dimarts, 24 de gener del 2017

Tempesta (X)

Anterior



CAPÍTOL 10

Unes quantes hores després de descobrir el rastre de la Lumiya a la Plaça de la Comunitat, Luke, Mara i els dos detectius que els acompanyaven estaven seguint a un encarregat neimoidià d'un edifici per un vestíbul de pedra larmal al pis tres-cents de l'opulenta torre d'apartaments Casa Zorp. Luke havia convençut a Raatu que no cridés a un equip de «entrada i captura», però només amb prou feines, en apuntar que els droides del SWAT difícilment eren discrets. Lumiya hauria sentit l'agitació de qualsevol vianant que resultés veure'ls movent-se per col·locar-se en posició i fugiria abans que ells poguessin capturar-la. Però Saba Sebatyne i altres dos Jedi estaven estacionats fora com a reforços, fent-se passar per treballadors de manteniment en un trineu flotant just en girar la cantonada.
L'encarregat de l'edifici es va aturar al costat d'una cara tauleta homogoni i després apuntà pel vestíbul fins a una porta doble lliscant de brònzium polit.
-Aquest és el tres-cents set dotze -va xiuxiuejar.
-Està segur que és el d'elles? -va preguntar en Torz.
Com Raatu, el bith estava convençut que la Lumiya tenia una còmplice. Luke i Mara no estaven discutint l'assumpte, especialment atès que hi havia hagut dos grups de petjades en les tanques.
El neimoidià va obrir les colrades mans.
-Hi ha cinc mil apartaments a la Casa Zorp -va dir-. No puc saber qui viu a tots ells.
-Però aquest és on les càmeres de seguretat segueixen funcionant malament? -va preguntar en Luke.
El neimoidià va fer que sí amb el cap de cara llisa.
-I és l'únic apartament en el qual les portes mai s'obren quan la càmera està funcionant.
La Mara va trucar a la Saba, dient-li que estaven a punt d'entrar. Raatu va extreure la seva pistola làser i va començar a creuar el vestíbul, emportant-se al neimoidià amb ell.
-Truqui -li va ordenar Raatu-. Digui que ha estat rebent un avís de fums d'aquest apartament i vol assegurar-se que estan bé.
-Jo? -El neimoidià va mirar cautelosament a la pistola làser d’en Raatu i després al Luke i la Mara-. El llogater no és perillós?
-S’està negant a cooperar amb una investigació criminal? -preguntà Raatu.
-No ha d'entrar -va dir en Torz, parlant-li a l'encarregat per sobre del seu company-. Només estem intentant descobrir si són a casa.
El pas del neimoidià va romandre poc entusiasta, però va anar fins a la porta i va fer el que se li havia demanat. Mentre esperaven una resposta, Luke va estendre la seva consciència de la Força fins dins de l'apartament, buscant qualsevol espurna d'una presència que suggerís que algú s'amagava dins. No va sentir res, però no significava molt.
Lumiya amb tota certesa seria capaç d'ocultar la seva presència en la Força.
-Sembla -va dir el neimoidià quan no va arribar cap resposta després del segon cop de timbre- que no hi ha ningú a casa. -Es va girar per anar-se’n -. Si em necessiten, estaré a baix en el meu...
-Encara no. -Raatu va agafar el seu braç i va apuntar al panell de seguretat-. El codi universal.
L'alleujament del neimoidià va inundar la Força.
-Per descomptat.
Va estendre un dit i el va apropar al teclat.
-Si són tan amables de desviar la mirada.
Una punxada de sensació de perill va baixar per l'espina dorsal d’en Luke, i Mara i ell van cridar a l'uníson.
-No!
Luke va utilitzar la Força per apartar la mà del neimoidià de la consola i llavors va fer un pas cap endavant.
-Crec que ha estat alterat.
-Alterat? -va preguntar el neimoidià-. Això és impossible. Ningú excepte el nostre personal de manteniment pot...
Va deixar que la seva explicació s'esvaís quan Luke va encendre la fulla curta del seu shoto i acuradament començà a tallar per treure el panell de seguretat de la paret.
-És que té bogeria espacial? -va cridar el neimoidià-. Qui pagarà per això?
-Espero que no estigui intentant denegar-li l'accés a l'apartament -va dir Raatu-. Donar refugi a terroristes resulta en una confiscació total de la propietat.
-Qui està donant refugi a terroristes? -El neimoidià va aixecar les mans-. Bé. Ho posaré com danys de l'inquilí.
Luke va acabar de tallar, llavors va desactivar la seva arma i acuradament va treure la unitat de la paret.
Unit a un costat hi havia un petit detonador termal, amb un fi cable de senyal que anava del panell de seguretat al seu disparador.
-Bé, almenys sabem que estem a l'apartament correcte -va dir la Mara.
Ella va allargar la mà i va prémer el fiador del detonador, llavors va trencar els cables de senyals, va deixar anar la carcassa de la consola de seguretat i se'l va ficar a la butxaca per mantenir-lo fora de perill.
Luke va allargar el panell de seguretat en direcció al neimoidià.
-Ara pot introduir el codi.
El neimoidià va mirar al teclat durant un moment, després va començar a tremolar i va mirar al Luke.
-Vermell set, blau dotze, verd zero zero.
Luke va introduir el codi i les portes es van obrir. Sense esperar que li donessin permís per anar-se'n, el neimoidià va girar i va intentar anar-se'n de nou.
Luke li va agafar del braç.
-Esperi aquí -li va ordenar-. Estarà fora de perill al vestíbul... i jo ho sabré si intenta anar-se'n.
La cara del neimoidià va empal·lidir fins al color d'ivori.
-I tant. M'alegro d'ajudar a l'Aliança de qualsevol manera que pugui.
Raatu li va donar uns copets a la galta del neimoidià.
-Això és ser un bon ciutadà. Coruscant necessita a més com vostè.
Luke va obrir el camí fins a l'apartament. Era més petit del que ell havia esperat i sorprenentment acollidor, amb una zona per seure més baixa davant de la paret d'entreteniment. La resta de les parets estaven decorades amb reproduccions d'obres d'art famoses de tota la galàxia, incloent una còpia hologràfica del propi Crepuscle Kíllik de la Leia. Però el que més li va sorprendre van ser els miralls. Hi havia almenys un a cada paret, tots curosament col·locats de manera que era possible veure tots els racons de l'habitació mirant la combinació de miralls apropiada.
Luke va fer un gest perquè Raatu i Torz romanguessin on estaven i llavors Mara i ell van anar fins al dormitori i van comprovar l'armari i el bany per assegurar-se que la Lumiya no s'estava amagant en qualsevol lloc. Per quan van tornar a l'habitació principal, els dos detectius ja estaven sortint de la zona de la cuina.
-No els vaig demanar que es quedessin al costat de la porta?
-Ens ho va demanar -va replicar Raatu-. No està a la cuina.
-Tampoc hi és -va dir la Mara, movent un polze en direcció al dormitori-. Sembla que la vam perdre.
-Tornarà. -Torz va apuntar a un ram de bejines blaves de tija llarga col·locat al centre de la taula del menjador, llavors va somriure i es va apropar per ensumar-les -. Ningú posa flors fresques a menys que vagi a tornar...
-No! -Aquesta vegada, va ser la Mara qui va apartar amb una tirada de la Força a una víctima del perill. Ella li va fer surar fins al costat oposat de l'habitació i llavors va dir-: Jo no ho faria.
Torz va eixamplar els plecs de les seves galtes amb irritació.
-Per què no?
-Els Sith s'especialitzen en trucs i trampes.
Luke va agafar el quadern de dades d’en Raatu, després va prendre una imatge de les flors i va demanar una identificació.
-Això és pel que volíem que es quedessin a l'habitació principal -va explicar la Mara-. Tot en aquest lloc és un parany potencial.
El quadern de dades va xiular i Luke va baixar la vista per descobrir el nom i la descripció de la flor.
-Flagell de nerf -informà-. Una sobredosi de pol·len causa dany nerviós en la majoria de les espècies.
-Oh. -Raatu va mirar al voltant de l'habitació un parell de vegades i llavors va seguir a Torz cap al passadís per esperar amb l'encarregat de l'edifici-. Poden simplement dictar un informe del que trobin en el quadern de dades.
-Bona idea. -Mara apuntà al Luke cap a la cuina-. Tu t'encarregues de la cuina. L'últim que vull és que regiris el dormitori d'una vella núvia.
-No et preocupis. -Luke li va dirigir un somriure entremaliat-. No hi ha res aquí que no hagi vist abans.
La Mara li va llançar una mirada que podia haver fos un cometa i llavors va fer un gest per dirigir-li a la cuina.
-Posa fil a l’agulla. Aquesta dona va darrere del nostre fill, recordes?
Luke va entrar a la cuina i va començar a buscar per les unitats de processadors i els contenidors d'emmagatzematge. Ràpidament va descobrir que la Lumiya vivia gairebé enterament de suc i begudes de proteïnes, el que no era massa sorprenent donat els desafiaments de mantenir un cos que era tan cibernètic com de carn. Però no va trobar res que suggerís com havia sabut ella que Ben estaria a la Plaça de la Comunitat la nit anterior. Ni equipament d'escolta ficat en un armari, ni electrobinoculars penjant d'un tirador d'un calaix, ni carregador d’holocàmera sobre el taulell. Res.
Luke va tornar cap al saló i va veure el reflex de la Mara mirant-lo a través dels miralls. Semblava més bella que mai, amb el seu pèl d'un vermell profund, amb la seva cara una mica més plena i amb menys arrugues.
-T'has adonat d'una cosa? -Ella estava parlant des del dormitori, però gràcies al reflex, Luke va sentir com si estigués mirant-la directament als ulls-. Sobre els miralls, vull dir.
-I tant -va dir en Luke-. Estan per tot arreu. I pots veure tot l'apartament des de qualsevol part.
La Mara va semblar decebuda.
-Això no -va dir ella-. Distorsionen la teva imatge. Et fan semblar més atractiu des de cada angle.
-D'acord, ara ho veig -va dir en Luke.
-Com vas dir, els Sith són tot il·lusions i enganys -va dir la Mara-. Fins i tot quan estan sols. Saps què més he trobat?
-El seu quadern de dades? -va preguntar en Luke esperançat.
-Ho sento. –La Mara va sortir del dormitori amb les mans buides i ell es va girar per mirar-la a la cara, la seva autèntica cara, que ell va pensar que era fins i tot més bella que la realçada pels reflexos-. Res. Ni equipatge, ni cèl·lules d'energia, ni caixes d'eines.
Luke va arrufar les celles.
-Ni peces de recanvi?
Mara va negar amb el cap.
-Ni una.
-Peces de recanvi? -va preguntar Raatu des de la porta.
-Peces de recanvi cibernètiques -va respondre en Luke-. Lumiya és tan màquina com humana i això vol dir que necessita manteniment.
-Exactament -va dir la Mara-. Tot el que Luke té és una mà mecànica i ha de tenir mig quilo de peces a mà o arriscar-se a no ser capaç de tallar-se el seu propi filet de nerf. Lumiya ha de portar un petit taller d'un costat a un altre.
Torz va aixecar una cella.
-Així que si les seves eines no són aquí...
-Llavors tampoc ho està la Lumiya. -Raatu va deixar escapar una vil maledicció rodiana-. Algú li va advertir que veníem!
-No. –La Mara va entrar al dormitori i després va tornar amb un elegant conjunt de faldilla i túnica de tafetà-. Pretén tornar en algun moment. Cap dona s’emportaria el seu equipatge i es deixaria això, almenys no una amb tants miralls d'aquests.
-Així que simplement està fent un viatge a algun lloc -va dir Raatu-. Això vol dir que s’ha fet amb un transport.
Va entrar a l'habitació, va agafar el quadern de dades del Luke i va anar cap a la paret d'entreteniment.
Va començar a endollar al port de comunicacions central. I llavors de sobte es va aturar i va mirar per sobre de la seva espatlla a la recerca que li tranquil·litzessin.
Luke no va sentir cap perill.
-És segur -va dir-. Però no veig què...
-La Clàusula d'Eines de Reforç de la Llei -va explicar Raatu-. Puc buscar totes les dades a què s'ha accedit des d'aquest punt d'origen en qualsevol moment de l'últim mes.
El va connectar i llavors va començar a prémer el teclat furiosament. Un moment després una secció de la paret d'entreteniment es va activar, mostrant un registre de dades a les quals s'havia accedit des d'aquella localització. Ell va seleccionar viatge i un mapa mostrant la localització de l'ambaixada bothan va aparèixer.
-Què dimonis? -va cridar Torz-. Això no té cap sentit!
-El té si la Lumiya va matar l'ambaixador -va dir la Mara-. Vegem quines altres localitzacions va buscar.
Raatu va prémer unes quantes tecles més i va aparèixer una llarga llista d'adreces en el quadrant bothan.
Abans que Luke pogués demanar-ho, Raatu ja havia demanat una llista de noms corresponents.
Tan aviat com els noms van començar a aparèixer, Torz va panteixar.
-És ella! Ella és la que ha estat matant bothans!
Luke i Mara van compartir una mirada, preguntant-se silenciosament l'un a l'altre si necessitaven compartir alguna cosa que Omàs els havia dit la nit abans sobre els assassinats de bothans.
Mentre Raatu continuava desplaçant-se pel llarg arxiu, Torz va treure el seu comunicador i va començar a obrir un canal.
Mara va allargar una mà i el va detenir.
-Podria voler esperar fins que estiguin de tornada al quarter general.
Raatu va estirar el seu coll verd per girar-se, amb els llavis del seu morro verd contret en un grunyit.
-Aquest un assumpte de l'autoritat policial.
-També és un camp de mines polític. -Luke va apuntar als noms de la pantalla-. Aquests bothans morts eren tots membres del Partit de l’Autèntica Victòria.
El grunyit d’en Raatu es va esvair i Torz immediatament va tancar el seu comunicador de cop.
-Esperarem -va dir el bith.
-Bona idea -va dir la Mara-. El que vull saber és com va aconseguir la Lumiya la llista dels seus membres.
-Vejam si puc seguir-li el rastre -va dir Raatu.
Va escriure unes quantes ordres més i llavors va aparèixer un missatge demanant una contrasenya.
Va prémer algunes tecles més i va aparèixer un altre missatge. NOMÉS ACCÉS DE LA GAG.
Raatu va desconnectar el seu quadern de dades tan ràpidament que el seu altaveu va cruixir i Torz va deixar que la seva barbeta caigués fins al seu pit.
-Criminal -va dir el bith-. Ara simplement estem nominats.
Un segon missatge va aparèixer a la pantalla de la paret: EL SEU INTENT DE TRENCAR LA SEGURETAT HA ESTAT ANOTAT.
-Com es va colar la Lumiya en els arxius de la GAG? -va preguntar la Mara.
Luke no es va preocupar a respondre. Estava començant a témer que la resposta era molt menys complicada del que eren conscients. I la idea estava causant que un nus gelat es congregués en el seu ventre. Va caminar fora de la porta de l'apartament i va fer un gest a l'encarregat de l'edifici perquè s'acostés.
-Quin és el nom que hi ha al contracte d'arrendament?
-Defula -li va informar el neimoidià-. Bant Defula.
-Defula? -va preguntar la Mara, venint darrere d’en Luke-. Qui és el seu cap?
El neimoidià va treure un petit quadern de dades de la butxaca de la seva túnica i va introduir una ordre.
-Els meus arxius indiquen que és un executiu important d’Astrotours Limited.
-Mai he sentit parlar d'ells -va dir la Mara-. Quin és el seu codi de comunicador?
El neimoidià va girar el seu quadern de dades perquè ella pogués veure’l.
La Mara va arrufar les celles.
-Aquest és el mateix sufix que el codi de la GAG.
Luke va mirar el nombre i ell mateix va arrufar les celles.
-Potser és només una coincidència -va dir-. Només perquè dos codis de comunicadors tinguin el mateix sufix no sempre vol dir que estan relacionats.
-No, però normalment és així -va dir la Mara. Es va tornar cap a Raatu-. Vegi què pot trobar sobre Astrotours.
Raatu va mantenir les seves mans lluny del quadern de dades.
-Té això alguna cosa a veure amb la GAG?
-Això és el que estem intentant descobrir -va dir en Luke-. Endavant. Ja ha ensopegat amb la seva porta de seguretat.
El rodià va deixar escapar un soroll semblant a un xiulet de disgust, però ràpidament va trobar una pàgina d'informació pobrament feta que anunciava creuers d'aventures en la Vora Exterior amb parades en mons agrestes com Hoth, Geonosis i Dagobah.
-Qui voldria anar a Geonosis? -va preguntar amb les celles arrufades Torz-. Només és un niu de bestioles!
-Crec que aquesta és la qüestió. Ningú voldria –Va dir la Mara-. I Hoth i Dagobah tampoc són exactament paradisos de vacances.
-No ho sé -va dir en Luke-. Dagobah està bé.
-Només si gaudeixes alimentant a sangoneres alades -va replicar la Mara.
Va negar amb el cap amb disgust i llavors va introduir el codi de comunicador que l'encarregat de l'edifici havia proporcionat per a l'inquilí.
Un moment després ella va arquejar una cella i llavors es va tornar cap al Luke amb una expressió preocupada, però li va parlar al comunicador.
-Caporal Lekauf... per què no em sorprèn?
Luke es va sentir de sobte molt enfadat. Si Astrotours Limited era una façana per a la GAG, llavors Lumiya no s'havia colat en els arxius de la GAG. Se li havia donat accés.
Va treure el seu propi comunicador i va intentar obrir un canal amb Ben, però el comunicador d’en Ben encara estava sent bloquejat, probablement perquè ell encara era a la zona segura al voltant de la Base Crix. O ja a bord de l’Ànakin Solo.
-No es molesti a negar-ho -li estava dient Mara a Lekauf-. Reconec la seva veu.
Luke li va agafar el comunicador a la Mara.
-Caporal -va dir llavors-, sóc el Gran Mestre Skywalker de l'Orde Jedi. Sap si el coronel Solo i el meu fill han abordat ja l’Ànakin Solo?
-Ànakin Solo, senyor?
Lekauf va fer tot el que va poder per sonar confós.
-No es faci l'estúpid. -Luke va mantenir el comunicador entre la Mara i ell de manera que ella també pogués sentir-. És el meu fill de qui estem parlant.
Lekauf va dubtar.
-Crec que l'han abordat, sí -va dir llavors-. La GAG havia programat portar-lo en un curt viatge inaugural.
-Llavors contacti amb la Base Crix i digui'ls que retardin la partida de l’Ànakin -va dir en Luke. Si Lumiya estava treballant amb la GAG, aleshores també estava treballant amb Jacen-. El meu fill no anirà enlloc amb el coronel Solo. Ho ha entès?
L'única resposta d’en Lekauf va ser un silenci nerviós.
-Li ha preguntat si ho entén! -va esclatar la Mara.
-Ho entenc, senyora -va dir en Lekauf-. Però em temo que el que el Gran Mestre Skywalker demana és impossible. L’Ànakin va marxar cap a Hapes fa una hora.
-Hapes? -va preguntar en Luke. Va sentir que la Mara agafava el seu comunicador del seu cinturó, ja que ell estava encara parlant amb Lekauf pel d'ella, i llavors la va veure apartar-se per començar a fer arranjaments per seguir-los-. Li he sentit correctament?
-Em va sentir correctament -va confirmar Lekauf-. Aparentment, els terroristes han intentat assassinar la Reina Mare Tenel Ka. Ella va requerir l'ajuda del coronel Solo per a acabar amb ells d'arrel.
Luke va callar un moment, intentant decidir si Lekauf li estava dient la veritat o estava apartant-lo de la pista d'alguna altra operació.
-El seu fill estarà fora de perill, senyor -va dir Lekauf-. Està molt ben entrenat. Jo mateix he treballat amb ell.
Veient que tenia poques opcions en aquest moment excepte acceptar el que Lekauf li estava dient, Luke va parlar.
-Serà millor que això sigui veritat, caporal.
-Ho és, senyor. -Lekauf va fer una pausa i després va afegir en un to de confiança-: El coronel Solo es va emportar a una quarta part de la GAG. Jo mateix estaria amb ells, excepte que estic de guàrdia en un escriptori perquè em vaig torçar el genoll fa un parell de dies.
Luke va tornar a mirar a Raatu i Torz, que encara estaven mirant l'últim missatge a la pantalla de la paret i tenien un debat xiuxiuejat sobre el que havien de fer.
-Hi va haver un intent accidental d'accedir als arxius de la GAG des del vostre pis franc al pis tres-cents de la Casa Zorp -va dir en Luke-. M'agradaria que ho ignorés.
-Consideri-ho fet -va dir en Lekauf-. I no es preocupi pel seu fill. Estarà bé.
-Això espero, caporal.
Luke va tancar el canal i es va tornar per trobar la Mara parlant ja pel comunicador que li havia agafat a ell.
-... Hangar a vint minuts -estava dient ella-. Vull l'Ombra preparada i llesta per marxar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada