dimarts, 31 de gener del 2017

L'únic testimoni (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

Els Jedi i la Lena seguien a terra quan Zanita i Juno van sortir per la porta de les cuines. Qui-Gon va percebre la tensió de la Lena davant la mirada de l'assistent i per un moment, Juno li va dirigir a la noia una mirada d'odi. Però el seu rostre va dibuixar de seguida un gest de preocupació.
- Es troba bé? -va preguntar, tendint una mà per ajudar-la.
Lena es va aixecar sola i es va colpejar la roba.
-Sí -va respondre bruscament. Va mirar al seu voltant per veure si venia algú més. Es va alegrar d'haver aparcat el vehicle a l'altre costat de la zona de la festa.
A Qui-Gon li va impressionar les formes de la Lena. I no necessitava mirar al seu padawan per saber que a Obi-Wan també.
Zanita tenia el turbant decantat i semblava lleugerament cansada, però no es va sorprendre en absolut davant el fet que la Lena hagués aparegut a casa amb dues persones a les que no havia vist mai.
-Hem de reforçar la base d'aquesta estàtua -va dir Juno, contemplant la gegantina mola metàl·lica del sòl-. És bastant inestable.
-Força -va repetir Qui-Gon amb fredor.
-Zanita, recordes a Obi-Wan Kenobi i Qui Gon Jinn? -va preguntar la Lena, alçant les celles lleugerament i mirant a la seva sogra-. Són amics meus.
Qui-Gon va saber instintivament que la Lena estava intentant que la mare del seu difunt marit no digués ni donés a entendre que mai els havia vist abans. I es va adonar que era per la Juno.
-És clar -va replicar la Zanita encantada-. M'alegro de tornar-vos a veure.
Qui-Gon va somriure amb una amabilitat que no sentia.
-El mateix dic -va dir, prenent-la de la mà per un instant, segons el costum Fregonià.
Juno semblava molesta per no ser presentada als Jedi. Es va aclarir la gola i va fer un pas endavant.
-Si us plau, passin, han de descansar -va dir-. Tenim un androide metge que examinarà les seves ferides.
Qui-Gon va intentar dissimular una ganyota en adonar-se que per a una família com els Cobral tenir un androide metge era una necessitat vital, però hi havia alguna cosa estranya en l'oferta de Juno. Qui-Gon estava convençut que, malgrat el seu gest preocupat, la serventa no tenia el menor interès en el seu benestar. Potser tenia altres motius per desitjar que el grup tornés a la casa.
-Crec que no serà necessari, Juno -va dir la Zanita amb to autoritari-. Lena i els seus amics ja s'anaven -Va mirar al seu voltant furtivament.
Després de la conversa que havia tingut amb el seu fill a la biblioteca, Qui-Gon va suposar que la idea d'entrar a la casa, o la possibilitat que sortís algú, li posava nerviosa.
-Pots agafar un lliscant meu, Lena -va afegir-. És el mínim que puc fer per tu.
Lena va somriure a la seva sogra.
-T'ho agrairíem molt -va dir ella-. Gràcies. Zanita.
Juno va dirigir una mirada iracunda a la Lena i es va dirigir cap a l'edifici d'emmagatzematge de vehicles.
-Lena sap on es guarden els lliscants, Juno -va dir la Zanita-, i pot agafar el que vulgui dels meus. No cal que la portis.
L'expressió de la Juno es va tornar més ombrívola, però no va dir res.
-Més ens val tornar dins -va dir la Zanita en veure que Juno no es movia-. Tenim convidats als quals atendre.
Dirigint una última mirada als tres visitants, Juno es va girar i va seguir a la seva cap de tornada a les cuines.
-Una altra vegada hem estat a prop -va xiuxiuejar la Lena, tremolant lleugerament-. A Rutin mai li va caure bé Juno, i a mi em fa por -Va mirar cap a la porta per la qual Juno i Zanita acabaven de desaparèixer, i després es va girar, dirigint-se cap l'hangar de vehicles-. Anem-nos d'aquí abans que passi alguna cosa més.
Minuts després. Lena i els Jedi estaven en el camí de tornada a la ciutat.
-Què amable ha estat la Zanita en oferir-nos el seu propi lliscant -va comentar Obi-Wan des del seient del copilot.
-Molt amable -va assentir Lena, però no va afegir res més. Tot d'una semblava molt concentrada en la conducció del lliscant.
De tornada al seient de darrere, Qui-Gon va pensar en les coses que havien passat en les últimes hores. Encara que no li agradava admetre-ho, se sentia perdut. No era capaç de desxifrar si Zanita o Lena eren sinceres, tant entre elles com amb Obi-Wan i ell.
Qui-Gon va sospirar. Per milionèsima vegada, va desitjar que la Tahl seguís viva. A part del dolor insuportable per la seva absència, que encara li cremava per dins, sabia que l'aguda percepció i la intuïció de la seva amiga haurien descobert la veritat. Ella no s’hagués deixat distreure per les superfícies serenes i refinades d'aquelles dones. Ella hagués traspassat tot allò i hauria endevinat les seves veritables intencions, els seus motius.
Qui-Gon va ajupir el cap i va intentar que el dolor per la pèrdua de la Tahl fluís a través d'ell. No era això el que li havia ensenyat Yoda, el que ell mateix li havia dit al seu padawan tantes vegades?
Has de permetre sentir les coses, per després deixar-les anar. Qui-Gon es va concentrar en les paraules. Va sentir el dolor arremolinant-se al seu interior fins que va saber que s'anava a trencar, que s'anava a esfondrar-se. Llavors, amb cada àtom del seu cos intentà deixar fluir el dolor cap a fora.
Però no va poder.
Li feia mal el cap, i va obrir els ulls. Sempre li passava el mateix. Sentia el dolor en la seva totalitat i després un buit infinit. El dolor mai se n'anava. El deixava buit, però no el deixava en pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada