dilluns, 16 de gener del 2017

La crida de la venjança (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

Mace Windu només s'ocupava de les missions més crucials. Els seus deures en el Consell Jedi eren nombrosos. Obi-Wan es va adonar així de com d'important que era la pèrdua de la Tahl per als Jedi. Només havia pensat en Qui-Gon i en ell mateix, en l'amiga que havien perdut. Però la influència de la Tahl era molt més profunda i gran.
Mace va clavar una mirada llarga i pensativa en Qui-Gon i Obi-Wan. Amb ella va semblar captar la seva pena i cansament, a més de la tensió regnant entre ells. Obi-Wan es va preguntar quant hauria sentit de la seva conversa. Se sentia incòmode sota la seva escrutadora mirada.
Es va tornar amb alleujament cap a la seva amiga Bant. Havien entrenat junts al Temple, i era la persona a la que solia buscar demanant suport i comprensió. Però hi havia fredor en com li va tornar Bant la mirada. Era evident que estava afectada; havia estat l’aprenenta de la Tahl.
-Sentim ser aquí en tan tràgiques circumstàncies -va dir Bant a Qui-Gon.
Obi-Wan va captar fins i tot un indici de fredor en la seva salutació a Qui-Gon. Aquesta era una sorpresa encara més gran. Bant reverenciava a Qui-Gon, i aquest reservava en el seu cor un lloc especial per a l'amiga d'Obi-Wan.
Qui-Gon no va semblar notar el canvi. Obi-Wan sabia que el seu Mestre estava massa consumit per la seva pròpia pena. Va fer un gest en direcció a la Bant.
-Tahl està dins -va dir.
-La veurem un moment -va dir en Mace-. I després voldria un informe sobre la situació aquí.
Qui-Gon va fer que sí amb energia. Mace i Bant van desaparèixer dins i van tornar al cap d'uns minuts. Bant semblava afectada. Mace va tancar en silenci les portes dobles i va caminar pel passadís.
-El culpable va ser Balog, el Controlador en Cap de Seguretat -va dir en Mace-. Això ho sabem amb certesa, però no coneixem el seu parador. És així?
Qui-Gon no va parlar, així que va haver de fer Obi-Wan.
-Sí.
-Expliqueu-me el que va succeir -va dir en Mace, amb els ulls posats en Obi-Wan.
Semblava comprendre que Qui-Gon no volia parlar. Els ulls d'aquest estaven clavats a la porta de la cambra on estava la Tahl, com si només el retingués al passadís un lleuger indici de respecte.
-Quant vam saber que Balog l’havia capturat, vam comprar dues sondes robot per rastrejar-los -va explicar Obi-Wan.
Mace va arrufar les celles.
- No són les sondes robot il·legals en aquest planeta?
-Sí -va respondre, empassant saliva. Era molt conscient que se suposava que els Jedi no trencaven les lleis d'altres mons-. Però poden comprar-se en el mercat negre. Era l'única possibilitat de trobar-la. Teníem motius per pensar que podia estar en un contenidor de privació sensorial, així que com més triguéssim en trobar-la, més perill correria. Les sondes ens van indicar que Balog havia sortit a camp obert, rumb a la regió minera del planeta. Eritha, una de les filles del difunt governant Ewane, ens va seguir per dir-nos que havia descobert que la seva germana bessona, Alani, s'havia aliat amb els Absoluts. Això va ser una sorpresa, ja que tant Eritha com Alani són Obreres. Quan els Civilitzats van estar en el poder, van emprar als Absoluts per vigilar i torturar Obrers, entre ells al pare de l’Alani i l’Eritha.
-Sabia que els Absoluts eren la policia secreta de Nou Àpsolon -va dir la Bant dubitativa-. No vaig tenir oportunitat d'informar-me degudament, però no van ser declarats proscrits quan es va triar a Ewane?
-Sí. Però els Obrers creuen que la policia secreta no va arribar a dispersar-se. Vam descobrir que era així, però no sospitàvem que Balog fos el seu còmplice. És un Obrer, i un protegit de l’Ewane. Gràcies a Eritha sabem que Alani va organitzar el seu propi segrest i el de la seva germana per desviar-nos de la pista i així guanyar-se la simpatia del públic. També creiem que va ser una forma de posar a Roan en mans dels Absoluts. Roan va ser escollit després de la mort de l’Ewane.
-Roan era un Civilitzat, no un Obrer -va dir la Bant.
-Així és. Però simpatitzava amb la causa dels Obrers i treballava amb Ewane per portar la justícia a tot Nou Àpsolon. Fins i tot va arribar a adoptar les bessones quan van assassinar a l’Ewane.
-I Alani el va trair -va dir la Bant a poc a poc-. Deu ser molt corrupta.
-Quan perseguíem a Balog, vam trobar un poble d'Obrers Miners -va continuar Obi-Wan-. El poble sencer havia estat destruït en un atac del qual només es va salvar la Yanci, una Obrera Minera. Ella ens va ajudar a trobar el quarter general secret dels Absoluts, on vam rescatar la Tahl. Però ja era massa tard. Qui-Gon la va portar aquí, però el dany dels seus òrgans interns eren massa greus...
-Balog la va matar lentament -va dir en Qui-Gon. La seva veu sonava ronca i rovellada.
-Va escapar en un lliscador submarí -va afegir Obi-Wan. -Ens va ser impossible seguir-lo, i havíem de posar-la fora de perill.
- I ara? -Va preguntar en Mace-. Hi ha aldarulls als carrers. Si Alani planeja fer algun cop d'Estat, el donarà aviat. El més intel·ligent és partir immediatament darrere d’en Balog.
-Això és el que pensem -va dir Qui-Gon.
-Però complir amb la nostra missió també ens proporcionarà resultats -va continuar en Mace-. Si Balog està amagat, haurem de trobar-lo utilitzant la seva ambició. Les ambicions revelen la direcció.
-Els Obrers m'han cridat -va dir Obi-Wan-. Han examinat tots els sistemes de fitxers de la caserna dels Absoluts. L'havien esborrat del tot. No tenim molt amb el que poder continuar.
-Tenim els nostres instints -va dir Mace. Es va girar cap a Qui-Gon. - Hi ha aquí algun lloc on puguem parlar sols, Qui-Gon?
Qui-Gon va fer que sí amb reticència. Es va tornar i va caminar passadís avall davant d’en Mace.
Quant es van quedar a sols, Obi-Wan es va tornar cap a la Bant.
-Em sap molt greu això de la Tahl -va dir atropelladament-. Sé com deus sentir-te.
-Crec que no.
El to de la Bant era inexpressiu. El va mirar fixament amb els seus grans ulls platejats. Els calamarians tenen ulls extraordinàriament clars, i Obi-Wan sempre havia pogut llegir en ells les emocions de la Bant. I es va sentir confús davant la ira que veia en ells.
-Els teus condol arriben massa tard -va continuar la Bant-. Com vas poder ocultar el fet que havien segrestat la Tahl? Saps que Qui-Gon i tu hauríeu d’haver contactat immediatament amb el Temple.
-Ho sé -va dir Obi-Wan-, però les coses van passar molt de pressa. Qui-Gon va pensar que l'arribada de més Jedi podia posar en perill la vida de la Tahl. Vam decidir trucar al Temple només si no podíem rescatar-la en quatre hores.
La veritat era que la decisió d'esperar havia estat d’en Qui-Gon, però Obi-Wan també hi assumia la responsabilitat. Podria haver-la qüestionat a Qui-Gon, i no ho havia fet.
-No us corresponia prendre aquesta decisió -el va interrompre la Bant. La seva veu, normalment càlida, era tallant per la ira.
- Com et sentiries tu si un altre equip Jedi t'hagués fet això a tu? I si el segrestat hagués estat Qui-Gon?
Obi-Wan va sentir que la vergonya li inundava. Qui-Gon ja havia estat segrestat abans, per la científica Jenna Zan Arbor. S'hauria tornat boig de no poder participar en el seu rescat.
-No ho vam pensar amb deteniment -va admetre.
-Així és -va dir la Bant amargament. Mai havia emprat amb ell un to tan agressiu-. Per ventura vas pensar en mi, Obi-Wan?
-Per descomptat. Vaig creure que podria estalviar-te un dia de preocupació. Si no l’haguéssim pogut rescatar, hauríem cridat a un equip Jedi.
-Però no la vau rescatar -va dir la Bant amb calma-. Almenys no a temps, oi?
Obi-Wan es va sentir ferit. Bant només havia dit la terrible veritat, però no era propi d'ella ferir-lo així.
Ella va semblar adonar-se del molt que li havien afectat les seves paraules.
-Ella va ser la meva Mestra, Obi-Wan -va dir en to lleugerament més suau. - Em necessitava, i jo no estava al seu costat. No pots imaginar el que se sent.
-No -va dir ell en veu baixa-. I no vull arribar a saber-ho. Ho sento de veritat, Bant. Tens raó. Hauríem d’haver-te trucat.
Bant fer que sí amb rigidesa. Els actes d'Obi-Wan havien esquerdat la seva relació. No sabia com de profunda que podia ser aquesta esquerda, ni durant quant de temps existiria. Tahl havia mort. Qui-Gon era com un estrany. I ara fins a la seva millor amiga s'apartava del seu costat.
Mai no s'havia sentit tan sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada