dimarts, 24 de gener del 2017

Tempesta (IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

Encara que l'alba havia arribat brillant i daurada feia diversos minuts, una sensació de foscor i perill encara penjava sobre la Plaça de la Comunitat i com més s'acostaven Luke i Mara a l'escena del crim, aquesta sensació es tornava més pesada i sinistra. Una esquadra de polibots bloquejava l'accés a la passarel·la en tots dos costats, mentre que un equip de droides forenses amb forma d'aranya pul·lulava sobre les altes tanques que oferien privadesa a cada costat. Dos detectius, el primer un bith de cap enorme amb un tabard arrugat i l'altre un rodià d'escates verdes amb un vestit brillant amb els plecs molt marcats, estaven dins el cordó de seguretat comparant notes.
-Això no té bona pinta -va dir la Mara-. Em temo que estem a punt de descobrir per què no podem trobar la Tresina en la Força.
-Jo també -va respondre en Luke-. No em va agradar la manera en què va sonar aquesta missatgera oficial de seguretat aquest matí.
La Mara el va mirar i va arrufar les celles.
-Com va sonar?
-Sorpresa -va dir en Luke-. Potser fins i tot amb incredulitat.
Les primeres paraules de la missatgera de la força de seguretat quan Luke va respondre al comunicador mitja hora abans havien estat per assegurar-li que el seu fill estava «no involucrat» en l'incident.
Negant-se a respondre a cap pregunta, la missatgera havia preguntat si Luke sabia on era la Mestra Lobi i després li va instruir que es trobés amb un parell de detectius a la Plaça de la Comunitat. Per descomptat, Mara havia cridat a Ben immediatament. Per alleugeriment de tots dos, ell estava bastant fora de perill i de camí a una important reunió amb Jacen.
Van arribar fins al cordó de seguretat i van ser detinguts per un polibot, que va fer un ràpid escàner retinal d’en Luke i es va fer a un costat.
-Els detectius Raatu i Torz li estan esperant. -El polibot va apuntar primer al rodià i després al bith-. Tingueu en compte que la llei requereix que respongui amb la veritat a totes les preguntes, o a cap. Negar-se a respondre pot ser considerat la base per una ordre d'interrogació.
-Des de quan? –preguntà la Mara.
Un raig d'un escàner va sortir disparat del visor del polibot fins a l'ull de la Mara.
-Mara Jade Skywalker? -va preguntar llavors.
-Només respon a la pregunta, cap de xip -va dir ella.
-Pren-te això com una resposta afirmativa -va dir ràpidament Luke-. Quan es va convertir el silenci en un acte sospitós?
El polibot va mantenir el seu visor apuntant a la Mara.
-La Clàusula de Silenci Sospitós va ser afegida al Decret de Lleialtat Galàctica a les zero tres vint d'aquest matí.
-En meitat de la nit? -va preguntar la Mara-. Com reunirien fins i tot a un quòrum?
-Sota la Clàusula d'Eines de Reforç del Decret de Lleialtat Galàctica, ja no es necessita el quòrum per aprovar legislació antiterrorista.
-I quan va passar això? -va preguntar la Mara sarcàsticament.
-Ahir a les divuit vint -va respondre el polibot-. Per cinc vots, sota el quòrum reduït necessari a causa del boicot de la delegació bothan.
-Gràcies per la informació -va dir en Luke. Va agafar el braç de la Mara i va començar a dirigir-se cap als detectius-. Sempre és bo conèixer la llei.
-Especialment quan la segueixen canviant -va afegir la Mara en veu baixa.
-Les últimes actualitzacions legals estan disponibles en qualsevol droide de l'ordre -va dir el polibot darrere ells-. Totes les preguntes seran anotades en el seu historial.
-Meravellós -va grunyir la Mara.
Luke va trobar la seva actitud una mica sorprenent. Mara normalment donava suport a una resposta dura davant el terrorisme. Però com antiga Mà de l'Emperador, també sabia com de fàcil que era abusar de la classe d'informació que el govern estava reunint ara sota les clàusules del Decret de Lleialtat Galàctica. Cada any, ella impartia un seminari especial a l'acadèmia, ensenyant als joves Jedi a utilitzar els vasts bancs de dades de la galàxia per rastrejar les seves fonts.
Mentre els Skywalker s'acostaven, els dos detectius van deixar de parlar. El bith va estendre una mà de dits delicats en senyal de salutació cap al Luke i després cap a la Mara.
-Mestre Skywalker i Mestra Skywalker, gràcies per venir. Sóc Xal Torz. -Va fer un gest cap al seu company d'escates verdes-. Aquest és el meu company, Gwad Raatu.
En lloc d'oferir la seva mà, Raatu va contreure nerviosament el seu musell escamós amb sospita.
-Coneixen a una Tresina Lobi?
-I tant que la coneixen -va dir Torz-. És una Mestra Jedi.
-Això és correcte -va dir en Luke. Podia sentir l'excitació d’en Raatu a través de la Força. L'instint de caçador del rodià s'havia despertat i estava ansiós per trobar la seva presa-. S'asseu en el Consell Jedi, de fet.
-Ja no. -Mentre continuava estudiant les seves cares d'una manera bastant òbvia, Raatu va moure una mà en direcció a la tanca en el costat més proper de la passarel·la-. Un droide jardiner la va trobar.
-Gwad! Mostra una mica de respecte. -Els vores del plec de les galtes d’en Torz es van tornar blaves per la vergonya-. Perdonin per això. El meu company pensa que tothom és un sospitós.
-Tothom és un sospitós. -Els ulls foscos d’en Raatu van romandre fixos en Luke i la Mara-. On van estar ahir a la nit a primera hora?
Torz va deixar escapar un sospir amb xiulant exasperació.
-Gwad! -Va tornar el seu enorme cap cap als Skywalker-. No han de respondre.
-No, està bé. -Un nus de fúria s'estava formant a l'estómac d’en Luke, però no era Raatu amb qui estava enfadat. El tècnic de nit del centre de comunicacions del Temple havia deixat un missatge detallant la transmissió interrompuda de la Mestra Lobi, així que sabia el que li havia passat a la Lobi... i qui era la responsable-. Vaig tenir una reunió important amb el Cap Omàs que va durar fins després de mitjanit. La Mara va estar amb mi.
-Si vol confirmar-ho, pot trucar a la seva oficina. -La veu de Mara era particularment tallant i sarcàstica, un signe de la pena i la fúria que Luke podia sentir-hi a través de la Força-. Pregunti pel Cap d'Estat.
Raatu va girar la seva antena sensora amb forma de disc cap a ella.
-Podria ser capaç de parlar amb el Cap Omàs personalment?
-No! -va dir en Torz. Es va tornar cap al Luke-. Miri, algú va assassinar l'ambaixador bothan ahir a la nit i el cap de detectius vol a tants de nosaltres en allò com pugui aconseguir. Així que si volen gestionar aquest assumpte vostès mateixos, només diguin-m’ho...
-Nosaltres som la llei a Coruscant -va objectar Raatu-. No els Jedi.
El bith es va girar cap al seu company.
-Algú també va matar una Mestra Jedi, tros de cervell de làser! -Estava tan irritat que la seva veu trinà-. Fins i tot si resolem el cas, farem l'arrest nosaltres?
El musell d’en Raatu es va eixamplar per l'excitació.
-Tens por del desafiament?
-Potser hauríem de treballar tots junts per ara -va suggerir en Luke. Va fer un gest cap als droides forenses que pul·lulaven prop de la tanca-. Vostès ja han començat a recollir evidències i els Jedi podem portar alguns recursos únics perquè la investigació doni fruits.
Raatu va llançar una mirada ressentida en direcció a Torz i després va deixar escapar un esbufec ​​de disgust.
-Nosaltres portarem la veu cantant -va dir-. Tècnicament, vostès són només observadors.
-Crec que això és millor que sospitosos -va replicar la Mara. Es va tornar cap a Torz-. Per què no ens mostra l'escena del crim?
-Estan en ella. -Torz va assentir cap a la passarel·la i després va fer un gest cap a les tanques d'arbres blars alineats a cada costat-. Sembla que ells estaven esperant per emboscar-la...
-Ells? -va preguntar en Luke.
-Pensa que és un error, Skywalker? -Raatu va mantenir els seus bulbosos ulls fixos en Luke-. Hi ha res que potser necessiti compartir?
-No, endavant -va dir en Luke. La interrupció havia estat un error i no només perquè hi havia elevat les sospites d’en Raatu. També podia sentir a la Mara estudiant i preguntant-se què sabia ell que ella no sabia-. Estava arribant a conclusions, ningú hi guanyaria d'això.
-Exacte -va dir Torz. Apuntà des de la passarel·la a un arbre blar a la part més allunyada, on un droide forense semblava estar fent motlles de resina d'un grup de petjades-. Un dels emboscats estava esperant allà i l'altre per aquí.
Va apuntar cap a un arbust en el seu costat de la passarel·la, una mica més a prop, on un altre droide estava fent motlles de les petjades.
-De quina espècie? -va preguntar la Mara.
-Humans o gairebé humans -va respondre Raatu-. Les sabates ho fan difícil de dir, però tots dos emboscats eren probablement dones i bastant lleugeres de pes. Les petjades eren petites i buides.
-I una tenia un peu deforme. No repenjava cap pes a la part davantera de la seva sabata -va afegir en Torz. Fent un gest perquè els Skywalker li seguissin, va passar a través de la tanca-. Creiem que la seva Jedi es va adonar que alguna cosa anava malament i va intentar acostar-se a elles des de darrere.
-És una pena que la veiessin venir -va dir Raatu des de la part posterior del grup-. Però no sembla que patís molt.
Van sortir de la tanca fins un llit d'arbustos de crisantems a l'altura del genoll. Un parell de droides metges estaven esperant a la part més allunyada amb una llitera i un trineu flotant, mentre encara més droides forenses estaven apinyant-se a l'àrea, fent motlles de petjades i hologravant cada detall de l'escena del crim.
Al centre del llit, portant encara vestidures Jedi, descansava el tors d'una gran dona chev. La part inferior de les cames i el cap estaven a un parell de metres de distància. Els ulls sense vida del cap encara estaven oberts per la sorpresa. No hi havia ni rastre del seu sabre làser o un altre equipament.
L'estómac d’en Luke es va tornar més buit.
-Això és un missatge. -Va començar a acostar-se al cos, però un droide forense li va tallar el pas ràpidament-. Ella està jugant amb mi.
-Jugant amb vostè? -va repetir Raatu-. Qui faria això?
-En un minut. –La Mara va tocar al Luke a través de la Força, assegurant-se que ell sentia les seves sospites... i la seva creixent irritació-. Com és això un missatge, Luke? De Lumiya?
-Això em temo -va dir en Luke-. Crec que ens està dient que pot agafar a Ben quant vulgui.
-Què té a veure això amb Ben? –preguntà la Mara-. Serà millor que no m’estiguis dient que estaves fent servir al nostre fill com a esquer.
-No com a esquer, exactament -va dir en Luke. No li havia parlat a la Mara sobre el fet de demanar-li a la Tresina Lobi que seguís a Ben, en gran part pel seu desacord sobre si Jacen era bo per a ell-. Però li vaig demanar a Tresina que li fes una ullada, perquè vaig pensar que la Lumiya podria intentar utilitzar-lo contra mi. Sembla que tenia raó.
-I això és pel que em vas demanar que portés el meu shoto? -va preguntar la Mara, referint-se al sabre làser amb una fulla de mida mitjana que havia construït com a defensa contra el fuet làser de la Lumiya-. Perquè sabies que la Lumiya tenia alguna cosa a veure amb la mort de la Tresina?
Luke va arronsar les espatlles.
-Sembla que tenia raó.
-Tenir raó no és una excusa -va dir la Mara-. Hauries d’haver-m'ho dit.
Luke va sospirar.
-Et vaig dir que seria una bona idea fer-li una ullada. Tu em vas acusar de buscar una excusa per espiar a Jacen. -Es va aturar per recompondre’s i va sentir la vivesa de l'interès d’en Raatu per la seva conversa. Li va donar a la Mara una empenteta amb la Força, recordant-li l'audiència i llavors va dir-: A més, no és això pel que realment estàs enfadada.
La Mara li va llançar una mirada que deia que aquesta conversa no havia acabat, però va captar la indirecta.
-No, suposo que no.
-Em prenc com que aquesta Lumiya és la nostra principal sospitosa? -va preguntar Torz-. Qui és?
-Una de les velles núvies d’en Luke -va dir la Mara tallant.
L'antena d’en Raatu es va posar recta de cop.
-Ah... Això ho explica. -Va aixecar la mà i va dictar una nota en un micròfon de dades enganxat al coll del seu vestit i després va fer un gest cap al cos de la Lobi-. I la Mestra Lobi és la nova núvia?
En lloc de respondre, la Mara merament va aixecar una cella i va mirar al Luke.
-Gens ni mica! -va respondre en Luke-. Mara és... er, Mara és la meva dona. No tinc núvia.
Raatu va arronsar les espatlles.
-Què sé jo sobre vostès els Jedi? -preguntà-. Amb la majoria dels humans, normalment és sexe o amor.
Torz va assentir sàviament.
-El vuitanta-set per cent de les vegades -va dir-. L'espècia ocupa un distant segon lloc.
-No aquesta vegada -va insistir Luke-. Aquesta vegada, és venjança.
-Venjança per què? -va preguntar Torz-. I com està involucrat el seu fill?
-Lumiya era una aprenent Sith -va explicar en Luke-. Vol venjança perquè la vaig derrotar i vaig ajudar a enderrocar l'Emperador. Ben és només un mitjà per a un fi.
-És clar, Mestre Skywalker -va dir Raatu-. El que vostè digui. Però per ara, mantindrem tots els motius sobre la taula.
-Alguna idea de qui podria ser la còmplice? -va preguntar en Torz.
La veu de la Mara de cop i volta es va elevar darrere d’en Luke, tallant i enfadada. Ell es va girar per veure que ella s'havia allunyat del grup i estava cridant-li bastant al seu comunicador.
-Sóc molt més que la mare d’en Ben, caporal Lekauf -estava dient ella-. Sóc la Mestra Mara Jade Skywalker de l'Orde Jedi.
La resposta del caporal no va ser audible per al Luke.
-Si sap qui sóc, llavors també sap que serà millor que em digui per què el comunicador del meu fill està sent interferit. O passarà les pròximes sis setmanes en un tanc de bacta intentant que li tornin a créixer totes les parts que vaig a tallar-li. –La Mara va mirar a través de la plaça cap al gegantí cilindre platejat del Centre de Justícia Galàctic-. Puc estar aquí en tres minuts.
Hi va haver una pausa curta.
-I tant que aquest comunicador està codificat -va dir la Mara.
El caporal va tornar a parlar.
-Que ell està què?
El caporal va repetir el que fos que li havia dit i llavors la fúria de la Mara va començar a esvair-se de la Força.
-Ja veig. Bé, faci que es posi en contacte amb mi al mateix moment en que torni. -Mara va fer una pausa i després va afegir-: Al mateix moment, caporal Lekauf. Està clar?
La Mara va tancar el seu comunicador i llavors va semblar sorprendre’s de trobar al Luke i els altres mirant-la. Ella va arrufar les celles.
-Només volia estar segura que la Lumiya no està lliurant la resta del seu missatge.
-I estàs segura que no ho està fent? -va preguntar en Luke.
-El caporal Lekauf va ser molt convincent -va dir ella-. Aparentment, Jacen es va dur a Ben a la Base Crix.
-A la Base Crix? -va repetir en Raatu-. Per què?
La Mara li va llançar al rodià una mirada de «No sigui estúpid».
-No ho va dir.
Més pròpiament coneguda com a Reserva Militar Crix Madine, la Base Crix havia estat construïda durant la primera onada de reorganitzacions de la flota empreses com a conseqüència de la guerra contra els yuuzhan vong. Era un enorme complex d’hangars orbitals que actualment servien com a port base de la Tercera, la Vuitena i la misteriosa Novena Flotes. També albergava les casernes generals de dues unitats de combat d'elit, els Sapadors Espacials i els cossos Gama, i, com el Cap Omàs els hi havia revelat durant la reunió la nit anterior, albergava a un flamant destructor estel·lar classe Imperial assignat secretament a la GAG, l’Ànakin Solo.
-Potser això és bo -va dir en Luke, endevinant que Jacen s'havia dut a Ben a la base per anar al viatge inaugural de l’Ànakin-. Almenys sabem que la Lumiya no l’agafarà allà.
-Ho sabem? -va preguntar la Mara-. La seguretat de la base no m'hauria aturat a mi.
-No, però hauria requerit temps que tu la derrotessis -va apuntar en Luke. No va esmentar la possibilitat del viatge inaugural perquè Raatu i Torz no tenien la necessària autorització de seguretat per fins i tot sentir parlar d'una nau anomenada Ànakin Solo-. I comportaria riscos que no necessitaries córrer en altres llocs.
La Mara va pensar en això un moment i després va assentir.
-D'acord. Què en penses?
-Què ara és la nostra oportunitat -va dir en Luke-. Fins que Ben torni, només estem ella i nosaltres.
-I nosaltres -li va recordar Raatu al Luke-. Aquesta dona, Lumiya, és la nostra sospitosa.
-Creu que pot identificar la seva vella núvia? -Torz va treure un gran quadern de dades d'una butxaca del seu tabard arrugat i va començar a introduir codis-. Hi havia molta boira ahir a la nit, però les càmeres de seguretat tenen filtres d'imatges força bons. Estem en un punt cec, però podríem ser capaços d'aconseguir-la en el seu camí cap aquí.
-La reconeixeria si la veiés. -Luke es va acostar al costat del bith i va veure que estava buscant les imatges de vídeo de la nit anterior de les càmeres antiterroristes que s'havien instal·lat per protegir la Plaça de la Comunitat-. Però ella no serà visible.
-No ho serà?
-No. És massa hàbil per això. –La Mara es va unir a ells i va allargar la mà cap al quadern de dades-. Puc?
Torz va onejar els plecs de les seves galtes i llavors li ho va passar reticentment. Mara va començar a prémer tecles, buscant les imatges de les més properes a l'entrada del Temple Jedi. No va requerir molt temps veure a Ben entrant al parc i a la Mestra Lobi rastrejant-li, seguint-li a una distància discreta i tenint cura de romandre en les ombres. Però no van veure ni rastre de la Lumiya, o d'una segona assassina, fins i tot quan la Mara va buscar les imatges de les següents dues càmeres.
Luke va comprovar l'hora marcada a la part inferior de la pantalla.
-És massa aviat -va dir ell llavors-. El missatge de la Tresina no va arribar fins a les dinou vint-i-dos.
-Quin missatge? -va preguntar Raatu.
-Va trametre un missatge parcial dient que havia vist la Lumiya -va replicar en Luke.
-Què més? -demanà Raatu.
-Això és tot -va dir en Luke-. Només que jo tenia raó, que Lumiya estava vigilant al Ben. Llavors va tallar de sobte.
-Però no sembla que aquesta Lumiya estigués seguint al seu fill quan va deixar el Temple -va dir en Torz. Va allargar una mà per donar-li un copet a la pantalla del quadern de dades-. Així que l'estava esperant dins de la plaça.
-Això sembla. -La veu de la Mara era tan tallant com fred era el nus a l'estómac d’en Luke-. No m'agrada. Ella sabia on anava a estar ell.
-Vam dir que això era una emboscada -els hi va recordar Raatu-. Les dues assassines estaven esperant a la Mestra Lobi en les tanques.
-Això és el que sembla, per descomptat -va dir en Luke. Es va tornar una altra vegada cap a la Mara-. Lumiya va haver d'entrar a la plaça per algun lloc.
La Mara va començar a extreure les imatges de les altres entrades i les va passar a alta velocitat. Finalment, una línia d'estàtica centellejà per la pantalla i ella va congelar la imatge i va comprovar l'hora.
-Dinou catorze -va informar.
-Vuit minuts abans del missatge de la Tresina -va dir en Luke-. Això encaixa.
-Però això és només una fallada d'energia -va dir en Torz, encara mirant al quadern de dades.
-És un flaix de la Força -li va corregir en Luke-. I es pot utilitzar per evitar que una càmera de seguretat gravi la teva imatge mentre passes pel seu camp de visió.
Mara va comprovar el codi de la càmera a la part inferior de la pantalla.
-És aquesta l'entrada de la Ciutat Galàctica? -li va preguntar llavors a Torz.
Torz va assentir.
-És correcte.
-Llavors estem de sort -va dir Raatu. Sense preguntar, el rodià va agafar el quadern de dades a la Mara i va demanar un esquema de la xarxa de càmeres-. La Ciutat Galàctica és el centre dels dignataris. Hi ha càmeres de seguretat per tot arreu.
Es va desplaçar per les dades de cada cambra adjacent fins que va trobar una línia d'estàtica similar a l'última.
-Dinou zero sis. -Raatu es va obrir camí de tornada per la vegetació i llavors va començar a pujar per la passarel·la cap a l'entrada de la Ciutat Galàctica-. Sembla que estem sobre el rastre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada