dilluns, 22 de maig del 2017

Pirates de més enllà del mar (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

Tan aviat com els dos droides amb plaques de crom van ser reactivats, es van adonar que estaven emmanillats a una taula de metall. La taula havia estat inclinada perquè els droides tinguessin una àmplia vista dels seus voltants, que semblava ser algun tipus de laboratori sense finestres dins d'una estructura globular. Hi havia una única porta ovalada posada a la paret corbada, i la porta grinyolà en obrir-se per revelar a un fornit gungan que portava túniques pesades.
-Scolteu, màkinaks! -va rugir el gungan als dos droides emmanillats-. Misa Cap Nass, il governador d’Otoh Gunga. Permeteu misa dixar-vos muito, muito clar. Nosa tenim vostre sub, i nosa tenim vosa. Steu trapiats.
Un dels droides tenia un bony profund al front, el resultat de la lluita amb la Major Fassa. Tots dos droides es van mirar l'un a l'altre, llavors van tornar els seus caps i van fixar els fotoreceptors en el Cap Nass. El droide amb el front abonyegat va dir:
-Tu no sabràs res de nosaltres. Som lleials al nostre amo.
-És açò ací? -va deixar anar el Cap Nass-. Açò sil qüe laltre màkinak va dir també. No lia qüe va posar lia mina, sinon lia qüe stava amb vosa nel sub.
Els dos droides van intercanviar una altra mirada. Tots dos droides sabien que un dels seus companys droides havia estat destruït després de posar una mina a prop del primer punt de control de la Gran Desagradable Gratis-Per-A-Tots. Però no sabien què li havia passat a l'altre droide del seu submarí.
-Mentre parlo, -va continuar el Cap Nass-, vosa amic stan mans die l’enginyera major gungan.
-Si la vostra enginyera intenta recuperar informació de nosaltres, ens apagarem, -va respondre el droide amb el front abonyegat.
El Cap Nass va sacsejar el cap.
-Vosa no podeu apagar-vos vosa mateixos. Misa enginyera ha dit. Vosa dos aneu a star desperts un llarg temps. -Ell va encongir les seves amples espatlles, llavors va afegir-. A més, misa no interessa scoltiar vosa informació. A gungans no agradiar lies màkinaks, especialment màkinaks qüe posen mines i disparen torpedes. Nosa no tenim utilitat per vosa. Ací qüe misa dir a nosa millore enginyera qüe fes a tuots vosa útils.
-No obeirem les vostres ordres, -va dir el droide desafiant.
-Qüi vua dir ries sobre obeir ordres? -va respondre el Cap Nass-. Vosa no teniu qüe seguir ordres pera sier útils. Puotsier vosa entenguin millore si misa mostra vosa. -El Cap Nass va donar dos cops, assenyalant a Lob Dizz que entrés al laboratori. Lob Dizz va caminar a través de la porta ovalada, empenyent un carro flotant sobre el sòl fins que va arribar a aturar-se davant dels dos droides emmanillats. El carro flotant portava un gran objecte, de manera estranya que estava amagat sota un llençol blanc. El Cap Nass va caminar cap al carro flotant, va estendre el braç cap al llençol, i va tirar d'ell sobre l'objecte.
Els fotoreceptors dels droides emmanillats es van obrir com plats de sorpresa en veure l'artefacte revelat. Semblava haver estat precipitadament reunit de parts de recanvi, totes elles de plaques de crom. Semblava una cosa semblant a un tron ​​baixet, sense braços, amb un seient rodó i un suport elevat que suportava un tanc en forma de caixa. Sobre el tanc descansava el cap cargolat del droide captiu.
El droide amb el front abonyegat va mirar al Cap Nass i va dir:
-Aquest és el cap del nostre camarada. Què heu fet amb el seu cos?
El Cap Nass va somriure i va respondre:
-Nosa lhem convertit en triturador de deixalles.
El Cap Nass va estendre el braç a una de les seves butxaques, va treure un mocador triangular d’un sol ús, el va alçar fins a la seva cara i es va sonar el nas amb un fort soroll. Llavors va enrotllar el mocador, el va llançar al triturador, i va pressionar un botó al lateral del tanc. Des de dins del triturador, va arribar un so de mòlta.
-Ara qüests és qüe misa diu útils! -va comentar el Cap Nass mentre es girava cap a Lob Dizz-. Excelient treball, Dizz. Tusa lia millore. Pro digues-me, quom ha arribat a posiar el cap dila màkinak sobrel tanc?
Lob Dizz va somriure amb orgull.
-Suna funció especial, Cap. Qüesta trituradora puot parliar! Misa rempliaçat il parliaveus dila màkinak per qüe ara parlie gungan.
Des de la part superior del contenidor de la trituradora, el cap fix del droide va parlar en una veu digitalitzada:
-Vosa mai farà a misa dir a tusa per qüè misa a Naboo!
El Cap Nass va riure.
-Una trituradora de deixalles qüe parlia? Qüest molt graciós, Dizz. Puotsier després qüe tusa converteixis a ils dos més a trituradors, nosa ils aliniem ala matixa habitació per qüe puguin parliar ils uns amb ils altrues.
-Endaviant, convertiu misa companys màkinaks en trituradores també, -provocà el droide triturador-. Ils muito durs, igual qüe misa. No creuen misa? Convertiu nosa en banyeres! Convertiu nosa a escopideres! Convertiu nosa en excusats! Nosa no espantiats.
Els dos droides emmanillats no eren conscients que el seu camarada ja estava arruïnat més enllà de la reparació quan van arribar a Otoh Gunga. Tampoc sabia que Lob Dizz havia tret el vocabulador arruïnat del droide i havia instal·lat un petit comunicador. No tenien ni idea que la veu que venia del cap del droide triturador pertanyia a Jar Jar Binks. Jar Jar estava amb la Major Fassa i el Capità Tarpals al vestíbul just fora del laboratori, i Jar Jar somreia després d'haver dit les seves frases.
El Cap Nass esperava que els dos droides emmanillats estiguessin preocupats pel seu futur immediat, que era tot el propòsit d'aquest farol amb el cap del tercer droide. El Cap Nass tenia la sensació que els dos droides preferirien explicar sobre la seva missió a Naboo abans de ser convertits en trituradores. Els droides emmanillats van girar els seus caps per mirar-se l'un a l'altre. Un d'ells va xiuxiuejar, i l'altre va assentir.
Els dos droides van tornar els seus fotoreceptors cap al Cap Nass, i el droide amb el front abonyegat va dir:
-A canvi de la nostra cooperació i informació, ens garantiràs que no serem alterats?
Abans que el Cap Nass pogués respondre, Jar Jar -mitjançant el cap del droide triturador- va exclamar:
-Qüès açò? Vosa dos són parella die traitors!
-Silenci! -va dir el Cap Nass al cap del droide triturador. Va estudiar als droides emmanillats, i va preguntar-. Qüè passia? Vosa no agrada lia idea die sier un triturador?
-No tenim por que ens converteixin en estris, -va respondre el droide amb el cap abonyegat-. Simplement mantingueu les vostres mans lluny dels nostres vocabuladores. No volem acabar parlant com vosaltres.
El Cap Nass es va acariciar l'ampli mentó mentre contemplava un tracte.
-Qüin tipus dinformació tens?
-El nostre amo es diu Capità Swagg, -va respondre el droide-. La seva tripulació inclou a catorze droides. Swagg envià a quatre de nosaltres en un submarí a l'Estany Umberbool com a reclams per distreure-us. Òbviament, hem fracassat. Queden deu droides amb Swagg.
El Cap Nass va fer una ganyota i va preguntar:
-Per qüè qüest Swagg usana vosa pera fazuer distracció? Per qüè estan a Naboo?
-Planeja saquejar les estàtues del vostre lloc sagrat.
Els ulls del Cap Nass se sortien de les seves conques.
-QÜÈ?! -va cridar ell-. Pirates de més allià de la mar robant nosa artefactes sagrats? Truqueu ala milícia! Il Gran Exèrcit ha d’anar al lloc sagrat ja matix!
-Muitos dila milícia són al Llac Umberbool, -li va recordar Lob Dizz al Cap Nass-. Nosa podiem enviar un missatge ala milícia, pro nosa arribariem il lloc sagrat més ràpid qüe ningú més. Tarem alluà en menys die mitja hora.
El Cap Nass va fer un gest als dos droides emmanillats i va preguntar:
-Qüè hiha amb qüestes màkinaks?
-Tan assegurades, ací qüe misa simplement lies apagarà, -va respondre Lob Dizz. Ella va alçar un dispositiu de control remot de la mida del palmell, el va apuntar al droide amb el cap abonyegat i va pressionar un botó vermell. En el moment en què el botó clica, el droide es va desactivar i els seus fotoreceptors es van atenuar. Ella va repetir el procés amb el segon droide, que es va caure enrere contra la taula de metall-. Misa vua amb tusa, Cap, -va afegir Lob Dizz-. Si nosa topiem amb més màkinaks, puotsier misa puot ajudiar apagar-lues. -El Cap Nass i Lob Dizz van sortir del laboratori i van trobar al Capità Tarpals, a la Major Fassa, i a Jar Jar Binks-. Moveu-vos, vosa tres! -va dir el Cap Nass-. Nosa portaríem il heyblibber dils Representants al lloc sagrat. Nosa enviem un missatge al Llac Umberbool die camí, i nosa convoquem lies tropes.
Els cinc gungans van córrer a través d'un tub de transport a una cel·la subaquàtica propera. Dins de la cel·la, van trobar al Comandant Wollod, que estava modificant el motor del heyblibber del Cap Nass. El Comandant Wollod va saltar en atenció al veure al Cap Nass, que va exigir:
-On stà heyblibber dils Representants?
-Il Representant Been suortí capa lloc sagrat, -va respondre el Comandant Wollod.
El Cap Nass va arrufar les celles.
-Il Representant Been puotstiar en maxigran perill. Nosa agafiem unaltrue sub. Nosa hem dacelerar capail lloc sagrat i detenir ils pirates immidiatament.
-Pirates? -va preguntar el Comandant Wollod amb sorpresa.
-Nosa diem a tusa die camí, -va dir el Cap Nass-. Ara aniem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada