dimecres, 18 de gener del 2017

La crida de la venjança (XI)

Anterior



CAPÍTOL 11

L’holocinta de la Tahl actuant com un Absolut havia perjudicat molt als Jedi. L'ordre d'arrest contra Qui-Gon havia empitjorat la situació. Mace trobava obstacles cada vegada que intentava obtenir informació. Ja no n'hi havia prou amb el suport d’en Manex.
Obi-Wan va veure com la frustració tibava els trets d’en Mace. Sabia que a Mace li preocupava profundament que Qui-Gon no hagués aparegut per netejar el seu nom. Ell també es preguntava què devia estar pensant el seu Mestre. En els escassos moments de repòs, el buscava amb la Força, intentant connectar desesperadament amb ell. A vegades li semblava sentir a Qui-Gon, però no de forma clara i potent, sinó d'una manera tèrbola i gris. Sabia que el seu intent d'arribar al seu Mestre amb la Força no funcionaria. No connectarien. En Qui-Gon hi havia massa emocions sense resoldre, massa coses que intentava amagar.
-Necessites descansar -va dir Mace al cap d'un llarg i infructuós dia-. Els dos ho necessiteu.
Però ni Bant ni Obi-Wan volien retirar-se a les seves estances. Es van asseure a la sala privada d’en Manex. Sent el verd el color favorit d’en Manex, i en vista de la seva afició a donar-se el gust en tot, cada coixí i cada zona per seure era d'un to diferent d'aquest color. Els sòls eren de pedra negra molt polida. Tant color brillant gairebé va marejar a Obi-Wan quan es va asseure al centre de la sala, però Manex va insistir a cedir-los la seva sala preferida, i no els va semblar correcte rebutjar-la.
Manex havia tornat de la Legislatura només uns moments després que els Jedi. Va córrer a la sala amb els rínxols agitats i aspecte alterat.
-Han vist a Qui-Gon en la Legislatura. Va tenir lloc un tiroteig amb làser.
Obi-Wan va sentir que un silenciós crit de protesta s'elevava dins d'ell. No suportaria que ara li passés alguna cosa a Qui-Gon. El seu cos es va tornar gèlid a l'instant. Bant es va acostar a ell i li va tocar amb l'espatlla.
Mace es va aixecar.
- Què ha passat?
-Va escapar, és clar.
Obi-Wan va llançar un llarg sospir. Qui-Gon estava fora de perill. Va sentir que Bant es relaxava una fracció, i va notar que el mirava amb alleujament.
Manex es va eixugar el front amb un mocador daurat pàl·lid.
-Quin dia. He de dir-vos que intenten reclutar-me perquè em presenti a les eleccions. No és una feina que desitgi, però m'ho estic pensant. Potser ja és hora de què m’impliqui. Sempre vaig considerar que l'heroi, el servidor del públic, era el meu germà. Sempre vaig dir que jo era aquí per guanyar diners - Manex es va ficar el mocador a la butxaca-. Igual he acabat sent com sóc perquè el meu germà era així de noble. Ja no estic segur de quin és el meu paper. Igual ha arribat el moment d'abandonar els meus principis d'autoprotecció.
- Què passa amb l’Alani? -va preguntar Obi-Wan. - No et costarà molt enfrontar-te a ella?
Manex no coneixia la relació de l’Alani amb els Absoluts. Sentia molt afecte per les bessones.
Manex va titubejar.
-He de pensar en el que li convé a Nou Àpsolon. I m'he adonat d'alguna cosa. No es podrà formar un Govern sòlid, amb mi o amb un altre líder, si no descobrim abans a Balog i als Absoluts. Tinc un pla.
Obi-Wan va intentar no semblar desconfiat. No podia imaginar quina mena de pla podia concebre Manex.
-Actuaré d'esquer. Correré la veu que tinc en el meu poder la llista d'informadors secrets.
Mace va negar amb el cap.
-No, és massa perillós. T'adones del que li va passar a les dues últimes persones que van afirmar tenir-la?
-Han mort, sí. Me n'he adonat d'això. -Manex es va agafar les mans-. Intento no pensar-hi. I la veritat és que no podeu dir-me que no, perquè ja he difós el rumor.
Obi-Wan va notar com mirava la Bant les cares dels dos homes. Normalment no parlava en les reunions, però era l’oient més atenta que havia vist. Podia aprendre molt de la seva quietud, va pensar de sobte.
-Això podria no ser intel·ligent -va dir en Mace, arrufant les celles.
-A mi m'ho dius -esbufegà Manex-. Jo no sóc un home valent, però espero que no em passarà res si tinc protecció Jedi. Si aconseguim que Balog es descobreixi, podrem vèncer-lo. No vols netejar el nom d’en Qui-Gon?
-Per descomptat. Però no tinc clar que aquesta sigui la forma de fer-ho.
-És l'única manera -va insistir Manex-. Saps que ho és.
La mirada d'Obi-Wan va anar de Manex a Mace. Per descomptat, sabia que Mace estava obligat a protegir-lo. Havia estat un gest imprudent per part d’en Manex, però no li havien demanat opinió a Obi-Wan. Ara haurien de fer de cangurs d’en Manex amb l'esperança que aparegués Balog. Era això el que volia Manex? Volia mantenir ocupats als Jedi fins que pogués consolidar el seu poder? Igual estava aliat amb Balog.
Obi-Wan va recordar que Qui-Gon havia confiat en Manex. Hi havia indicat amablement que el fet que un home gaudís de riqueses no el convertia en un home malvat. Qui-Gon havia vist alguna cosa agradable a l'alegre recerca del seu propi plaer per part d’en Manex.
-D'acord, et protegirem -va dir en Mace-. Però nosaltres donarem forma al pla.

***

Els llums de la casa seguien baixes, com corresponia a una casa de dol. Manex estava assegut davant d'una taula, al seu jardí, jugant amb una tassa de "el millor suc de tot Nou Àpsolon, puc oferir una copa als Jedi?". Els Jedi l'havien rebutjat molt de temps abans, i Manex tot just havia estat capaç de menjar o beure al seu torn.
-Has de semblar relaxat -li va dir Mace en veu baixa.
-Ho intento -va dir Manex entre dents.
Mace estava darrere d'una pantalla d'arbustos. Obi-Wan, a uns metres d'ell. Bant estava a l'altra banda del petit clar d'herba sobre el qual Manex havia fet posar pedra negra per obtenir una zona on seure.
Si hi hagués una emboscada, Mace volia tenir molt lloc per maniobrar. Havia decidit que Manex soparia fora i que es quedés allà mentre els sols es posaven. Aquest havia joguinejat amb el menjar i ara feia un feble intent per xuclar el seu suc d'una forma serena. Només va aconseguir derramar-se’l per la túnica.
Els sols es van posar i la foscor va augmentar. Només una petita llum a la taula il·luminava la zona. Obi-Wan es va mantenir atent per si sentia el so que feien els robots sonda en acostar-se. Estava decidit a no permetre que Balog se'ls escapés entre els dits. Un cop el tinguessin, es faria justícia amb la Tahl. I Qui-Gon tornaria amb ells. Obi-Wan no ho admetria mai davant de ningú, però se sentiria millor si els qui agafaven a Balog eren ells, i no Qui-Gon.
Mace havia connectat el comunicador als sistemes de seguretat de la casa. Havia d'haver vibrat un avís, perquè es va girar cap a Obi-Wan.
-S'ha violat la seguretat a la part est -va dir.
- Què? -va preguntar Manex.
-Acosta't a nosaltres fent com que observes les estrelles -va ordenar Mace en veu baixa.
Manex va apartar la cadira. Es va aixecar, aferrant encara la seva tassa, i va simular mirar al cel. Obi-Wan sabia que Mace volia a Manex prop d'alguna protecció per si passava alguna cosa. Hi havia un mur de pedra baix darrere del qual el podrien empènyer en uns segons.
Obi-Wan va sentir una onada en la Força i va veure una ombra recorrent la gespa. Podia ser una au nocturna o un núvol creuant davant la lluna, però no ho era.
Mace i ell van saltar a la vegada. Bant va sortir del seu amagatall en un moviment lateral. Obi-Wan va empènyer a Manex darrere del mur quan va passar pel seu costat. Tres sabres làser es van activar quan els Jedi van avançar.
-Jo també m'alegro de veure-us -va dir Qui-Gon sortint a la llum.
- Mestre! -va exclamar Obi-Wan.
Va mirar a Manex, que mirava als tres Jedi des de darrere del mur.
-Veig que és un parany. I sembla que qui ha caigut en ella he estat jo, en comptes d’en Balog.
-Qui-Gon -va començar a dir Mace amb severitat-, què estàs...?
Es va interrompre bruscament. Qui-Gon i ell van mirar cap a la façana de la casa. Obi-Wan va necessitar un segon més, però també ho va sentir. Segons després, Obi-Wan veia a través de les vidrieres a les forces de seguretat enderrocant la porta d'entrada, mentre l'androide de protocol d’en Manex agitava els braços en protesta.
Mace es va afanyar a avançar cap a ells, dirigint-se cap a Qui-Gon de dalt a baix.
-Et suggereixo que busquis una altra sortida.
Mace va entrar ràpidament a la casa, embolicant-se en les seves vestidures. Van sentir la veu furiosa d'un agent de seguretat.
-Sé que és aquí. Tenim proves! Ell va comprar la sonda robot que va matar la legisladora Pleni!
Qui-Gon estava ocult pels elaborats arbustos del lloc. Va dubtar un moment, escoltant a l'oficial.
-Has d’anar-te'n, Qui-Gon -li va instar Obi-Wan-. Jo vaig amb tu.
Qui-Gon va titubejar i va mirar a Obi-Wan als ulls.
-No. Sento haver-te causat preocupació, padawan, però he de fer això a la meva manera.
 -Però... -va començar a dir Obi-Wan. Abans que pogués acabar va sentir que les seves paraules es perdien en el vent fins i tot abans de tenir oportunitat de formular-les.
Qui-Gon s'havia convertit novament en una ombra, movent-se sobre la suau herba verda i desapareixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada