
Tan aviat com diu aquestes paraules, l'arrosseguen i la treuen del passadís, però insisteix:
—Te n’has d'anar! És una...
Les portes es tanquen. Ella, Chewbacca i C-3PO s'han anat.
Saps que és un parany. Ho sabies des que vas sortir de Dagobah. I ara que estàs aquí, saps que no vas venir a salvar la Leia i al Han. Salvar-los no serà més que un efecte secundari. Vas venir perquè Vader està aquí. Ara te n'adones. Ell et va cridar. Per enfrontar-lo.
I ho faràs.

***

Lando allunya als soldats d’assalt del seu altercat amb Skywalker i s'avança. Prem alguns botons en la seva canellera sense desaccelerar el pas.

En una altra secció de la colònia, el comunicador del seu assistent calb s'il·lumina. Els ulls de l'home s'obren de cop i llavors oprimeix un botó que té a l'altura de la templa. En un gest ràpid i mut, tecleja un codi.
De sobte, els soldats d’assalt deixen de seguir a Lando. Aquest pot sentir-ho. Així que es dóna la volta i somriu.
Les mans dels soldats estan en l'aire, i l'escamot que protegeix la Ciutat dels Núvols els apunta al cap amb els seus blàsters.
—Emporteu-vos-los —ordena Lando als seus guàrdies. Els soldats d’assalt són escortats a una cel·la de detenció propera.
Lando es gira a mirar la Leia.
—Vinga, princesa —li diu—. Hem d'arribar fins a la Plataforma Est. No és massa tard per a...
Les paraules de Lando es veuen asfixiades per dues enormes potes.
—Chewbacca! —exclama C-3PO, intentant veure el que succeeix des de l'esquena del wookiee—. Què estàs fent?
El gran Chewbacca està penjant a Lando, això és el que fa. Empeny a l’apostador fins a posar-lo de genolls, impedint que l'aire passi per la seva tràquea.
—No... vaig tenir... opció —panteixa Lando.
Chewbacca estreny amb més força.
—Oh, ho entenem —diu la Leia, irònicament, inclinant-se al costat d'ell—. No vas tenir opció.
—Ha... a... a...
—Chewbacca, confia en ell! Confia en ell! —exclama C-3PO.
—Ha... a... a...
De sobte, la Leia posa la seva mà sobre el braç de Chewie.
—Espera, crec que tracta de dir alguna cosa d’en Han.
Chewbacca afluixa la seva clau. Una mica.
Lando panteixa alleujat.
—No és... massa tard... per salvar al Han. Caçador de recompenses... Plataforma Est...
Chewbacca el deixa caure. Lando tracta de recuperar la respiració.
—Per allà! —els indica.
Chewbacca i Leia s'ajupen per recollir els blàsters que van tirar els soldats d’assalt, i surten corrent per l'enlluernador passadís.
—Lamento molt això! Després de tot, només és un wookiee, sap? —crida C-3PO mentre s'allunyen.
Lando s'aixeca amb molt esforç, pren un blàster per a ell i els segueix, coixejant i esbufegant.
No han avançat molt quan C-3PO veu com una silueta coneguda surt d'una porta.
—R2! R2! —exclama.
La Leia es deté, es dóna la volta i corre cap al petit droide de servei. Chewbacca la segueix.
—Oh, dóna't la volta! —li crida C-3PO—. Si us plau! Oh, ridícul i maldestre tapet!
La Leia s'ajup per parlar amb R2-D2.
—On està Luke? —pregunta.
R2 emet sons com un boig. Lando acaba d'atrapar-los, panteixant.
—Va anar a la càmera de congelació! —tradueix C-3PO, encara agitat i mirant en la direcció oposada—. Oh, R2, com el vas poder deixar sol!
—Si anem a salvar al Han, el tal Skywalker haurà d'arreglar-les-hi sol —diu Lando. I es gira per mirar a la princesa.
La Leia dubta. Estreny els artells amb els dits fins que les seves mans queden blanques. Ha de triar entre una pila de diamants i una pila d'or. I no aconsegueix distingir quin és quin. Finalment, diu amb veu tremolosa:
—Si Luke està aquí amb Vader, no podríem ajudar-lo de qualsevol manera. Anem a pel Han.
El petit grup, ara juntament amb R2-D2, corre cap a la Plataforma Est. La porta està segellada. Per més que Lando pitja desesperadament els números en el teclat, no aconsegueix res.
Maleeix.
—Han canviat els codis de seguretat!
Però R2-D2 ja va començar a connectar-se amb el port de comunicació. En pocs moments, la porta s'obre. Lando, Leia i Chewbacca entren corrent. R2 roda darrere d'ells, parlant en binari amb C-3PO.
—A mi que m'importa l’hiperimpuls del Falcó Mil·lenari? —respon l’androide daurat, rebotant amb cadascun dels enormes passos de Chewbacca—. Estem intentant salvar a l'amo Han! I què és el que sempre et vaig dir sobre connectar-te amb computadores desconegudes? Poden contagiar-te alguna cosa estranya! Qui sap amb qui s'ha connectat amb aquesta computadora recentment? Tan si més no li vas preguntar?
Mentre el grup emergeix a l'atmosfera rosada de Bespin, veuen a Boba Fett desapareixent dins de la seva petita i oxidada nau. L’escotilla es tanca. Lando deixa anar una ràfega de trets amb el seu blàster. Tots li imiten. De res serveix. Els trets reboten inofensivament, com pilotes làser en una d'aquestes màquines de pinball làser de Melchior V.
Lando, Chewbacca i Leia es queden aturats en la pista d'aterratge, furiosos però impotents, mentre la nau de Boba Fett s'eleva de la pista i s'allunya veloçment, internant-se en els núvols d'olor dolça, amb Han Solo congelat en carbonita i guardat en el celler de càrrega.
Per un moment, només es queden mirant.
Després, la Leia diu:
—Suposo que la nostra millor opció ara és el Falcó Mil·lenari.
—Cert! —concorda Lando, amb renovada esperança—. És la nau més ràpida de la galàxia!
Leia, Chewie i C-3PO sacsegen el cap.




LLIÇÓ KHI:
PREPARA'T

Asseu-te en una posició còmoda. Pot ser en una cadira o en el terra.
Aconsegueix un cronòmetre, o demana-li a algú que prengui el temps.
Vas a meditar per tres minuts. És la meditació més llarga que t'he demanat fins ara. No serà fàcil. No aconseguiràs mantenir la teva ment en calma durant el temps complet. Però, sempre que la teva ment comenci a divagar, respira profundament i pensa en un prim fil platejat d'aire que t'entra pel nas, arriba fins al fons del teu ventre i surt de nou. No t'enutgis amb tu mateix. No temis fallar. Només relaxa't, asseu-te i deixa que els teus pensaments s'allunyin com les ovelles en un camp distant.
Quan hagis meditat durant tres minuts, obre els ulls. Somriu.
Tens pau. Tens compassió. Tens paciència.
I, per tant, tens Força.
La qual cosa és bo, perquè vas a necessitar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada