dijous, 26 de gener del 2017

Tempesta (XVII)

Anterior



CAPÍTOL 17

No era el silenci fosc de la Sala de Míssils el que Alema trobava tan preocupant, ni tan sols tots aquells cilindres plens de detonita i baràdium i propel·lent. Era el fred. Les coves de Ryloth, en què havia passat els primers anys de la seva vida, havien estat càlides i seques i polsoses i el niu Gorog, en què havia viscut com una Unida Kíllik, havia estat càlid i humit i estret. Però la Sala de Míssils de l'Ànakin Solo era frígida, fins i tot amb un parell d'abrics voluminosos de la GAG posats sobre les seves vestidures de costum. El seu nas estava entumit. El seu lekku tremolava, les seves dents petaven i les seves velles ferides li feien mal. I el seu alè s'elevava en cortines de vapor.
-Alema, si no mantens aquesta barra lluminosa sobre el tall, ambdues anem a lamentar-ho. -Lumiya estava agenollada davant del penjador de míssils, utilitzant la seva mà cibernètica per lliscar acuradament un tallador de fusió per les soldadures del con del morro d'un míssil de baràdium-. Això no és una cosa que faci tots els dies.
-No ens estàs donant cap confiança. -Alema va il·luminar amb la llum sobre el míssil just davant del raig del tallador de fusió-. Per què no li dius a Jacen que faci que un tècnic entrenat tregui el... darrere del que sigui per la cosa que vas?
-La càrrega del detonador de protons -va dir la Lumiya. No portava el vel sobre la seva cara, de manera que la seva desfigurada mandíbula inculqués a l’Alema un sentiment d'acostament i unitat-. I Jacen no pot saber això.
-Hauríem d’haver-ho endevinat. -En realitat, Alema ja ho havia endevinat i simplement estava buscant la confirmació. Fins i tot després que ella hagués evitat que la Mestra Lobi exposés el que la Lumiya estava fent amb Jacen, Lumiya seguia guardant els seus secrets sobre les seves metes i els seus plans, gairebé com si no comprengués realment la naturalesa de la seva associació amb l’Alema-. Però t'ho hem dit. Jacen és important per a l'Equilibri. El necessitem viu.
Lumiya va continuar treballant, baixant pel costat del míssil cap al punt del tall inicial. Alema va comptar fins a cinc. Llavors, quan encara no havia rebut resposta, va apartar la llum. El tallador de fusió es va desviar de la soldadura, causant un brunzit agut mentre tallava la pell del cilindre del míssil.
-Bagassa cuca boja! -Lumiya va apagar el raig tallant-. Podries fer trossos tota la nau!
Alema va arronsar les espatlles.
-Què importa? Si Jacen mor, no es converteix en Sith. Si Jacen no es converteix en Sith, el patiment de la Leia no és igual que el meu. Si el sofriment de la Leia no és igual al meu, la galàxia roman fora de...
-... Equilibri. M'ho has dit. -Lumiya va reencendre el tallador de fusió, però el va continuar sostenint lluny del míssil-. Estic fent això per ajudar a Jacen, no per fer-li mal.
Alema va continuar mantenint la llum de la barra lluminosa lluny del míssil.
-Com?
-Jacen em va demanar que em reunís amb Ben al Dipòsit Roqoo -va dir la Lumiya-. Està a punt de liderar una força d'atac per capturar una de les líders del cop d'estat a les Llunes Relephon i vol que m’asseguri que Ben es reuneix de manera segura amb l’Ànakin.
Alema va arrufar les celles.
-Però Ben està a bord d'un esquif de reconeixement -va dir ella-. Poden trobar el camí fins a les Llunes Relephon.
-Exactament. -Lumiya va fer un gest cap al míssil-. Si no t'importa, l’Ànakin farà el seu primer salt en menys d'una hora i necessito anar-me'n abans d'això.
Alema va girar la llum de nou cap al míssil, però va mantenir el raig fixat a terra.
-Sona sospitós.
Lumiya va sospirar amb exasperació.
-Sona sospitós perquè és sospitós. Jacen va venir a mi tan aviat com els Skywalker van acabar la seva petita visita. Em temo que m'he convertit en un inconvenient.
Alema va tornar la llum al treball de la Lumiya.
-Creus que Jacen t'està enviant a un parany?
-Sé que m'està enviant a un parany. Està preparant una lluita entre Luke i jo. -Lumiya va retornar el tallador de fusió a la soldadura i va reassumir el seu treball-. Si jo mato al Luke, això crea una obertura perquè Jacen es faci càrrec del lideratge de l'Orde Jedi. Si Luke em mata a mi, llavors sembla com si jo hagués estat aguaitant a Ben tot el temps. Luke assumirà que les seves pors originals eren correctes i el vel de sospita s'aixecarà d’en Jacen.
-Jacen no és millor que cap Solo! -Alema estava bullint de ràbia-. Leia va engendrar a un ramat de lyleks.
-Oh, crec que ho va fer millor que això -va replicar la Lumiya-. Diria que Jacen és més un thernbee: astut, cruel i mortal. Jo no podria estar més orgullosa.
Va completar el tall i el con del morro va quedar lliure. Alema el va agafar amb la Força perquè l'impacte de la sacsejada no el disparés i detonés la càrrega de protons.
-Orgullosa? -Alema va baixar amb cura el con del morro fins al terra-. Per trair-te?
-Oh, molt orgullosa -va dir la Lumiya-. M'estava començant a preocupar que a Jacen li manqués la fortalesa i l'astúcia per completar el seu destí. La seva traïció demostra que estava equivocada. Jacen és molt capaç.
-No ho entenem.
-El destí d’en Jacen no li permet el luxe de la lleialtat -li va explicar la Lumiya. Va desactivar el tallador de fusió i el va deixar a un costat-. Si estigués poc disposat a trair-me a mi, com podem esperar que traeixi a tota la seva família?
Alema no tenia una resposta per a això. Fins i tot en els antres de ryll de Kala'uun, on la lleialtat d'una ballarina era estrictament per a si mateixa, l'única persona a la que mai havia traït era la seva germana, Numa.
Lumiya va començar a rebuscar en l'embolic de cables i filaments que envoltaven la càrrega detonadora de protons del míssil.
-El Mestre Skywalker no és algú amb qui jugar -va dir l’Alema-. Podria matar-te.
-Sóc conscient d'això. -Lumiya va trobar un grapat de cables que anaven al capdavant de la carcassa del detonador i va començar a rebuscar entre ells-. He lluitat amb ell abans, ja saps.
-Què hi ha del destí d’en Jacen? -va preguntar l’Alema-. Sense tu per guiar-lo...
-Jacen té el coneixement per completar el seu viatge. -Lumiya va separar un cable taronja que anava de la carcassa del detonador a una caixa transmissora al capdavant del cilindre del míssil-. Tot el que li queda és fer el seu sacrifici.
-Llavors no l’ha fet?
-Encara no. -Lumiya va treure un tallador de cables de la butxaca de les seves robes i va lliscar les pinces sobre el cable taronja-. Però ho farà.
El cor de l’Alema se li va pujar a la gola.
-El de retard de seguretat no!
Lumiya va aixecar la mirada, amb el seu nas arrufat per la irritació.
-El taronja no és el del retard de seguretat. És el del sensor de proximitat.
-Ho és en els míssils imperials -va dir l’Alema-. En els míssils de l'Aliança, és el del retard de seguretat. Només hi ha un cable, veus?
Lumiya va estudiar el grapat de cables i després, de mala gana, va canviar el tallador de cables cap al primer d'un grapat de cables grisos.
Alema va deixar escapar un sospir d'alleujament.
-Com pots estar segura? -va preguntar llavors.
-Assumeixo que m'ho diries si tornés a equivocar-me -va replicar tallantment la Lumiya.
-Volem dir en Jacen -va explicar l’Alema-. Si no fa el seu sacrifici i tu ja estàs morta...
-Farà el seu sacrifici -va etzibar la Lumiya-. Ara, sobre aquests cables...
-Talla -va dir l’Alema-. A què estàs esperant?
Lumiya va tallar el primer cable i llavors, quan l’Ànakin Solo no es va esvair en un centelleig blanc, va començar a tallar els altres cables grisos.
-No estem segures que ens agradi aquest pla -va dir l’Alema-. Si et maten, el seu oncle intentarà arrossegar-lo de tornada al Costat Lluminós de la Força...
-No serà capaç de fer-ho -va dir la Lumiya-. Perquè tant si retorno d'aquesta lluita com si no, Luke no tornarà.
Ella va tallar l'últim dels cables grisos, després va canviar el tallador de cable per una hidroclau i va començar a obrir la carcassa del detonador.
-Per això és el detonador de protons? -va preguntar l’Alema, comprenent finalment el pla de la Lumiya-. Una assegurança per si falla el combat?
Lumiya va assentir.
-Com vas dir, podrien matar-me.
-Ens sembla que estàs planejant que passi.
-Planejant per si passa, no que passi. -Lumiya va treure l'últim tancament de la carcassa del detonador-. Però admetré que el que em matin és un final més probable del que m'agradaria.
-Llavors per què hi vas? -va preguntar l’Alema. Encara que mai admetria això davant la Lumiya, no li agradava la idea que Luke morís tan aviat. L'Equilibri seria millor servit si es veiés forçat a veure el declivi d’en Jacen, si lluitava per redimir al seu nebot abans de caure al final sota la seva fulla-. Matar el Mestre Skywalker no és bo si no sobrevius per gaudir-ho.
Lumiya va deixar de banda la hidroclau i després va aixecar la mirada cap a l’Alema amb una expressió que s'aproximava a la pena.
-No estic fent això per mi, tros de ballarina ximpleta -va dir-. Però no té sentit explicar-t'ho. No ho entendries.
Ella va tornar la seva atenció al míssil, agafant la carcassa del detonador amb les dues mans.
Alema, enfadada mentre la Lumiya deixava la carcassa, va desactivar la barra lluminosa. Va haver-hi un clic mentre la carcassa contactava amb el detonador de protons.
-Estàs boja? -va xiuxiuejar la Lumiya. En el silenci que va seguir a la seva pregunta es podia sentir l'espetec suau i gairebé inaudible d'un cronòmetre electrònic descomptant les dècimes de segon-. Encén la barra lluminosa!
-Ho estem intentant. -Alema va colpejar la barra lluminosa contra el seu braç paralitzat un parell de vegades. Assumint que la carcassa havia activat un dels disparadors d'impacte, tenien al voltant de cinc segons més per desactivar-lo abans que el retard de seguretat expirés i permetés que la càrrega detonés-. Però no som prou llestes per entendre-ho. Només som una ballarina ximpleta.
-Em disculpo! -va grunyir la Lumiya-. Ara encén la kríffida llum!
Alema va colpejar la barra lluminosa contra el seu braç una altra vegada.
-Encara no estem segures d’entendre-ho.
-D'acord –va dir la Lumiya-. Alguna vegada has estat part d'alguna cosa més gran i més important que tu mateixa?
-El nostre niu.
Alema va reactivar la barra lluminosa. Lumiya va apartar ràpidament la carcassa del detonador de la càrrega de protons, després es va obrir amb la Força i va treure l'èmbol del disparador del seu contacte.
Alema va continuar amb la seva resposta.
-Els individus morien, però Gorog continuava vivint. Gorog era més important que nosaltres.
-Exactament. -Lumiya va exhalar lentament, després va utilitzar la Força per fer levitar l'embolcall del detonador mentre retirava el tallador de cables i va ficar la mà dins per tallar la resta dels cables-. La meva situació no és tan diferent.
Alema va arrufar les celles.
-Com no és tan diferent? Ets la... última de... els... -Es va aturar, comprenent de sobte per què la Lumiya podria estar disposada a arriscar-se a morir abans que Jacen completés el seu sacrifici... per què Lumiya semblava tan confiada que ell ho faria, fins i tot sense ella per guiar lo -. Hi ha més Sith?
Lumiya va fer surar la carcassa fins a terra, revelant el tros de brillant metall de la mida d'un cap amb un petit tub de líquid de deuteri enfonsat al centre.
-Hi ha un pla, un pla que seguirà endavant tant si sobrevisc com si no. -Lumiya va allargar la mà i va seguir dos cables des de la part superior del tub de deuteri fins a un petit panell de circuits, després els va desenganxar els dos-. Això és tot el que et cal saber.
-No et creiem. -Alema no es va molestar a apartar la barra lluminosa, atès que ja no estaven en un punt crucial del procés de desarmament -. No hi ha només dos Sith en cada moment?
Lumiya va recollir la seva hidroclau i va començar a desmuntar la càrrega de protons.
-Realment vols que et respongui a això?
Hi havia un to fred en la veu de la Lumiya que va fer que l’Alema trontollés sobre els seus talons i va comprendre que probablement havia sentit ja massa. Si realment hi havia una organització secreta de Sith (aquesta era l'única raó en què podia pensar per a la disposició de la Lumiya a sacrificar-se), òbviament eren molt seriosos sobre mantenir la seva existència en secret.
-No, no hi ha necessitat -va dir l’Alema-. Hem sentit suficients mentides teves per ara.
Un centelleig de diversió va aparèixer als ulls de la Lumiya.
-Això és probablement el millor.
Lumiya va treure la càrrega de protons del míssil, després va treure una armilla negre de combat de la seva motxilla d'eines i va fer lliscar l'aparell a la butxaca del pit. Ho va comprovar per assegurar-se que els cables d'activació arribarien del tub de deuteri fins a un petit sensor localitzat al voltant d'on estaria el cor de qui el portés, però no va fixar els tancaments.
-Molt intel·ligent -va dir l’Alema-. Guanyes fins i tot si perds.
-És el camí Sith. -Lumiya va deixar la seva motxilla d'eines per terra fins al següent penjador de míssils-. Porta la llum, ens estem quedant sense temps.
-No ho entenem. -Alema va començar a tenir una mala sensació, però va fer el que la Lumiya li demanava i va enfocar la llum cap al con del morro del míssil-. Com vas a portar dues càrregues de protons?
-No les vaig a portar. -Lumiya va reencendre el tallador de fusió i després va aixecar la mirada cap a l’Alema-. Aquesta és per a tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada