dimecres, 11 de gener del 2017

Mor l'esperança (I)


Mor l'esperança


Aprenent de Jedi 15


Jude Watson



CAPÍTOL 1

Obi-Wan no va deixar de mirar al seu Mestre, Qui-Gon Jinn. No li agradava trencar la seva concentració, però estava impacient per saber el que li rondava pel cap.
Estaven asseguts en una sala d'espera elegant, no molt gran, a la residència del Governador Suprem de Nou Àpsolon. Un sabre làser jeia a la taula auxiliar al costat d’en Qui-Gon, que el mirava fixament. Cada pocs minuts agafava l'empunyadura i la sostenia a la mà. En algun moment va arribar a activar-la, perdent-se en la resplendor safir. Després la desactivava i, encara empunyant l'espasa, s'aixecava per passejar per la sala. Al cap d'un moment es donava la volta de cop i volta, tornava a deixar el sabre, donant un cop a la taula, i s'asseia de nou.
El procés s'havia repetit unes quantes vegades.
Obi-Wan estava segur que el seu Mestre estava formulant un pla. La Jedi Tahl havia estat segrestada. Ells sabien per qui...: Balog, el Controlador en Cap de Seguretat de Nou Àpsolon, però no sabien per què, ni on se l'havia emportat. Tahl no havia deixat cap pista.
Obi-Wan també estava intentant pensar en quina era la millor manera d'actuar, però no havia avançat gaire. Tots dos dubtaven que Balog estigués actuant en solitari, però no sabien qui podia estar associat amb ell. Amb aire tranquil, Obi-Wan esperava que Qui-Gon acabés la sessió estratègica interior.
Ja ho havia experimentat altres vegades. El seu Mestre es donaria la volta i li miraria als ulls. La seva mirada seria fixa i centrada. I descriuria succintament la millor forma de procedir.
Qui-Gon es va girar per fi.
-Hauria d’haver anat a la reunió amb ella -va dir tristament.
Sorprès, Obi-Wan només va poder negar amb el cap.
Qui-Gon mai perdia el temps amb el que "hauria" d'haver fet.
-Però Balog ens va dir que només podia assistir un Jedi.
-Hauria d’haver-la obligat a abandonar el planeta quan ens vam adonar que la seva identitat havia estat descoberta.
Tahl havia actuat en la clandestinitat, fent-se passar per una dels Absoluts, la policia secreta de Nou Àpsolon, que ara s'havia il·legalitzat. Tot i així, no s'havien dissolt i havien seguit reunint-se en secret, acumulant més poder amb el pas dels anys.
-Però ella mai s'hagués anat -Obi-Wan va parlar pacientment. No estava dient a Qui-Gon res que el seu Mestre no sabés-. Hem de contactar amb el Temple. Enviaran ajuda.
-De moment no -el to d’en Qui-Gon era ferm-. Ara sabem que hi ha molts que odien als Jedi i desconfien d'ells. Si vénen més Jedi ens resultarà més difícil trobar contactes que ens ajudin. Sobretot entre els Obrers.
-Però hi ha una Jedi desapareguda -va dir l’Obi-Wan-. És el nostre deure informar al Consell.
-I així ho farem -li va dir en Qui-Gon-, però primer necessitem quatre hores. La trobarem, Obi-Wan. Puc "sentir-la". Sé que està viva. I sé que trobarà la forma d'ajudar-nos quan trobem el rastre -Qui-Gon va tornar a caminar d'un costat a un altre-. Hauríem de tornar a parlar amb l'ajudant d’en Balog.
-Ja hem parlat dues vegades amb ell -li va dir l’Obi-Wan lentament-. Tots dos sabem que no té res més a dir.
Seria una mica estrany dir al seu Mestre que se centrés, perquè era una cosa que Qui-Gon solia dir-li a ell. Però a Obi-Wan li va donar la impressió que Qui-Gon havia de prendre-s'ho amb calma.
Els pensaments del seu Mestre donaven voltes entorn a alguna cosa que no li portaria enlloc. Obi-Wan podia veure-ho clarament, perquè el mateix Qui-Gon li havia ensenyat a pensar amb calma al mig del pànic, a trobar la sortida.
I Qui-Gon ho sabia. Per què no ho posava en pràctica?
Obi-Wan veia l'angoixa i la desesperació a la cara del seu Mestre, i també una cosa que li va costar un moment reconèixer: indecisió. Obi-Wan, sorprès, es va adonar que Qui-Gon no sabia què fer. I Qui-Gon sempre sabia el que calia fer.
Obi-Wan va decidir emprar el mètode d’en Qui-Gon per ajudar a concentrar-se. Si no saps cap a on anar, repassa el que saps.
-Això és el que sabem -va començar Obi-Wan, encara que sabia que Qui-Gon només l'escoltava a mitges. Començava a preocupar-se pel seu Mestre, i això distreia la seva atenció de la tasca que els ocupava.
- Hi ha dues faccions lluitant pel poder a Nou Àpsolon: els Obrers i els Civilitzats. El Govern està fragmentat. Abans que arribéssim a Nou Àpsolon, el Governador Suprem, Ewane, va ser assassinat. Ell era un Obrer que va estar empresonat durant diversos anys pels Absoluts. Després de la seva mort, el seu fidel aliat, Roan, va ser escollit. Encara que en Roan era un Civilitzat, havia lluitat pels Obrers perquè tinguessin drets complets com a ciutadans de Nou Àpsolon. Va acollir a les bessones d’Ewane, Alani i Eritha; però elles seguien tement per les seves vides i van contactar amb els Jedi per poder sortir del planeta.
Qui-Gon es va agitar, impacient.
-Tot això ja ho sabem, Obi-Wan.
Obi-Wan sempre es mostrava impacient quan Qui-Gon li repetia les coses. Però Qui-Gon sempre ignorava la seva impaciència i continuava parlant. I ara li tocava a Obi-Wan continuar.
-Tahl va arribar sola al planeta i es va infiltrar en els Absoluts dissolts, que seguien realitzant operacions clandestines. Quan vam arribar, Alani i Eritha havien estat segrestades. Roan va desaparèixer per pagar la recompensa i va ser assassinat. Poc després, les bessones van ser alliberades, el que ens va fer pensar que Roan havia estat el veritable objectiu durant tot aquest temps. La identitat Jedi de la Tahl va ser descoberta, però va aconseguir escapar.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada