dijous, 19 de gener del 2017

La crida de la venjança (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13

Els Jedi van seguir vigilant a Manex, que ara s'havia retirat a descansar a la seva sala de recepció. Mace cobria la part davantera de la residència, mentre Bant cobria la de darrere. Obi-Wan estava situat darrera de la corbada escala. Des d'allà tenia una bona visió de la porta de la sala de recepció. Tenia la sensació que la nit seria llarga.
Aprofita el teu temps. Un dia descobriràs que en tens massa poc.
Les paraules d’en Qui-Gon van sorgir a la seva ment. Obi-Wan seguia donant-li voltes al que va haver de fer quan va veure al seu Mestre. L'aura ennuvolada que va sentir envoltant a Qui-Gon li preocupava profundament. Era una confusió que li impedia connectar de veritat amb ell. Li havia afectat molt. Potser fins al punt d'impedir-li actuar amb més rapidesa. Hauria d'haver seguit a Qui-Gon, anar-hi amb ell, digués el que digués?
Aprofita el teu temps... Obi-Wan no creia poder fer-ho. Tenia la ment massa confusa.
És el moment en què més necessitaràs la disciplina. Per això serveix el teu entrenament.
Molt bé. Doncs silenciaria la veu d’en Qui-Gon en la seva ment obeint-lo.
Encara que estava cansat, tot i que sentia que havia repassat els esdeveniments de dies passats massa vegades per poder comptar-les, Obi-Wan es va concentrar i va tornar a fer-ho. Va repassar tots els esdeveniments des que Qui-Gon i ell van trepitjar Nou Àpsolon. Va repassar mentalment el que havia passat, buscant inconsistències. Va meditar totes les preguntes sense resposta i totes les respostes possibles.
Irini havia jurat que no va ser ella la que els hi va disparar el primer dia. Mai havien descobert amb seguretat qui va ser. Balog? En aquell moment encara no eren una amenaça per a ell, o sí?
Havia estat una casualitat que els de seguretat es presentessin on Mota quan ells compraven les sondes robot? Ara li semblava probable que Alani els hi hagués parlat de Mota per poder-los enxampar allà. Podria haver estat ella qui alertés a seguretat que els Jedi estaven comprant mercaderia il·legal.
Les sondes robot van haver de ser reprogramades per atacar la Pleni.
Obi-Wan va apartar aquests dubtes. No creia que li conduïssin a Balog. Si tan sols les respostes estiguessin clares. Si poguessin tenir alguna pista sòlida. Si tan sols Eritha els hagués proporcionat alguna informació sobre Balog. Portava més de dos dies al costat de la seva germana. Ja devia saber alguna cosa.
Li costaria molt a l’Eritha trair a la seva germana?
Però ella ja havia fet un pas que no podia desfer. Després de descobrir que la seva germana estava darrere del segrest de la Tahl, havia acudit a dir-ho a Qui-Gon i Obi-Wan. Hi havia arriscat molt fent-ho. Podria haver perdut fàcilment la vida a la cova. Obi-Wan recordava com d’espantada que va estar l’Eritha quan es van detonar els explosius i la cova es va esfondrar.
Admirava com havia seguit endavant malgrat la seva por. Encara la recordava cridant: "Em van abandonar! Es van oblidar de mi!".
Obi-Wan es va concentrar un moment. Hi va haver alguna cosa en la forma en què l’Eritha havia dit això que ara li preocupava. Què havia estat? L'emoció que la movia era lleugerament diferent a la que ell s'havia esperat.
Sorpresa. Li havia sonat sorpresa. I traïda.
"Es van oblidar de mi!"
Com si no haguessin de fer-ho, com si ella fos algú privilegiat, malgrat ser una presonera.
Si és que era una presonera...
I per què es dirigia cap al fons de la cova?
D'acord, el fum era molt espès prop de l'entrada, però, no havia d'haver intentat travessar-lo?
Es dirigia a l'altra sortida situada al fons de la cova, es va adonar Obi-Wan. Però, com coneixia la seva existència? Encara no l'havien trobat quan la van capturar. No tenia manera de saber com de profunda que era la cova.
Més a poc a poc, es va reconvenir Obi-Wan. Podia haver una altra explicació de per què havia passat. Eritha estava espantada. Reaccionava, no pensava.
Però, ja que la sospita s'havia allotjat en la seva ment en aquest moment, va repassar la conducta de l’Eritha durant tot el temps que van passar junts. Es va concentrar rememorant-lo tot moment a moment, tan fresc com si hagués passat aquell mateix matí.
Eritha havia semblat sincera quan els va atrapar.
Poc després van ser atacats pels Obrers Miners.
Eritha havia estat sincerament sorpresa i espantada per l'atac, Obi-Wan estava segur d'això. Quan Qui-Gon li va dir que es mantingués darrere d'ells, ella es va mostrar d'acord.
Llavors, per què havia corregut cap endavant quan va aparèixer la sonda robot? Els havia obligat a protegir-la. A causa d'això, Obi Wan s'havia ferit en una cama i la sonda robot havia quedat destruïda. Seria un mètode desesperat per destruir la seva única forma de trobar a Balog?
I què passava amb l'atac al centre Miner? Qui Gon li havia dit que havia parlat amb Eritha abans de l'alba. Havia anat a reproveir els controls. O això havia dit ella. Però, i si es preparava per anar-se'n? Si l’Alani i ella havien conspirat juntes contra els Jedi ho havien fet bé. Qui-Gon i Obi-Wan s'havien quedat sense la sonda robot, sense manera de trobar a Balog, Eritha no sabia que Obi-Wan ja estava millor de la cama i podia viatjar. Va haver de suposar que Qui-Gon es quedaria al centre amb ell.
Igual pensava anar-se'n perquè estava al corrent de l'atac.
Seria això possible? Obi-Wan es va preguntar si l’Eritha no els hauria enganyat fent-los creure que la germana bona era ella.
No seria que les dues germanes desitjaven el poder?
Hi havia una última cosa. Quan Obi-Wan i Eritha van tornar a Nou Àpsolon, aquesta es va enfurismar perquè Manex oferís el seu propi equip mèdic per atendre la Tahl. Obi-Wan ho havia vist en els seus ulls. Hi havia cregut que era perquè ella sentia la seva mateixa desconfiança cap a Manex i li preocupava la salut de la Tahl. Però, i si era a l'inrevés? I si no volia que la Tahl es recuperés?
I si ell havia estat sospitant de qui no havia? I si Manex era bo i Eritha dolenta? Mai havia desitjat més la presència d’en Qui-Gon.
Quan Manex els hi va explicar la seva decisió de presentar-se al càrrec, Obi-Wan havia esmentat a l’Alani. Per què havia titubejat Manex? Hi havia algun motiu perquè es presentés contra la filla de l’Ewane?
Obi-Wan es va fregar els ulls. Li estava afectant la falta de son i descans. Els pensaments donaven voltes al seu cap. No sabia si estava construint un cas contra Eritha sense proves, o si havia de seguir per aquesta línia. Per començar, per què anaven a sol·licitar les bessones l'ajuda de la Tahl, si sempre havien planejat apoderar-se del poder? No tenia sentit.
Obi-Wan sabia que la seva ment no descansaria fins que no tingués alguna resposta. Es va apropar a la porta de la sala de recepció d’en Manex i va prémer el llum indicador que alertaria a Manex que tenia visita.
Segons després, la porta s'obria amb un xiuxiueig.
- És Balog? -va murmurar Manex des de la foscor.
-No. Necessito fer-te unes preguntes -va dir Obi-Wan, entrant.
Manex va connectar una llum al costat del seu matalàs de dormir. Posà els peus a terra i es va fregar els ulls.
-Estic al seu servei.
- Per què vas insistir a trucar el teu propi equip mèdic per atendre la Tahl? -va dir bruscament Obi-Wan-. L'equip del Governador Suprem ha de ser igual de bo.
-El meu és millor. No recordes que tinc el millor de tot? -va intentar dir-ho amb to alegre, però li va sortir fals.
- Hi ha alguna raó perquè no confiïs en l’Alani i Eritna? Si és així, has de dir-me la veritat. Si tens una sospita, has de manifestar-la.
Manex va apartar la vista un moment, pensant.
-No tinc proves -va dir a poc a poc-. No em va semblar just dir res sense tenir alguna prova. Aquestes noies han passat per tantes coses. Primer en morir els seus pares, i després en morir el seu protector. Al principi vaig creure que estava boig per sospitar d'elles.
- Sospitar d'elles de què?
-De treballar amb els Absoluts. És una acusació terrible per a les filles d'un heroi Obrer. Per això em presento a Governador Suprem contra l’Alani. No puc veure com el Govern torna a caure en mans dels corruptes.
- Què et va fer sospitar d'elles? Estàs segur que és cosa de les dues?
-Alani no fa res sense l’Eritha. I Eritha no actua sense l’Alani. Ja he dit que no tinc proves. Només alguna conversa escoltada a mitges. Moments desprevinguts. Com es comuniquen entre si. Vaig sentir falsedat en les seves llàgrimes per Roan. I avui, quan vaig saber que Qui-Gon havia estat en la Legislatura Unida, també vaig descobrir que havia estat amb l’Eritha just abans que l'esquadra de seguretat fora a per ell.
- Creus que el va delatar ella?
-No ho sé -va dir en Manex, obrint les mans-. Ho sento. No és molt amb el que treballar. Veus per què no volia dir res? No sé res amb seguretat. És tot per instint.
-Jo crec en l'instint -va dir Obi-Wan, i es va dirigir a la porta. Va sortir per la porta de darrere. No volia trobar-se amb Mace. Bant va sortir d'entre les ombres quan corria per la gespa.
-Obi-Wan, on vas?
-Digues a Mace que necessito parlar amb l’Eritha -va respondre ell.
- No pots esperar? -va preguntar la Bant, arrufant les celles.
-No. No puc esperar-li. Ja t'ho explicaré després. Digues a Mace que m'he anat.
Obi-Wan no creia que Balog ataqués aquesta nit a Manex, però sabia que Mace i Bant podrien ocupar-se d'ell si ho feia. Li preocupava més Qui-Gon, que encara confiava en l’Eritha.
La residència del Governador Suprem estava a prop. Va envoltar l'edifici per entrar per darrere. Si recordava correctament la disposició del lloc, la cambra de l’Eritha era a la part posterior. No tenia motius per pensar que Obi-Wan sospitava d'ella. Es reuniria amb ell fora i la interrogaria. Si tenia la menor sensació de què els seus dubtes sobre ella eren correctes, demanaria a Mace que li deixés buscar a Qui-Gon.
Quan va arribar a la part posterior, va veure que hi havia algú caminant per la gespa en ombres. Al principi no va saber quina de les bessones era, però en apropar-se va saber amb seguretat que era l’Alani. Les dues noies eren gairebé idèntiques. Podrien enganyar els altres, però no a ell.
-Bona nit, Alani -va dir.
-Veig que tu tampoc pots dormir -va dir l’Alani-. Demà serà un gran dia. Van a presentar el meu nom al poble perquè el votin. Compliré amb el llegat del meu pare.
Obi-Wan va decidir arriscar-se. No arribaria enlloc jugant amb l’Alani.
- El llegat del teu pare? Si Ewane mai es va aliar als Absoluts. Ells el van tancar i el van torturar. Em sembla que has canviat el seu llegat.
Per un moment, Alani va semblar sorpresa. Llavors va forçar un riure.
-Estàs de broma.
-No. Estic discutint la teva asseveració -Obi-Wan va donar un altre pas cap a ella-. Crec que no t'hi assembles gens al teu pare.
Alani va retrocedir un pas involuntàriament. Llavors va fer apilament de valor i va alçar la barbeta.
-Tant se’m dóna el que pensis. Eritha em va dir que no tenia res a témer dels Jedi. El teu amic està perseguint l'aire. Aviat estaràs massa ocupat intentant-lo treure de la presó. I jo governaré Nou Àpsolon.
- Tan segura estàs de tu mateixa? Tan segura que no et descobriran?
-Ja no és possible que em descobreixin. Els Jedi no tenen proves de res. El poble de Nou Àpsolon m'estima. Eritha tenia raó.
-Així que Eritha és la teva aliada.
-És la meva germana i protectora. És part de mi. Em va dir que era més llesta que els Jedi, i tenia raó. Em va dir que no em preocupés. Que jo podria governar Nou Àpsolon amb ella al meu costat. A Eritha no li agraden les bateries de llums, però vol el poder. A mi m'agrada que la gent m’envolti i vulgui parlar amb mi. Així que jo governaré, i ella em dirà el que he de fer, com sempre ha fet. Em va dir que s'ocuparia d’en Qui-Gon, i això està fent. Ha estat tan senzill que fins i tot un nen podria haver-ho fet. I ja no som nens. Mai vam tenir una infància. La nostra mare va morir. El nostre pare va ser empresonat. Després es va convertir en governador i vam deixar de veure’l. Així que prenem l'única cosa que ens va deixar, el seu bon nom, i vam fer amb ell alguna cosa en el nostre benefici. És el que diu Eritha.
Havia de mantenir-la parlant. S'adonava que l’Alani no era tan llesta com l’Eritha.
- I què passa amb la Tahl? -va preguntar, ignorant l'onada d'ira que li va fer trontollar el fet d'esmentar el seu nom. La ira fluiria per ell i passaria-. Va ser bona amb vosaltres i l’heu traït.
-Ens va ser útil -va dir l’Alani, posant-se vermell per un moment-. No vaig creure que anés a morir. Però l’Eritha diu que així segueix essent-nos útil. A causa de la Tahl, Qui-Gon confia en l’Eritna sense dubtar-hi. Anirà amb ella on ella vulgui, fins i tot a la central de Seguretat Mundial. Així és de llesta la meva germana. Avui, en la Legislatura, va posar un rastrejador a Qui-Gon. Sabem on està en tot moment. El conduirà a la central de Seguretat i ell la seguirà! I no importa si aconsegueix escapar, ja que el trobaran de totes maneres. A que és un pla astut?
No necessitava res més. Obi-Wan va fer mitja volta i va arrencar a córrer, sense dir res.
- Arribes tard, Obi-Wan! -va cridar l’Alani darrere seu-. De la mateixa maneta que vas arribar tard per salvar la Tahl!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada