dissabte, 14 de gener del 2017

Mor l'esperança (XIV)

Anterior



CAPÍTOL 14

Van avançar sense desenganxar-se de les parets de pedra i les enormes roques. Després, sense pensar-s’ho dues vegades, van recórrer la curta distància que els separava de l'entrada de la cova. Qui-Gon i Obi-Wan van buscar escàners a mesura que s'apropaven, però no van veure res. Obi-Wan va suposar que els Absoluts pensaven que el seu amagatall era tan recòndit que no necessitaven prendre aquestes mesures.
Es van introduir en la foscor de la cova, alleujats. Només entrar, van veure a la dreta un cobert on es guardaven gravitrineus i petits lliscants. Hi havia una caixa plena de tecnoxaquetes. Qui-Gon va fer un gest als altres, i cada un es va posar una. Eritha es va amagar els cabells sota una gorra i es va embrutar la cara perquè no la reconeguessin.
Sentint-se més segurs, es van endinsar a la cova. Hi havia barres lluminoses penjades de les parets, emetent una llum feble. Es van adonar que la petita entrada de la cova era enganyosa.
A mesura que avançaven, els espais es feien més amplis i s'expandien en la distància.
-Això passa per sota l'aigua -va dir en Qui-Gon en veu baixa-. És més gran del que sembla.
Uns Absoluts que vestien les mateixes tecnoxaquetes s'acostaven en direcció contrària. Qui-Gon els va saludar amb una impersonal inclinació de cap. Ells van respondre de la mateixa manera i van seguir caminant.
Eritha va deixar escapar un sospir.
-Vaja.
-Sembla que hi ha prou Absoluts treballant aquí com perquè no es coneguin entre ells -va murmurar Qui-Gon. - Això és bo. Obi-Wan, busca dispositius d'alta seguretat en els túnels de sortida de la cova. Podrien indicar on es troba la Tahl.
Obi-Wan podia sentir la tensió del seu Mestre. Ja estaven molt a prop. Va utilitzar la Força per estar-ne segur de les seves percepcions. Res podia sortir malament. Si els capturaven, patirien un retard que podria costar la vida a la Tahl.
Es van detenir davant d'un túnel que estava ple d'equips informàtics.
-Aquesta deu ser la zona de control tècnic -va dir en Qui-Gon. Es va allunyar ràpidament, així que va veure que algú entrava per una porta de duracer i es posava a treballar amb els ordinadors.
Van seguir avançant, trobant-se amb altres éssers que els van saludar amb el cap o van passar de llarg, concentrats en les seves tasques. Eritha va procurar mantenir la cara oculta, per si la reconeixien malgrat el seu camuflatge. Obi-Wan va veure un control de seguretat en un dels túnels secundaris. El va assenyalar a Qui-Gon.
-Anem a provar -va dir en Qui-Gon.
Obi-Wan va contemplar l'entrada del túnel secundari.
-Hi ha un escàner de retina a la dreta. Si passem, saltarà l'alarma.
Qui-Gon va contemplar acuradament els sensors i l'escàner de retina.
-L’han posat molt baix -va dir-. Crec que si fem servir els llança-cables podrem passar per sobre dels sensors sense que s'activin. Probablement no van tenir temps de perfeccionar el sistema. Mira els forats que tenen els sensors al voltant; és un treball recent.
- Potser ho van fer quan Balog va portar aquí a la Tahl? -va preguntar Obi-Wan.
-Potser -Qui-Gon es va girar cap a l’Eritha-. Has de quedar-te aquí, Eritha. Si hi ha algun problema, avisa'ns amb el senyal silenciós del teu intercomunicador. Tornarem quan puguem. Si ve una patrulla, ves com si haguessis de fer alguna cosa, i després dóna mitja volta. Si escoltes l'alarma, amaga't. Potser no signifiqui que ens han capturat. Encén el localitzador del teu intercomunicador perquè puguem trobar-te.
Eritha va assentir.
-Estaré bé.
Obi-Wan es va adonar que a Qui-Gon no li agradava haver de deixar-la enrere, però no hi havia elecció. Va contemplar al seu Mestre apuntant amb cura, llançant el seu cable per l'aire fins clavar-lo al sostre del túnel secundari. Va activar el llançador i es va elevar pels aires. Gairebé es dóna amb el cap al sostre de la cova, però va deixar enrere els sensors i va aterrar a l'altre costat.
Obi-Wan va esperar tenir la mateixa habilitat que el seu Mestre.
Seguint els passos d’en Qui-Gon, va aguantar la respiració fins que va comprovar que el seu llança-cables estava fermament assegurat.
Llavors va activar l’arrossegament i el cable va estirar-se ràpidament, mentre ell s'enfilava per l’abrupte sostre. Va passar per sobre dels sensors i es va endinsar al túnel. Va aterrar al costat d’en Qui-Gon.
Van avançar a corre-cuita. Al final del passadís van trobar una porta de duracer encaixada a la paret de la cova. No hi havia panells de seguretat fora.
- I ara què? Si la Tahl hi és dins, potser hi ha algú amb ella.
Qui-Gon va tancar els ulls.
-No la percebo -va dir ell en veu baixa-. Però hem d'esbrinar per què té tanta seguretat aquest túnel, quan els altres no. Hem d'entrar.
Va activar el sabre làser i va tallar el duracer, obrint un forat prou gran com per entrar per ell. Qui-Gon es va escapolir per l'obertura, i Obi-Wan li va seguir ràpidament.
Es van trobar en una zona d'emmagatzematge plena de caixes i bidons. No hi havia rastre de la Tahl ni del contenidor de privació sensorial en què estava captiva. En lloc d'això, la sala estava plena d'explosius. Totes les caixes estaven etiquetades, demostrant que al seu interior es trobaven dispositius extremadament poderosos.
-Això deu ser el que van robar als Obrers Miners -va dir l’Obi-Wan.
-I també hi ha coses comprades al mercat negre - va afegir en Qui-Gon-. Mira. Aquesta és la marca d’en Mota. Aquí hi ha explosius de sobres per fer saltar la ciutat pels aires.
Obi-Wan va mirar preocupat al seu Mestre.
- Què vol dir això?
-Que estan preparats per a un assalt violent, si cal -va dir en Qui-Gon-. Però, a què ve aquest canvi de plans? Pel que sabem, els Absoluts estaven treballant per obtenir poder a través de la infiltració i l'engany.
Qui-Gon va mirar ràpidament al seu voltant.
-Anem-nos, padawan. Aquí no hi ha res que ens porti a la Tahl. I no m'agrada que Eritha estigui allà sola.
Per no esmentar el forat que havien obert a la porta blindada, va pensar Obi-Wan. Quant el descobrissin, el complex entraria en estat d'alerta.
Van tornar a pujar pel túnel cap a la caverna principal. Tot d'una, Obi-Wan va sentir una pertorbació en la Força.
Va començar a caminar més a poc a poc, igual que Qui-Gon.
No van necessitar ni mirar-se. Tots dos sabien el que sentien. Que alguna cosa havia sortit malament.
Es van enganxar a les parets del túnel i van avançar amb cura. La cova va aparèixer davant d'ells. Van veure a l’Eritha envoltada de membres de seguretat. Òbviament, estava intentant escapar, però no podia fer-ho. Va mirar per última vegada, desesperada, cap al túnel.
Qui-Gon li va posar una mà a Obi-Wan al braç, indicant-li que no es mogués.
-No podem –Va murmurar-. Quant ens vegin faran saltar l'alarma. I qui tingui la Tahl sabrà que hi ha intrusos a la cova. No podem arriscar-nos. Vegem com se les manega l’Eritha amb això.
Eritha va alçar el volum de la seva veu, que va ressonar contra les parets de la cova.
-Idiotes, per ventura no sabeu qui sóc? Sóc Eritha, filla d’Ewane. Truqueu a la meva germana Alani ara mateix. Estem ajudant els Absoluts, idiotes!
-Però ets una Obrera... -va començar a dir un dels guàrdies.
- Sóc una patriota! -va cridar l’Eritha-. Deixeu-me marxar!
-Abans haurem de fer unes comprovacions -va dir l'oficial-. Hauràs de venir amb nosaltres.
- No oblidaré això! -va dir l’Eritha mentre la col·locaven al centre del grup i començaven a emportar-se-la -. Vull el nom de tots. Tindreu notícies nostres!
-La veritat és que no s'ha mostrat espantada -va dir l’Obi-Wan amb admiració.
-Sí, ho ha portat bé -va dir en Qui-Gon mentre s'allunyava de l'empara de la paret del túnel-. Malauradament, ara hem de rescatar a dues persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada