dimecres, 18 de gener del 2017

La crida de la venjança (IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

Obi-Wan i Bant estaven aturats davant el Luster, un bufet de caf situat a prop de l'edifici de la Legislatura Unida. A dins, sota les cúpules de les grans llums, podia veure a l'elit Civilitzada asseguda davant polides taules, rient, menjant, parlant i apropant els caps per comunicar xafarderies governamentals. S'acostaven cadires a taules ja abarrotades, dificultant moure’s pel lloc, però això no semblava importar a ningú.
Mace estava dins, en algun lloc, intentant recollir informació. Els hi havia dit que podien esperar-lo en els còmodes estances de la residència d’en Manex, però ni Obi-Wan ni Bant van voler anar-se'n. Tenien una sensació d'urgència, com si cada moment comptés.
Bant estava aturada amb els braços creuats i els ulls clavats en el caf brillantment il·luminat. Obi-Wan es preguntava com començar una conversa amb la jove.
De cop i volta, després d'anys parlant amb ella de tot el que li passava per la ment, no trobava res a dir.
Bant tenia el cos rígid i una mirada tan ferotge com la d’en Mace. La rigidesa i concentració que veia en ella li dificultava encara més trencar el silenci. Llavors va notar que no estava tan continguda com semblava. S’estrenyia les mans amb força. Es va adonar que en comptes d'estar sumida en la concentració, lluitava per mantenir les bones formes.
Fixant-se millor, va veure que tenia els ulls plens de llàgrimes. Lluitava per impedir que es vessessin.
-Bant -va dir ell amb suavitat. No sabia què més dir.
-Ella havia d'estar aquí -va dir la Bant amb veu ofegada-. Em resulta impossible pensar que no és aquí. No puc creure que no vagi a aparèixer en qualsevol moment per la cantonada. No paro de sentir-la reganyant-nos per armar tant rebombori i venir a salvar-la -les llàgrimes van córrer per la seva cara-. Fa molt de mal, Obi-Wan. No puc trobar pau en la seva mort. Se suposa que he d’acceptar-la. Però no puc.
Era la riuada de paraules més llarga que havia dit des que va arribar. Obi-Wan es va adonar que la Bant havia dit tot el que ell havia estat sentint. Li resultava impossible creure que la Tahl estigués morta. Sabia que una part del seu ésser seguia sense assimilar-ho. Sabia que s'estava concentrant en la seva preocupació per Qui-Gon per no haver de pensar-hi.
-Sé el que vols dir -va dir-. Quan la vam trobar, estava molt feble, i ni per un moment vaig imaginar que pogués morir-se. Tahl era molt forta. Sempre va ser tan forta com Qui-Gon.
- Va dir alguna cosa? -va preguntar la Bant amb timidesa-. Una cosa abans de...
-Quan jo la vaig veure, estava massa dèbil per parlar. Qui-Gon estava al seu costat quan va morir.
-M'alegro que tingués a un bon amic al seu costat.
Obi-Wan va titubejar. No sabia si ho havia de dir o no. Però, per ventura no li devia a Bant la seva confiança? Igual això ajudava a tancar l'abisme que s'havia obert entre ells.
-Crec que Qui-Gon i Tahl es van convertir en alguna cosa més que amics -li va dir-. Aquí, a Nou Àpsolon, va canviar alguna cosa entre ells. Per això està Qui-Gon tan afectat.
Bant es va tornar, sorpresa.
- Vols dir que s’estimaven?
Obi-Wan va assentir.
Bant es va mirar les seves pròpies mans agafades.
-Llavors, és encara més trist, oi?
-Sí -va dir Obi-Wan-. És el més trist que he vist mai. Per això estic tan preocupat per Qui-Gon.
Bant va allargar la mà i li va estrènyer el braç. Obi-Wan es va sentir feliç davant l'espontaneïtat del gest.
-Li ajudarem, Obi-Wan -va prometre ella.
I, per primera vegada, Obi-Wan va sentir que igual podrien fer-ho.
En aquell moment, Mace va sortir del caf amb la túnica voletejant al voltant dels turmells. Va creuar el carrer i va arribar fins a ells.
-No he descobert molt -va dir-. Però vaig sentir una tafaneria interessant en sortir. La legisladora Pleni ha anunciat avui que es presentarà per Governadora Suprema, fins ara no havia intervingut molt en la Legislatura, així que ha estat una sorpresa per a tothom. En només una tarda ha aconseguit atreure al seu costat a diversos legisladors molt poderosos.
Mace va veure el desconcert a la cara de la Bant i Obi-Wan.
-El seu sobtat interès pel poder i el ràpid suport que ha obtingut podria significar que ha comprat la llista d'Oleg -els hi va dir-. En qualsevol cas, val la pena investigar-ho -Mace es va embolicar en la capa-. Si té la llista pot córrer perill. Tot aquell que estigui en possessió d'ella podria acabar com Oleg. Anem. La seva residència no està lluny.
La seva llarga gambada cobria més distància de la que Obi-Wan podia cobrir a pas normal. Bant i ell van haver de córrer per mantenir-se a la seva alçada.
La legisladora Pleni vivia sola en un petit i elegant estatge fet de la mateixa pedra grisa amb la qual estava construïda bona part de Nou Àpsolon. Tots els llums de l'interior estaven encesos. Mace va pressionar la barra lluminosa que l’alertaria que tenia visites. Van esperar al costat del panell per anunciar-se, però no van obtenir resposta.
-Podria haver-se deixat els llums encesos en sortir -va dir en Mace-. Però explorem-la-hi de totes maneres.
Tenia una mirada preocupada. Mace tenia una profunda connexió amb la Força. Obi-Wan no havia sentit res, però ara va concentrar la seva atenció en la Força, buscant al seu voltant. No va captar res.
Van recórrer el perímetre de l'estatge. Mace es mostrava cada vegada més preocupat a mesura que caminaven. Quan van arribar a la part de darrere, també ho va sentir Obi-Wan; una pertorbació en la Força. Va mirar a Mace, que li va indicar senyals que una sonda robot havia entrat per una finestra.
La porta estava tancada, però Mace no titubejà. Va obrir un forat en ella amb el sabre làser i va entrar. Obi-Wan i Bant el van seguir.
Els sòls de pedra estaven lluents. Res semblava estar fora de lloc. Van caminar per les sales buides en un silenci tenebrós, i van pujar les escales.
A dalt van veure a la fi senyals de lluita. Hi havia mobles tirats. Gerros de vidre trencats.
Mace va mirar al sostre. Va assenyalar diverses marques borroses.
-Sondes Robot.
La pertorbació en la Força era ara per Obi-Wan alguna cosa més que una ona a l'aigua. Era una enorme onada. Va avançar amb la mà al pom del sabre làser. Va girar la cantonada i va entrar al dormitori de la legisladora Pleni. La porta mig oberta estava crivellada per trets làser.
Obi-Wan va avançar a poc a poc, tement el que podria trobar darrere de la porta. La va obrir, empenyent amb la punta del peu.
La legisladora Pleni jeia encongida en un racó, aferrant una pistola làser amb les mans. Als seus peus hi havia una sonda robot.
La dona estava morta.
Mace va aparèixer darrere seu sense fer soroll. Obi-Wan va sentir el seu profund sospir.
-A Nou Àpsolon sempre anem un pas massa tard -va dir en Mace.
Obi-Wan va poder identificar en la seva veu la determinació que deixaria de succeir així.
Van sentir soroll a baix, i el so de peus a les escales. Una esquadra de seguretat va aparèixer segons després.
-Està aquí dins -va dir en Mace.
Va conduir a Obi-Wan i la Bant fins a baix, on no tindrien davant seu l'evidència de l'horrible mort de la legisladora Pleni. Van ser interrogats per l'esquadra de seguretat, i després els hi van dir que eren lliures d'anar-se'n. Tot i així, Mace es va demorar allà.
Quan per fi va baixar l'esquadra de seguretat, un cop completada la seva investigació, Mace va detenir a l'oficial en cap.
- Alguna conclusió?
-Sí -va dir l'oficial, passant davant d'ells. Mace es va parar davant seu, bloquejant-li el camí.
-Sap que Manex ha ordenat a les esquadres de seguretat que cooperin amb els Jedi?
L'oficial va titubejar. Un brillantor de malícia va il·luminar els seus ulls.
-Molt bé. Llavors, deixi que li digui el que hem descobert. La legisladora Pleni va ser assassinada per una sonda robot. Hem pogut rastrejar al seu propietari.
- Tenen un nom? -va preguntar Mace Windu.
-I tant –l’oficial de seguretat va ensenyar les dents amb un somriure-. El seu amic Jedi, Qui-Gon Jinn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada