dijous, 12 de gener del 2017

Mor l'esperança (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

-Alani està en contacte amb Balog -va continuar l’Eritha. Les paraules li sortien a borbollons-. Vaig escoltar una conversa entre tots dos per l'intercomunicador. No vaig saber d'on es troba ell, o cap a on es dirigia. La Tahl està viva, però ell la té retinguda en aquest horrible dispositiu.
La Tahl és viva. Obi-Wan va veure l'alleujament transformant la cara d’en Qui-Gon, abans que el seu Mestre tornés a centrar tota l'atenció en l’Eritha.
- Us adoneu del que significa això? -va cridar l’Eritha. Es va recargolar les mans-. Alani m'ha estat mentint durant tot aquest temps! Em va convèncer que Roan estava darrere de la mort del nostre pare. I estic segura que va ser ella qui va planejar el nostre propi segrest -va prosseguir ella, enfadada-. Per això es va mostrar tan forta durant aquell mal tràngol. Quan ens van alliberar, a mi em feia por que ens seguissin per matar-nos. I ella no parava de dir-me que no tingués por, que no em preocupés... -la veu de l’Eritha sonava disgustada-. Jo vaig pensar que era molt valenta. I Roan... va poder ser ella la que tramés l'assassinat d’en Roan? No puc creure-ho! Va ser tan amable amb nosaltres. Era el millor amic del nostre pare!
- Però què persegueix? -va preguntar l’Obi-Wan.
-Poder. Vol governar Nou Àpsolon -Eritha va negar amb el cap-. Almenys això crec jo. Balog li donarà suport al capdavant dels Absoluts. No puc ni creure el que dic. No puc creure que no conegués a la meva pròpia germana. Em sento avergonyida.
-Però tu no has fet res dolent -va dir l’Obi-Wan.
- No ho enteneu? Ella és part de mi. I jo ho hauria d'haver sabut -la mirada de l’Eritha era desoladora.
- Estàs segura que no vas sentir res que delatés la posició d’en Balog? -li va preguntar Qui-Gon amb urgència.
Eritha va sospirar amb tristesa.
-Ho sento. Vaig escoltar la conversa per casualitat, però no van esmentar on era.
-Gràcies per venir a explicar-nos-ho -va dir en Qui-Gon-. Has arriscat molt. Ara has de tornar.
-No penso tornar -Eritha va estrènyer la mandíbula amb decisió, eliminant la suavitat que la distingia de la seva més dinàmica i energètica germana.
-Ho sento -va dir en Qui-Gon amb fermesa-, però has d'anar-te’n. Obi-Wan i jo seguirem endavant. I serà perillós.
-No m'importa. La meva germana ha avergonyit al meu planeta. He de restaurar l'honor de la meva família. Ella és una Obrera i ha traït els Obrers en formar una aliança amb els Absoluts. Us adoneu del que això significa? Pensa que per ser filla de qui és, els Obrers l'acceptaran sense qüestionar res. Mentre estem aquí parlant, ella intriga perquè la Legislatura Unida la nomeni Governadora Suprema.
»I jo sé com ho està fent... La conec. No preguntarà, ni farà suggeriments. Es mostrarà dolça i humil. I, d'alguna manera, les altes esferes de la Legislatura pensaran que la idea va ser seva. Igual que em va convèncer a mi en el seu moment que Roan estava involucrat en la mort de l’Ewane. Per descomptat, els Obrers li donaran suport; per a ells és una heroïna per haver sobreviscut a la mort del nostre pare.
»I un cop nomenada, tornarà a implantar als Absoluts i restaurarà l'antic Govern. Els Obrers se sentiran trepitjats. No -Eritha es va creuar de braços-. No tornaré. L'esperit del meu pare és aquí amb mi. I ell va sacrificar molt. Vaig amb vosaltres.
-Eritha, probablement Balog vagi al lloc on es troben els seus seguidors. I tu no estàs preparada per a la batalla -va dir l’Obi-Wan.
-És clar que sí -Eritha es va tirar enrere la capa, deixant veure les pistoles làser i els dispositius explosius que portava al cinturó-. Tinc una punteria excel·lent.
-Admiro la teva dedicació -va dir en Qui-Gon-. Però...
-Tahl va ser una gran amiga per a mi quan la vaig necessitar -va dir l’Eritha, mirant fixament a Qui-Gon-. No puc abandonar-la ara. I t'oblides que jo he passat pel mateix. Vaig ser atrapada en aquest dispositiu i sé com pot afectar-te. He de fer això, Qui-Gon.
Qui-Gon va obrir la boca per respondre, però, de sobte, una explosió va fer saltar les roques que hi havia al seu costat. Els miques van volar cap a ells. Tant Obi-Wan com Qui-Gon van saltar cap endavant per protegir l’Eritha. Qui-Gon va fer d'escut amb el seu cos, mentre saltaven a l'altre costat del lliscant.
-No pugeu el cap -va ordenar Qui-Gon amb fermesa-. Em sembla que la batalla ha vingut fins a nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada