dijous, 26 de gener del 2017

Tempesta (XV)

Anterior



CAPÍTOL 15

Després d'una partida precipitada de l'Estació Telkur, el Falcó va sortir del seu primer salt hiperespacial en un buit de l'espai real catalogat en les cartes com «Forats Nus». Fins on la Leia podia dir, el nom feia referència a les dotzenes d'estretes línies hiperespacials que travessaven les negres profunditats de les Boires Transitòries, creant un quadre d'una cortina de forats de formes esmolades i plenes d'estrelles. Han, que estava assegut al seient del copilot mentre que la Leia pilotava, apuntà cap a un arc d'estrelles que penjava al costat d'estribord del finestral.
-Per... Aquí. -Han estava suant pel dolor i era incapaç de moure la seva espatlla ferida, però es negava a tornar a la badia mèdica fins que estiguessin a una distància segura de l'Estació Telkur. Va mirar cap enrere en direcció a Lady Morwan, que estava asseguda darrere de la Leia en el lloc del navegant i després va afegir-: Ens dirigim de tornada a l'Interior?
-Correcte -va replicar la Morwan. La seva veu es va fer una mica més alta mentre dirigia la resta de la seva rèplica a la part posterior del cap de la Leia-. Espero que això no sigui una inconveniència, princesa.
-Gens. –La Leia girà la palanca de control en la direcció que en Han havia indicat i el va enxampar a ell mirant a la pantalla d'amenaces, sens dubte comprovant la intensitat del senyal. Una vegada que descobrissin per a qui estava treballant Lady Morwan, necessitarien accés a l'HoloRed i passarien les dades d'intel·ligència tan ràpidament com fos possible-. Estem enterament al seu servei. Hem estat operant sota la nostra pròpia iniciativa des que el primer intent d'assassinat va fallar.
-Assassinat. -La veu de la Morwan tenia un to definitiu de remordiment mentre repetia la paraula-. Destronar sona molt millor, però suposo que assassinat és més honest, oi? Si el consell no volgués a la Reina Mare morta, no hauria contractat a Aurra Sing.
El nom va fer que la Leia aixequés les celles. Sabia pels arxius històrics que Aurra Sing havia estat una assassina cruel de Cavallers Jedi durant l'Antiga República. Abans que pogués preguntar si aquest era el nom real de la Nashtah, Han es va girar per mirar directament la Morwan.
-No em digui que li està creixent una consciència de sobte.
-Estic tan dedicada a la independència del Consorci com ho està vostè a la de Corèllia. -La veu de la Morwan s'havia tornat prou freda per mostrar el seu disgust per ser interrogada per un home-. Això no vol dir que gaudeixi de les morts de la Reina Mare i de la Chume'da.
-I tant que no -va dir la Leia. Va mirar el reflex de la Morwan a la coberta, preguntant-se el mateix que sabia que s'estava preguntant en Han: eren els dubtes de la Morwan prou forts com per fer-la canviar de bàndol i revelar simplement la identitat de les organitzadores del cop d'estat? -. Decisions com aquestes mai són fàcils.
-Potser jo pugui ser-los d'alguna ajuda -va oferir C-3PO-. Si estan parlant de la dona que ens va acompanyar en el nostre escapament del Palau de la Font, tinc algunes dades que suggereixen que no pot ser possiblement Aurra Sing.
-Només perquè va dir que el seu nom era Nashtah no vol dir que ho fos -va dir en Han-. Si aquestes són les teves dades, oblida-ho.
-Estic ben familiaritzat amb l'ús d'àlies, capità Solo -va replicar C-3PO-. Vaja, tinc un sector de memòria sencer dedicat a les identitats que la princesa Leia i vostè han assumit.
-Estem més interessats en Aurra Sing -va dir la Leia-. Si Lady Morwan diu que ho era, estic inclinada a creure-la.
-Em temo que Lady Morwan ha d'estar equivocada -va dir C-3PO-. Segons els arxius que el Mestre Skywalker va trobar a bord del Chu'unthor, Aurra Sing era una aprenent de Jedi de nou anys que va ser capturada per pirates fa més de setanta-cinc anys estàndard. Sembla haver-se sentit bastant traïda pel fet que l'Orde Jedi no la rescatés, perquè va tornar anys després com a caça-recompenses que es va especialitzar en caçar i matar Jedi. Finalment va ser capturada per la Jedi Aayla Secura i després va ser empresonada a la colònia penal de Oovo IV. No hi ha arxiu del seu alliberament.
-Potser és perquè no hi ha imatges d’Oovo IV -va replicar en Han-. Quan els yuuzhan vong van arrasar el lloc, van ser incinerats juntament amb els guàrdies, les cúpules de confinament i probablement la majoria dels presoners.
-Potser -va replicar C-3PO-. Però l'alcaid era un administrador excel·lent. Mantenia una còpia de seguretat fora del planeta...
-3PO, Han està intentant dir que no hi hauria un arxiu d'alliberament -va explicar la Leia. L'arc d'estrelles al qual en Han havia apuntat estava ara al centre de la coberta, brillant a través de la negra cortina de les Boires Transitòries com un somriure de costat-. Si Aurra Sing va escapar durant l'atac, no quedaria ningú per informar-ne.
C-3PO va guardar silenci durant un moment.
-Oh -va dir llavors-. No hi havia considerat això.
-Sento curiositat per com va triar vostè a Aurra -va dir la Leia-. Ja no és difícilment una ben coneguda assassina de Jedi.
-I fins i tot si ho fos, aquesta no és la classe de treball que li encarregaries a una dona de vuitanta anys -va apuntar en Han.
-En realitat, ella em va trobar a mi -va explicar la Morwan-. Quan el Consell de l'Herència em va assignar a trobar algú capaç de treure a la Reina Mare del seu tron, vaig començar per reunir una història de les morts conegudes de Jedi. Quan em vaig creuar amb la història de l’Aurra Sing, vaig decidir investigar-la també a ella, esperant aprendre alguna cosa que m'ajudés a triar sàviament al meu assassí.
»Havia d'haver fet saltar una porta d'alarma -va continuar ella-. Sing va aparèixer un parell de setmanes després, demandant saber per què l'estava investigant. Després d'això, era contractar-la o morir.
-Sona com si no hagués tingut elecció -va dir comprensivament en Han-. Espero que això no signifiqui que ara s'ho està pensant millor.
-No ho estic fent. -Morwan es va posar a la defensiva-. Però no veig per què està tan preocupat pels meus sentiments, capità Solo. No sóc ni tan sols un membre del Consell. El cop d'estat seguirà endavant sense importar com em senti jo.
-D'acord, no es posi tan susceptible amb mi. -Han es va tornar de nou cap endavant, grunyint mentre el moviment agreujava la seva ferida-. Només estic intentant descobrir qui ens va parar una trampa al palau, això és tot.
-No vaig ser jo. -Morwan es va posar dempeus i va caminar fins a estar entre el seient del pilot i el del copilot, després suaument lliscà una mà sota el braç ferit d’en Han-. És hora que vagi a la badia mèdica.
-Encara no. -Han va intentar alliberar el seu braç, però només se les hi va arreglar per causar-se tant dolor que va panteixar-. No fins que estiguem en l'Interior.
-Per quan arribem a l'Interior, pot tenir una infecció -va dir la Morwan. Clarament poc acostumada a sentir un no d'un mer home, va continuar empenyent, arrossegant-lo lentament per posar-lo dret-. I la manera en què no mou la seva espatlla no és bona. La ferida d'arma làser pot haver cremat... Està boig?
L'últim comentari de la Morwan va ser dit a crits mentre el canó de la pistola làser d’en Han de sobte va aparèixer sota el seu nas.
-No vol dir no -li va advertir Han-. No li va ensenyar això la seva mare?
Morwan li va deixar anar el braç però es va negar a retrocedir.
-No és tan dur, capità Solo. Quan l'esprai calmant desaparegui, cridarà de dolor.
-Probablement -va dir la Leia-. I estarà assegut just aquí fent-ho. He conegut a rontos que no són tan tossuts.
Morwan es va tornar cap a la Leia, amb la seva boca oberta per la sorpresa.
-I vostè tolera això?
-Tinc un collaret atordidor -va replicar la Leia-, però només li fa bavejar.
Les celles de la Morwan es va elevar per l'alarma.
-Vagi en compte. Connectar-lo tan alt pot afectar la seva funció... -Finalment va semblar comprendre que la Leia estava fent broma i va deixar la frase sense acabar-. Si us plau, perdoni. A vegades és difícil recordar que la resta de la galàxia té una visió més tolerant dels homes.
-A vegades, jo mateixa trobo difícil creure-ho. –Arrufant-li les celles a la pistola làser d’en Han, Leia va assumir la veu cridanera que una mare podria utilitzar amb un nen-. Han, estimat, per què no apartes aquesta bruta pistola làser? Potser C-3PO porti a la dama de tornada a la badia mèdica i l'ajudi a trobar algun ungüent de bacta i alguns embenats i llavors et puguis quedar a la cabina amb les grans.
-D'acord. No has de posar-te tan sarcàstica amb mi. -Han va enfundar la seva pistola làser, després es va deixar caure al seient del copilot i va fer una ganyota-. Només estava intentant deixar una cosa clara.
-Ha tingut èxit més enllà dels seus somnis més salvatges, capità Solo -va dir la Morwan-. La propera vegada, si us plau, consideris lliure de cridar.
Ella es va girar i va seguir a C-3PO pel corredor d'accés. Una vegada que les petjades metàl·liques del droide de protocol es van haver apagat, Han es va inclinar més a prop de la Leia i va parlar en veu baixa.
-Una vegada que sapiguem per qui està treballant...
-... Necessitarem accés a l'HoloRed i encarregar-nos que les nostres dades d'intel·ligència arribin a la Tenel Ka -va acabar la Leia-. Ho sé.
-Bé. Perquè podríem no tenir molt...
-... Temps -va acabar de nou la Leia-. Ja ho sé, Han. Potser hauries d’activar la càmera de monitorització de la badia mèdica.
En Han va baixar les celles.
-Encara no. Ningú em deixarà a la badia mèdica fins que ens hàgim encarregat de...
-No ets tu a qui vull vigilar -va dir la Leia-. Què passa si Lady Morwan no està utilitzant el seu nom real?
-Ep, sí. -Han es va tirar enrere a la cadira del copilot i va activar la càmera de la badia mèdica-. Crec que una imatge podria ser força útil.
-Bastant –Va dir ella amb veu seca.
Donada fins i tot una imatge moderadament clara, la Leia estava segura que el Servei d'Intel·ligència Hapani, un dels millors de la galàxia, seria capaç d'identificar la Morwan i als seus superiors.
Han va portar la imatge de la badia mèdica a la seva pantalla.
-Genial. 3PO està bloquejant l'angle.
La Leia va mirar per descobrir al droide daurat davant de la Morwan, amb el seu cap inclinat de costat mentre apuntava a un calaix. En el llit hi havia una safata on ella estava reunint subministraments.
-Tingues paciència -va dir la Leia-. Ella s'inclinarà a la vista quan obri el calaix dels ungüents.
Han va grunyir en acceptació i es va ensorrar cap enrere en el seu seient, semblant més exhaust i desanimat del que havia semblat en anys. Era com si tota la lluita i les pèrdues que havien suportat durant quatre dècades de servei a la galàxia finalment s'haguessin fet massa pesades perquè fins i tot en Han Solo les portés.
La Leia va allargar la mà i va tocar el seu braç.
-Com ho portes?
-No et preocupis per mi. -Ell va assentir cap a l'arc d'estrelles fora de la coberta. S'estava fent gran i més distintiu per moments, amb les vores negres de les Boires Transitòries semblant apartar-se més ràpidament mentre el Falcó s’apropava-. Només necessito aguantar deu minuts. Una vegada que estiguem a la boca d'aquest passatge, tindrem un bon senyal.
-No estic parlant de la teva espatlla, Han. Vull dir, com ho portes tu? -Amb la Nashtah, o més aviat l’Aurra Sing, sent una presència constant des del fallit intent d'assassinat, aquesta era la primera oportunitat que tenien per parlar de la seva decisió de protegir la Tenel Ka i la Leia volia estar segura que en Han comprenia el que significaria per a Corèllia-. No importa com ho miris, estem treballant aquí contra els interessos de Corèllia. Puc sentir com et preocupa això.
Han va arrufar les celles i la Leia va pensar que ell estava a punt d'objectar per mil·lèsima vegada que li «llegís la ment» la seva pròpia esposa. En el seu lloc, ell va deixar escapar un sospir cansat i va baixar la barbeta per la frustració.
-No és el que estem fent el que em preocupa -va dir-. És Gejjen. Odio que juguin amb mi.
La Leia va assentir comprensivament.
-Jo també. Però això és més gran que els nostres sentiments. Si estem fent això només perquè Gejjen va jugar amb nosaltres, estem fent-ho per les raons equivocades. Estic segura que ell va sentir que no tenia altra elecció. Corèllia està en una situació desesperada.
-La desesperació no importa -va dir en Han. Es va tornar per mirar-la de front-. Quan em vas deixar que et convencés d'això, encara teníem una vida a Coruscant, se suposava que Corèllia tenia raó.
-Vam estar d'acord que Corèllia tenia dret a la seva independència -va dir acuradament la Leia-. Però havia de declarar-se totalment independent. No podia demanar els beneficis dels membres de l'Aliança sense obeir les lleis de l'Aliança.
-Correcte -va dir en Han, tot just prestant atenció-. Però Thrackan estava jugant des del principi, construint flotes secretes i intentant reactivar Centràlia. I ara Gejjen ens utilitza a nosaltres per intentar expandir la guerra.
-Què estàs dient, Han? –La Leia v estudiar les seves pupil·les, buscant la dilatació o la mida dispar o algun altre signe que ell necessités una altra injecció per mantenir-lo fora del shock-. Que hauríem de tornar amb l'Aliança?
Han la va mirar com si acabés de demanar-li que sortís per una escotilla nu.
-I ajudar a Omàs a ofegar les últimes restes d'independència de la galàxia? -La seva cara es va tornar enfadada-. De cap manera. No ha d'utilitzar a Corèllia com a excusa per això.
-D'acord, llavors, què vols que fem?
En Han va encongir l'espatlla que encara podia moure.
-Crec que ja ho estem fent, Leia.
-Estàs segur? -Leia ja sabia la resposta (Han mai estava insegur sobre res), però volia sentir-li-ho dir-. Saps que mantenir al Consorci fora de la guerra podria ser la diferència entre la supervivència i la derrota per a Corèllia.
Una llum desafiant va aparèixer als ulls d’en Han.
-No subestimis a Wedge. La Niathal no ha vist a un manyós fins...
-No estic dient que Corèllia no tingui una oportunitat, Han -el va interrompre la Leia-. Només que és una oportunitat petita... i estem a punt de fer que sigui més petita.
-Sí, però quina elecció tenim? Deixar que Gejjen arregli l'assassinat de la Tenel Ka i d'una nena de quatre anys? -Han va negar amb el cap asprament-. No vull que Corèllia guanyi la seva llibertat d'aquesta manera. Si no pot fer-ho sense arrossegar Hapes i a la resta de la galàxia a una gran guerra civil, no hauria de fer-ho per a res del món.
-Crec que estàs segur -va dir la Leia.
-Tu no?
-Oh, estic segura -va dir la Leia-. Jo estic bé amb això.
En Han va semblar confós.
-Llavors per què estem parlant d'això fins a la mort? -Es va girar cap a la seva pantalla i va romandre en silenci durant un moment, després va parlar amb veu trista-. Simplement, tant de bo es pogués confiar en algú en aquesta galàxia.
-Es pot confiar en algú. –La Leia va somriure-. Estic asseguda al seu costat.
Una expressió d'humil sorpresa va fer un centelleig a la cara d’en Han, però va continuar mirant la seva pantalla i pretendre no sentir-la. Fins i tot després de tot el que havia fet per ajudar a enderrocar l'Emperador i a guanyar la guerra contra els yuuzhan vong, encara es negava a pensar en si mateix com un dels nois bons. En la seva ment, sospitava la Leia, un noi bo estava massa a prop d'un ximple.
A la pantalla, Morwan finalment es va inclinar des de darrere de C-3PO, presentant un perfil clar mentre allargava el braç cap al calaix dels ungüents. Han va capturar la imatge i després va capturar una altra de tota la seva cara mentre es tornava per fer-li una pregunta a 3PO. El droide va apuntar a un altre calaix i, d'aquest, Morwan va treure un escalpel sònic.
Han es va asseure recte.
-Per què és això?
-Probablement per tallar el teixit mort -va dir la Leia.
-Aquí dalt?
-No li estàs donant molta elecció -va dir la Leia-. Jo no em preocuparia per això. Pel que he vist fins ara, sap de medicina de combat.
-Genial -va dir en Han-. Sabrà just on tallar-me quan em talli la gola.
La Leia va baixar la barbeta, dirigint-li una mirada de «No siguis ridícul».
-Amb una Jedi i dos noghri a bord?
Han va considerar això un moment.
-Tot i així no s’aproparà a mi amb aquest escalpel -va dir llavors-. Saps el que sent ella pels homes.
-Cal fer-ho o podries desenvolupar una infecció necròtica -va dir la Leia-. Estic bastant segura que pots confiar en Lady Morwan, però sempre pots demanar-li a 3PO que ho faci en lloc seu.
-Gràcies -va grunyir en Han-. Preferiria besar un hutt.
-No, no ho preferiries -va replicar ràpidament la Leia-. Accepta la meva paraula respecte això.
A la pantalla d’en Han, Morwan finalment va recollir la safata de subministraments i de nou es va dirigir cap a la cabina de pilotatge. Han va guardar les imatges que havia capturat, després va desactivar la càmera de monitorització i va reemplaçar la imatge de la pantalla amb una lectura de la temperatura d'una nacel·la del motor.
Una vegada que va haver acabat, Han es va inclinar de nou cap a la Leia.
-Saps?, potser tens raó sobre això de confiar en la Morwan -va dir en veu baixa-. No està precisament feliç amb el fet de matar la Tenel Ka i l’Allana. Potser la podríem convèncer...
-Això no passarà -va dir la Leia, tallant-lo -. És una autèntica creient en la independència del Consorci. Pot lamentar la necessitat del cop d'estat, però mai la convencerem que traeixi a les capitostos.
Han va tornar a caure a la cadira, exhalant amb frustració.
-Així que anem de nou a fer això de la manera difícil.
-Això em temo -va dir la Leia-. Seguim jugant als espies.
Els passos metàl·lics de C-3PO van ressonar al corredor d'accés, puntuant els tons tallants de la veu indignada de la Morwan.
-Sóc una cirurgiana de camp per entrenament, 3PO -estava dient ella-. Crec que puc recordar com utilitzar un bulb d'irrigació.
-Estic segur que pot -va replicar C-3PO-. Realment és una mica simple, mentre utilitzi l'antibiòtic apropiat.
-Ho sé, 3PO -va dir la Morwan-. Programa l'Aliança a tots els seus droides amb patrons masculins perquè siguin tan condescendents com tu?
-Em temo que la seva pregunta està basada en una assumpció errònia, Lady Morwan. Ni tan sols tinc un mòdul de condescendència. -C-3PO es va aturar un moment i després va afegir-: Però, si us plau, no se senti malament per això. La majoria de les dones humanes cometen el mateix error.
L'única replica de la Morwan va ser un grunyit d'exasperació. Un moment després va liderar a C-3PO en entrar a la coberta de vol.
-No sé com viviu en una societat igualitària per als gèneres, princesa Leia -va dir ella-. Fins i tot els seus droides tenen egos insofribles.
-S’arriba una a acostumar. –La Leia va tornar la seva mirada despreocupadament de nou cap endavant. El seu destí ara omplia gairebé tota la coberta, amb un marc de boira fosca girant al voltant de les vores de l'arc de estrelles-. Li vaig sentir dir a 3PO que és una cirurgiana de camp?
-Ho era -la va corregir Morwan-. Jo, um, vaig seguir endavant després de l'aventura de Qoribu.
Les celles de la Leia es va elevar.
-Va estar a Qoribu? -La Batalla de Qoribu havia estat curta però sagnant, el resultat d'un malentès durant la crisi del Niu Fosc entre un comandant hapani i el seu homòleg txiss-. A bord del Kendall?
Morwan va dubtar abans de respondre, just el suficient per suggerir que comprenia que havia donat més informació sobre si mateixa del que probablement era intel·ligent.
-De fet, vaig servir a bord del Kendall -va dir finalment-. Com ho va saber?
-La vaig reconèixer de quan vam transportar als kílliks -va mentir la Leia. La veritat era que simplement havia llançat a l’aire el nom de la nau insígnia hapana, esperant enganyar-la perquè revelés el nom de la nau en la qual havia servit-. Així que va servir amb Aleson Gray?
-Jo no diria amb. -El to de la veu de la Morwan era només un toc més alt del normal, però va ser suficient per confirmar l'ondulació d'ansietat que la Leia va sentir a través de la Força-. Jo no era part del cos de comandament.
-Lady Morwan, no li ha dit mai ningú que és impossible mentir a una Jedi? –La Leia va creuar la mirada amb el reflex d’en Han a la coberta i la va sostenir, assegurant-se que ell comprenia el significat de la pregunta. Els oficials hapans tendien a triar els seus cossos de comandament de les seves pròpies cases, de manera que hi havia bones possibilitats que acabessin d'identificar la capitost del cop d'estat-. Però no es preocupi. El secret de la seva Ducha està fora de perill amb nosaltres.
-Sí -va dir en Han-. A qui li ho direm?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada