dijous, 18 de maig del 2017

Fúria (i XXXVIII)

Anterior



CAPÍTOL 38

ESTACIÓ DE PROVEÏMENT, SISTEMA GYNDINE
Els Infern del Llibertí, la Broadside, i el Falcó Mil·lenari es van posar en un satèl·lit de reparació i proveïment abandonat. Orbitava el planeta Gyndine, cremat i arruïnat pels yuuzhan vong durant la guerra que portava el seu nom. Pertanyia a Tendrando, la corporació liderada per Lando Calrissian i la seva dona, Tendra Risant. Estava fora de servei i apagat, però Han i Leia encara tenien els codis que obririen les escotilles i reactivarien els suports vitals.
Allà van traslladar a tot el personal, embarcant a tothom rumb a Endor al Broadside, donant-los als pilots d'Ala-X un breu respir.
Al celler principal del Falcó Mil·lenari, que havia servit principalment com a sala per a la tripulació la major part dels anys que en Han havia tingut el vaixell de càrrega, Han i Leia van asseure a l’Allana en un sofà i es van ajupir per estar més a la seva alçada.
-Ara anem a portar-te de tornada a Hapes -va dir la Leia.
Veient a l’Allana des de tan a prop durant tant de temps, a ella se li feia dur concentrar-se. La nena petita era tan familiar, mirant-la amb uns ulls que la Leia coneixia tan bé.
La comprensió de per què la coneixia va ser com sortir d'un estany després de passar molt de temps sota l'aigua. Tot d'una la Leia podia respirar de nou, podia pensar de nou. Allana tenia la coloració de la Tenel Ka, la seva pell clara, el seu cabell pèl-roig, els seus ulls grisos, però la seva cara, la seva expressió, la seva vívida intel·ligència, eren tan semblants a les d'ell quan era nen, abans dels yuuzhan vong i els voxyn i la Vergere i qui sap què, que havia retorçat tota la felicitat de la seva vida fins arrencar-la-hi. La Leia va descobrir que no podia parlar.
Però Allana es va moure, feliç.
-Ets la Leia Organa Solo.
La Leia va assentir, en silenci.
-Ets la mare d’en Jacen.
La Leia va assentir de nou.
-Ell és el meu pare.
Finalment la Leia va trobar una altra vegada la seva veu.
-Ho sé -va xiuxiuejar.
Es va agenollar i va embolicar-la en una abraçada. Es va posar dempeus amb la nena en els seus braços.
-Sóc la teva àvia.
La Leia es va tornar per mirar de cara al Han. La cara d'ell estava congelada per la sorpresa.
La Leia va veure com movia la boca mentre intentava trobar la broma perfecta per a la situació. Però no n'hi havia cap. La seva expressió es va suavitzar, i merament li va donar uns copets a la petita al braç, un gest maldestre d'afecte.
-Hola, petitona. Jo sóc el teu avi.

LLUNA SANTUARI D’ENDOR, RESTES DE L'ESTRELLA DE LA MORT
La Jaina va trobar a Jag estirat en una manta a prop de la vora de l'ombra de les restes, mirant a l'enorme bola vermellosa d'Endor mentre s'enfonsava rere de l'horitzó d'arbres. Es va asseure al seu costat, permetent-se un moment per apreciar la bellesa de la vista.
-He de marxar -va dir ella.
-Ara?
-No, però aviat. Unes quantes hores, uns quants dies.
-On?
-No ho sé.
Ell va somriure.
-Et recomano que ho descobreixis abans d'anar-te'n.
-Això és el que estic intentant fer. -Ella va negar amb el cap-. Alema està morta. Jacen és el pròxim.
-Tothom que conec simplement planeja ser el que s'enfronti a Jacen Solo. El Gran Mestre Skywalker, Ben Skywalker, la meitat dels Cavallers Jedi, tots els Mestres Jedi... cada pilot que conec planeja ser-hi en un caça estel·lar la propera vegada que ell estigui en un. Així que suggereixo que et posis a la cua.
-Si és algun altre, no em queixaré. Però si he de ser jo, vull estar preparada. Tu em vas ensenyar que no ho estava. -Ella es va prendre un moment per considerar les seves paraules-. Sóc la seva bessona. Tinc tant poder com ell... potencialment. Però ell ha tingut un entrenament que jo no he tingut. Necessito contrarestar-ho amb entrenament que ell no ha tingut. I la classe d'enginy que tu em vas mostrar.
Ell la va mirar a les creixents ombres.
-Et donaré tota l'ajuda que pugui. Però crec que Alema estava just a la meva alçada. Jacen... ell és molt més perillós.
-Ho sé. Però volia que entenguessis que m'has ajudat. Em vas ajudar a arribar fins aquí. Simplement necessito anar més enllà. I això vol dir anar-me’n lluny.
Ell va fer que sí.
-Només recorda qui ets. Això ha de significar-ho tot per a tu. I recorda que això no vol dir res per a Jacen. Ja ha demostrat que no es preocupa gens per les famílies d'aquells que tortura i mata.
-Aquells que tortura i mata. -Jaina es va quedar gelada mentre una cosa se li va passar pel cap-. Aquells que tortura i mata...
-Què passa?
-Oh, no. -Ella va negar amb el cap, gairebé sense ser conscient d’en Jag, mentre la idea prenia formació-. No puc.
-No pots què?
Ella el va mirar, esperant que alguna cosa en l'expressió o les paraules d'ell poguessin dir-li per què la seva idea estava equivocada, perquè era dolenta.
Però no hi havia res. Era l'única resposta. Era inevitable.
Ella es va aixecar.
-He de marxar.
-Ho sé. Ja vas dir això.
-Però ja ara sé on. Necessito fer alguns preparatius. No et preocupis. Diré adéu abans d'anar-me'n.
Ella es va apartar de la confosa expressió d'ell i es va dirigir de tornada cap al post avançat. Cap a la seva missió. Cap a un acte d'últim recurs.
Cap al seu professor.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada