dilluns, 29 de maig del 2017

Maul Tancat (XXV)

Anterior



25
JOC DE CRANIS

No s'estava servint menjar en aquell moment, però Maul va trobar a Coyle al menjador de totes maneres, sobre mans i genolls. El chadra-fan estava murmurant per a si mateix airosament mentre furgava entre els contenidors de deixalles de la cantonada, furgant buscant restes i llançant-les a una safata que havia tret de la cuina. Maul va esperar fins que Coyle es va aturar, es va aixecar, i es va girar, els seus bigotis degotant alguna cosa densa i pastosa.
–Jagannath, –va dir el chadra-fan, assenyalant, tan agradable com sempre–. Preparat per lluitar de nou, no? –Ell es va fregar les seves mans–. Tots estem esperant veure't victoriós, i molt aviat.
Maul no va respondre. La seva resposta, quan va arribar, va ser estendre el braç i llançar un petit grapat d'ossos a la safata d’en Coyle. El chadra-fan va arrufar les celles, momentàniament desconcertat, llavors va alçar la mirada de nou a Maul, parpellejant ràpidament.
–Què és això?
–Per a tu, –va dir en Maul–. Perquè ho facis servir en el teu treball.
–És així? –Coyle va alçar un dels ossos i el va examinar pensatiu–. Sí, puc donar-los ús, sí, certament, podria. Gràcies, Jagannath. Tens la meva gratitud, sí, la tens, tot i que em fa preguntar-me...
–He estat mirant en el teu rerefons, –va dir en Maul–. Per què vas ser enviat aquí a Sub Rusc 7 en primer lloc.
Les celles d’en Coyle es van torçar.
–Oh sí?
–No sempre vas ser un escultor. Abans de venir aquí, vas fer... altres coses. –Ell esperà–. Falsificació de diners, per ser exactes. Crèdits a demanda.
La cara del rosegador es va tornar la mateixa imatge de la innocència serena.
–Ho vaig fer?
–Si et demanés que exercissis la teva tasca de nou per a mi, –va dir en Maul–, podria subministrar-te qualsevol nombre d'ossos per a les teves escultures a canvi.
–De quant estem parlant, exactament?
–Tres-cents mil crèdits.
–I per què els voldries?
–Necessito comprar una cosa.
–Bé. –Coyle es va fregar les mans i va inclinar el seu cap de costat a costat pensatiu–. Bé, bé, bé. Necessitaria materials, és clar. Un mitjà de fabricació, els millors amics d'un artesà són les seves eines. I el producte final...
–Fes una llista, –va dir en Maul–. Dóna–la a Zero. Ell aconseguirà el que necessitis.
–I per a mi?
Maul es va aturar i es va girar.
–Què vols?
–El meu treball més recent, –va dir en Coyle–. Crec que l’has vist. Podria beneficiar-se de cert tipus de crani. Un gran... sàuric, potser? –La seva llengua va sortir i es va humitejar els llavis–. He sentit que hi ha un varactyl deathspine[1] tancat en una de les cel·les inferiors...
–Un varactyl?
–Criatures intrigants, les has vist, germà? Quinze metres de llarg. –El chadra-fan va somriure–. Veuràs, és quelcom fascinant, la forma en què les cavitats dels seus cranis amb plaques armades estan dissenyades per alimentar i amplificar el so, per crear cert tipus específic de soroll quan l'aire els travessa...
Maul va assentir.
–Està fet.



[1] Deathspine, columna vertebral de la mort o espina-mortal, al final he decidit deixar l’original en anglès. (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada