dimarts, 17 de gener del 2017

La crida de la venjança (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

Qui-Gon sabia que no havia d'abandonar la residència d’en Manex sense dir a Obi-Wan o Mace a on anava, però no ho lamentava. Més converses significaven més retards. Si s'hagués anat acompanyat del seu padawan, l’hauria posat en una mala posició. Si havia de tenir conflictes amb Mace Windu, no volia implicar a Obi-Wan en ells.
I, francament, els seus instints li deien que havia de fer això sol. Quatre Jedi eren quatre opinions, més xerrada i més discussió. No tenia temps per a això. Havia de moure’s amb rapidesa si volia trobar a Balog.
El seu comunicador va emetre un senyal. Era la tercera vegada en una hora. Sabia que era Obi-Wan. Podia sentir que volia parlar urgentment amb ell. Qui-Gon va titubejar abans d'apagar el comunicador. Ja li diria quant tingués alguna cosa concreta. Esperava que el seu padawan ho comprengués.
La informació de la Yanci podia ser inútil. No li portaria molt temps comprovar quatre clíniques. Mentrestant, Mace podria anar a la Legislatura Unida i parlar tot el que volgués.
Ja havia visitat tres clíniques. Oleg no estava inclòs en la llista de pacients. És clar que podria estar amb nom fals, però això era improbable. El tractament mèdic era gratuït a Nou Apsolon, i es guardaven els historials de tots els ciutadans que requerien tractament. Els historials eren accessibles mitjançant un escàner de retina. Quan Oleg necessités tractament, la clínica necessitaria el seu historial per poder-lo tractar. No hi havia cap dubte que correria el risc d'utilitzar el seu propi nom.
Qui-Gon es va dirigir a l'última clínica, situada als afores del sector Civilitzat. Fins al moment havia estat senzill determinar si Oleg havia estat o no un pacient en les clíniques. Se les havia arreglat per sostreure la informació als empleats, utilitzant l'amenaça o la persuasió. Les clíniques no tenien molta seguretat. Esperava que l'última fos igual de fàcil. Si tenia sort, Balog estaria aviat al seu abast. Les seves esperances augmentaven a mesura que caminava cap a l'entrada.
A fora hi havia una dona amb aire dubitatiu. Qui-Gon es va disposar a obrir la porta, i llavors va notar que era cega. Es va aturar i va observar mentre ella allargava la mà, buscant el panell d'accés de la porta.
Quantes vegades li havia retret a la Tahl que li deixés fer alguna cosa per si mateixa? Havia après a deixar que ella li servís el te, que accedís a un arxiu, que li precedís quan anaven al llac.
"No puc suportar que te m’avancis", li deia ella. "Seré cega, però segueixo tenint sentit de la direcció." Fins i tot el menor record de la Tahl li provocava dolor. Potser els petits records fossin els pitjors. La seva llarga amistat estava feta de milers de petits records com aquest. Nadarien en la superfície de la seva consciència la resta de la seva vida. Recordaria coses d'ella que ja havia oblidat. Patiria cada vegada que la recordés.
 -A la seva esquerra -va dir en Qui-Gon educadament.
-Gràcies -va murmurar ella.
La dona va buscar el panell d'accés i va prémer el senyal. La porta va lliscar, obrint-se. Va entrar i es va dirigir cap al taulell, que estava just davant. Qui-Gon va poder veure llavors que ella feia servir un sensor làser per guiar els seus moviments. Com a Jedi, Tahl havia decidit recórrer als seus altres sentits per no dependre de semblant tecnologia.
La dona va parlar un moment amb l'encarregat, que la va enviar a un seient amb veu sonora i esquerpa. En veure l'expressió altiva i la cara prima de l'encarregat, Qui-Gon va sentir que tindria problemes. Va mirar el nom a la placa identificativa i va caminar cap a ell.
-Bon dia, Vero. Espero que puguis ajudar-me. El meu nebot Oleg ha desaparegut. Crec que és pacient aquí. Em seria de gran ajuda saber...
Vero va interrompre’l immediatament.
-No es lliurarà cap informació mèdica sense la deguda autorització.
-Aprecio la seva fidelitat a les normes, però...
-Sense excepcions.
Vero es va girar i va bordar el nom d'un altre pacient, ignorant a Qui-Gon.

Per descomptat, era una situació diferent. En les altres clíniques havia trobat empleats amables que van escoltar la seva història i van intentar ajudar-lo. Qui-Gon podia usar la Força en Vero, però tothom a la clínica estava escoltant. Els hi semblaria estrany que el groller Vero canviés d'actitud. I tampoc pensava anar-se'n sense descobrir el que necessitava saber.
Tot d'una, va sentir un estrèpit darrere d'ell. La dona cega havia tirat la seva cadira, i després la que tenia al costat. Va intentar aixecar-les, posant-se en el camí d'un altre pacient. Va començar una discussió.
- Callin! Callin! Això és una clínica! Què està fent? No toquin això! No es mogui! -Vero va envoltar el taulell, alterat per la commoció.
L'aguda mirada d’en Qui-Gon va veure que la dona derrocava a propòsit un gerro.
- Compte amb els meus ginkes! -va cridar Vero, llançant-se a per les flors.
Va saber que ho feia per ell. Li estava donant una mica de temps. Va allargar la mà sobre el taulell i va girar la pantalla de dades per tenir-la de front. Va teclejar ràpidament el nom d'Oleg. Per al seu alleugeriment, l'historial va aparèixer davant seu. Oleg havia donat una adreça propera a la clínica. La seva pròxima cita era en dues setmanes.
Va retornar la pantalla a la seva posició original, va passar al costat d’en Vero, que recollia les flors i renyava la dona per tirar-les, va redreçar una cadira i va oferir una mà a la dona per ajudar-la a seure. Es va inclinar cap a la seva oïda.
-Gràcies per la seva ajuda.
-Vostè sap quan ajudar i quan no -va dir ella-. Això és estrany.
-Vaig tenir una bona mestra.
Qui-Gon va sortir amb rapidesa. La porta es va tancar darrere seu, aïllant-lo de la cridòria. Hi havia memoritzat la direcció i recordava el carrer per haver-lo creuat camí de la clínica. Es va dirigir ràpidament cap allà.
La direcció era d'un petit hotel. Va preguntar per l’Oleg i li van dir que havia sortit, però que mirés al caf de la cantonada. Així ho va fer, una mica sorprès perquè Oleg no fos més discret.
L'amo estava netejant les taules del front i, després de preguntar, li va assenyalar una taula del fons.
A la taula s'asseia un home petit i ros, envoltant amb les mans una tassa de suc. Qui-Gon va seure al seu costat.
-Ja era hora -va dir Oleg nerviós-. Cada minut que passo aquí em posa en més perill.
-He vingut el més aviat possible -va dir en Qui-Gon.
Evidentment, Oleg esperava a algú que no coneixia. Això explicava per què no s'havia molestat a usar un nom fals. Era evident que el jove no acostumava a tractar amb el perill. Mirava contínuament a tot arreu, buscant possibles problemes. Qualsevol que hi anés buscant-lo l’identificaria de seguida.
-Tinc l'arxiu -va dir Oleg-. No el tinc a sobre, però no està lluny d'aquí. I et previnc que estic disposat a disparar si intentes qualsevol cosa. He pujat el preu.
- Per què?
Qui-Gon pensava seguir-li el joc. Va suposar que Oleg parlava de la llista, és clar. No volia comprar-la. Si encara la tenia, això significava que Balog no.
-He de deixar el planeta -va dir Oleg, assecant-se el front humit amb un tovalló-. Creus que això és fàcil? Hi ha massa gent buscant-me.
-Potser puc aconseguir més.
-Aclareix-te ara. No tinc temps per perdre. –El seu comunicador es va encendre, el va escoltar per un moment i va respondre amb els ulls fixos en Qui-Gon-. Sí, això és. Encara el tinc. Accepta el meu preu? Bé. Llavors ens veurem allà. No pot ser abans? D'acord. –Apagà el comunicador-. Com veus, hi ha altres que sí que pagaran el meu preu. Tinc una cita, però pots comprar-me-la tu abans. Així que decideix-te. O ara o mai.
-Mai. El preu és massa alt. Ho sento.
Qui-Gon es va aixecar, i Oleg va semblar posar-se encara més nerviós.
-Mira, no tinc per què vendre'l en aquesta persona. No em cau bé. És un Absolut, i jo els odio. Em van arruïnar la salut. De veritat que prefereixo que la llista acabi amb un Obrer. Potser et sembli un traïdor, però només intento tenir cura de mi mateix. Igual podem arribar a un acord.
-Ho sento -va tornar a dir Qui-Gon, tornant-se i sortint del caf.
Es va situar fora de la vista de l'Oleg, però sense deixar de veure’l mitjançant el seu reflex a l'aparador del caf. Seria Balog l'apostador que havia trucat? Tenia el pressentiment que si. Oleg havia començat a suar. I havia dit que no volia que la llista caigués en mans Absolutes.
Estava molt a prop. Ho pressentia. Tota la seva concentració estava centrada en l'homenet nerviós del caf. La ira i la pena s'havien comprimit en el seu interior fins a formar una ardent bola que amenaçava amb esclatar en flames, i es va esforçar per apaivagar-la. Paciència, es va renyar. Tindria a Balog molt aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada